Hirdetés
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz benfolds #143409 üzenetére
Szóval felétek nincsenek 20% fölötti emelkedők terepen? Ha ott sem tudsz 150 fölé menni, akkor nem tom... lehet mélyen legbelül cyborg vagy . Én síkon, aszfalton is simán elérem a 180-as pulzust, terepen, nagyon brutál emelkedőkön meg 190-et is. 150 alatt meg kva nehéz tartanom... szal ha minden igaz, irigyellek . De azért nem ártana neked sem egy mellkaspánt, főleg ha ennyire érdekel a téma.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
bringasisti
őstag
válasz benfolds #143409 üzenetére
150 pulzus az nem pulzus fiatalon. Én 1 éve tettem fel utoljára 159 re. A probléma amit leírtál az szerintem pszichológiai eredetű. Az hogy mit mérnek kivizsgálás alkalmából az egy dolog és mi a valóság az egy másik dolog. Akkor tudsz valós értéket kapni ha 24 órás EKG holter > mész egy 6 órás szigorut és aztán ultrahang és lehet értékelni.
BENEFON DELTA--------N8
-
6030D
Ármester
válasz benfolds #144993 üzenetére
Nekem már a mostani sem tetszik, amin ugyanilyen kicsi a felirat. Mondjuk a pumptrack bicón jól néz ki, hogy nem más a háttér, csak le van csúsztatva.
Ugyanilyenek mostanában a Focusok is, meg kicsit a Merida is: "az apró betű az új fekete"Paxker315: te a bikemag fórumos Vejne vagy?
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz benfolds #144993 üzenetére
Ízlés kérdése, szerintem nem vészes, az Elite C:68X SLT-t elfogadnám, de az AMS-ek is tetszettek eddig is. A Stereokat eddig ki nem álhattam, szvsz egyik legrondább ösztelósok voltak, de ha a 2020-asok olyanok lesznek, mint a Youth, akkor azzal sem lesz gondom már. A festés minimál, most ez a divat, majd elmúlik . Anno jobban zavart a tarka neonszínű trend, amikor még a nyomorult láncvillán is minimum 3-4 rikítós szín volt trükkös vonalakkal és legalább 2 sor felirattal, akkoriban a specifikációk kb. felét felfestették a vázra
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
itouchfan
senior tag
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz benfolds #145715 üzenetére
Nekem ez a modell van fél éve, a dekás mérővel használom. Elfogadható a minősége, a patentbe nem illeszkedik a mérő olyan szorosan, mint a Decathlon-féle mérős pólóba, és az utóbbi időben ANT+-on át néha az óra (Bryton 450) azt jelzi, hogy elvesztette a jelet, de ez lehet az ő hibája is (még nyomozom az okot, elemcsere már megvolt). Bár az árat nézve lehet, hogy elem helyett olcsóbb lenne előbb az övet cserélni
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz benfolds #146242 üzenetére
Pont mint a horgászatnak és a sörhasnak. Semennyire. Ha edzel normálisan felsőtestet is, akkor az is izmos lesz. Ha csak tekerés van, és széthajtod magad, akkor meg le fognak épülni a sosem használt izmok, mert a szervezeted alkalmazkodik a terheléshez. A GCN-nél azért szerintem rá is játszottak, és ha megnézed, ott is vannak felül is izmosabb emberek, pl Chris Opie annyira nem is vékony.
-
6030D
Ármester
Független, a versenyzőknek azért nincs felsőteste, mert az plusz súly, plusz energia igény (oxigén, kalória). Ha edzel felső testet, lesz izom, de el kell fogadni, hogy nem te leszel az új Schwarzi, mert ahhoz meg sok a kardio. Bár ez is olyan, hogy ki mennyit teker, ha mondjuk heti 1-2 órát, akkor lehetsz.
Nézd meg a (félprofi) triatlonosokat, szerintem egy olyan felsőtesttel az átlag ember kiegyezne, aztán ők is tekernek meg futnak heti 10+ órákat.
Izmot meg akkor égetsz, ha nincs üzemanyag, az már rég máshol lett elbaxva.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ZolkoW
őstag
Csak annyit bírok hozzászólni, hogy bringázásnál sem nulla, amit a felsőtestnek ki kell állnia, bár valószínűleg az lenne a jó, ha rendes biciklis edzés mellé jutna olyan edzés is, ami jobban átmozgatja az egész testet. (bort iszom és vizet prédikálok)
cipő: nekem is van egy annó 15 ezres Shimanóm, 5+ évet lehúztam benne közepes használattal, de igazából csak a fűzője adta meg magát, és a gumipánt nyúlt meg, ami leszorítja a fűzőt, magyarul szerkezetileg most is tök egyben van.
agyváltó: egyetlen agyváltóm volt, egy Sturmey 5 sebességes tárcsafékes, szegény pára nem szerettette meg velem az agyváltó intézményét. Lehet,hogy rá kellett volna szánnom a pénzt egy Alfine-ra, vagy Nexusra, de nem akartam annyit költeni, amikor az sem volt biztos,hogy bejön az irány. Egyébként tegnap ránéztem, mintha olcsóbbak lettek volna azóta ezek a cuccok, nekem az volt meg, hogy újonnan 100 alatt nemigen volt akkoriban.. Na mindegy, az SRK5-nél tényleg meg kellett állítani a pedált bizonyos fokozatok között, nem volt elég a terhelést levenni. Én nem tudtam, meg nem is akartam megszokni. (összehasonlításképp, tudom, hogy nem egészséges, és kerülöm is az ilyet, de a GX akkor is vált, ha kiállva taposom éppen, mert valamiért úgy jött ki a lépés) A nyúlás alatt talán azt értettétek, hogy holtjátéka van. Hát igen, az is van, a középső direkt fokozaton kívül. De ennél zavaróbb volt az állandó kattogás, akárhogy állítottam, mindig olyan hangja volt, mint egy rosszul beállított láncváltónak. Ez nem lejáratás akart lenni, de ha agyváltóban gondolkodik valaki, és zavarják ezek, érdemesebb a komolyabb típusok közt nézelődni.
GPS: Én egy dolog miatt fogok talán kerékmágnest használni, hogy ne legyen olyan, hogy 74 km/h-t ír max sebességnek, amikor tudom, hogy valszeg 50-nel sem mentem Eddig egyszer volt ilyen, most hétfőn (a Bryton sem szereti a hétfőt?) , amúgy a GPS-t jobban elfogadom a távolságmérésre, mert igazából az érdekel, hogy Csákberény és Pusztavám között mennyi az út, és nem az, hogy ha jobban lapul a kerék, vagy kacskaringósabban megyek, akkor mennyit mér félre. (pontosabban érdekel, de szerintem könnyű nagyobb hibát belevinni a kerékkerülettel, mint amit egy 30 km-es úton a GPS összehoz)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Fall-N
veterán
Én inkább úgy látom, hogy mint a legtöbb sportban csak a funkcionális izmokat edzik, mert a plusz súly ami fölösleges az csak hátráltatná őket. Magyarul minek hordjanak felül nagy tömeget ha nem szükséges? Persze itt is a genetika dominál, mert van aki alapból izmosabb felül és nem is kell külön ahhoz edzeni hozzá.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz benfolds #146377 üzenetére
Nem hülyeség. Az intenzív kerékpározás egy erős aerob edzés. A súlyzózás meg anaerob. Persze a súlyzózás mellé is kell az aerob mozgás, mert segíti az anyagcsere folyamatokat, meg segít a víz kihajtásában, de ha izmot szeretnél építeni, viszonylag gyorsan, viszont nem jók az arányok, tehát a súlyzós edzéshez képest túl sok az aerob edzés, gyakorlatilag 0 lesz az izomtömeg fejlődésed! Erősödni lehet, de látványra nem fogsz fejlődni. Ezért fontos, hogy meghatározzuk a céljainkat és az alapján állítsuk össze az edzésünket, táplálkozásunkat. Ha sokat bringázol intenzíven, és ennek ellenére szeretnéd ha a súlyzózásnak is lenne kézzel fogható látszata, akkor a kajára neked hatványozottan kell figyelni. Nagyon sok minőségi húst kéne enned, illetve érdemes táplálék kiegészítőket is fogyasztani ha nem tudsz épp szilárdat enni. Szar étkezéssel a súlyzózásnak semmi haszna nem lesz, mondjuk amúgy se nagyon, de ennyi kerékpározás mellett meg pláne nem. Napi 5-6 étkezést kéne csinálni, ebből max 1 lehet turmix. És a csirke, marha, hal ételekre kéne tenni a hangsúlyt.
Toobee: Brohill-en szerintem jobban lehet gyakorolni az ugrásokat, legalább is biztonságosabban. Yoko technikásabb, ott gyakorolni veszélyesebb. Amúgy mind a két hely jó.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz benfolds #146381 üzenetére
A kaja az alapja, gyúrásnál ez hatványozottabban igaz, testsúly kilogrammonként 2-3g fehérje fogyasztása szükséges. És akkor ott van a genetikai része, ha vékony, nehezen hízó alkat vagy, akkor még akkor is szenvedős az izomtömeg fejlesztése, ha csak a gyúrásra koncentrálsz. Egy csomó intenzív bicós edzéssel meg szinte lehetetlen, hacsak nem nyúlsz tiltott szerekhez.
TayRol: Örülök, hogy segíthettem, használd egészséggel!
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz benfolds #146635 üzenetére
Sajnos a gyúrás mellé ez túl sok bicaj. Így nagyon nehéz lesz izomtömeget építeni. Eleve kéne legalább heti 3-4 konditerem, hogy értelme is legyen, emellé még 3-4 bicós edzés elég sok. Nyilván genetikán is múlik a fejlődés. Annyit tudok mondani, hogy a kajára nagyon komolyan figyelni kell, nem csak kicsit, hanem tényleg át kell állni egy fehérje dús, minőségi étrendre. Ha ez nem megy, felejtsd is el az izmosodást.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz benfolds #146808 üzenetére
Az sem kizárt, hogy a túledzettség jelei mutatkoztak meg, heti 6-7-8 edzés nagyon sok. Nyilván múlik az intenzitáson is, de ha valóban keményen csinálod, akkor jellemzően ilyen edzés adagot versenyzők szoktak nyomni, verseny felkészülésre! Csak az a különbség, hogy ők használnak doppingszereket, szteroidokat is, ezáltal sokkal gyorsabban regenerálódnak mint egy átlag ember és az étel is sokkal jobban hasznosul a szervezetükben. A pihenésre is nagyon oda kell figyelni, ennyi edzés mellett a kevés alvással hamar kinyírod a szervezeted, és nem csak fejlődés nem lesz, hanem inkább leépülés, sérülés lesz. Én nagyon vékony alkat voltam, és még úgy sem ment könnyen az izmosodás, hogy kb csak a gyúrásra koncentráltam. Nem lehetetlen amit csinálsz, de az edzés mennyiségnek, táplálkozásnak és a pihenésnek nagyon összhangban kell lennie. Gyakorlatilag egy seggel akarsz megülni 2 lovat lovat. Az is fontos, hogy legyél türelemmel, ne akard az eredményeket túl hamar, csináld rendszeresen, és tarts be mindent (étkezések, pihenések).
Azt azért érdemes lenne eldönteni, hogy most per pillanat mi a fontosabb, nagyon jó bringás kondi, vagy egy izmosabb test. Mind a kettő egyszerre nehezen fog menni, itt valaminek egy kicsit háttérbe kell szorulnia, hogy a másikban hamarabb jöjjön az eredmény.
Egy valami biztos, alakuló kajálással és nem kellő pihenéssel, ez így biztos nem lesz jó. -
Runner_fxr
Ármester
válasz benfolds #146808 üzenetére
Ha mondjuk valóban szeretnél izomban fejlődni, tehát most ez egy határozott cél, de azért nyilván a bicót sem szeretnéd abbahagyni. Én azt csinálnám, hogy heti 3 body és 2 kerékpár. Nagyon max, heti 4 body és 2 kerékpár. Nem tudom mennyi ideje jársz edzőterembe, de azt tudom, hogy egy kezdőnél a heti 3 edzés a leghatásosabb, több gyúrással csak hátráltatod magad. Haladóként mehet a 4 body.
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
válasz benfolds #146932 üzenetére
Nem. Azon méláztam így, a sötétben, egy kivilágított utca járdáján sétálva, hogy mintha egyesek túlaggódnák a hátsó lámpa kérdését. Korábban nem foglalkoztam vele, legyen ott valami, ami világít. Most meg élőben láttam, hogy még a leggyengébb(nek tűnő) vacak fénye is feltűnik úgy 5-6mp távolságból városban, ha a sofőr szabályosan vezet. (Gyorshajtók más téma)
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
HollyBoni
veterán
válasz benfolds #146942 üzenetére
Ahol én dolgoztam a gombelemes sz*rokat általában arra hivatkozva vették meg, hogy csak arra kell ne büntesse meg őket a rendőr (legjobban fogyó lámpa volt). Az hogy láthatóságban érnek e valamit vagy sem, az általában nem érdekelte őket. Persze a legtöbb ember nincs tisztában azzal hogy mennyiért lehet venni lámpákat kínából.
Mondjuk a normális világításról nekem is csak inkább azután változott meg a véleményem miután elütöttek mert elvileg nem láttak.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz benfolds #146914 üzenetére
Azt javaslom, hogy 3-nál többet ne menj kondizni 1 héten, teljesen felesleges, jobban fejlődsz a 3-tól kezdőként. Az a lényeg, hogy minden alkalommal egész testes edzést csinálj, ami azt jelenti, nincs még szét bontva az edzésterved izomcsoportokra/napokra. Minden edzésen leedzed az egész tested, alap gyakorlatokkal. Tárogatás, fekve nyomás, csigán lehúzás, T-rudas evezés, oldal emelés, nyakból nyomás, állva kétkezes bicepsz hajlítás, homlokra engedés, comb feszítő gépen, comb hajlító gépen, guggolás, hasprés, lábemelés. Súlyokat úgy válaszd meg, hogy szabályosan menjen mindenből a 6 x 10-12.
A gyakorlatok szabályos végrehajtása nagyon fontos, szerencsére ma már interneten ezt meg tudod nézni videó formájában. De talán jobb egy edző segítségét kérni az első hónapban. Ezt csináld 3-6 hónapig. Súlyokon persze emelgethetsz ahogy erősödsz. Amikor emelsz a súlyon, lemehetsz 6 X 8 ismétlésre is, aztán ahogy erősödsz, emelheted az ismétlés számot 10-12-re megint. Edzés előtt egy normális 10 perces bemelegítés, és minden gyakorlat első sorozata, könnyű bemelegítő súllyal menjen. Ha ezt normálisan csinálod, és mellette tényleg jól táplálkozol, fehérjedúsan, minőségi húsokkal, akkor 3-6 hónap alatt 5-10kg izomnak rajtad kell lennie pluszban. Utána mehet a heti 4 napos, kettébontva az edzést, többféle gyakorlattal.Más jellegű a két sport, az biztos, hogy a kerékpár az érrendszert, tüdőt, szívet jobban edzi, de a body meg a fizikumod, ízületeidet tudja nagyon komolyan megerősíteni, ami szintén rendkívül jó közérzetet tud biztosítani. Én talán annyira jól soha nem éreztem magam a bőrömben, mint amikor 5-6 év body után sikerült elérnem egy elég masszív fizikumot. Utána sajnos sérülések miatt sok szünet volt, meg kevesebb szabadidő. Rendszertelenebbé vált és a mostani fizikumom köszönő viszonyban nincs már a régebbivel. Akármennyit bicajoztam, nem tudta azt az érzést visszaadni. Persze a bicajt más miatt szeretem, és kiváló sport. Nekem nehéz lenne döntenem, hogy melyiket is szeretem jobban.
Nem lehetetlen a két sportot egyidejűleg űzni, de időnként egyikből vissza kell venni a másik javára.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz benfolds #146955 üzenetére
Hány centi magas vagy és mennyi idős? Azt nem mondom, hogy a kettébontott edzéssel nem lehet kezdőként fejlődni, de a legelején biztos, hogy lassabban mint a 3 napossal. Maradhatsz a kettébontottnál, de ez esetben kénytelen leszel heti 4-et menni kondiba, legalább is akkor így van értelme, különben lesznek izomcsoportok amiket egy héten csak egyszer edzel meg, az pedig kevés. Ezért jó kezdésnek az egész testes edzés, mindet háromszor edzel egy héten. És ha háromszor mész kondiba, akkor több kerékpár fér mellé, mintha 4-et.
A legnagyobb hibát mégsem bontott edzéssel követted el, hanem a lábedzés kihagyásával. Az oké, hogy bicajozol, nyilván jobb ez, mintha csak úgy kondiznál, hogy még bicaj se lenne lábra, de hosszútávon ez egészségtelen. A test egy egész, nem csak egy fél, és a kerékpár teljesen más jellegűen edzi meg a lábadat, a guggolás sokkal több izmot tud hozni. A guggolás a testépítésben az egyik, ha nem a legfontosabb gyakorlat. Ha ezt kihagyod, csak maszatolás az egész. Sajnos sokan kikerülik ezt a részét, bemész egy terembe, még ha tömeg van, akkor is a guggoló állványhoz általában könnyen hozzáférsz, nem véletlenül. Nehéz, nagyon fárasztó gyakorlat ha lelkiismeretesen megcsinálod. Most még semmi gáz nincs, nagyon az elején vagy, de mondjuk ha ezt így folytatod 1-2 évig, annak már lehet negatív következménye. Aránytalanul fogsz kinézni, és térdednek sem tesz jót ha felszedsz felül 10 kilót, miközben a lábad vékony marad. Volt ismerősöm akinek visszeres lett a lába emiatt, mert nem bírta a lába a felső testét, mondjuk ez jó pár év egyoldalú edzés következménye volt.
És még valami, a combod a legnagyobb izomcsoport a testeden, guggolásnál a legtöbb vért ekkor tudod izomba pumpálni, ezáltal a hormonszintedet is ez tudja a legjobban megdobni, ami azt jelenti, hogy a guggolás jótékonyan hat a felső test izmaira is. Aki rendszeresen guggol, az a felső testén is jobban izmosodik, ezek tények! Csináld Te is!
Idővel majd kialakul az agy-izom kapcsolat, akkor majd jobban ráérzel. Vagy megunod az egészet és abbahagyod.[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz benfolds #147077 üzenetére
Mennyi idős vagy? Ez egy fontos kérdés, mert ennek függvényében is lehet tervezni.
Először is azt javasolnám, hogy menj el egy jó ortopédushoz/sportorvoshoz. Sportkórházba például.
Vizsgáljanak meg ott ahol fáj, mond el a dokinak, hogy Te milyen sportokat szeretnél hosszútávon végezni. Jelen esetben súlyzós edzés és kerékpár. Kérj orvosi szakvéleményt arról, hogy mennyire és milyen formában terhelheted a tested! A legtapasztaltabb edző sem fogja tudni neked ezeket a kérdéseket megválaszolni, csak egy orvos! Ez nagyon fontos! Ha valahol probléma van, ronthatsz rajta a nem megfelelő edzéssel, utána aztán tényleg semmit nem fogsz tudni csinálni. Én ezt nem várnám meg. Ha megvan a diagnózisod, akkor az orvos utasításai alapján csináld az edzést. Mármint nyilván nem az orvos fog neked edzéstervet adni, de azt pontosan meg tudja mondani, hogy mennyire terhelheted magad és ennek milyen veszélyei vannak.
Ha jóváhagyták neked a súlyzós edzést is, akkor jobban jársz ha lemész egy terembe és igénybe veszel pár gépet is. Vannak ma már nagyon jó gépek, amik nem annyira megterhelőek az ízületekre mint a szabad súlyok, de nagyon jó alapot adnak a szabad súlyok használatához.A három felé bontott súlyzós edzés egy kezdőnek nonszensz. Ne vedd sértésnek, de ezzel tényleg csak a sz@rnak adsz egy pofont. A bodyban az edzés szétbontása azért van, mert már van egy fejlettebb izomtömeged, amit szeretnél több oldalról, jobban megedzeni, hogy formásabb, definiáltabb legyen, és ehhez kell a többféle gyakorlat minden izomcsoportra. Ez nyilván már nem fér bele 1 edzésbe, ezért bontják szét.
Egy 3 felé bontott edzéstervhez heti hatszor kéne menned edzőterembe, hogy mindent meg tudjál kétszer edzeni egy héten. Ilyet versenyre felkészüléskor szoktak csinálni. Gyakorlatilag a nem létező izomtömegedet akarod edzeni. Az első lépés a teljes testes 3 napos edzésterv, ezt követi a kettébontott 4 napos. És harmadik lépés a 6 napos 3 felé bontott, de erre nem is feltétlenül van szükség, csak ha tényleg komoly szinten akarod űzni ezt a sportot. Viszont itt a kerékpárnak már nagyon háttérbe kéne szorulnia. Nem csoda, hogy nem fejlődsz, először orvos, ha mehet, akkor meg kezd el a 3 napost. Nyugodtan keress privátban is, tudok neked még tanácsokat adni a témában, de itt ez már nagyon off.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz benfolds #147077 üzenetére
Ha komolyan szeretnél edzeni és izmosodni akkor sajnos az otthoni edzegetés nem lesz jó. Konditerembe kellene menned, amiben az alap gépek vannak, nem kell semmi csillivilli csigás gép, a szabad súlyok a legjobbak.
Lábra én a helyedben ameddig nem megy stabilan a guggolás addig két dolgot ajánlok ezeket próbáld meg:
- guggolás erőkeretben: Itt stabilan tudsz guggolni, mert a súly "sínen megy" és biztonságosabbnak is fogod érezni.
- lángoló: Ebben a gépben csak a lábad mozog így a derekadat ki tudod iktatni. Hátránya hogy jóval több súllyal kell megpakolni mert a látszat ellenére könnyebb, mint a guggolás.RunnerFX: Pár ember azt vallja, hogy a teljes testes edzés való naturál szintén, mert a szétbontott edzés inkább a szteroid mellé való, ahol jobban tud regenerálódni az ember. Ezeknek az embereknek a Steeve Reeves az etalon. Mondjuk szép szintet ért el annó.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz benfolds #147170 üzenetére
Nem akartam beleszólni, mert nem gyúrok, de ha ennyit akarsz izomból hízni, akkor a 80e gépre az eltörpül a kaja mellett. Ha majd nekiállsz kiszámolni miből mi kell a tömegnöveléshez (nem koksz, makro!), Akkor látod, hogy kb ennyit fogsz elkajálni egy hónapban. Régen én is kitaláltam, hogy akkor tömegeljünk, kaját kiszámoltam, két hét alatt fogytam... mert végre normál kaját ettem, jó összetétellel, csak a 2500-3500 kcal kevés volt a 85 kg-hoz.
Amúgy hajrá, jön a tél, kevesebb lesz a bringa, lehet teremben edzeni. Csak meg kell határozni, hogy mi a cél tavaszra: a "strand test" vagy az "állóképesség". Az idézőjelek hangsúlyosak, nem vitaindítónak írom.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
samujózsi
senior tag
válasz benfolds #147173 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de a vércukor/IR esetében nem csak a cukorral van gond, hanem főként a gyors felszívódású szénhidrátokkal.
Amikkel teli van a kínai kaja, a sushi és még sok más amiről sokan nem is gondolják.Csak saját példa: kis tál sushi több órára felnyomja, igen magasra a cukrom, de aldis/sparos pizza szelet is, pedig ezekben cukor nem nagyon van, a tíz dekás milka csoki meg nem hagy nyomot...
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Fall-N
veterán
válasz benfolds #147170 üzenetére
Nem nekem fordítva, a fő prioritás a kondi már 14 éves korom óta, a biciklizés az nekem városon belül van javarészt. Most vagyok 33 éves így elég régóta csinálom. 72.2 kg-val kezdtem és most vagyok 107 kg. Első pár évben olyan 18 éves koromra lettem 85 kg körül, de jó erőben voltam. Később főiskola mellett komolyabban csináltam olyan 22-24 éves koromig, akkor mentem fel 90 kg-ra és akkor nyomtam 170 kg csúcsot és 300 kg felhúzásban. Akkor javarészt erőemelőkkel is edzettem. Szert azt sosem használtam, mert se pénzem nem volt se kedvem hozzá, így viszonylag lassan fejlődtem, de a kitartás megvolt. Ekkor még biciklim sem volt mert nem érdekelt akkor még.
Jelenleg is nyomon, erőm is megvan, de gyerek és munka mellett kevesebb időm van, de rendesen leedzek keményen.
Biciklim kb 10 éve van, először csak munkába ingázáshoz kellett valami olcsó. Így lett egy single speed Cruiserem, ami át lett később alakítva. Idén eladtam és lett a városi monti. Mostmár komolyabban érdekel a dolog, de idő hiánya miatt kevesebbet tekerek, mint kondizom. Persze napi szinten munkába járás megvan.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz benfolds #147284 üzenetére
Az izom tömeg nem a fingból lesz, szalámis zsömlével, meg 10dkg csirkével nem lehet 45-ös pajszert növeszteni, meg nem fogsz 140kg-ba guggolni. Ehhez hús kell, mert abból lesz rajtad is a hús!
Nyilván lehet ezt közepes erőbedobással is csinálni, de ha értelmes eredményt akarsz, az legalább fél kiló hús naponta. Versenyzők 2-3kg-ot is elfogyasztanak napi szinten, persze van bennük nem kevés gyógyszer is, az már valóban az egészség rovására megy, de naturálban, ésszel csinálva, kifejezetten egészséges a body. -
Because
őstag
válasz benfolds #147407 üzenetére
ajánlom a gyúrós topikot vagy ezt az animét: HOW HEAVY ARE THE DUMBBELLS YOU LIFT?
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
-
Somatom
veterán
válasz benfolds #150846 üzenetére
Lux Optical munkavédelmi szemüveg. Sok helyen kapható, létezik sárgában is. Csak ilyet veszek éjszakai motorozáshoz. Jól zár, nem huzatos.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
jjeahh
nagyúr
válasz benfolds #151807 üzenetére
Hasonlíts össze hideg S2+-t meleg S2+-al. Nekem valahogy az előbbi erősebbnek tűnik.
Konzolt azt nem tudtam konkrét típust ajánlani, mert még én is kisérletezek velük .Maximum1: innen is sokszor rendeltem már, de sajnos újabban brutál sok a postaköltség Romániába
-
trialboj
őstag
válasz benfolds #151807 üzenetére
És ezek a hüvelykujjnyi vékony lámpák, komolyan használhatók terepen? Elég szélesen képesek világítani? végig van erejük, nem tűnik hihetőnek hogy egy 10-20 dolcsis ilyen pici reflektorral rendelkező fényforrás bevilágítsa a teljes utat. Nekem a fejlámpám 3x ekkora, csak sajnos nem lehet szórt fényre állítani. 18650 aksim van 4 db is, az jó lenne ha a lámpába is ilyen menne, de én nehezen tudom elhinni hogy ezek a vékonyka elemlámpák tényleg terepre valók.
Azt hittem ezek arra valók, hogy otthon a ház körül használd ha sötét van."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz benfolds #151902 üzenetére
Kerül az annyiba (esetleg van olyan egetverően jó),hogy megérje kínlódni vele és ne keress más hasonlót? Amúgy talán elől is találsz olyan függőleges csövet amire felteheted,mint villanyak,homlokcső,esetleg villaszárak...vagy nem?
(#151903) samujózsi...szerintem a készüléktől is függ,amelybe be van helyezve,az áramkör amelyre kapcsolódik használaton kívül is.Ha kivehető az aksi ki kell venni és lehetőleg hűvösbe tárolni,szerintem talán úgy lesz a leghosszabb élettartama.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz benfolds #151902 üzenetére
A haverinám vett ilyent ("természetesen" wish-ről ), az övé előre néz, viszont kb 3 percig működött, azóta meg sem makkan, egyszerűen nem kapcsol be. Ha ez nem lenne elég, kva nagy is, bőven vannak hasonló fényerejű megbízhatóbb kínai lámpák jóval kisebb méretben... az integrált akksi sem a kedvenc megoldásom, mert tekerés közben ha lemerül, b*xhatod, egy cserélhető szabványos akksisban vagy elemesben ilyenkor kicseréled az akksit/elemet és mész tovább. Tapasztalataim szerint ezekben a kínai lámpákban az akku amúgy is hamar megdöglik és akkor dobhatod ki. Szerintem ne ragaszkodj ehhez annyira, rengeteg olcsó lámpa van alin meg ebay-en, van választék bőven. Ilyen usb-s integrált akksis mellé viszont azt ajánlom vigyél még egyet tartalékba magaddal, mert ha lemerül simán elüthetnek vagy megbüntethetnek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz benfolds #151986 üzenetére
Embere válogatja,én talán a Norvég fjordokban,vagy Új Zélandon is megunnám ugyanazt a 30-50,vagy éppen 100 km-t ötvenedszer egymásután.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest