- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #262448 üzenetére
Nekem is hasonló van most, miután levettem a nagyon recsegő BBB-t...meglehetősen nehezek. [kép] ...a lyuk előnye meg nem a szellőzésnél hanem a rövid, nagyon előredőlős meredekekenél volt érezhető, nem nyomta a lágy részeket annyira mint ez a kivágatlan.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #262450 üzenetére
persze, csak nehéz úgy eszmét cserélni, ha az egyik fél nem a klasszikus fogalommagyarázat szerint gondol dolgokat.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
IzI
senior tag
Mangónál nézted meg élőben? Azt hittem meridaconcept-ben. Sopronban biztos nem megyek le Sötétet október végére ígérik,pont amikor nem a legjobb az idő már
-
Toobee
veterán
Pedig az a gatya egy kalap fos, tudom, mert nekem is van (meg sok másik Dekás is). Igazi jó kis műanyag az egész, nem ajánlom, hogy elcsússz benne. Rendes égési sérülést okoz. Nagyon gyorsan büdösödik, dörzsöl ott, ahol nem a betét ér hozzád. Még arra a 20 perc munkába járásra se szeretem.
Aliexpressről a kemaloce köröket ver rá, ~6000 Ft körül kapható.
[ Szerkesztve ]
-
-
jjeahh
nagyúr
Ahány segg, annyiféle . Nekem a nyergem nem zselés, még szivacs is alig van benne, kb. kőkemény, de a betétre a nadrágban valamennyire én is érzékeny vagyok. Nálam nem az számít, hogy milyen márka vagy mennyire drága, hanem az, hogy ne legyen a betét túl vékony és szellőzzön is valamennyire, mert hosszabb körökön az izzadás miatt érzékenyebb a bőröm és emiatt hamar elkezd fájni, akár ki is sebesedik. Pl. az olcsóbb decathlonosok betétje nagyon izzaszt, a picit drágábbakon már apró lyukak vannak, ami sokat segít. Nem tudom mennyire tabutéma, de ami hosszú tekeréseken még életmentő, az a chamois creme, vagy bármelyik gyógyszertárban kapható Sudocrem. Egész napos tekerésre viszont érdemes magaddal vinni egy kis tubusban, mert pár óra alatt felszívódik.
szerk: amúgy az is számít, hogy terepen tekersz-e vagy aszfalton, terepen nekem soha nem fáj a hátsóm, aszfalton viszont igen.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #262457 üzenetére
van dekás "géles" nadrágom, de olyan szerencsétlen alkat vagyok, hogy széles a betét, ha meg kisebb méretet vettem volna, az meg combban nem volt OK.
múltkor mikor letekertem sima alsóval farmernadrágban 70 km-t, azért már fájt a kétharmadánál
(persze a hülyeségen nem segít más, az jobban bosszant, hogy azóta megint fájdogál a térdem)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Toobee
veterán
válasz Csokicsibesz #262456 üzenetére
De most van ebből az újból is neked? Mert a régi verzió tényleg jó volt (az is van).
FÉRFI KERÉKPÁROS KANTÁROS COMBNADRÁG RC100, FEKETE
ez például sokkal jobb:
Férfi kerékpáros rövidnadrág - MTB Race 700 (én még ezt is 10-ért vettem). -
Toobee
veterán
válasz jjeahh #262403 üzenetére
Köszi a véleményt, így már simán be merem rendelni (nekem is nagyon bevált a Kenda). Sajna most azonnal kellett, ezért polcról lett 2 db Ikon, de ha ráéertem volna rendelni akkor vagy ezt veszem vagy Vittoriát. Én eléggé unom már ezt a Maxxis vonalat, el is szaladt velük a ló rendesen árazás tekintetében.
-
ZolkoW
őstag
válasz Ringman #262437 üzenetére
oké, és láttam már-fogtam már (el is adtam azonnal, de méretprobléma miatt) nagyon merev acélvillát, de én konkrétan a linkelt bicikli acélvillájára gondoltam .
az egy filigránabb darab, és az alu általában a nagyobb csőkeresztmetszetek miatt merevebb.
Egyébként nem az van, hogy az aluból pont hogy létezik acélnál merevebb ötvözet?
Nekem az rémlik, vagy legalábbis nem annyival rugalmasabb, amennyivel könnyebb (~harmada fajsúly?)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Fall-N
veterán
válasz Ringman #262447 üzenetére
Milyen konyhanyelv? A maradandó alakváltozás nélküli változás az azt jelenti, hogy visszáll az eredeti helyzetébe. Nem konyhanyelv, mert mechanika órán is így tanultam annó. A létra, hogy jön ide? Vagy aluból vagy fából vannak manapság a létrák, de az alu nem hajlik, szép is lenne. Természetesen az acélnak is van egy határértéke, ami után maradandóan hajlik (és "úgy marad").
Dark Achron: Igen rugalmas alakváltozás. Már több, mint 10 éve tanultam, már rég volt.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Karoora kijött az 1.8-as térkép frissítés, hátha javítottak benne pár climb pro szegmenst. Ne indulás előtt 5-10 perccel frissítsétek, mert ahogy nézem először törli a régi térképeket és újra letölti az újat.
-
addikt
Én nem láttam élőben. Itt találtam meg rendelhető formában először, azért választottam őket. Még telefonon meg is kérdeztem, hogy nem gond-e, hogy Budapestre küldjék a gépet. Meg ugye a garancia, mert az is biztos, hogy én se megyek Sopronba a "kötelező" szervizre. Azt mondták, elég, ha fél éven belül látták és le van pecsételve, csak így persze nekem kell kifizetni.
Enyém is akkor jön. Ha viszont tél végén kezd el gondolkozni az ember, akkor is várhat, vagy már nem lesz. De én mondjuk télen sem teszem el a gépet.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
dom1n0
senior tag
Mi a véleményed a Mangobikeról? Segítőkészek, normálisak?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #262460 üzenetére
Én szeretem a Maxxist is, de túlságosan gyorsan kopik és fékezésben gyenge a Rekon, talán a Race is. A Kenda szvsz azonos áron is jobb választás lenne. Következőben valszeg a Booster megy előre, hátra meg Rush. Vagy hátra Booster, előre Karma 2. Hacsak nem gurul el a gyógyszerem és rendelek be egy szett Chaoyangot .
szerk: amúgy idén a Maxxisok is új anyagkeveréket kaptak és van új gumi is, a Severe, szal lehet, hogy azóta változott a helyzet.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Csokicsibesz
tag
válasz Toobee #262459 üzenetére
Van az újból is, de szerintem nem gáz, egy reggeli körre nekem simán jó (kb. 2 óra). De tény, hogy a régebbi jobb volt.
Pontosítok: a régebbi Dekás és az 575 közötti betétben nem érzek különbséget.Mondjuk most látom, hogy az XC szériát megszüntette a Deka és már nincsenek azok a gatyát és mezek. Van külön team replikájuk amit más gyárt. Viszont gatyát nem látok.
Gumi téma: 2,35 Ikonnal jött a Lux és meglepően jók! Én sem szerettem a 2,2-set, de ezzel most tök elégedett vagyok. Lehet a szélesebb kivitel jobban áll neki.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz dom1n0 #262465 üzenetére
Amennyire meg lehet állapítani néhány levélváltásból meg egy telefonbeszélgetésből, igen. 4,7-es átlaguk van Google-ban, szóval nem lehetnek rosszak.
Voltam egyébként a ProBike-ban is, amiről igen vegyes vélemények vannak. De teljesen normálisak voltak ott is, még ők ajánlották fel a tesztkört. A véleményekre adott válaszaik elég nyersek, de pl. azzal tényleg nem lehet mit kezdeni, ha valaki nem tud felrakni egy kib***tt markolatot
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Dark Archon #262470 üzenetére
Na ez jó hír, a Meridák náluk vannak a legjobb áron ahogy néztem eddig.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csokicsibesz #262468 üzenetére
6030D jóvoltából volt nekem is Ikon, én is szerettem, ráadásul az aluljárókban aszfalton olyan hangja volt mint egy Tie vadásznak.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
addikt
válasz dom1n0 #262471 üzenetére
Ja, az sem elhanyagolható szempont, hogy nem akarják listaáron adni, hanem "akciós". 619-ért azért nem kellene, akkor vártam volna a Canyonra (amire a méretemben már megint csak a "coming soon" placeholder van; és kék baszki... kék ). De egyébként a RotoBike-nál is ennyi volt.
Viszont Alpinbike-ból írtak, hogy a Giant Contend AR 2-re tudnának egyedi ajánlatot adni. AR 1 meg nincs, nem is várható belátható időn belül. Nem akartam őket túráztatni már, főleg, hogy nem szeretnék mechanikus fékeket. De még, ha az 570-ről 500-ért adnák, akkor is jobb vételnek tartom a Meridát.
Bringaland is hamar visszaírt, meg ugye onnan kölcsönöztem a 3T Exploro RaceMaxot. Szóval ezeket a boltokat ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz lsebestyen #262463 üzenetére
Múlt hét csütörtökön, felöltözve álltam, és vártam amíg befejezni a frissítést. Full menetkész voltam már.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Blackhole13
senior tag
Brigéciol témában jutottatok végül konszenzusra? Igen/nem, D3/2000, stb?
A 370 találat alapján sem lett egyértelmű. -
.LnB
titán
válasz lsebestyen #262475 üzenetére
Én múlthét csütörtök óta nem vettem észre változást. Most szerintem pihenek én is, talán holnap tekerek kicsit.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
nagyúr
válasz lsebestyen #262475 üzenetére
Ma mentem a nyaralásunk óta először, nekem jónak tűnt a Climber most. Viszont új útvonalon mentem így ebből messzemenő következtetést nem vonnék le.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
dom1n0
senior tag
válasz Blackhole13 #262476 üzenetére
Én D3-at használok, teljesen oké.
-
lsebestyen
addikt
válasz Napfénysüti #262478 üzenetére
Emelkedője válogatja sajnos. Nekem amúgy többségében jó szokott lenni. Ausztriában elég sok emelkedőt másztam, ott kisebb volt a hibaarány. Szóval ugyanott kéne megnézni, ahol eddig hamarabb befejezte.
-
nagyúr
-
stickermajom
addikt
Igen, D3.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Hölgynek keresnék M méretben 300k-350k között első körben új fitness/city vagy outi bringát, merev villával. Amiket eddig néztünk:
- Canyon Roadlite 5-6 WMN (Ez canyon outleten most pont nincsen a megfelelő méretben)
- Merida Speeder 200 esetleg 300
- GIANT LIV AVAIL 1 MILKY WAY 2023 (felniféles Sora szett)Esetleg valakinek más ajánlása lenne? Hiába magyarázom, hogy használtan lennének jobb ajánlatok ebben az ársávban...ja és 'legyen szép színes'
-
Ringman
nagyúr
válasz Mclovin #262483 üzenetére
Noi rc520-as a decabol 290-ert.
ez ugyan s-es meret, de vsz olyan 175-180 cm-ig is ho lehet.
bar nem nagyon szines, de legalabb csillogEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
szuszinho
őstag
Boldog Özsébről DK-re ezt az útvonalat dobta Strava. Jó, járható valóban, vagy nézzek másikat?
Pilis-tető DK útvonal -
Mezga Aladár
veterán
Én Brigeciol 2000-rel lespriccelem a sort, láncot, lánckereket.
Áll 5 percet majd a dechatlonos lánctisztítóval, ez is 2000 feltöltve, kitakarítom a láncot. Utána langyos kisnyomású vízzel mindent leöblítek, bringát is le mosom.
A végén sűrített levegős pisztollyal lefújom a vizet és olajozok.
A sokadik láncot tisztítom így és kb. 8000/9000 km mennek el. -
Mezga Aladár
veterán
Ma elmentem bringázni és megütött a meleg. A lábaim fából voltak.
Hazamentem. 20 km volt összesen. -
Mezga Aladár
veterán
válasz Dark Archon #262470 üzenetére
ProBike.
Vásároltam, javíttattam náluk.
Már nem, pedig pár percre lakom tőlük.
Végtelenül parasztok, nagyon drágák és ráadásul szart raktak a bringára.
A garancia náluk nagyon nyögvenyelős.
Maximálisan nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #262487 üzenetére
baszki, haza se érek...Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Ringman
nagyúr
válasz Mezga Aladár #262487 üzenetére
muszáj volt elmennem fél 2-re valahová, most értem haza, a 2×15 km az életről is lehozott
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kiskopika
senior tag
Srácok, mennyire gyakori bringások között főleg outi a visszér probléma?
Nálam idén egy csapásra kijött 3 főér ág is azaz igazi vastag fajta. Az orvosok amennyivel beszéltem annyi felét mondanak.
1, tekerj amennyit bírsz,
2, ne tekerj napi 30-60 percnél többet de azt rendszeresen ( igazából ez olyan lenne mintha semmit nem csinálnék)
3,ne terheljem túl magam, de ez meg nagyon szubjektív. -
jjeahh
nagyúr
válasz velizare #262489 üzenetére
Nekem volt két órám, ki is használtam, elmentem tűző napon terepezni, eszemben sem volt erdő fele tekerni. Amióta lefogytam jobban bírom a kánikulát, emelkedőkön jól beletapostam és élveztem ahogy a haverom szenved
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz szuszinho #262485 üzenetére
A Pilis-tetőtől a kerítés mellett le a zöld3szög az nem jó. Még gyalog is figyelős, sziklás, egyszer lecipeltem rajta a bringát. A zöld szerpentinen ami Pszántóró jön fel, azon egyszer túráztam, emlékeim szerint tekerhető is.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
fulton
addikt
válasz Ringman #262491 üzenetére
tavaly ilyen 33-35 fokban indultam neki 120km útnak "nem vagy normális" mondták .... de bringán nem éreztem "annyira", vitt a hév, menetszél segített, nyakam * égett, de a fehér fejkendő és sisak a fejemen épp megvédte, pedig sehol árnyék nem volt.
A nagy pára az ront sokat nagyon sokat a komforton. Engem az készít ki inkább, még 20 km is.
Megint csak a bükköt tudom mondani, ott jó hűvös van fák természet
#262490X Factor:[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz fulton #262496 üzenetére
Ez amúgy nagyon ott van, tekerés előtt befújtam magam és végig kitartott. Most Lidl-ös sprayt használok, az sajnos nem ennyire hatékony, de rövid körökre elég. TUNAP Sports is nagyon állat, ők csinálják az SqLab-ot is, de sajnos azt már nem lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
bardi
aktív tag
válasz szuszinho #262485 üzenetére
Én így szoktam.
A visszafordítós út mászható, ha nekem sikerült, másnak is menni fog. Boldog özsébtől meg lefelé a zöld túraútvonalon szoktam menni, teteje sziklás, de már sokkal jobban járható, mint pár éve. Két bükkfától meg általában elcsalom aszfalton, vagy az első vbalos után befordulok jobbra a zöld keresztre. Ami a te képeden van dobogókőhöz az nekem nem telejsen van meg fejben, de azon a részen lefelé már jöttem párszor, csak szentkeresztig, az elég meredek, oda nem mennék el tekerni felfelé.'92 Honda VFR 750
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest