- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #262198 üzenetére
Én biztos nem állnék neki, főleg nyáron a gáztűzhely fölött. Ha áttérek waxra akkor csak a gyári kiszerelésű, csöpögtetős jöhet szóba.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz Dark Archon #262191 üzenetére
Azt hogy megéri-e valami, azt csak tapasztalással tudod kideríteni. Vegy elmész és kipróbálod valahol, vagy megkérsz pár fórumtársat segítsen teszttel.
Nem rég volt lehetőségem egy KTM e-bike tesztelésére. Hidros fék meglepően jól adagolható, pedig teszteltem és használtam már jó pár fajta bovdenes féket.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
jjeahh
nagyúr
válasz mauimagic #262186 üzenetére
Ha így nézzük, szerintem igazad van . Viszont ahány ember annyiféle és nálam több kenőanyag fogy, 2 squirt nekem biztos nem lenne elég egy évre, szal többet kéne költenem rá 21 eur-nál.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #262198 üzenetére
Te tisztaságmániás vagy nem? . Nekem szokatlanul gyors a kezem is amúgy, ezt melóhelyeken is mindíg megjegyezték, egy rántotta mosogatással, evéssel együtt nekem valszeg 5 perc . Nagyon gyorsan mozgok, de emiatt sajnos sokan ki is használnak, a családban is . Ami a többieknek egész napos munka, azt én hamarabb letudom, mint ahogy ők észbe kapnak. Egyszerre áldás és átok.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Fall-N
veterán
válasz jjeahh #262204 üzenetére
Biztos, hogy jobban megéri főzni a waxot a láncra, de én nem szeretem a biciklizésnek az ilyen dolgait. Hajtás mosást sem szeretem, mégis itt lesz az idő megcsinálni. Olajozni sem szeretek, mondjuk, de érthető is, csöpög az olaj ha nem figyel az ember és lehet takarítani utána. A rongy is csúnya fekete lesz tőle.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #262207 üzenetére
3, de csak azért fér belém, mert kenyeret tilos enni vele .
#262205 Fall-N: az olajozást én sem szerettem, pont ezért szoktam le róla, de a forró wax tiszta munka, legalábbis nekem az. Ettől még persze azért sem rajongok, de legalább nem utálatos és nem kenek össze mindent.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Ringman #262189 üzenetére
Hogy érted, hogy magas? A földhöz képest vagy az egész stack/reach aránya? A többi gyártóéhoz képest elég hosszú a fejcsöve is.
Mondjuk nekem nem lenne hátrány, ha elérem a kormányt, később lehet azt lejjebb tenni. Oktőberre ígérték egy boltban amúgy, 30% foglalót kellene letenni hozzá. A Contendről még nem informálódtam. De ott vannak ilyen design apróságok, mint kivehető hátsó híd, rejtett nyeregcső-rögzítés.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #262210 üzenetére
Tényleg nem eszel kenyeret? Mi Erdélyiek híres kenyérevők vagyunk, apósom krumpli meg laskával is kenyeret tolt. Én sem tudom nélkülözni, még úgy sem,hogy itt aztán alig van "normális" kenyér.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
andrisbandi
őstag
válasz Hasaggymeg #262212 üzenetére
Ha akarsz nagyon csalódni az agyadban, beszéljétek meg; pl a hét egyik napján nem eszel semmilyen lisztből készültet.
Azt a kifogáshalmazt amit generál az elkerülésre, főleg a kenyérre
Ha mégis a sarkára áll az ember, akkor meg más energiabombákra akar váltani, nagyon cseles, nem támogatja a diétázást -
trialboj
őstag
Én a görögdinnyéhez is eszem kenyeret Meg a húsleveshez is pirítóst, persze nem mindig, de annyival is később leszek éhes, majd ha már nem bringázom, és megfordul a probléma, tehát nem hízni hanem fogyni szeretnék, lehet átgondolom, de addig a kenyér az kell, mert nincs idő állandóan kicsiket enni, egyszer kell nagyot aztán azzal elpöfögni holnapig
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
jjeahh
nagyúr
Nekem ez könnyen megy, próbáltam már full gluténmentes étrendet is, na az már nagyobb kihívás, mint megvonni a kenyeret. A kenyérről egyszerű leszokni, simán csak nem eszel belőle. Szerencsére ilyenekben az akaraterőm és elszántságom végtelen, úgy fogyok-hízok, ahogy épp kedvem tartja, néha azon ámulok és értetlenkedek, hogy másnak miért olyan nehéz fogyni? Általában "csak" akaraterő és kitartás kérdése lenne, tudod, hogy mi hízlal, azt nem eszed és mész sportolni. Ugyanakkor tudom, hogy van amire meg nekem nincs akaraterőm és másoknak van, szal... végülis megértem a dolgot . Amikor Komáromban laktam amúgy tényleg nekem is hiányzott a "rendes" kenyér, ott sehol nem találtam még hasonlót sem az Erdélyihez. Egyszer vettem egy székely kenyérnek nevezett valamit, nos én székely vagyok, de itthon azt kalácsnak hívnánk, olyan kenyeret még nem láttam .
-
szimpláncsak
tag
válasz jjeahh #262215 üzenetére
Én sem eszem kenyeret, csak kiflit meg zsemlét . Sajnos nekem meló miatt sokszor nem opció csak a szendvics, zabkását meg hasonlókat reggelizni nem lenne opció vezetés közben . De nekem amúgyis az édesség a szűk keresztmetszet. Most lemozgom (180cm/79kg) de ha majd kevesebbet tudok tekerni pl. gyerek miatt vissza kell majd fogni magam .
-
Sleek
senior tag
Nem szabad olvasni a fórumot mert itt akkor tényleg bringa gyűjtő lesz az ember. Van két országúti meg két mtb-m. De most ,hogy a fórumtárs nézi az országútikat szélesebb gumival ,nálam is beindult a hangya... Csak kellene vmi olyan bringa ami azért fogad 32mm es gumit , akkor nem a karbon Wilivel mennék a ramaty utakon . Persze jó lenne egy aero vázas gép is mert nagyon tetszenek . Jah meg egy fully mtb
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
parandroid
félisten
Ez is egyéni, mint minden más, én ha (el)éhezek, azonnal jön a migrén, a szédülés meg a rosszullét. Tudok koplalni egész nap, észre se veszem, hogy éhes vagyok, ha egész nap nem eszem, aztán a szervezet olyan 10-12 óra múlva benyújtja a számlát, és 3 napra összeomlik az anyagcserém - nem bírok enni, hányinger éhséggel kombinálva, erőtlenség, és konstans fejfájás. Szóval nem éri meg. Ahhoz meg, hogy gondosan kimért mennyiséget fogyassz, gondosan mért időközönként, sokkal több fegyelem kell, mint hogy egyáltalán ne egyél. Szóval túlenni, és nem enni is sokkal egyszerűbb, mint egészségesen táplálkozni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-=RelakS=-
veterán
Lehet, hogy ez a régi külső mégse mvolt annyira nagy ötlet?
Nem elég, hogy lehet, hogy becsíptem a belsőt (gyanúsan leeresztett), de mintha még elkezdett volna a pereme elválni. [kép, bár talán elég nehezen látható, hogy mit akarok mutatni] Szóval szerintem kuka, megnézem, hogy a másik kibír-e 1 hónapnál többet XDItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
szuszinho
őstag
válasz rétisün #262197 üzenetére
Sajnálom, hogy nem tudtam részt venni. (Egész héten festettem, burkoltam a lakást. Nem rég hagytam abba)
Wax főzés:
Én is csináltam egy darabig, hogy rögtön dobtam hideg vízbe, aztán olvastam, hogy felesleges. Úgyis le kell szedni, illetve az első tekeréskor lejön, ami pluszban rajta marad.
Most megvárom, míg ~60 fokra hűl, ezután lógatom fel. Hamar dermed is, nem folyik ki a csapok közül. Nekem jól működik ez a technika.
Nem macera egyáltalán. Míg fő, bőven tudok mit tenni-venni közben. -
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #262218 üzenetére
Igen, tényleg egyénfüggő, de általában szerintem az akaraterő, elszántság hiánya a gond, ahogy a sportnál is. A koplalás nekem sem megy, eszek én rendesen, csak próbálok szar kaja helyett inkább olyant enni, ami egészséges. Az egész általában nálam szimplán választás kérdése. A kenyér úgy érzem egyszerűen csak egy rossz szokás nálunk. Ha mindenképp kell a kenyér, arra is vannak alternatívák, pl. rizskenyér és a többi.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz parandroid #262218 üzenetére
Ma ismét elkezdett fájni a fejem tekerés közben, és tudom, hogy keveset ittam, nem sokon múlt a kalapácsos ember. Nem jó öregedni. Kb 1 liter vízzel számoltam csak el magam.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
parandroid
félisten
válasz jjeahh #262221 üzenetére
Arra céloztam, hogy a koplalást bünteti a tested, a túlevést meg jutalmazza. Igazából ez a legnagyobb szemétség a dologban. Az egészséges mennyiséget meg a kettő között rohadt nehéz beállítani. A minőség meg olyan dolog, hogy egyrészt sokszor nem nagyon van választásod, max a mennyiséggel tudnál játszani (lásd fent), másrészt meg itt is igaz az, hogy a tested is a szart akarja, és azért jutalmaz. Nekem speciel ezt meg fejelte a sors még egy fruktózérzékenységgel is, nehogy esetleg gyümölcsöt tudjak néha enni.
6030D: Jaja, ismerős. Tegnap nekem is bejelentkezett, de sikerült nagyon időben elkapni.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Zaied
addikt
válasz andrisbandi #262224 üzenetére
Csak weldtite láncmosó volt rajta.
-
robee19
tag
Ez így közelsem igaz Nincs olyan ami hízlal és nincs olyan ami nem. Semmi nem hízlal amíg kalóriadeficitben vagy és nincs olyan amitől ne híznál ha kalóriatöbbleted van, lehet az bármennyire egészséges. Sajnos 2-es diabosként meg kellett tanuljam. Egyébként fogyni valóban marha könnyű, ha odafigyelsz, hogy mit és mennyit eszel. Igaz nekem csak a szénhidrátot kell figyelnem, de 3 hét volt kb mire megtanultam az általános kajákban ránézésre, hogy mennyi a ch tartalma, azaz mekkora adagokat ehetek meg belőle. A fogyáshoz a sport hobbi szinten nagyon kevés, a legnagyobb részét a táplálkozás adja. Február óta 14 kg-ot fogytam, marha könnyű volt, annál nehezebb most megállítanom, mert már nem szeretnék többet.
Parandroid: a tüneteket amiket leírtál nem ártana kivizsgáltatni. Könnyen lehet egy prediabétesz, vagy egy IR. Hasonló tünetekben gyakran volt részem.
-
Zaied
addikt
válasz andrisbandi #262229 üzenetére
Arra gondoltam esetleg 9 sebességes lánc baj lehet az 1 első tányér miatt? Mondjuk egy 10 sebességessel jobban hajlik pl.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz Csokicsibesz #262228 üzenetére
Én 3 kulaccsal mentem 4,5 órát. Sár nem vészes, kerülhető, viszont sok helyen brutál pára van.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Zaied #262222 üzenetére
Azonnal kuka. Ilyesmi repedés mentén jött egyszer szét a láncom, mikor kicsit oda akartam taposni neki. Nem vicces.
andrisbandi
Az én KMC láncomat a rossz tárolás, és a lánc körül megjelenő nedvesség tette tönkre. Úgy nézett ki némelyik láncszem, mint a kiszáradt keksz.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Zaied
addikt
válasz -=RelakS=- #262233 üzenetére
Jah gondoltam patentpedállal nem lenne annyira vicces XD
Van itthon egy tartalék bontatlan gyári Shimano, rárakom akkor azt és figyelem. -
-=RelakS=-
veterán
válasz Zaied #262234 üzenetére
Mondanám, hogy mivel külső lap, ezért ha átnézed, és máshol nem találsz repedést, akkor cseréld le egy patentszemre, de ki tudja, milyen állapotban vannak a belső lapok.
Amúgy ez egy sima 1x9-es rendszer?
Más:
Megnéztem közelebbről a régi gumikat.
Ha jól gondolom, akkor az álmoskönyv szerint átlátszó oldalú gumival nem egészséges közlekedni [kép] A másik öreg gumin is találtam repedést, szóval mennek a jól megérdemelt helyükre.Amit meg felraktam gumit, annak meg nem vagyok biztos a mintájában. Remélem, hogy így előre megy, nem hátra [kép]
-
Zaied
addikt
válasz -=RelakS=- #262235 üzenetére
Igen sima 1x9 es országúti.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Zaied #262236 üzenetére
Akkor lehet, hogy nem nagyon kell túlgondolni a láncot. "valamilyen" 9 sebességes, aztán hadd menjen.
Sunrace-t mondjuk kerüld, nyúlik, mint a rétes KMC SRAM bejött, Shimanot majd még újra próbálom Connex éls két kínai kíséretében. ... egyszer, ha a mostani hajtás elkopik, de a Squirttel ez kemény dió lesz
-
Gabesz87
veterán
XVI. kerben tudtok esetleg valami jó szervizt? Lehet akár szomszédos kerület is, kocsival elviszem a bringát ha kell. Pár hónapja megvettem használtan a Riverside 500 bringát, elvittem egy közeli szervizbe átnézetni. OK, nem fizettem sokat, de:
1. A fék hatékonysága szerintem lehetne jobb, én min. betétet cseréltem volna+nyikorog mint a fene, ami mondjuk még nem is volna baj, csak idegesítő.
2. Tegnap vettem észre, hogy a hátsó kerék fordítva van betéve (a nyíl és Front felirat pont menetiránnyal szemben van, nem úgy, mint elől). Gondot valószínűleg ez sem okoz (feltételezem), de ezt hogy nem veszik észre egy szervizben!? Vagy netán pont ők tették vissza fordítva.
3. Tegnap vettem észre ahogy figyeltem az első kereket menet közben, szerintem van benne egy enyhe nyolcas. Ez is olyan, hogy hogy a fenébe nem veszik észreFeleségemnek csütörtökön vettük meg újonnan az alacsony vázas RIverside 500-asat, hát az tök jó, egyben van, szuper minden téren. Kicsit már bánom, hogy használtan vettem az enyémet. OK, mondjuk épp féláron volt, mint amennyi most újonnan. Ezért gondoltam, hogy elviszem egy lelkiismeretes szervizbe, és megmondom, hogy költök rá akár 20-30-40e-et, csak legyen olyan kb. mint újkorában.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #262211 üzenetére
igen, arra gondolok, hogy viszonylag nagy a stack, de akkor lehet neked az pont jó.
rejtett nyeregcső-rögzítés
na ez általában rosszabb szokott lenni, mint a hagyományosEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
zsamiatt
őstag
válasz robee19 #262227 üzenetére
A kaloria deficit nem ennyire egzakt. Tele van buktatokkal problemakkal. Nekem pl eleg durvan lelassult az anyagcserem 1500kcal korul atlagos napokon. Meg a tested eloszor az izmot zabalja fel. Szoval oke fogysz de mibol? Egyebkent meg jo nehany embert ismerek akinek a kalori deficit sem megoldas.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Gabesz87
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz -=RelakS=- #262237 üzenetére
Nem nyúlik a SunRace, pedig nem kímélem. Mindig ettől a márkától veszem a láncot és a sort, sosem csalódtam benne.
-
andrisbandi
őstag
válasz zsamiatt #262244 üzenetére
Iszol te rendesen
Mert minden pont az ellenkezője képpen van mint ahogy mondod.Kalóriadeficitesnél bármit ehetsz.
De nyilván áttérsz a kisebb energiát adókra. Pl rántotta kenyér helyett salátával. Köreteknél egyszerű felezési módszer; egyik részét kicseréled zöldségre, ilynek.Az anyagcsere gyorsulni fog a több rost miatt.
A test energiaként a lekönnyebben felhasználhatót viszi, az nem az izom.
Megvan a minimum fehérje beviteli igény, ez alatt fogy jobban az izom a normál menetrendnél.A kalóriadeficites mindenkinek való és mindenki sikeres lesz vele.
Nem korlátoz semmiben, nem kötelező semmi.Az igazi horror benne, ahogy az ember szembesül mennyit is zabál és iszik kalória értékben.
-
robee19
tag
válasz zsamiatt #262244 üzenetére
Értelemszerűen csak zsírból fogyni lehetetlenség. De ha odafigyelsz a makro tápanyagokra, csökkentheted az izomvesztést. De ebbe kár jobban belemenni, mivel se nem diétás, se nem testépítő csoportban vagyunk. Ellenben azt nem értem, hogy egy kalóriadeficites ember hogy nem fogy. Véleményem szerint (és ez tényleg csak az én véleményem) ez lehetetlen. Akkor valamit nem jól számol!
Gabesz87: nincs e rajta egy "rear" felirat ellenkező irányba mutató nyíllal?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest