Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz zsola32 #247606 üzenetére

    Jó, de ez a kivétel. Én a sport/helyváltoztatásra írtam, amit írtam. Az e-bike egy közelekedési eszköz, illetve egy rétegnek sporteszköz is lehet. Melóba járásra simán miért ne, hosszú távon a legjobb, talán árban is, és nem izzadsz meg. Én is jártam melóba egy időben elektromos rollerrel, na az a leggyorsabb és legolcsóbb volt. De mint közelekedési eszköz, nem mint sporteszköz.

    Én azokról beszéltem, akik hétvégén "sportolásra" használják, nyilván velük találkozom, amikor elmegyek az elhagyatottabb részeken edzeni. De az erdő más. Mit élvezel belőle, ha közben végigsuhansz rajta? A gyalogos túrázók meg élvezzék a csendet úgy, hogy percenként suhannak el az e-bikeosok. Mondjuk mi mindig korán megyünk ki, és általában visszaúton jönnek szembe az emberek, így a nyugi érzése azért még megvan.

    Amúgy meg te is igazolod azt, amit írtam, hogy amikor már kondiból nem megy annyira, akkor simán jó lehet az e-bike. De te valószínűleg nem felnyomnád a rásegítést maxra és ülnél rajta, hanem annyit adnál rá, amennyit még bírnál saját erőből ahhoz, hogy sport is legyen. Másrészről ha egy millát kicsengetnél elektromos biciklire, akkor biztos használnád is, hiszen drága volt, és akkor jönne a "rendes" bringázásod elhanyagolása.

    #247607 Khelben: HA beleteszik. Én kevés olyan e-bikeost látok, akin az tűnik fel, hogy na ő beleteszi, amit tud, csak gyorsabban megy. Ha így lenne, hamar elérné a rásegítés határát, és rájönne, hogy feleslegesen cipel 10 kilót akkuban és merevítésben, ergo venne sima biciklit. Odaszúrni meg oda lehet, nyilván azért csinálom, mert nem vagyok edzett, és ezért is kezdtem azzal, hogy egyelőre még inkább demotivál. Egy idő után majd biztosan nem fog.

    #247608 Hasaggymeg: most láttam a kiegészítésed, tökéletesen jól látod/látjátok, és az előző pár mondatban leírtam. Viszont legalább egy nézőpontod ad valaki olyan szemszögéből is (az enyémből), aki nem edzett, de szeretne az lenni, és az út elején jár. Az egyelőre szót pont ezért írtam bele, mert sejtem, hogy ez idővel változni fog.

    A második felére egy remek példa tegnapelőttről. Megyek felfelé a "körömön" az emelkedőn (5% körül lehet), abban a fokozatban, amit egyelőre bírok. Bőven hatvan feletti faszi fele akkora lábtempóval elgurul mellettem lassan, nézem a bringát, hát NEM elektromos. Tudta a faszi, le a kalappal! Aztán felértem a tetőre, én ugye nyomtam neki ott is, így lehagytam, mert ő simán csak ment valahova a bringával, nem sietett :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák