- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
Hétvégén leakadt két számomra kapitális éjszakai ponty (7-8kg RSD vaddisznók). Mindkettőnél az előke adta fel, ami 0,172 FC Sensas Feeder Tech volt. Az egyik a fülcsomónál, a másik pedig horogkötésnél. Be is gurultam, biztos a szar, de aztán magamban kerestem a hibát. Lehet rosszul kötöm a horgot?
Ezt a módszert követem hasonló céleszközzel, annyi, hogy a menet felénél belógatok egy csomózott tüske zsinórt, aztán tekerek még 7-8at. A végeredmény a képen látható, ezt egy 25ös Guru előke zsinórral kötöttem, hogy jobban látható legyen mit rontok el.
Aztán találtam ezt a videót és ez a 'whip finish method' nagyon megtetszett, mivel nincs kívül vezetett szorítókötés vagy a szemfülön csavarodó zsinór. Kivitelezni, hogy csalitüske zsinórcsomóját is beletegyem a közepén, azt nem tudom .
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz PpenoO #77301 üzenetére
Én a SZabó Bence módszerrel kötöm, egyszerű, hibátlan nekem. [link]
A te kötésednél az furcsa nekem, hogy a csalitüske zsinór füle elől van, a horog öble felől kivezetve. Nekem hátul van a fül. Jelentősége sok nem lehet, ettől nem szakadna.
Próbáld meg ezt a kötést, és hagyd a tizenhetes zsinórt a p...... , ahol ekkora halak vannak, kösd 20-asból az előkét. Minyimum. -
jjohn
aktív tag
válasz PpenoO #77301 üzenetére
Nekem volt már olyan, hogy a fonott vékony horogelőke leoldódott nagyobb horog esetén ami 8-as volt, és pár barátomnál is előfordult. A kívül visszavezetett zsinór valami oknál fogva a szem összeillesztésénél, ami nyitott volt, a fárasztás során át tudott bújni és lebomlott, a mai napig sem értem hogyan, de megtörtént. Megoldásnak azt találtam, hogy a visszavezetést mindig úgy helyeztem el hogy a szem zárt felén menjen, azóta nem volt ilyen probléma.
De itt látom a videón a szem összeforrasztott, így ez probléma ott nem áll fenn. Nem tudom nálad nyitott e a szem. Lehet csacskaságnak tűnik amit írok, de megtörtént. -
Zoli bácsi
őstag
Én is jártam így, a füles horgok fülét fogóval meg szoktam nyomni, ha rést látok. A csomómentes kötés indításánál az a szabály, hogy a zárt oldal fele kezdjük tekerni.
Nekem az a baj, szemüvegben sem mindig látom, merre tekerjem.
Ezért kötés előtt szemrevételezem, így üresen hogy nincs ott zsinór azért jobban látom..Vagyis ha rést látok, fogóval rányomok.
Lehet brutális, de működik.
Mióta ott a fogó, biztosabbak a kötések, csalitüskét is szoktam veszteni, mióta úgy fejezem be a csalitüske kötést fonott zsinórra, hogy fogóval megfogom a tüskét, és brutálisan meghúzom a Clinch csomót, nem hagytam el tüskét. Ki szokott oldódni a kötés.
Néha ilyen apróságokon múlnak a dolgok.....
8 éve kezdtem újra a pecát, a 9. szezont nyomom, néha egy tehetséges kezdőnek érzem már magam..... -
PpenoO
őstag
Preston és Guru horgaim is nyitottak... lehet ez a gond.
sasa311: 20as mono a főzsinór (Döme Camou), gondoltam a 17es FC csak pariban van... illetve ha szakad, akkor a horogelőke szakadjon, ne a kosár/főzsinór. Most a főzsinórból kötöttem előkét, meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz Zoli bácsi #77306 üzenetére
A tüskét én is megnyomom fogóval, ha látok rést, a Czéró tüskéi kivétel, azok nagyon egyben vannak és élesek. De akkor úgy néz ki a horgokat is masszírozni kell. Btw én full amatőrnek érzem magam De azért a hétvégén voltak rendesen méretes dévérek, method kosár + 20cm előkével elég fehér hal (7db) eleséget gyűjtöttem a nyárra. Illetve kifogtam életem legkisebb pontyát. Jah és amikor pakoltam belefelé a stégről a Carp Zoom szék egyik állítható lába beesett a vízbe.. 40 perc turkálás után találtam meg. Kagyló és teknős viszont van dögivel.
U.I.: Iszapszint jelentés, RSD Taksonyi mellékág: 1 méter... ha nincs lépcső a stégen, nem tudtam volna kijönni. A szomszéd éjszaka meg fogott egy 12 kilós harcsát... :)
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
Topikgazda
Eszembe jutott egy dolog, gondoltam leírom, sokat és sokat horgásztok a Dunán. Vasárnap volt egy hete, hogy a goldenünket levittük a szokásos újpesti szakaszra úsztatni. 3 napra rá gennyes bőrbetegség ütötte fel a fejét a mellkasának teljes részén, azóta is kezeljük, szépen javul, csak szarul néz ki szegény. Orvos első kérdése mikor meglátta, hogy mikor voltunk a Dunában. Sokan csókolgatják a halakat visszaengedés előtt, eleve sosem értettem ennek a miértjét, de így, hogy ezzel találkoztam, szabályszerűen hányok attól, ha ilyet látok valakinél. HI dunai márnái pl... br.....
-
PpenoO
őstag
válasz Steady74 #77310 üzenetére
Nem is nagyon eszek pontyot amióta ezek a kelések, piros pöttyök, lila daganatok vannak rajtuk. Pedig pár éve párja nem volt az rsd ponty ízének. Ezen a harcsán is voltak ilyen piros pöttyök. Emlékszel arra förmedvényre amit az ezüst tavon fogott a fekete kutya? A sok betelepités...
-
őstag
Nem hangzik tul jol pff:( Vigyazzatok a kutyura, sajnos a mienktol el kellett bucsuznunk par napja
Mas: Parom nagyon orul most a Tisza allapotanak. Nagyon sok pici hal van a partszelen, bentebbrol meg a "nagyobbak" is kiusznak partszelre. Tiszta a viz, hatalmas keresz repules, ami mar allitolag sok eve volt ilyen merteku. Evekig nem lattunk szinte bekat, most ok is ujra megjelentek szep szammal. Ahova mi jarunk szinte erintetlen, nincs szemet, sok oz jar inni, roka meg ki tudja meg milyen allatok. Egyszoval szep na, csak azok a mocsok szunyogok ne lennenek, mindig mennek en is horgaszni
-
jjohn
aktív tag
válasz Zoli bácsi #77306 üzenetére
Nem nem brutális, ha rányomsz. Egy időben a szilikonos csalitüskéim tűntek el a szilikonról, azt hiszem ezt meg is osztottam, azóta én is rányomok fogóval és megmarad a tüske.
#77307 PpenoO Nyitottak az én horgaim is, de ha követed a Zoli bácsi ajánlását, meg amit én is írtam szerintem nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Azt hiszem megtaláltam azt a kötést ami kikerüli a nyitott horgok okozta csomóleválásokat. És a kötéséhez elég hozzá egy tuningolt fülpiszkáló
Ha mégsem sikerülne kivitelezni (videón mindig minden könnyebbnek tűnik) követni fogom a tanácsaitokat. Köszi!
-
galervin93
őstag
Ú. Jobbulást a kutyusnak!
Mostanában rákaptunk a csepeli Dunára, igaz a kis tacsi max addig merészkedik be, amíg a kanapé lábai leérnek, szóval nincs nagy uszika, szerencsére nem volt még probléma. (Két éve a Balcsin viszont igen, pár órás pancsi után szőre hullott meg ilyesmi, valami fertőző bőrbetegséget szedett össze, hónapokig tartott mire rendbe jött).
Köszi azért hogy leírtad!Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
jansky1
senior tag
Vanity-re visszatérve, írtátok, hogy ennyiért van jobb bot is. 420-ast XH-t vettem 17 ezer forintért, nem használtan. Mi lett volna jobb ennyiért, amivel meg lehet dobni a Vanity-vel dobható távot, meg esetleg lehet vele olyan helyen is horgászni, ahol kell a nagyobb súly?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz jansky1 #77319 üzenetére
Jobb nem igazán van ennyiért, többért a Nevis Method Carp sorozat. Egy kicsit jobbnak gondolom, újabb fejlesztés, kecsesebb.
Ebben az árban esetleg az Eurostar Master Class sorozat Heavy, távdobó botja jöhetett volna szóba. [link] Régebben piacon van mint a Vanity-k, kiváló nagyhalas bot. Nem mondanám jobbnak a Vanity-nél, más.
Én ezeket ismerem. Nem tudom a Benzár Method Feeder [link] bot milyen lehet, viszik, főleg szettben a nyeletős orsóval. Gyanítom ez sem jobb a Vanity-nél.
Ne aggódjál, nem nyúltál mellé, használd, nem a boton fog múlni az élmény. Hobbi célra teljesen megfelel. Más bot lehet bizonyos tulajdonságokban jobb lett volna, másban meg rosszabb. Ez kiforrott típus, nem hallani sem törésekről, sem egyéb anomáliákról vele kapcsolatban. HAsználd, szedd a halat vele!
golyós : A spicc nem vesz részt a dobásban, a spicc utáni rész kapja a terhelést, nem véletlenül ott törnek a botok. Spiccet akkor töröd dobásnál, ha rátekeredett a zsinór.
Mindenesetre az én véleményem, hogy egy lágy, lebegő spicc visszafogja a dobás hosszát, és a pontosságát. Keményebb spiccel távolabbra, és pontosabban dobsz.
Leglágyabb spiccel nyugodtan meghúzhatod a dobást, nem (ott.... ) fog eltörni. -
golyós
addikt
válasz Zoli bácsi #77322 üzenetére
Szerintem is visszafogja, nem is kicsit, ezért nem értettem a leggyengébb spiccet ha már nagyot akarunk dobni.
Biztos igazad van, ilyen mélyen nem mentem bele a spicc munkájába, én már nem is merném meghúzni annyira, tehát már a kezdésnél is jelentős métereket veszitenék veleHonor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Steady74
Topikgazda
válasz Grillo #77324 üzenetére
Tavaly meg tavaly előtt voltunk már és tetszett, de mikor 40 fok van kint, a lehető legrövidebb ideig akarom a kutyát az autóban utaztatni, nálunk szabad ég alatt áll az autó, mikor beszáll meleg van, a goldi meg nagy bundában kikészül, ezért választottuk az újpesti részt.
Milyen bicóval nyomod? -
@mriya@
őstag
biciKli 😱
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
jansky1
senior tag
válasz Zoli bácsi #77326 üzenetére
A Zasszony vezet, vagy neki viszed a sört ?
-
4Grider
nagyúr
A haldorádós pellet line zsinór kifutó modell, így már nem tudok rendelni abból a méretből, amit használok. Nem tudja esetleg valaki, hogy melyik nevis zsinór típusazonos megfelelője?
-
Steady74
Topikgazda
Találós kérdés. Ki ez?
5 ezer forint...Mire elég manapság? Szinte semmire.2 doboz cigaretta meg 5 doboz sör. Mármint annak, aki erre szeretné elkölteni...Márpedig elhatároztam, hogy 5 (öt)ezer forintból fogom megoldani Budapestről az utazást, az étkezést, a szállást, a strandolást két napra a Balaton partján, és még lehet, hogy egy fagyira is jut pénzem! Lehetetlen? Vajon sikerült? A videóban kiderül!Ha tetszett a videó, nyomj egy jelet, iratkozz fel a YouTube csatornámra, és oszd meg másokkal is!
-
jansky1
senior tag
válasz galervin93 #77343 üzenetére
Nem 3 liter, de egy liquid cocain lecsúszott, most, hogy hazaértem. A bácsi intelmeit figyelembe véve küldök rá egy bodzameggy tüskét, biztos, ami biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest