Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Hasaggymeg #248128 üzenetére

    Új a bicaj, van benne kb 150 km. Tegnap beolajoztam először a láncot, gyönyörű és halk volt, aztán a váltót finomhangoltam, de nem tudtam jól beállítani. Nagyról kis fogaskerékre sokszor ránt egyet. Felfelé viszont nagyon sima. A fokozatok mennek, a váltó azonnal reagál. A bovden sem laza. A terelőkerék közel van a kazettához, a nagy tányérhoz éppen nem ér hozzá. A lánc is jó, nem lehet viseltes.

    Eddig semmi baja nem volt, csak néhány fokozatban minimálisan cicergett a lánc. De nem rángatott váltásnál. A tegnapi olajozás után próbáltam finomhangolni, azóta nem oké.

    Két oka lehet: vagy a bovden feszességet csavargattam el annyira, hogy valami más is elmászott, csakhogy azt most beállítottam állványon, és minden fokozatot jól vesz.

    A másik ok a lánc olajozása. Lehet ez? Mert nagyon olajos, pedig már sokszor letöröltem. A fogaskerekek fogai is olajosak. Lehet, hogy a lánc a vastagabb olajtól merevebb lett, nem tud olyan gyorsan hajlani, és emiatt "esik" rá a kisebb lánctányérra egyszerre, mint az ostor?

Új hozzászólás Aktív témák