- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bercsi
aktív tag
Megvolt az első boglári nap, sajnos nagy volt a szél így bekényszerültem a kikötőbe. Dévérekből jött pár darab tenyerestől nagyobb, a többi ovis méret. 3 ponty akasztásom is volt de leakadtak
A végén beköszönt 2 hatalmas törpeharcsa, így mára el is ment a kedvem a pecától.
Hajnalban támadás megint. -
Ibituba
aktív tag
válasz Zoli bácsi #77848 üzenetére
Feeder mederben, vagy ruganyok között? Bolo partról, vagy begázolva kavicspadról? Az a baj, olyan szinten kiszámíthatatlan a vízállás... Ma pl. Tök jót tudtam volna balinozni, be tudtam volna menni a platora, mondon nem baj majd holnap dutan, erre jön rá kb 80cm víz. Felejtős. Nem egyszerű kérdés hogy ha jössz egy napra akkor mikor, hol, mivel lenne meg a tuti. Az is lehet Duna felejtős, belső ágrendszer meg frankó lenne. De ott is ha van csónak az a no1.. De hát ettől szép
-
aladarazurbe
csendes tag
A halvédelemről jut eszembe: pickerrel fogtam a paducokat a héten. Közel húztam a parthoz, elkaptam kézzel a zsinórt az előke felett, míg a másik kézzel tarkón ragadtam. Még a farka ki sem került a vízből, de a horog már ki lett akasztva és már úszott is.
Persze ez a módszer nem mindenhol alkalmazható és nem minden halra, de ott, akkor, kíméletesebben nem lehetett volna.
-
smokiii1
aktív tag
válasz aladarazurbe #77856 üzenetére
Én is csináltam már ilyet, sokszor nem is volt baj vele, de volt olyan is, hogy épp mikor már az előkét fogtam, de a halat még nem, csapott egyet a kárász és elszakadt az előke.
-
Roland861010
addikt
Ez a nem tudják használni a felszerelést az emberek.. mennyivel egyszerűbb lenne ha mindenki úgy járna horgászni, hogy legalább 2-en és akkor mondjuk nem biztos, hogy sérül a hal.
Mert azért valljuk be nem olyan egyszerű egy 6-7 kg-os ponty vagy amur szakolasa főleg nem egy könnyű szerelekes felszereléssel. -
galervin93
őstag
válasz bercsi #77858 üzenetére
Sógorral egyszer toltuk ilyen viharban kb. másfél órát, tizenpar méterre tudtuk dobni a zamárdi mólón, de amúgy fogtunk pár keszeget, csak baromira nem volt komfortos peca, úgy finomabb fogalmazva. Amúgy ha elcsendesedik, akkor este a zavarosabb vízben jó lesz ez! Lehet akkor is inkább feedderel kellene, de lesz még kevésbé szeles nap is biztosan.
---
aladarazurbe
Én boloval úgy szoktam hogy jobb kézben a bot oldalra- felfelé kinyújtva, val kézzel pedig balra-lefelé-befelé nyúlok a halért, tarkónál megfogva. Így szépen lehet irányítani, és a bottörés veszélye is minimális.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
PpenoO
őstag
Imádom amikor nagy esőzés után az RSD sziget fesztivál szintű toi toi vécévé változik. Natura 2000 meg a tököm...
-
galervin93
őstag
válasz KunEmber #77864 üzenetére
Nem is nagyon van ingerenciám kijárni, pedig azt hittem a "kedvenc keszeges vizem" lesz...
Holnap reggel gondolkodok egy Dunában, talán már nem lesz vészes a szél, jó lenne egyst úsztatni.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
KunEmber
senior tag
válasz galervin93 #77865 üzenetére
Én árnyaltabban látom. A csatornák nagyon jók: dömsödi, harmincas, DTCS. Szintén jó szakasz nyár közepéig a csőhidi versenypálya, és a vélemények alapján a déli szakasz is kiváló.
Szennyvíztisztító alatti szakaszt viszont el kell engedni legalább Taksonyig.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
galervin93
őstag
válasz KunEmber #77866 üzenetére
Én csak a főágra gondoltam.
A csatikat nem ismerem, sajna eléggé kiesnek a pár órás pecákhoz (ezért is bíztam az RSD-ben), pedig én inkább sokszor járok viszonylag rövid időre, 2-3-4 órákra. Ezért nem járok innen a fővárosból sem pl. az Ipolyra, pedig a szívem csücske, de a francnak van kedve órákat utazni, vezetni...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
nepszter1
addikt
Sziasztok Győr környéken tud valaki jó pergető helyeket?
-
iceQ!
addikt
Jövőhéten megyünk Bajánsenyére. Van ott egy frankó kis tó. Valaki jártas azon a tavon? Ahogy látom 40 hektár, van róla pár videó, de igazából sok infót nem kaptam hiába néztem végig.
1 bottal szeretnék csak horgászni, illetve nem vinném el az összes felszerelésem. Kérdés, hogy mi legyen az etetőanyag? Csali az wafter, horog pellet.. Stb
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
PpenoO
őstag
A tegnapi délpesti szennyvíztisztító által kiengedett szarhullám miatt döglenek a halak a cső híd után egészen Taksonyig, rengeteg a méretes süllő, csuka, mennyhal, szinte az összes ivadékhal, gébek és kispontyok.
[ Szerkesztve ]
-
lumpy92
aktív tag
-
KunEmber
senior tag
válasz PpenoO #77870 üzenetére
Régebben, mikor tisztítás nélkül ment bele minden, imádták a halak. A parton mai napig emlegetik az öregek, hogy bezzeg azok az idők! Mikor a márna (!) méteresre hízott a szaron! (Nem vicc, állítólag tényleg azok az idők voltak a legjobbak szerintük.)
Szerintem valami vegyszert moshatott (onnan vagy bármelyik tetszőleges műhelyből) bele az eső.
[ Szerkesztve ]
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
vendingo
veterán
A szélvihar ellenére fantasztikus volt a mai peca. Keszegezni mentem, szinte csak pontyok jöttek. Pár 20 centist fogtam, sok is volt, a nagyok elmaradtak. Pontyokból viszont nem volt hiány, húztuk őket 2-8kg között. Élvezet volt az UL bottal terelgetni a pontyokat. 0.10es előkét, és 14-es horgot használtam, bármivel csaliztam csak ponty jött. Part mellett voltak apró keszegek, de hamar rájuk untam. Sajna a szél miatt meg se próbálkoztam hosszúelőkés pecával, method is művészet volt 20-as kosárral. Idén meg visszamegyek a széki tóra.
Ez volt a legnagyobb halam:
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
bercsi
aktív tag
válasz galervin93 #77861 üzenetére
Estig kitartott a szél, olyan 8 fele kezdett csendesedni. Utánna viszont szépen megszelídült a víz, épp csak lotyogott.
Nem bírtam magammal és kimentem a móló végére a kövezésre. Velem szemben a kemping sarka; a villanyoszloptól kicsit balra dobáltam kb 15 méterre. Csemegére csak merítős keszegek jöttek
-
jansky1
senior tag
válasz BlackmMmDog #77847 üzenetére
Eddinget próbáltad már? Működik?
-
horcsog
tag
válasz sasa311 #77846 üzenetére
Nem lehet a természetet megerőszakolni , illetve lehet csak semmi értelme. Tápláléklánc felborítása, a természetes szaporulat hiánya stb, és mesterségesen felturbózni a nagy pontyok állományát pl. Milyen hatással van egy vízre az, hogy 1 hektárra jut ki tudja hány darab 10-20 kilós ponty? Szerintem 1 kagyló nincs a vízben kb, de lehet egy szúnyoglárva se, Ráadásul ezek általában pici vizek , sekély vízzel, kis vízmennyiség .
Egy normális vízbe keszegfélét nem kell telepíteni mert a természetes szaporulat olyan, hogy amennyit a víz táplálékbázis enged annak megfelelő állomány kialakul. Esetleg valami kis vérfrissítés címén egyszer egyszer tenni bele. Az már régen rossz ha keszeget is úgy kell valahová telepíteni mert nincs természetes állománya szaporulata. De ezek már csak következmények. Egy ilyen vízbe bekerül a harcsa az karban fogja tartani az állományt ne félj, pontymérgezést fog kapni szerencsétlen és akkorára hízik mint egy víziló. Természetes körülmények között ritkán pontyozna ,de egy ilyen helyen a szájába úsznak a pontyok, nem is kell úsznia szinte.
Összességében marhaságnak tartom ezt az engedjük vissza a nagypontyot és a nagydévért. Miért pont ezeket, miért nem a nagy balint, vagy vörösszárnyú keszeget, vagy küszt?
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
Most hogy végre kellemes hőmérséklet van, végre fúj ez a pudvás szél, majd' kicsavarja a botot az ember kezéből.
Pár koncér, szilva, kis balint aditt a Duna, aztán az árnyékot adó fákat meghaladta a Nap, eltűntek a halak. Szerencsére nyugat felől jöttek a felhők, pikk-pakk el is bújt a nap, jött is egy jó kapás, sajna két fordulás után leakadt, pedig jó hal volt. Na mondom ez jó, gyorsan ráetetek két gombóccal! Két perc múlva akkora szél támadt, hogy csak azért nem vitte le a sapkát a fejemről, mert nem is volt rajta. BDSRSNT! Már itthon, jó kis peca helyett... Mondtam már hogy a tököm ki van a szeklel? Inkább essen százszor, de ettől az állandó hajszárítótól elhajingálom az agyamat...[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
PpenoO
őstag
válasz galervin93 #77883 üzenetére
Nekünk is megnehezíti a pecázást, régen nem fújt ennyire, most a Duna parton szinte mindig kellemetlenül fúj. A mostani széllökések pedig a chili paprikáimat szedi szét. Nekem is tele a hócipőm...
-
horcsog
tag
válasz sasa311 #77880 üzenetére
Oké , de azért vannak ennek szintjei. Az elég elvadult amikor egy pici víz arra van használva csurig rakják ponttyal , lehetőleg minél nagyobbakkal , és még kellene bele nagy dévérkeszeg mert az is szeretnének fogni a horgászok. Azért egy mesterséges vízben is, ha van életterük + kajájuk akkor mindenből lesz benne nagy példány ha hagyják a természetes folyamatokat. Persze akik ilyet üzemeltetnek nincs idejük évtizedeket várni és természetre bízni. Holnapra legyen 2 kilós dévér 20 kilós ponty lehetőleg sok. Olyan is az egész.
Nagy régi víztározók mesterséges de azért közelebb vannak még a természethez . 30-40 éves vizek , és nagy területűek, akármit pancserkodnak a haltelepítéssel azért teljesen tönkrevágni nehéz. Pl, hogy dévér ne ívjon le egy ilyen helyen, és ne legyen benne nagy méretű is , és komoly mennyiségben. Ha valamikor évtizedekkel ezelőtt a Dunáról hoztak bele pár mázsát, a többit a természet rendezi.
Dunát kellene visszaalakítani a szabályozás előtti helyzetre , és természetvédelmi területté nyilvánítani az árteret is. Ott lenne keszegféle. Most is van , de akkor lenne az igazi. Balaton dettó körbebetonozás helyett.
[ Szerkesztve ]
-
andrew911
tag
válasz horcsog #77885 üzenetére
Van egy akvariszta barátom, ilyen 1000 liter körüli főakváriummal (a nevelő, a karantén meg a keltetők mellett). Na ott van igazi halsűrűség, mert úgy szép, viszont végtelen gépészet kell hozzá, hogy életben maradjanak. Ehhez képest egy kockató a jetskivel meg a vízforgatóval teljesen vadvíz számára, amiben látszólag nem is élnek halak, szóval mindenkinek máshol vannak a határai.
-
vendingo
veterán
válasz horcsog #77885 üzenetére
Ezért tetszik a széki és a nagyteveli tározó. Bődületes méretűek, simán meglapulhatnak benne évekig a matuzsálemek, szinte lehetetlen túletetni is.
Olyan jó, amikor kocka tavon hétvégén és hét elején alig lehet halat fogni, mert teleszórták kajával a horgászok. Én is giga dévér reményében mentem, de nem akadtam össze velük. Már várom, hogy egyszer végre visszamehessek a fertőre.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
horcsog
tag
válasz andrew911 #77886 üzenetére
Foglalkoztam én is régen akvarisztikával, csak amatőr szinten . Ott is azért , hogy igazán jól érezzék magukat lehet variálni melyik halfajnak mik az igényei, víz keménység, hőfok, oxigéntartalom, kaja , milyen növények passzolnak az állományhoz stb stb. Oké guppi az kb mindenhol szaporodik, de azért pl díszsügér fajták , hogy az sikeresen leívjon nem egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Na ne......FB. Horgász Bazár dobta fel. Csak 21500ft-ért...
"Eladó a képeken látható igen praktikus saját horgász célra épített kocsim. Már nincs szükségem rá. 3 felfújhatós molnárkocsi keréken gurul, és kormányozható is. Nagyon könnyen húzható minden terepen. A kormány rúd le/ki vehető. Én kombi autóval hordtam, simán befért. Nagyon komoly teherbírással is rendelkezik. Rod-Pod hely az oldalán kialakítva. Erre tényleg mindent fel lehet pakolni és egy kézzel behúzni a horgász helyünkre. Érdeklődni : 0620........"
Ha valakit érdekel, Horgász Bazár FB csoportban megtalálja a számot...... -
vendingo
veterán
válasz Zoli bácsi #77891 üzenetére
Milyen érmével működik?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
RicsiSuly
aktív tag
-
jobbacsabba
aktív tag
Sziasztok!
Gyereknek ilyen orsót lehet venni? Van esetleg hasonló paraméterekkel megbízható darab? -
andrew911
tag
válasz jobbacsabba #77894 üzenetére
Nem tudom, mi indokolja a nyeletőfékes orsót a gyerekeknek, de ennyi pénzért nem várnék csodát. 9-10k körül van a Nevis Aqua Feeder, 12k körül BY DÖME CARP FIGHTER, ennél olcsóbban csak hagyományos fékeset vennék, (a közösség megvetését vállalva esetleg hátsófékeset).
-
Zoli bácsi
őstag
úúúúú....k. gyorsan felejtsd el....
Műanyag dob, ami alapból nem lenne baj, csak rátökölnek ilyen fémes festéket, ami hamar nekiáll kopni, azon kívül hogy ronda, a dob pereménél akadályozza a zsinór lepergését, sérti a zsinórt. Hajtókar műanyag, amire alapból megint nem mondanám hogy baj, csak az a fajta műanyag, ami rideg, törik.
Ezt az orsót nem ismerem, az árkategóriát, és a megoldásait igen. Akkor szabadna megvenni ha egy hétvégi pecára kellene, aztán ennyi. Hosszabb távra kicsit hozzá kellene vágni a kerethez, a sporttárs leírta melyik orsók amiket már érdemes megvenni.
Valamelyik Nevis pergetőorsó (pl Fullback) is jobb lenne.
Ha nyeletőfékes orsó kell, akkor ugye Nevis Aqua feeder/Döme Carp Fighter LCS (Egy csapágyon kívül ugyanaz, de mivel a zsinórvezető csapágyáról van szó, szerintem megéri a Döme a felárat) a minimum. Vagy az új Nevis orsó: [link] -
jobbacsabba
aktív tag
válasz andrew911 #77895 üzenetére
Szerintem a nyeletőfék nagyon kényelmes és biztonságos. Nálunk még nem úgy néz ki a peca, hogy bevetjük a szereléket és várjuk a kapást. Általában mind az öt bot bent van, akár több horgász álláson szétszórva, mindig van valami ami elvonja a figyelmet, kapás, kis hal, béka, pillangó, gubanc, szakadás, evés-ivás, stb. és volt már, hogy leugrott a bot a tartóról. Szerintem fölösleges magyarázni, itt is vannak páran, akiknek még mindig meglenne az a bot, ha lett volna nyeletőfék az orsón, vagy be lett volna kapcsolva...
Zoli bácsi
Az ajánlott X control orsóból van egy 5000-es, nagyon szuper. Vettem egy Cormoran nyeletőfékes orsót, ilyen kicsit, de azt vissz kellett vinnem, mert akadt a dob bekapcsolt nyeletőfék mellett... Elfogadom, hogy olcsón nincs jó orsó, de pl. a Caperlan Bauxit 3000-es orsók jól működnek, csak nem nyeletősek...
Köszönöm mindkettőtöknek az ajánlásokat, megnézem, hátha akad közte ami tetszik és van hozzá kedvem. Esetleg ha van valakinek eladó, kicsi ~3000-es nyeletős orsója amit már nem használ, dobjon privátot. -
andrew911
tag
válasz jobbacsabba #77897 üzenetére
A Caperlan Bauxithoz volt szerencsém, tényleg jól működik, amennyiben azt értjük alatta, hogy behúzza a zsinórt és nem tapad le a fék. De érzésre olyan, mintha homokkal kevert fűrészporral lenne feltöltve, nulladik lépésben cseréltem le. Ugyanitt ingyen elvihető.
-
B.i.L
senior tag
Silstar Tierra amit javasolni tudok 6 évet nyúztam,akkor csak jó valamire. Árban ugyanannyi,minőségben szvsz nagyon megbízható. Télen nyáron amit azok kaptak,meghálálta rendesen,évente kipucoltam,ujrazsíroztam.Mennyi idős a gyerkőc?
Vagy a Lidl-is is jó lehet,itt is dícsérték.[ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
Zoli bácsi
őstag
válasz jobbacsabba #77897 üzenetére
Kicsi nyeletős....4000-es méret 200m 0,22 monofil kapacitás, 340gr. [link] Itt van előttem.
Szobafogságot kaptam Győrben, lányom lakásában kell ülnöm, várni a megrendelt matracát. Persze az út melletti Carp Zoom márkaboltot útbaejtettem....Mint kiderült a "mentős" igazolványomra jár 15% kedvezmény. Körbenéztem, a nemrég vásárolt finom Concourse feeder botra úgysem tudtam milyen orsót tegyek....Szóval vettem egy ilyen linkeltet Egy tízest nekem megért.
Megtekergettem, megnéztem a féklamellákat. Semmivel nem jobb mint a hasonló árkategóriájú Nevis vagy Döme orsók, illetve annyiban jobb, hogy jó 100gr-al könnyebb. Egy Light botnál nekem számít, nyeletős orsóban ritka az ilyen kompakt méret. Ilyen súlyban és árban eddig az Oreel LCA [link] orsót ismertem.
Nos, a CZ orsó masszívabbnak tűnik, már amennyire ebben a kategóriában lehet ilyet mondani. A féklamellái ennek is kicsik, de kenőanyagot kaptak a gyárban, és jobb az anyaguk mint Oreelnál. Alapból tapadás mentesen dolgozik a fék, korrekt fékerőt lehet állítani. Nincs csavarhúzóm, nem szedtem szét, szerintem nem is fogom, érzésre van benne zsír. A zsinórvezető könnyen szalad, tuti csapágyas.
És nagyon jól néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- DIGI internet
- Interactive Brokers társalgó
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Assetto Corsa Competizione
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest