- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
smokiii1
aktív tag
válasz diablo1984 #77197 üzenetére
Sziki tó még nekem is elérhető távolságban lenne. :) Bár ilyenkor nyáron nagyon előre kell tervezni sajnos már a hétköznapi pecákat is. Túlórák, kereszt gyerekek, nyári szünet.... Nem könnyű.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Lehet volt már kérdés, de mi az amikor a tök új tekercs zsinor is végig olyan mintha meglenne törve? Nem értem elvileg a zsinor a tekercsen selymesen simának kéne hogy legyen a felülete ha végighúzza az ember az újját rajta. De több tekercset is találtam már hogy a zsinor végig tehát mind a 200/300m úgy volt rajta hogy tiszta "barázdás" volt. Nyilván fényben jobban látszik megtörik rajta a fény ott ahol ilyen de érezni is, ez hibás termékre utal vagy valami más? Ha egy ilyent feltekerek akkor csak magammal tolok ki?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
sasa311
veterán
válasz BogyóBP #77202 üzenetére
meg van tekeredve már a spulnin a zsinór. Én is találkoztam már ilyennel. (pl. Benzár zsinórnál) Csak egy kalap xar lesz ha feltekered.
Ha az új zsinórból letekersz egy métert és az nem tök egyenes a sajt súlyától és nem sima a felülete akkor az meg van csavarodva és sosem lesz jó.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
BogyóBP
addikt
válasz sasa311 #77207 üzenetére
Igen igen erre gondoltam :/ Ez elég tré azért. Tudsz mondani olyan márkát ahol nagyon minimális erre az esély hogy ilyenbe szaladj?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
sasa311
veterán
-
BogyóBP
addikt
válasz sasa311 #77210 üzenetére
Amúgy a lila az mennyire látszódik a víz alatt? tudom hogy van dobóelőke stb de azért mégis. A piros úgy tudom hogy 1,5m után már szinte egyáltalán nem a sárga és zöld pedig mivel a halak ezt fehérnek látják úgy tudom sehogy se zavaró.
BlackmMmDog Igen a technium jó zsinor veszek majd egy 20 as spulnit belőle 18 ast nem merek.
[ Szerkesztve ]
-
aladarazurbe
csendes tag
Az óbudai kövezésen kerestem a horgászhelyem. Könnyű volt döntenem a csütörtöki kánikulában, mert érkezésemkor a partszakaszon még csak egy 10 méteres szakaszon volt árnyék, így rövidre is zártam a kérdést.
Más szempont nem érvényesülhetett mert élénk DK szél borzolta nemcsak a kedélyemet, nem látszottak a víz folyásának finomságai ill. a pályát sem ismerem túlságosan. A 7m botot elő sem vettem a szél miatt.
Több fájdalmas felismerést is tettem peca közben, igyekeztem mindig megcsavarni a dolgot, hogy nehogymár megint csak egy gébezés legyen a vége.
Egyrész abban a lassan mélyülő 3méteres vízben az 5grammos hagyományos úszó 15 méteren, nem pálya. Mert kisodródik és akkor már a rövidebb eresztékkel bajos lesz a dolog.
Nem baj átváltottam a 8 gr bolo úszóra, és öröm boldogság, talán még beljebb is vezettem a végén.Másrészt a pályán egyenletes vízmélységet feltételeztem, ami stratégiai hiba volt, mert mint az a végén radarral kiderült az etetés felett 20 centivel úsztattam el a horgom szinte végig.
Hisz a mandátumom lejártakor kínomban ráhúztam még 20 centit az eresztékre és egyből beugrott egy jobb hal.
(Hát igen ezért kényelmesebb a sóderen nyomni ezeket az úsztatásokat, mert ott ritkábbak a mederegyenletlenségek...)Ugyanakkor az sem mellékes, hogy a pontos, gombócos, kézzel etetés nem egyszerű dolog.
Ne akarjunk beljebb horgászni, mint amit pontosan meg tudunk etetni.
(előzmény: közelebb nem mertem, mert múltkor temérdek elakadásom volt rongyokban....)A nagy tanulság, hogy ismerni kell a pályát és saját korlátainkat.
hermanyi
Pontosan hogy úsztatod ki? Csak úgy magában, vagy teszel rá valamit (egy sörétet)? -
őstag
Sziasztok. Vegre mi is tudtunk horgaszni az elmult 3 napban a Tiszan. 1-2 nap volt champion sweet river etetoanyag, jott 6db kis ponty, 1 marna es kb 20 darab szep keszeg. Csali a ringers 6mm allsorts pop up volt. Az etetoanyagba meg ment valami sensas lotty 3. napon mas etetoanyag volt, es egyetlen kapas nelkul megusztuk. Parom mondja, hogy ez ilyen, de nekem olyan gyanus, hogy 2 napig nagyon jo volt, kovetkezo napon meg egy nyamvadt kapas se
Melyik merito fejet vegyuk? Van egy domes, de egy ponty ugy bele gabalyodott, hogy parom szetvagta a meritot, nehogy a pontynak baja legyen
-
Zoli bácsi
őstag
válasz fojtviki #77217 üzenetére
Én próbáltam jó pár fajtát. Amit mostanában viszek, az egy sűrű szövésű, gumis hálójú merítő. Ebbe tényleg nem nagyon akad bele a hal. Persze ennek is van hátránya, a vízbe merítve iszonyú nehéz lesz, dolgoztatja a nyelet. (meg a kezünket...)
Én csak gumis hálójú merítőket veszek. A ritkább szövésűekbe azért beleakadhat a hal, főleg a bognártüske szokott. Persze a nem gumírozott hálók sokkal rosszabbak ebből a szempontból.
Nekem eddig ez a legjobb kompromisszum, a sűrű szövésű, gumis háló. -
őstag
Koszi mindenkinek Megrendelem L-es meretben a Domeset:)
-
iceQ!
addikt
24 órás peca zajlik Törökbálinton. Tegnap 6kor indultam, eddig 2db 5 kilós potyka jött, havernak most egy 3 kiló körüli. Meleg van, a levegő gyakorlatilag áll..
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
A Zéé
addikt
Én meg megfogtam az idei első pontyom!
Igaz nem érte indultam, és idén még nem is horgásztam tavon...
Mióta hazaköltöztem izgat a Zala folyó kevésbé szabályozott része, de sajnos nincs sok ilyen belőle, és sajnos ezek is eléggé gyengék mostanában, mivel évek óta nem volt rendes áradás, nem jönnek fel a Kis Balatonból a halak.
Ma Zalacsányhoz mentem, ez volt a helyem:Elég sekély a víz, 60-70 cm, a bedőlt fa felé még kisebb, de mégis oda kellett dobálni, a fa és a part közti sávba.
Elég sok kapás volt, jött sok kisebb karika, ő volt a bandanagy:Aztán a sok rángatós kapás helyett egy komótos, de határozott bebólintás jött. Ahogy megakasztottam egyből elkezdett rohanni mindenfelé. Először azt hittem valami nagyobb domi, esetleg kisebb balin lesz, de nem. A kis pickerrel rendesen fárasztani kellett, de végül meglett a kis apróság:
Kicsi ugyan, de nagyon örültem neki, mert idén karikakeszegen kívül mást nem fogtam még a Zalából.
Mondjuk a fárasztás elzavarta a többi halat, utána 1 kapás sem volt már, szóval fél óra után átköltöztem egy másik ígéretes helyre:Ez igazi dzsungel peca volt, a 2,70-es bottal úgy nem értem el felettem a fákat, hogy le kellett ülnöm a partra, de jött innen is sok kisebb keszeg.
Összeségeben nehéz peca volt, ma az úszó egyáltalán nem adott halat, de a pár nagyobb karika és a kisponty kárpótolt. Sajna ez az agyonszabályzott, és sok nemtörődöm ember által látogatott Zala nem mostanában lesz az a horgászvíz, ami lehetne, pedig a potenciál meglenne benne.
Just a simple Lineman...
-
iceQ!
addikt
válasz Szilágyi84 #77224 üzenetére
Elsőnek jöttünk, vissza fogunk még jönni. Nagyon meleg van, kis pontyok mennek csak. Amúgy igényes, rendezett a tó. 24 órás jegy 5 ezer forint, valahol egy napi jegy kerül ennyibe...
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
veterán
-
Zoli bácsi
őstag
Gratulálok!
Én régen azt hittem a Zala nagyobb folyó. De láttam párszor élőben, meg a képek alapján alig nagyobb mint a pár háznyira folyó Kis-Rába nálunk.
Amúgy nekem is a kedvencem ilyen melegben fák alá, hűs, csöndes, vadregényes helyre elvonulni. Ami érdekes, nekem az úszó mindig több halat ad mint a feeder. Viszont az akadók miatt hanyagolom egyre többször.
Más: Lementem tegnap a Rábára, volt ez a horgásztalálkozó Nicken. Szákó mester (Szákovics Imre) tartott rakós bottal bemutatót. A gát fölé ült le, 6m-es víz volt előtte. Meglepődött, azt hitte sekélyebb. Aztán mivel próbálgatták a rakós pecát a nézelődők, elővett egy feedert, azzal kezdett pecázni. Azt is lenyúlták tőle....
Nem sok ember volt, de jó hangulatban telt az idő. Kisebb halak (Dévér, karika, küsz) jöttek, az egyik látogató akasztott valami szebb halat, de óvatosan terelgette a 0,10-es előke miatt, a végén leakadt.
Ami élményem volt még, hogy veterán motorosok telepedtek le a Rába partra, valami Veterános Piknik volt Szelestén, aztán átjöttek ide is.
Volt benzinszag, 350-es Jawa berúgása úgy izomból, Pannónia pöfögés, kék füst.....
Kérdezte a mester miért nem hoztam pecabotot, de igazából magam sem tudom miért nem vittem..De azért megfoghattam én is a mester hatalmas szerszámát.....
A mester megmutatja az etetőanyag készítést:
A mester bemutatót tart:
És egy pöttyet off, de a pecán kívül ami még megdobbantotta a szívem a Rába parton:
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #77215 üzenetére
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
BogyóBP
addikt
24 óra alatt kemény 2 db halat fogtál? Valami akkor ott nagyon nem oké :/
-
iceQ!
addikt
-
BogyóBP
addikt
Bojliztok? Hát már a zsinornak rongyosnak kéne lennie a sok fárasztástól Azért görbüljön. Majd megírod privibe mennyi volt a 24 órás jegy? Gondolom faházat is béreltetek.
-
A Zéé
addikt
válasz galervin93 #77226 üzenetére
Ha olyan halbőség lenne, mint az Ipolyon, egy szavam nem lenne, de sajnos nem így van.
sityupityu:
jaja, nagy feeling, pláne ez is úgy alakult, hogy eddig teljesen ismeretlen volt ez a környék, pénteken eljöttem motorral lejárókat, meg helyeket keresni Kevés helyen lehet lemenni a vízhez, még kevesebb helyen lehet normálisan horgászni is, mert ugyan vannak kitaposott helyek, de ilyen 2 méteres partfalakról nem szeretek horgászni.Zoli bácsi:
És itt már a szélesebb része van. A hatvanas években beszabályozták, elbontották róla a malmokat, aztán csináltak belőle egy vízelvezető árkot... Nagyanyám szokta mesélni, hogy csak Zeg-en volt 6 malom, és rendesen úszni jártak le az emberek. Most meg átlag 2m széles. Néhol rohan a víz, mert kb 20 cm mély, néhol belassul, mint itt is, és 50 cm és 2 m közt bármi lehet a vízmélység. Ettől lefelé kezd olyan kisebb folyó formája lenni, ahogy közeledik a Kis Balatonhoz.
Múltkor csak úszóval tudtam fogni én is egy másik helyen, most meg semmi nem volt rá. Ez a folyók szépsége, sose tudni mikor mi kell a halaknakJust a simple Lineman...
-
galervin93
őstag
Az Ipoly és a halbőség...? Ritka csillagállás kell azért oda is sajnos...
Úszós vs. fenekező téma
Sokrétű a dolog. Ami tuti*, hogy azon halfajok esetében, amik jobban szeretik a megállított, vagy alig mozgó csalit, szinte tuti, hogy eredményesebb valamelyik fenekező technika. Legjobb példa erre a ponty, amíg methoddal kiszetsz hatot, ugyanott úszóval talán egyet. De fordítva is van ilyen, vízközti keszegezés hosszú előkével megoldható, de mennyivel egyszerűbb és hatékonyabb egy vízközti matchezés.
*mármint úgy tuti, hogy általában, kivéve amikor nemEgy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
purechill
csendes tag
Sziasztok!
1, max 2 napos nyári horgászathoz milyen sátort lenne érdemes venni? Évi 4-5 alkalomhoz. Az alábbiakat néztem ki:
Tanker Panoramax
Arpenaz Base Fresh
Arpenaz 4.1 F&B -
BogyóBP
addikt
válasz purechill #77237 üzenetére
Én a legelsőt venném.
-
iceQ!
addikt
válasz BogyóBP #77234 üzenetére
24 órás jegy 5 ezer forint.
Faház nem kelett, volt sátor. Amúgy a vége felé beindultunk, 12 ponty lett, ebből 3 volt kicsi a többi 5 kilós és felette.
Érdekes volt, mivel csak az Aqua garant 24es bojlit ette meg, a többit nem. Bármit lökhettünk nekik.
Én végig mentem mindenen (wafter, popup, süllyedő... Stb), nem ették. Se 70 méteren se 40 méteren.De végül csak bentről jöttek a nagyobbak, amúgy dög meleg volt, csoda hogy ment a hal ennyire.
-
BogyóBP
addikt
Persze mert ott van etetve és odahúzódnak be a halak még nyűron is az más hogy kifele is lehet csalni őket de nem az a tipikus...Sajnos ezen oldalról nehéz megdobni azt a magasságot a túloldalról nemtudom még nem probáltam.
-
Grillo
őstag
Meg amikor egy durva zápor-zivatar után 100 méter széles. Legalábbis 20 éve még volt ilyen, átugrotta a töltéseket, aztán elöntött fél falvakat.
Még kilencvenes években járkáltam Andráshida-Teskánd környéken, de nem nagyon adott semmit, meg horgászni sem tudtam (akkor sem).
-
veterán
válasz galervin93 #77236 üzenetére
Olyan szinten biztos, hogy nem ismerem az Ipolyt mint te, de azt alá tudom támasztani, hogy nagyon hely és vízállásfüggő. Régebben (10 plusz éve) elég sokat jártunk az Ipolytölgyes alatti részekre.
Elég sűrűn szoktam átmenni a Letkésnél, a híd alatt sokszor, így tegnap is láttam fürdőző embereket.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
iceQ!
addikt
válasz BogyóBP #77240 üzenetére
Versenyoldalról nem próbáltad?
Igen egyébként. Nekünk azt mondták 40-60 méterről jön a hal, volt amelyik 40 méterről jött volt amelyik 80 méterről, de igazán nagy halat egyikőnk sem fogott.
-
iceQ!
addikt
válasz golyós #77174 üzenetére
Ez a versenyoldal számunkra nem volt elérhető, oda "csakanagyok" ültek le. Látom is képeken. Mindenki ott fogta a nagy hal halakt. 80 méterre ellöktem a feeder bottal (szerencsére), illetve oda is spomboztunk, de kevés volt. 150-180 métert ha tudtam volna dobni ( ), akkor nagyobb halakat fogunk.
Árnyékos oldalra hogy lehet bejutni? Kellemetlen volt egésznap a tűző napon lenni, még ha volt ernyő akkor is.
-
iceQ!
addikt
válasz Steady74 #77245 üzenetére
Kiváltom a versenyzőit én is, akkor pecázhatok ott?
Amúgy ez kicsit genyóság. Arról az oldalról a 2 méteres árok 80-90 méterre van, a másik oldalró meg 120-150 méterre (minimum).
-
iceQ!
addikt
válasz andrew911 #77247 üzenetére
Tudom, ez is genyóság (mert nekem nincs, csak azért !)
Mennyibe kerül egy olyan csónak amivel már lehet etetni és behúzni rendesen?
-
andrew911
tag
válasz @mriya@ #77248 üzenetére
Ó, ezt nem tudtam, abszolút nem vagyok képben, azt sem tudom, hogy mi indokolja a megkülönböztetést.
Amin ledobta az agyam az ékszíjat, az Eldorádó 2-es taván húsvétkor hajózó társaság: a túlpart kb. 24-25 méter, a legnagyobb hal meg kb. 4 kiló, de úgy szórták a 24-30-as bojlikat a csónakból, mintha nem lenne holnap.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest