- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Vismajor01 #22484 üzenetére
Fiatalon szállókon ( néha albi ) éltem mikor külföldön dolgoztam pedig lakhatás adott volt ( konténer ,tömegszállás)
Jó pár évet exemmel ott ment a lakhatásra legtöbb + autó fenntartás vásárlásokba adtam .
Nem cigizek inni ritkán iszom de akkor nagyon .
Költséges hobi edzés és elektronikai cuccok.
Amikor azt mondom hogy keveset keresek akkor az itteni átlaghoz merem magam . Mostanra magyar átlag fölött keresek .
Miután 8 éve átvertek united linkeddel azóta vagyok tudatos pénzügyileg és rakok félre ahogy tudok."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
VMatteo
őstag
Aki akar álljon sorba a polgári esküvő időpontért, akár egy ebédidőben letudható a ceremónia, másnap meg siessen a friss papírral a CSOK-ért!
A gyerekeknek majd magyarázzátok el, hogy kellettek a pénzértTisztelet a Gépésznek!
-
Dorian
félisten
válasz VMatteo #22502 üzenetére
Mi a bajod a polgári esküvővel?
Mi pl. utáljuk a flancolást, a feleségemnek se voltak rózsaszín álmai, a lagzitól meg a hideg ráz ki mindkettőnket, úgyh elmentünk két haver-tanúval egy házasságkötő terembe, és ennyi.
Kizárólag az egyszerűbb adminisztrációs okok miatt. Az első gyerek akkor már bőven útban volt, tudod, a házasság nem feltétele annak, hogy akarunk-e. De nyilván akkor már felmarkoltuk a pénzeket az egyedülállók előlKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Csabroncka
addikt
válasz VMatteo #22502 üzenetére
Körülbelül 4 éve nem a CSOK és a babaváró határozza meg a piacot! Jelenleg a rezsicsökkentésnek nagyobb hatása van rá! Amíg mindenféle moratórium és árstop van, addig nem is fog változni. Jelenleg a bérből élők 80%-a kinyitja az ingatlan.com-ot, majd nyugtázva a számokat gyorsan be is csukja.
"in medias res"
-
Qtya123
őstag
válasz Vision #22480 üzenetére
"BTW egy normális társadalom normális oktatási rendszere ezen emberek gyerekeit is képes felemelni, és mondjuk mérnököt nevelni belőlük."
Az én szememben itt van elúszva ez a nagy családpolitika meg a normális társadalom. Azt ösztönözné ugyan az állam, hogy szülessenek gyerekek, de ezzel párhuzamosan ugyanilyen ütemben építi le az oktatást félelmetes gyorsasággal és mértékben.
Gyakorlatilag mindent megtesz azért, hogy gyerek szülessen, amennyi a csövön kifér, de még véletlenül se legyen elég tanár, minőségi tanár utánpótlás, minőségi oktatás, jó tanterv.Nem mérnököket akar az állam. Az gondolkodik, nincs béklyóban, nyelveket beszél, rugalmas. A gyárakba, raktárakba kell a munkáskéz. Munka alapú társadalom.
Engem ez zavar nagyon. Mennyiséget szeretne, minőséget nem. Nyilván nem lehet mindenki diplomás, de az vitán felül áll, hogy a gyerekvállalás erőltetése mellett az oktatás visszafejlesztése van pontosan ugyanígy erőltetve.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Qtya123 #22507 üzenetére
Anyám iskolaigazgató egy menőbb kisvárosban, és 57 év az átlagéletkor a 30 fős tanári ~karban. Ennek megyede nyugdíj után van visszafoglalkoztatva (addig kellett várniuk, hogy végre egyszer normális pénzt kaphassanak 300 -> 500+). Munkás akarnak, és szakembert de miért menjen a szaktanár 200-250-ért tanárnak, ha 500+ (vagy 1M+) -ért villanyszerelhet is valahol, jellemzően aki magyarázni is tud, annak saját vállalkozása van már. De át van ez gondolva, na
Egyedül a duális képzést hozta össze (20 év elmaradással a németekhez képest, illetve a 80-as években más néven / keretek között ugyan, de itt is volt már...)
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
VMatteo
őstag
válasz Csabroncka #22506 üzenetére
Ezért várom a moratóriumok eltörlését és az árstop végét!
Ne mesterségesen tartsák fent a piacot, az adónkból.
És majd lesz sok síró ember, aki nem addig nyújtózkodott ameddig a takaró ért, csak az ingyen pénz miatt beleugrottak olyan ingatlanokba, amit nem bírnak fizetni.
Tisztelet a Gépésznek!
-
Madwe
nagyúr
válasz VMatteo #22509 üzenetére
Nem hiszem hogy ez jelentős s gyors esést okozna a piacon.
a devizaválság idején évi 5% esett a piac 4-5 éven át. De a devizahitel egy hatalmas tömeget érintett, egyszerre. A moratórium sokkal kevesebb embert érint… s az infláció sem egyszerre fogja eladásra kényszeríteni az embereket.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Kobe
veterán
válasz Vision #22512 üzenetére
Hol uldogelnek azon a nagyon sok KP-n a nepek pontosan?
Fovarosban vagy abban a 19 megyeben ahol az atlag fizetesek sem erik el a medianbert? Na ok aztan nem fognak megjelenni a fovarosi ingatlanpiacon de videken se nagyon mint vasarlok
Pest meg egy masik sztori, ott evek ota a penzen uldogeles mellett is csokken a tranzakcioszam -
veterán
válasz VMatteo #22513 üzenetére
Nem érted. Aki meg van szorulva, és kell neki a kp gyorsan, az meghirdeti a lakását. De mivel nagyon sokan várnak ilyen lehetőségre, 100 hívást fog kapni, és egymásra licitálnak majd a vásárlók. Hiába van neked kp-d, másnak is van, és sokan akarnak befektetésnek lakást venni még mindig. Vagy csak a kölyöknek. Szóval erre a kp win dologra kár apellálni. Áreséshez bőséges kínálat és ennél jóval alacsonyabb kereslet kell. Erre te látsz bármilyen esélyt abban a kategóriában, amiben te keresel? Számtalan ismerősöm ül nem kevés pénzen arra várva, hogy beessenek az árak. Ez egyértelmű indikátora annak, hogy nem fognak.
Sorry, Budapestről beszéltem abban a kategóriában, amiben a kolléga is keres. De mondhatom azt az ismerős párt is, akik 50-ért akarnak kp-ra venni lakást befektetésnek, és elkapkodják előlük a kégliket, mert Bécsből nehezen tudnak azonnal mozdulni a megtekintésre.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Vision #22515 üzenetére
A piac pont igy mukodik, hogy 1 szem becsi par mozgatja az egeszet
Hagyjuk mar.... Ne mikro kornyezetbol extrapolaljunk a makrokornyezetreAmi teny, hogy evek ota csokken a tranzakcioszam a fovarosban, es evek ota berezgett a tularazottsagot jelzo mutato is.
Emellett magasabb iskolazottsaguak ulnek jobban fizeto pozikban, akik a tobb home off lehetoseg miatt inkabb kifele mozognak aggloba, illetve ha penz van akkor inkabb kfoldre dobbantas fele kacsintgatnak, legalabbis magasabb aranyban mint videken.Emellett politikai oldalrol, Bp full ellenzeki, eselyes h a fovarost mar csak a mi megaszondtuk elve miatt tudatosan csodbe viszik a forraselvonasokkal. Vannak mar jelei a kiserletnek.
Az utobbi evekben konkretan egy bangalorei sikator szinvonalat surolo mocsoktanya a fovaros jo resze, mert az FKF uzemeltetesere, utcasepresre, szemetszallitasra sincs penz (belvaros kozeli keruletekben is).En szemely szerint meg lennek lepve, ha ezek fenyeben az iskolazottabbak elsodleges celja pont az lenne hogy valamivel olcsobban vegyen kecot vegyen egy lecsuszoban levo fovarosban.
Ausztriabol Bpre visszajonni meg mar mar darwin dijas cselekedetnek tunik -
veterán
Ettől még sokan vásárolnak befektetésnek ingatlant. De a sima lakhatási célú is játszik, főleg első lakásnak az olcsóbb kategóriában.
Itt most nem a teljes piac a lényeg, hanem a kis lakásokról, illetve a megszoruló eladókról beszéltünk. Egyiknél sincs reális esély komoly árcsökkenésre. A tranzakciószám nyilván a kiárazódásra vezethető vissza, de ez nem a 1,5 szobás kégliket érinti.
Ausztriabol Bpre visszajonni meg mar mar darwin dijas cselekedetnek tunik
BEFEKTETÉSNEK!
És az azért beszédes, hogy valaki szondázza a piacot, mert tényleg venni akar KP-ra, és nem jut lakáshoz, mert elviszik előle látatlanban kp-ra. Ez nem elszigetelt eset, hanem nagyon jó piaci indikátor.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Vision #22519 üzenetére
Azt ugy hivjak FOMO. A budapesti ingatlanpiac befektetesre mar eleg regota "nem optimalis". Nem en mondom, szaraz tenyek alapjan levezette mar sok mas szaki is.
Nem veletlenul esett vissza a befektetesi volumen is rendesen.
Ha tobben elovennek a kockaspapirt (es "atfogna a tudata" a kalkulalt szamokat) vasarlas elott, valoszinuleg nem a lakas, hanem alternativ befektetes utan rohanna.Ado meg kerdes. Eselyes hogy ezt a ciklust nem usszak meg adoreform nelkul, mar most is pucer a kiraly feneke. Vilagrekord AFA val mit csinaljanak? Feltoljak 35%ra? (kb ekkora kiigazitas lenne szukseges)
Seriously? Politikai ongol es palotaforradalom, eselyesebb h vmilyen vagyonelem lesz beveve a korbe (befektetesi celu tobbedik ingatlan?)
Ez egy nagy kerdojel, ami erosen tovabb rontja az amugy sem pluszos matekot -
Vismajor01
addikt
Nálunk 30 misit csengetett ki a vállalkozó és 15m hitelből.
Én nem is értem egyébként, mi van ha a bank utalja a maradék részt hát nem mindegy nekem? Egy forinttal se olcsóbban adtam volna annak aki 2 héten belül átutalja az egészet szemben azzal akinek ez 1.5 hónapig tart.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Madwe
nagyúr
válasz Vismajor01 #22521 üzenetére
Van akinél számít az idő, pl eladandó lakás árából fizetné az önerőt az újhoz, s van a piacon valami amit meg szeretne venni. Vagy szimplán csak cashflow problémája van s hitelparája, ha már ilyen szitukról volt fentebb szó. Ott is számít az átfutása + van minimális esély minden esetben hogy a bank mégse hitelez, vagy nem fixált a banki ajánlat pl s emelkedett a törlesztő s nem tudja bevállalni a vevő stb. Persze van foglaló ezért, de az azért nem egy bődületes összeg, annál simán tudsz többe tbukni azzal ha új vevőt kell találnod s közben romlik a piaci pozid.
[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
Kis info a piacról.
12. kerületi lakás hirdetését az ingatlanos a meghirdetés után 1 nappal, 15 jelentkező után levette. 200 milliós irányár. Hozzá kell tenni, hogy mai piaci viszonyokhoz képest reális áron meghirdetett, nagyon jó adottságokkal rendelkező - mondhatni ritkaság - lakás. Több, mint valószínű, hogy a meghirdetett ár felett lesz a végső ár.[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz HoTDoG #22523 üzenetére
200 milliósra ott van a NER, nekik 4 évig most fix a jővőkép, inkább 8-ig.
Ilyen uniós események és magyar külpol mellett holland befektetőként budapesti lakást venni, hááát pláne, hogy Viktor csak a Ft elinflálásához ért. Ha nem kapjuk meg az uniós pénzeket 2 évig, helyette meg Rubel lesz, akkor jelenleg nem nagy ötlet szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Eugene Roe #22524 üzenetére
Amúgy pont turbulens időszakokban lehet jó üzleteket csinálni.
-
szabog74
aktív tag
Még egy piaci info: kollégám szépen felújított, 50m2 körüli zuglói paneljét pár nap alatt megvették 840e/m2 áron a múlt héten készpénzzel.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Vision #22525 üzenetére
Ez igaz olyan piacokon ahol van likviditas es ebbol adodoan van volatilitas is. A budapesti lakaspiac pont nem ilyen.
Budapesti lakas nem jo befektetes most se kulfoldinek, se belfoldinek. Se kp-ra, se hitelre. Tudom, hogy most poziciobol beszelsz, mert te most sok lakast akarsz venni, de ettol meg Kobenek igaza van, de nem is neki, hanem inkabb Zsidaynak. Most jon a 7 inseges ev a hazai ingatlanpiacon. Inflacio alatti arnovekedes, tehar realertekcsokkenes varhato.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Madwe
nagyúr
Telekárak tekintetében ki mit prognosztizál a következő évekre?
én kicsit tanácstalan vagyok - az új építésű árak emelkedése mellett (infláció+szigorodó energetika + esetleg 5% 27% visszatérése), s a hitelezés drágulása mellett úgy sejtem, hogy eleve sokan árazódnak ki a piacból s talán érezhető mértékben csökken majd a kereslet? Persze kínálati oldalon kérdés mi lesz… gondolom új parcellázások üteme is csökken ilyen esetben, aki meg rendelkezik vele, az kiüli? -
veterán
válasz Oppenheimer #22527 üzenetére
True. Volatilitás nem nagyon van, likviditás még akad.
Nem pozícióból beszélek, mert eleve nagyon jó áron csíptem meg egy lakást (azóta már 1,5x annyiért adják az újat ugyanott), a másiknál pedig vadászom a jó beszállót, azt eleve ilyen barkács projektnek venném.
Budapesten és környékén a kínálat nagyon kicsi. Most konkrétan tapasztaltam Budaörsön egy árcsökkenést (35->30), de ez eleve egy nagyon rossz telek. A túlárazottaknál talán lesz némi korrekció, de csodára nem számítok.
Vidéken simán lehet jelentős csökkenés.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Oppenheimer #22530 üzenetére
Oké, de ettől még van, és messze nincs befagyva a piac. A rosszul árazott, rossz állapotú lakások ragadnak be, a jókat most is tuti gyorsan elviszik.
A likviditásnak vannak szintjei, perpill számtalan ingatlan likvid, hiszen gyakorlatilag azonnal értékesíthető.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
A NER nem fog kiárazódni, és az Oracle senior fejlesztő sem, a többi pedig eladja a fospanelt 40-60M-ért, és rögtön elérhetővé válik a 30M-es telek, vagy már rég kiárazódott. Ha zöldben akarsz lakni, akkor az első lépés egy heti 3 home office-os munkahely, a másik kettőt meg leközlekeded Hatvanból is.
-
Kobe
veterán
válasz Eugene Roe #22534 üzenetére
Maj 1 tol 10%os kondicios listak jonnek jelzaloghitelre, csak szolok. A senior oracle fejleszto - hacsak nem orokolt - kb _legkesobb_ tavaly nyaron mar kiarazodott.
-
Madwe
nagyúr
válasz Eugene Roe #22534 üzenetére
Senior devopsosként, 1 éve váltva hays felső sávjában, heti 5 nap HOval is nehezen követhetőnek tartom a piaci tempót ilyen építési költségek mellett, hiába férne bele egy zöld, bptől 1 órányira levő agglós hegyi telek… ha nincs 5% áfa s ha havonta 10% tud emelkedni az építési költség négyzetméterenként, 1 éves távban akár duplázva is, azt azért sokan nem tudják lekövetni, pl én se… pedig van is jelenleg egy jól eladható lakás még pluszban a seggem alatt… de 50-60M-et alsó hangon kéne még a lakás mellé betolni, őgx hogy a telek megvan pl megtakarításból…
tök jó h van az embernek egy 30 milliós telke a panel árából, de a maradék 100+ milliót az értelmes minőségű s méretű házra honnan rántja össze? 10% kamatoknál, pl?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Amúgy erre jönni fog valamilyen támogatott lakáshitel konstrukció, a nyakamat rá. Ez a kormány konkrétan ezeknek az intézkedéseknek köszönheti a létét, ha behúzza a féket, akkor vége.
Arról is cikkeztek tegnap, hogy az MNB nyitott lehet a zöld hitel folytatására.
Tegnap olvastam egy cikket az irodapiacról. A kihasználatlan kapacitás évek óta stagnál, tehát nem voltak jelentős visszamondások. Szóval ez a full home office dolog kevés ember számára lesz elérhető még az IT-ban is. Közben egyre intenzívebb a Budapestre és környékére költözés, mert értelmes munka ott van.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Vision #22537 üzenetére
Lehet fullba nyomni taplogazzal tovabbra is a kretent, csak elobb utobb annak nagyon csunya bojtje lesz.
Nem, nem a szokasos magyar hoborges, hanem torokorszag esete konkretan realis pelda lett az orszag szamara. A belso folyamatok, berendezkedes, nemzeti deviza mozgasa kb ctrl c ctel v toroko.Nincs egy vasa sem a kormanynak. Nem a kicsit kevesebb van csak esete all fenn, hanem kb mar azt is elkoltotte amit a ciklus vegen szedne csak be, es amit ezelott 3-4 honappal igertek, az is csak hitelbol ment.
Maganszemely ilyenkor mar inkabb a csodvedelem intezmwnyeben gondolkozna, nem pedig a sokadik lerbanknal probalkozna be meg egy kis hitelert.Sajnos a populista intezkedesek most inkabb remisztonek kellene hogy hassanak a kulturaltabb reteg szamara, semmint tapssal udvozulendonek.
En szemely szerint amikor a kovetkezo nagy csomagot bejelentik, tobbnyelven beszelo ITskent akkor fogom beadni a vizum / letelepedesi kerelmem mas orszagba.
Azert, mert amikor olyan hulyek vannak a volan mogott akik szembejonnek az autopalyan, es 10 villogo rendorauto ellenere sem hajnaldoak venni az adast, az egyetlen logikus lepes ha te hajtasz le a legkorabbi lehajtonal.[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
Mi is ezt beszéltük választás után, tavaly röhögtünk a törökökön, hogy elnézik a kormányuknak, hogy 1 év alatt 50%-kal gyengül a pénzük, de mi is el fogjuk, mert itt a bérek növekedni fognak mindig, akkor is, ha 2024-ben 450ft lesz egy euró, 2025-ben pedig 500ft a lakástulajok is örülni fognak, hogy már 75M egy 50-es panel...
Madwe, távolabb kell menni, vagy megszedni magad 10 év alatt, majd leköltözni miskolci, debreceni irodába a még nagyobb szellemi / civilizációs fertőbe.
KOBE: nekünk is ez maradt, csak én még nem vagyok annyira piacképes addig is olcsóbb és biztosabb az ingatlan, mint a bérleti díj + Ft állampapír.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Dorian #22540 üzenetére
A heti 2-t? Azért az elég súlyos. 5-ről visszamenni 2-re oké, de nullára az időutazás vissza a 19. századba. Én ezért panelezek, mert 25 perc a munkahely 1 busszal, átszállás nélkül heti 5 nap irodában, de most megyek át heti 2 nap fix, 3. nap opcionális HO beosztásba. Kolléga most szúrta tökön magát, mert Sződligetről járt be kocsival 2 éve a Moszkva térhez, és megelégelte a vezetés, hogy az állomány 2/3-a Dunakanyarból jár be 05:40-06:00-ra, és 14:00-kor már senkit se lehet elérni. 30 perc autóból 07:30-ra 60-75 perc lett reggel és este is.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Eugene Roe #22542 üzenetére
Dehogyis. A 2020-as vírushelyzet előtt az én szakterületemen kb. teljesen ismeretlen volt a HO, esetleg kifejezett esetenként 1-1 napra. A 2 napot úgy kaptuk, hogy így (majdnem ) tudjuk váltani egymást egy irodában, így csökken a személyes kontakt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
veterán
Tegyük fel, veszek egy lakást, amelyhez jár még a társasház padlásteréből is egy rész (nem osztatlan kt, hanem saját rész). Ezt vajon hogyan építhetem be? Technológiailag képben vagyok, ehhez le kéne szedni minimum a cserepezést, fólia, ellenléc, cserepezés újra, meg persze a belső rész szigetelése. A tető ugye a házé, nem az enyém. Vajon itt a költségek egy részét lehet érvényesíteni a társasház irányába?
-
veterán
válasz Eugene Roe #22545 üzenetére
Ez biztosan nincs így. Emlékszem, hogy a volt főnököm pereskedett a saját társasházával és nyert, szóval fizetniük kellett. Nem tetőtérről volt szó, hanem alagsori helyiségről, szóval a szitu nem teljesen analóg. De hátha valakinek lesz ötlete itt a csapatból.
-
HoTDoG
tag
válasz Vision #22544 üzenetére
Érvényesíteni a Tház felé költséget, hogy olyan állapotba kerüljön a tető, ami hozzájárul ahhoz, hogy a jelenlegi tárolásra alkalmas besorolás és állapot lakhatóvá minősüljön a tető azon a részén ami hozzád tartozik? A tető többi részét hagyják úgy ahogy van? Vagy azt is felújítják, korszerüsítik, de azt csak annyira, hogy továbbra is tárolásra alkalmas maradjon?
Szerintem azon költségeket lehetne érvényesíteni amik amúgy is szükségesek lennének egy általános felújítás, korszerűsítés esetén, de azt is csak akkor, ha már aktuális és szükséges a tető állapota miatt.
Egyébiránt finoman szólva sem lesz egyszerű megszavaztatni a lakókkal.
-
veterán
válasz HoTDoG #22547 üzenetére
Technikai okokból nem igazán járható út az, hogy a tetőnek csak egy részét újítod így fel (ez nem is sima felújítás, hanem átépítés). Viszont ugye maga a ház ezzel értéknövekedésen megy át, hiszen a tető fel lesz újítva, nem 50 éves cserép kerül rá vissza, stb. Kérdés, hogy ez a növekmény érvényesíthető-e.
-
HoTDoG
tag
válasz Vision #22548 üzenetére
Átfogalmazom. Senki nem fogja megszavazni, hogy a Tház bármekkora költséggel is járuljon hozzá, hogy legyen lakható a jelenleg lakhatásra se nem alkalmas, se nem minősített területed.
Ez az értéknövekméy csak annak növekmény aki érintett a tetőtéri beépítésben. Ez nem egy teljes homlokzati szigetelés, villamos hálózati felújítás, napelem, stb ami minden lakást érint. Hacsak nem kétszintes épületről beszélünk ahol minden lakás emeletes és van hozzá tetőtéri rész.
Ha a tető megérett a felújításra, akkor meg lehet szavaztatni a tető felújítását és vele egyidőben a Te részed felújítását elvégzed, így talán megúszol néhány tételt. Ez a max amit ki lehet hozni szerintem. -
attiati
veterán
Itthoni ingatlan huf-ban nőtt +30 %-ot
Usa ingatlan usd-ben nőtt +30 %-ot
Usdhuf ment +20%otTalálós kérdés: mennyit ment usa-ban ft-ban?
Nem néztem meg a pontos számokat, nem is azért írtam.Egyébként usa vs. magyarhon annyira összehasonlíthatatlan, hogy szerintem nem is érdemes foglalkozni vele. Fiatalok aránya, munkára fogható bevándorlók, adózás, teljesen más szemlélet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest