- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
-
jjohn
aktív tag
-
iceQ!
addikt
Jogos Nem tudom mennyi az átmérője, de ez a spicc: [link]
Anyag 2.8 mm, gondolom ez a gyűrű ettől több, de ha csak 4, akkor is jó vagyok.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
takessz
senior tag
Simán át megy nekem is Döme botom van más fajta damil-al ugyan de 0.28-0.57 re vastagodó simán át ment de ha biztosra akarsz menni akkor én amúgy egy 5m vissza szoktam vágni a vastagabb feléből és úgy tuti
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
BlackmMmDog
aktív tag
átmegy, mint a fing a gatyán
aki nem rutinos ponty (bármely békés halra is jó) horgász talál benne hasznosat
[ Szerkesztve ]
-
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok! Szeretnénk elmenni egy hétvégés horgászatra 4en és szeretnék tippet kérni hová ajánlott menni :) (ebből csak ketten horgászunk) annyi igeny van, hogy szállás ön legyen áram hűtő. Elsősorban bojlis, feederes peca lenne. Heves megyében vagyunk így az sem baj ha nem 250 kmre van innen
Nagyredet néztük, de a hatos állás szabad, ami annyira nem szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
iceQ!: Ez a Power Fighter nem olyan kis gyűrűs, jóval kisebb spiccgyűrűs botjaimon is simán átcsúszik az Albright csomó.
De ilyenkor, nyárfaszöszöléskor óvatosan, a szösz a csomónál elakadhat, és akkor reccs lehet hamar! Nem kell félni, figyelni kell becsévéléskor.
Más. Aktuális, hamarosan vége lesz a pontytilalomnak...
Kinéztem reggel a tóra, 1-2 órát lógattam, megfordult a szél, a másik oldalról az összes nyárfaszöszt elém hozta. Összepakoltam, a házunkhoz közeli Kisrábát megvallattam 1 feederrel, csontival.....
Hát, 1 küsz.....őőőőő.. küsz.zip.... Ez jobban fedi a valóságot.
-
galervin93
őstag
válasz golyós #76163 üzenetére
Jó a Frenetic (Stég, FeederCompetition stb.), de azért tetőre nem biztos, hogy merném tenni.
Én pont most vettem egy 3 fakkos, 160 centis merev Stégeset, nagyon klafa, közepesen bírja a behatásokat, szóval ne üljön rá az ember, de ha egy picit szűkebb helyre kell betuszkuoni, azt még bírja.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz galervin93 #76165 üzenetére
+1
Stéges van 150 cm -
iceQ!
addikt
Ponty horgászatnál mi az ideális lenyomásával?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
BogyóBP
addikt
Ha választani kéne a SERIE WALTER WORLD CHAMPION II vagy a BENZAR CONCOURSE METHOD FEEDER bot között melyik a jobb? A Waltert már láttam kiállitva kézbe is vehettem de a másikat nem.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BogyóBP #76170 üzenetére
Szerintem mindegyik teljesen jó.
A Benzár újabb fejlesztés, és olcsóbb valamivel. A SW bothoz talán jobban lenne alkatrész (Spicc, tag) ha szükség lenne rá.
Ennél az árkategóriánál azért nem venném meg vaktában, mindegyiket kézbe fognám. Biztos hogy valamelyik jobban kézre állna.
Mondjuk részemről ennyit már nem adnák botért hobbi horgászként. Kerülne, de nem hiszem hogy annyival többet nyújtana, mint egy 40 ezres. Persze aki profi, vagy teljesen beleéli magát, vegye. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz BogyóBP #76170 üzenetére
wc-t venném alkatrés miatt (csak 20k-val több is), törik is rendesen a spiccek
legjobb ha kézbe tudod venniZoli bácsi ha van lehetőség próbáld ki egyszer (lesz különbség )
nem neked van By Döme Royal Method Carp Feeder-ed?
(Ha igen akkor) már ott észre veszed a különbséget egy olcsóbbhoz képest! -
A Zéé
addikt
válasz Steady74 #76177 üzenetére
nem is neked szántam...
Egyesek kérkednek a cuccaikkal, és valamifajta felsőbbrendűséget próbálnak sugallni ezáltal, na ők a sznobok. Mások meg hagyják, hogy a szomszéd suttyógyerek halat fogjon azzal a csilliós cuccal, miközben a ládára pofátlankodott fel egy üléspróbára... Nak ők a jó arcok[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
smokiii1
aktív tag
válasz BlackmMmDog #76168 üzenetére
Ez kicsit ellentmondásos. :) Tegnap 1013 volt és az egész tavon fogtak 5-6 pontyot.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz smokiii1 #76180 üzenetére
tudom (jobb a magasabb mint az alacsony )
Nem mindig lehet adni rá, pl. friss telepités nem figyel rá.(van amikor régi brigád se)Befolyásolhat a szél, mely irányból fúj.(vagy fúj vagy szélcsend van)
Az esőre nagyon figyelek.(ez követtem mindig) A zápor elött megindulna a nagyok (kicsik eltűnek).
Nap mennyire süt be a vízbe, felős-e aznap?
pH-ja a víznekZápor/ zivatart figyelem, a légnyomást meg a tavon megnézem (nem mindig)hogy most miért jött / vagy nem jött. A sikertelenségnél sokat beleképzelünk, lehet hogy csak annyi volt hogy ott próbálkoztuk ahol nem voltak ott.
Ha meg van vissza jelzések, mehet a csali és a etető anyag kisérlettek.[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz BlackmMmDog #76172 üzenetére
Nincs Royal feederem
Ősszel agyaltam, mikor a BF akciók voltak, hogy veszek valamit, nézelődtem. Ránéztem a Royal-ra is, a 330-asra, meg a Concourse feederre is...Meg sok másra....
Aztán nem vettem semmit. Egyszerűen nem tudtam dönteni.
A legdrágább botjaim talán a Döme Master Carp Pro sorozatú botok (330M, 390LC).
El bohóckodom ezekkel az olcsó botokkal-orsókkal, ezzel is megfogok mindent, már ha van hal. Kimegyek a vízpartra, jól érzem magam, nem a boton múlik.
AZt szoktam mondani, és tényleg így érzem: Annyi pénzt adok a felszerelésért, olyat veszek, ha bármi történik, berántja a hal, rálépek, rávágom a kocsiajtót..Szóval ha tönkremegy, akkor egy laza vállrándítással elintézem..Jóvan, sajnálom, de ez van, veszek másikat. -
BogyóBP
addikt
válasz BlackmMmDog #76172 üzenetére
Igen én is ezért néztem a seria waltert mert ha véletlen törik valami könnyű pótolni.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Zoli bácsi #76183 üzenetére
El bohóckodom ezekkel az olcsó botokkal-orsókkal, ezzel is megfogok mindent, már ha van hal. Kimegyek a vízpartra, jól érzem magam, nem a boton múlik.
Horgásznak szól és nem a halnak. Van aki a csajok/nők domborulatait nézi más a botívet. Én az utóbbi kétévben kezdtem.
Annyi pénzt adok a felszerelésért, olyat veszek, ha bármi történik, berántja a hal, rálépek, rávágom a kocsiajtót..Szóval ha tönkremegy, akkor egy laza vállrándítással elintézem..Jóvan, sajnálom, de ez van, veszek másikat.Ne is mond. Múltkor sikerült az első tagot eltörni 16k-ban fájt. Orsónál jobb egy picivel többet költeni,(9-14 k orsók nekem max 3-4 évet bírtak) 15-20 k alatt nem vennék már.
Jó! de, amig más vesz egy botot te addig 5-6-ot. Akkor win-win.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz BogyóBP #76184 üzenetére
jelenleg Benzár Concourse Method Feeder pótspicc is van.(tag még a kérdés )
Greguss Tamás úgy rémlik mindkettőt használta (Benzárt biztosan)
-
őstag
Sziasztok. Hasznal valaki Guru mk2 botzsakot? Merev jellegunek irjak, szoval nem tudom, hogy mondjuk felbe lehetne e hajtani, csak addig, amig UK-bol hazavinnenk kocsival Lenne egy eleg olcson, de ha teljesen merev, akkor biztosan nem fer be a kocsiba
-
galervin93
őstag
válasz BlackmMmDog #76186 üzenetére
Én a - kb. 2-3 éve az akkor náluk csúcsnak számító (amúgy kb. középkategória alja-közepe) - Benzar Competitiont törtem el múlt hónapban (versenyen, hol máshol), kemény 8.000 jó magyar forintért pótoltak egy C tagot. Igaz azt mondták szerencsém volt, mert kb. úgy ment a dolog, hogy vagy találnak egy kallódót vagy nem... Ugyanekkor egy World Champion 10-11' pótspicc(!) 5000, egy B tag 17.000 körül van, de sok év után is elérhető. Hát valahol ezt (is) fizeti az ember egy drága botnál.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz fojtviki #76187 üzenetére
Nem, azt jelenti erővel betudod nyomni az oldalát, de hajtogatni biztos nem fogod [Guru FB oldalán videó]
-
freelanced
addikt
Üdv,
Elveszett 2021-es állami horgászjegy / fogási napló esetén mire lehet számítani, ha ki szeretném váltani a 2022-es állami horgászjegyet?
Jelenleg csak a horgászkártyám van meg.
A, Milyen összeget kell majd fizetnem összesen? (Erről a netes források eléggé megoszlanak
B, Tudok-e egyáltalán venni, tehát simán besétálok egy boltba és odaadják (pl. Walterland), vagy valami macerás folyamat lép ilyenkor életbeIlletve ami még felmerült kérdésnek, hogy kell egyáltalán egyesületi tagnak lenni? Amikor legutóbb kiváltottam nem volt egyértelmű számomra, hogy minek kellett belépni az ottani horgászegyesületbe, tagdíjat fizetni stb.
Röviden: Elvesztett, le nem adott állami horgászjegy, fogási napló esetén tudok-e újat váltani erre az évre, illetve ha igen milyen áron.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
andrew911
tag
válasz freelanced #76192 üzenetére
A hibásan kitöltött vagy le nem adott fogási napló esetén is váltható az idei évre szóló állami horgászjegy, de ebben az esetben az okmány díja a díjmentességben nem részesülő személyek esetén a mindenkori díj kétszerese (azaz 6000 forint, ha minden igaz).
Az állami horgászjegy ára 3000 Ft, a fogási napló ára 300 Ft, illetve az egységes szövetségi hozzájárulás (ESZH) ára 2000 Ft.
Az egyesületi tagság kötelező:
A horgásznak horgászegyesületi tagságot kell létesítenie, az éves egyesületi tagsági díj ára felnőtt horgászok részére minimum 2000 Ft.
Szerintem ezek a költségek vannak. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz andrew911 #76193 üzenetére
jól írtad!
feelanced
horgászkártya alapján betudnak azonosítani
Ahol kiváltod annak az egyesületének a tagja leszel. Az egyesület intézi a kiváltás és a leadást lebonyolítását, és ha szerveznek programot/programokat akkor részt vehetsz rajta.(leinkább horgászverseny, kedvezményes nyaraló, vagy egyeszületi tavon évesterületi kiváltása) -
freelanced
addikt
válasz andrew911 #76193 üzenetére
Köszönöm a részletes választ.
Ha jól gondolom akkor minden helyen ahol váltható állami horgászjegy, ott be tud az ember lépni valamilyen horgászegyesületbe igaz? Tavaly vidéken voltam, viszont most idén nem mennék le odáig, csak azért választottam azt mert ott vizsgáztam le.
BlackmMmDog
Köszönöm neked is az információt.Összefoglalva, ha valaki esetleg rákeresne később:
Akkor lényegében elmaradt vagy hiányzó állami horgászjegy, fogási napló esetén, az ember bármikor besétálhat egy állami jegyet árusító helyre és ott többletköltség fejében, de gond nélkül kiadják a szükséges papírokat, nincs hosszas ügyintézés és egyéb huzavona.Köszönöm
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
4Grider
nagyúr
válasz freelanced #76195 üzenetére
A horgászkártyád alapján a horinfoban megvan minden adatod, így bárhol válthatsz állami jegyet/fogási naplót. Egyesület és egyesület között azért lehet jó pár ezer Ft tagdíjkülönbség, de ha ez nem zavar...
-
iceQ!
addikt
galervin93 kérdezem elsőnek, hátha jártas ebben:
A környéken hol érdemes pergetni? (Vecsés és vonzás körzete). Hárosi öböl jó nagyon, de oda-vissza majd csak 50km... Kicsit mennék sűrűbben is, de messze van így hosszútávon
-
hermanyi
addikt
Urak lesz egy pár eladó bot és orsó nálam . Ugy néz ki befejezem (vagyis csak minimálra veszem ) a pecát . Akinek esetleg kell matchbot ,feeder ,vagy orsó az privátba jelentkezhet .
Kenyérre kell igy olcsón adom
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Társasjáték topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen monitort vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...