Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacc

    aktív tag

    válasz sakal83 #29608 üzenetére

    Ez az, részletfizetés, az én agyam folyton a részfizetésen kattogot, köszönöm! Részletben való kifizetés. (Sajnos a kinti élet hátránya, hogy vannak szavak, amelyek annyira ekvivalensek angolul, hogy nem jut eszembe magyarul, hiába guglizok rá)

    @Tapsi, kösz a kiegészítést hozzá. Igen, újépítésűek, építésalatt.

    @dellfanboy, azért írtam, hogy például, mert mivel közvetlenül az építővel (franc tudja milyen szakszó) is lehetséges szerződést kötni, nem alkalmaz megbízót, vagy ingatlanost, mint amiről futólag hallottam, hogy Budapesten van most ebből probléma. Elismerem, hogy nem írtam részletes konstrukciót erről, mert 1. nem mindig van erről infó, 2. azt a hirdetést nem találom, 3. szerződésekként változó.
    (Láttam olyat, hogy ha valaki 10% előleget fizet, akkor 5 év alatt és most a homályból szedem elő, akkor 900.000 négyzetméter áron kell a hátrélővét kifizetnie, ha 30% előleget akkor 850e nm áron, ha 50%, akkor meg kevesebb lesz a nm ár a fennmaradó összegre) de csak ennyi volt a hirdetésben, több nem, nem ismerem minden országban a pontos ÁFÁ-t lakás után, illeték, esetleg kamat, jövedelemszerzési adó - vagy hogy hívják, ügyvédi díj, mert vásárlóként neked kell fizetni, meg kitudja micsoda. De lehet alkudni itt kint, mert ezek piti költségek, amilyen árak vannak itt. Máshol is megtorpant az ingatlan, Németben csökkent, szóval láttam pár hirdetést. Azt hiszem az Orosz Építők Kft-nál ilyesmi konstrukció volt/van (azért írom így mert a jofogásról már leszedték a hirdetésüket). (Budapestet nem tudom, nem odavalósi vagyok)

    Például elég sokat tudok ilyenről, még Ausztriában is vagy kifizeted az X százalékát és a maradékot havonta, vagy egyben:
    "The price of the apartment is 2,490,000 and the rest of the price is paid in the form of monthly rent. The monthly installment of the apartment's annuity is 31,098 CZK and 1,997 CZK for the garage space. The repayment period can be spread over up to 40 years, interest. rate of 5.97% fixed for five years. Repayment begins only after handing over the apartment. (The expected rate in 2025 should be significantly lower than now, so the monthly payment will decrease). The final price of the apartment is CZK 8,422,712." (bemásoltam, ha esetleg a hirdetést törölnék, de itt a link), ez például volt/van Magyarországon is.
    Az eredeti hirdetés már nem létezik, de itt van egy másik a részfizetéssel (angolul), de nincs kifejtve egyáltalán: Annuity alatt van, és a teljes összeg. Megfigyeléseim alapján az építés alatt lévőknél ilyen konstrukció lehetséges (bár a közeljövőben ha ismét mindenki ingatlan-t vesz akkor valószínűleg nem lesz már).
    Bocs, de itt egy kicsit más, itt például nem kell állandóan az ingatlanost hívni, hogy melyik utcában épül, van a lakás, mint honfitársaimnál.

Új hozzászólás Aktív témák