Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz balojazz #26855 üzenetére

    Forditva ulsz a lovon!
    Szerintem te me'g mindig nem erted, hogyan mukodik a hiteltorlesztes. NINCS meghatarozva az, hogy mennyit kell a vegen kifizetned, es NEM a kamattol fugg csak (hanem a futamidotol is, me'g ha csak az annuitasost nezzuk akkor is) es NEM linearisan.
    Az az osszeg nem letezik, es nem azt osztjak vissza.
    Altalanos hitelkisokos:
    Van egy toketartozasod, es megvan milyen kamaton megy most a hiteled. Amikor befizeted a kovetkezo torlesztoreszletet, akkor abbol a(z egyeb, magasabb prios koltsegek utan, ha vannak) levonjak a legutobbi torlesztes ota eltelt idore az aktualis toketartozasra szamolt kamatot, es a maradekkal csokkentik a toketartozast.
    Az annuitasos torlesztoreszlet meg az a(z egyebkent keplettel kiszamolhato) "nyero osszeg", amelynel a fenti algoritmust folytatva, a toketartozas pont a futamido vegere fogy el teljesen.
    Sehol nincs benne osszeg. Ha valtozik a kamat, ujra kiszamoljak a nyero osszeget. Ha elotorlesztes vagy mas miatt valtozik a toke, akkor is (de az ugye ara'nyos lesz ertelemszeruen). Ha valtozik a futamido, akkor is. De csak az annuitasos torleszto a szamolt adat, es a fenti algobol kieso keplettel, sehol nincs ossz visszafizetendo.

Új hozzászólás Aktív témák