- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz DeFranco #2701 üzenetére
Nem értek a Windows driveren hét, de az fura, hogy dxva a renderer, míg dxva2 a hw accelerstor. Ezt nem lehet egyformara állítani?
Illetve a hangokra 2.0 lekeveres van beállítva, így a gépnek el kell végeznie a dekodolast és a lekeveres. A tv-d nem támogatja a dd/DTS hangot?Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
-
lemmy9
őstag
Kodi 17, és AeonFlux alatt lejátszás közben a feliratmenüben csak a netről letölthetőek jelennek meg.
Hogyan lehet megjeleníteni a beépült, vagy a már letöltött feliratokat a lejátszás közben?[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
junkpod
veterán
Na most én kerültem médiatár scraper probléma elé. Egyszerűen nem jövök rá mi a hiba.
Van egy ilyen mappám, amiben az első 12 részt még régebben adtam hozzá, azóta letöltöttem a 13-dik részt is, de hiába szkenneltetem, nem találja meg.Pedig TVDB-n fent van minden rész.
Bogyó TVDB oldalMit szúrok el?
Box's don't touch!
-
blakey
titán
válasz junkpod #2708 üzenetére
Bogyó.és.Babóca.S03E01.Napraforgók.mp4, így próbáld meg. Mondjuk nálam eleve ilyen az elnevezés.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz junkpod #2711 üzenetére
Igen, minden sorozat fő mappájánál zárójelbe oda kell írni a megjelenés évét, utána ha rendezve van akkor megfelelő a Season_1, stb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
válasz cintula187 #2713 üzenetére
Ha a hangtovabbitas és a digitális hangformatumok be vannak kapcsolva akkor Kodi oldalról rendben vagy.
Box's don't touch!
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz junkpod #2702 üzenetére
Nos, végül a hardveres gyorsítás volt a ludas, ahogy kikapcsoltam, más folyamattól függetlenül (másolhattam és böngészhettem is a lejátszás mellett akár...) teljesen röccenésmentesen vitte a fullhd anyagot is szoftveres módban, sőt a képe is sokkal szebb lett*, mint hardveres gyorsítással.
*ilyet egyébként a bsplayer-vlc viszonylatában tapasztaltam, a bsplayer képe sokkal mosottabb, fakóbb mint a vlc-é, ugyanez igaz itt is a hardveres-szoftveres gyorsítás között a szoftveres javára.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz junkpod #2711 üzenetére
nekem ezt sehogy nem eszi meg. nagyon új nekem még a kodi a logoutos cikkeket olvastam, a filmeket már be tudom kalapálni a libraryba, de a sorozatok közül (ide gyerekműsorok mennek most, mert sima sorozatot nemigen tartunk meg) pont a bogyó és babócával tépem a hajam én is.
megvan a mappa,
bogyó és babóca (2010)
azon belül almappa mondjuk
season 1
azon belül meg file
bogyó és babóca s01e01 - az első rész címe.avi
...
...
...
a többi részés nem eszi meg. a tvdb oldalán látom de azt scrapernek beállítva bárhol keresek rá nem találja meg, ha az ötleted alapján a tmdb oldala alapján azt mondom neki, hogy movie, akkor megtalálja a főkönyvtárat, de nem adja hozzá sehova a libraryhoz meg értelemszerűen a season1-et már nem tudom scrapelni, szóval tiszta dili
mit rontok el?
-
junkpod
veterán
Volna kedvetek kipróbálni a youtube library addon kiegészítőt?
Pc-laptopon jól működik, LibreElec-en állandóan hibát ad bizonyos címekkel.
Például ha hozzaadsz tv sorozatot, keresésbe írd be a "kedd magyar-nepmesék" és válaszd ki az első találatot.
PC-n behozza mind a 100 részt szépen.
Nem jövök rá mi a hiba.Box's don't touch!
-
DeFranco
nagyúr
válasz junkpod #2718 üzenetére
szuper, nem tudtam, hogy ezt "keresztben" is lehet...
még egy kérdés felmerült így, hogy kezdem feltölteni a librarykat... hülyét kapok az alap skin kategorizálásaitól, úgy lenne jó, ha meg tudnám tartani az alap skint, de meg lehetne szabadulni ezektől a recently added meg unwatched meg stb-től hanem szépen egymás mellett listázná a filmeket sorban vagy esetleg a beállított szűrők szerint.
elvileg erre jó a library node editor de ott nem találtam olyan opciót, hogy "all movies" kipakolása szimplán a Filmek / TV műsorok kategória fő lapjának közepére... nem tudom mennyire érthető...
néha kicsit fura logikája van a kodinak, a hátsómat verem a földhöz hogy mennyire jó de ha valami egybitesnél bonyolultabb dolgot kell megcsinálni azt pont fordítva kell mint először gondolnám...
-
DeFranco
nagyúr
válasz junkpod #2721 üzenetére
Köszönöm, tökéletes... na erre mondom, hogy hülye a logikája
Már csak el kell különíteni a gyerekcuccokat a szülői cuccoktól, de úgy látom erre a smart playlist lesz a megoldás. Ezzel viszont még ráérek mert a mi sorozatainkat nem nagyon szoktuk letárolgatni így sem elég a tárhely semmire.
Bőven elég ha megvan eredeti dvd-n ugye...
[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
válasz DeFranco #2722 üzenetére
na erre mondom, hogy hülye a logikája
Szerintem skin- és nézetfüggő.
Például ebben a skinben/nézetben jóval egyértelműbb, van egyszer úgy általában a sorozatok menüpont, alatta meg annak almenüje, felette meg egyéb lehetőségek. Vagyis már ismeretlenül is van fogalmam arról hol mit kapok, mik a lehetőségeim. -
DeFranco
nagyúr
válasz Ejelhar #2724 üzenetére
persze, skinezve bármi lehet, de beleszerettem az alap skin kinézetébe, most nagyon ragaszkodom hozzá, kipróbáltam párat de valahogy egyik sem jött be.
van persze estuary mod skin is, össze lehet kalapálni valami okosságot fogok vele foglalkozni majd de egyelőre maradok a library építésnél végre belerázódtam valamennyire, azzal, meg a tartalmak fizikai rendbetételével most elleszek egy darabig, ami kell az most a jelenlegi igények szerint működik a kodiban rendesen. kopp kopp
-
Dolphine
addikt
válasz junkpod #2728 üzenetére
Egyébként én a Te javaslatodra tértem át az Aeon Noxra!
Van viszont két dolog, amit nem tudok beállítani, pedig jó lennie.
1. Nagyon jó az alap skinben, hogyha bármelyik menün is voltam, ki lehetett lépni.
2. A Bufferelés sáv színét nem lehet valahogy megváltoztatni, eléggé halvány. Néha nem ártana rendesen látni[ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz junkpod #2730 üzenetére
A Keymap Editort ismerem, de állandóan elveszek a beállításban.
Global beállítás kellene, vagy Home?
Azt tudja a távirányító, hogy bárhol vagyok visszalép a főmenübe, viszont itt még lépegetnem kell a leállításig. Ezt szeretném, valahogy megoldani.
Arra a sávra gondolok, amikor NAS-ról vagy stream előtöltés van. Az elég halovány[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hali!
Vettem két 7.1-es lejátszót. Elvileg 1 GB RAM-mal több van benne, mint a régi 5.1-es lejátszóban, de azzal nem volt semmi gondom soha. Az újon a Kodi is újabb, sőt, leszedtem a Playről a legfrissebbet. A gondom az, hogy ha bekapcsolom a HW-es gyorsítást a beállításokban, akkor szétesik a kép lejátszás közben. Ha letiltom, semmi gond. Ez mitől lehet? Rosszak a kodekek? Az Android hibája?
Köszi.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
DeFranco
nagyúr
válasz junkpod #2718 üzenetére
egyébként az gyakori hogy ennyire tré az adatbázisa a tmdb-nek? van egy rajzfilmsorozat és már hülyét kapok, hogy más a részek számozása nálam, más a tmdb-n, és más a wikin, sőt az angol és magyar is eltér részben plusz címezve sincs tehát a minimális plot információból kell kisakkoznom hogy mire gondolt a költő...
-
blakey
titán
válasz DeFranco #2734 üzenetére
egyébként az gyakori hogy ennyire tré az adatbázisa a tmdb-nek? - egyáltalán nem tré, miből gondolod. Szerintem az egyik legjobb, ha nem a legjobb, nálam minden anyagot tökéletesen megtalál, ha meg valamilyen oknál fogva nincs benne akkor a TMDB weboldalán bővítem a médiatárat és utána benne lesz. IMDB pl. nagyon sok filmemet rosszul találja meg ami vicc, eygszer kipróbáltam 2 eszközön, hogy melyiknél jobb az arány, tMDB magasan nyert, 400 filmcímet kerestettem.
van egy rajzfilmsorozat és már hülyét kapok, hogy más a részek számozása nálam, más a tmdb-n, - azt TVDB-n kéne nézni és azserint beállítani, nekem is volt ilyen sorozatom, a Columbot msáképp írták DVD-re mint ahogy valójában kellett volna illetve figyelni kell a speciális részeket is, azoknak más a számozása és majd a végeredmény jó lesz, oda kerül ahova kell.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
DeFranco
nagyúr
általában tényleg jó (már amennyit megismertem belőle) és tényleg össze lehet lőni (nyilván a tmdb-hez alkalmazkodva) a részek számozását, de úgy azért nem triviális ha a wikis (tekintsük etalonnak) számozás eltér a tmdb-stől ÉS emellett a részek címe sincs kitöltve sem angolul sem magyarul csak annyi van hogy 1. rész 2. rész stb.
ott nyomozni kell, és valahogy tartalom alapján sejtésre összelőni, nyilván így is sokat segít, csak meglepett mert 5-ből 3 esetben belefutottam abba, hogy hozzá kell nyúlni nem kicsit a számozáshoz. ez az arány meg népszerű sorozatok esetén magasnak tűnik mert gondolom nem csak én futottam bele és fura hogy senki nem tette helyre angolul sem
-
blakey
titán
válasz DeFranco #2736 üzenetére
Sorozatokat a TVDB-n nézd, a TMDB-n nem tudom milyenek a sorozatok, nem azt használom.
-
DeFranco
nagyúr
igen ez lesz a másik megközelítés, bár pont itt a topikban merült fel, hogy a tmdb jobb eredményt adott, pontosabban adott eredményt olyanra, amire a tvdb nem, pedig amúgy az oldalon fent volt maga a sorozat, csak valamiért behúzni nem akarta.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Van nálam egy S905X box, Kodi 17.6 fut rajta. Két gondom van jelen pillanatban.
Az egyik, ha kikapcsolom a boxot, de az LG tévén megnyitom a menüt, vagy megnyitom a forrás választógombot, azonnal bekapcsol. Tévén a Simplink ki van kapcsolva és átdugtam nem ARC-s HDMI bemenetre is, de akkor is újraindul. A Kodiban nem találom azt a funkciót, ahol lenne bármi utalás CEC-re, pedig rengeteget kerestem, hogy kikapcsoljam, de mindhiába. Lehet, más az elnevezése, (?) nem tudom...
A másik gondom az SMB megosztással van, mert még a "Workgroup" csoportig sem jutok el valamiért, csak üres felületet látok. Beállítottam Kodiban SMBv1-v2-ig, előtte v1-v3-ig, úgy sem látta. De lehet, hogy ez így nem is elég. Win10-ben a "Filmek" mappa meg van osztva évek óta, de biztosan kellene még valamit trükközni, mert így nem működik a dolog. DLNA-t látja, fel is vettem a források közé, ami egyébként nagyon stabilan működik, de ez nem teljes értékű azért, mert például nem tudom szkennelni sem.
Előre is köszönöm, ha segít valaki."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz dgyuri0123 #2739 üzenetére
Kaptam egy ötletet az újraindulásra :
"Ha a HDMI-t kihúzod, akkor is csinálja? Van olyan vad ötletem, hogy esetleg az LG tévé valamelyik infrakódjára reagál a doboz. (Nekem volt ilyen Onkyo erősítő és PC-be szerelt infra közt, azt hittem, hülyét kapok mire rájöttem, mi a gond.)"
Találkoztatok már ilyennel esetleg ?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
DoItYourself
addikt
Kodi CEC beállítások:
System -> Settings -> System -> Input Devices -> Peripherals -> CEC adapter[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz DoItYourself #2741 üzenetére
Köszönöm!
Hazaérek, ez lesz az első dolgom...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
junkpod
veterán
Cec: perifériák
Infra: lehetséges, tesztelni kell.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
DoItYourself
addikt
válasz dgyuri0123 #2744 üzenetére
S905 topik összefoglaló, 34b. pont.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz DoItYourself #2745 üzenetére
Ó, köszönöm!
Nem jutott eszembe a fórum neve. Megyek át oda.
"csak a zene van"
-
-
Ejelhar
senior tag
válasz junkpod #2728 üzenetére
Milyen nyelvi és regionális beállításaid vannak?
A youtube plugin default beállításokon, még bejelentkezést sem állítottam.
Az LE szintén (amlogic alatt -mint kiderült- még a billentyűzet nyelvet sem érdemes átállítani us-ről, mert ugrik a táv 0-ás gombja, szóval ez is alapértelmezett).
A Kodi régió beállításokban a nyelv magyar, a karterkészlet "Central Europe (Windows" (lusta voltam utána nyomozni, de talán enélkül a feliratoknál kalapos lenne az Ű és Ő). A billentyűzetkiosztás pedig english és másodiknak magyar. -
Ejelhar
senior tag
válasz Dolphine #2729 üzenetére
1. Nagyon jó az alap skinben, hogyha bármelyik menün is voltam, ki lehetett lépni.
Gondolom itt arra utalsz, hogy egy gombnyomással a főmenübe térsz vissza. Szerintem erre "home" (browser_home, homepage) funkció a megfelelő. A keymap editorral ezt ráteheted egy gombra, akkor skin független lesz.
A Bufferelés sáv színét nem lehet valahogy megváltoztatni, eléggé halvány.
Léteznek Aeon Nox változatok (Spin, Silvio, Madnox), ahol szinezhetőek ezek a sávok, bár -szvsz- nem néznek ki olyan jól mint az eredeti.
-
Dolphine
addikt
válasz Ejelhar #2749 üzenetére
Igen, a főmenü beállításainál lehet ikont is hozzárendelni adott szekciókhoz
Ez hol van, mert én nem látom
Gondolom itt arra utalsz, hogy egy gombnyomással a főmenübe térsz vissza.
Nem, ez megvan.
Én arra gondoltam, hogy a főmenün belül, vagy bárhol máshol egyből ugorhatna arra a menüre, amiben a leállítás van. A mostani állapot miatt elég sokat kell "scrolloznom". A gyári skinnél, bármelyik menüponton "álltam", ott csak lefelé kellett lépkedni és máris ott volt a kikapcs.Még egy jutott eszembe.
A háttér, most automatikusan változik. Sorozatoknál, filmeknél. De elég gyors. Ha jól számoltam 7 másodpercenként. Néztem a neten, hogy elvileg ezen lehet változtatni, csak eléggé ellentmondásosak az infók és az nem derül ki, hogy működik-e.Léteznek Aeon Nox változatok (Spin, Silvio, Madnox), ahol szinezhetőek ezek a sávok, bár -szvsz- nem néznek ki olyan jól mint az eredeti.
Akkor ezt inkább hagyom
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest