Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Vasinger! #98267 üzenetére

    Ha ipari csapágyak vannak az agyakban, akkor azt akkor kell szétszedni amikor tönkremegy benne a csapágy. Persze a kereket érdemes néha kivenni, és ellenőrizni, hogy szépen forog e. Amikor már érzed, hogy kicsit darál a csapágy, na akkor kell benne kicserélni. A kónuszos agyakat kell karbantartani. Ennek az időtartama felhasználás függő. Napi használat mellett én fél évente újrakenném, de 1 évnél tovább biztos nem húznám.
    Természetesen az ipari, zárt csapágyakat is szét lehet szedni ha jó a kézügyességed. Én is szedtem már szét iparis kormánycsapágyat, mindössze pár száz km után sercegett benne a kosz. Nyilván nem akartam új kormánycsapágyat. :) Óvatosan szétpattintottam, kimostam, majd minőségi zsírral megkentem. Azóta sincs vele baj. Gyárilag sajnos sokszor kevés benne a kenőanyag, és könnyen bejut a kosz.
    Agyaknál általában ezek jobban zártak, ott csak akkor foglalkoznék vele amikor már cserés.

    Fék légtelenítést mi indokol? Pl az, hogy a benne lévő fékolaj is elhasználódik, függetlenül attól, hogy fellevegősödött e vagy sem. Egyrészt a nagy hőmérséklet ingadozás miatt veszít a minőségéből, másrészt a dugattyúk mellett bejut a fékpor és 1-2 év alatt a rózsaszínű olajból egy fekete dzsuva lesz. Főleg az első fékekben, amik nagyobb terhelést kapnak. 1 év után mindenképp illik kicserélni a fék olajakat amennyiben rendszeresen használtad a bringát. Én egyébként fél évenként ajánlom ha tényleg komolyabb terhelést kap.

Új hozzászólás Aktív témák