-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
chubby2o6
senior tag
válasz stickermajom #245699 üzenetére
Nekem ez [link] bejött, egyrészt a hossza ( 139 mm ), másrészt a vastagsága ( 33 mm ) miatt. Szerintem gumi, bár szilikonnak írják.
Csak azért cseréltem ESI-re, mert annyian dícsérték, gondoltam, muszáj azt is kipróbálnom . De egyáltalán nincs kizárva, hogy visszateszem, majd meglátom, hogy válik be az ESI. -
Kiskopika
senior tag
válasz szimpláncsak #245697 üzenetére
Az igen. Érteném ha kapott volna nedves aszfaltot de semmi csak száraz időben volt kint. Tényleg akartam is kérdezni patentszemet mindegy milyet vesz az ember utólag? Csak 11 sebességes legyen ha a lánc az?
-
ZolkoW
őstag
válasz chubby2o6 #245703 üzenetére
izopropil-alkohol nagyon könnyen beszívódik alá, azzal sokat lehet könnyíteni. nekem is pár esés hagyott nyomot rajta, be is rendeltem az újat, aztán erre nem estem többet azóta, most meg itt áll egy bő éve az új, kérem, segítsetek!
(tudom, menjek Zselic maratonra, utoljára is maratonon estem embereset)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
jjeahh
nagyúr
válasz chubby2o6 #245703 üzenetére
Ne vedd le, hagyd rajta pár hónapig, remélhetőleg ez is bepuhul, mint a normál ESI. Az a gumi marcsa tuti keményebb, mert a 33mm-ből pár milit elvesz egy kemény műanyag cső a gumi alatt, sajnos minden bilincses markolat ilyen.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagyúr
válasz szimpláncsak #245700 üzenetére
ez tud shreddert is?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #245679 üzenetére
Megpróbálok újra nekifutni. Az alábbiak közül alkalmi, kb. hétvégente max. könnyű terepen/bringaúton (rövid túra), ill. hétköznap rövid távú rohangálós bicajnak melyiket ajánlanátok az alábbiak közül? 187cm vagyok, elvileg 21-22" (L/XL) méret az ideális. Ár szerint:
1. Romet Orkan 1M
2. Romet Wagant 2 (erről mondjuk olvastam itt a topikban, hogy jó nehéz, de valóban úgy 3kg-al több, mint a többi)
3. Capriolo Roadster 1.0 Man
4. Merida Crossway (nem tudom pontosan melyik típus, nem nagyon részletezik az oldalon; Merida honlapján sem nagyon találtam ezt, de talán 100-as!?)
5. Koliken Blacktour
6. Neuzer Firenze 300
Utóbbi 2 már 200k fölött van, azért ennyit meg nem szeretnék őszintén szólva adni, max ha fényévekkel jobbak, mint az előzőek.
-
Fall-N
veterán
válasz Gabesz87 #245708 üzenetére
Hát én inkább a Decathlon kínálatát nézegetném. Sajnos inkább a keretet 250ezer Ft körül kéne tartani és kerülni a Tourney váltós bicikliket, főleg a Koliken, Neuzer, Romet "márkákat". Hosszabb távon hidd el jobban jársz, mivel ezeket a váltókat egy idő után úgyis cserélni kéne és én kihagynám az elavult 3x7-es régi Shimano rendszereket is, annál még a microSHIFT dolgai is naprakészebbek.
Szerk.: Például Riverside 700 [link]
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz ZolkoW #245705 üzenetére
Azzal tettem fel, a feléig tök könnyen rácsúszott, a szopcsi utána jött
#245706jjeahh Nem akarom még levenni, csak most eszembe jutott, már a múltkor is akartam kérdezni, de akkor elfelejtettem. Akkor majd megpróbálok fecskendővel egy kis alkoholt aláspriccelni.
Igen, a gumi markolat kicsit keményebb, de nem nagyon. Reméltem, hogy egy puhább marcsát használva talán javul valamit a kézzsibbadás, ami sajnos elég gyakran előjön. Még csak valami beállítási hibára sem tudom fogni, mert van, hogy csak kb. másfél óra után kezd zsibbadni, de van, hogy már az első tíz percben. Igaz, vezetés közben is szokott, szal valószínűleg az ESI sem oldja meg.#245708Gabesz87 Ezek közül szerintem a Merida a legjobb választás.
-
itouchfan
senior tag
Ha ezek közül kell választani, akkor egyértelműen a Merida. Bolt is megbízható, rokon vásárolt ott bringát jó tapasztalatokkal.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
chubby2o6
senior tag
válasz Kiskopika #245704 üzenetére
Célszerű olyat venni, amit többször is tudsz bontani. Nekem most a gyári KMC van, elvileg az csak egyszerhasználatos, de már bontottam és raktam össze újra, nincs baja. De volt már olyan KMC szemem, ami egy bontás után kuka lett.
Van egy ilyenem [link] is, ez a gyártó szerint többször is bontható, még nem próbáltam, de sokan dícsérték. Ha a KMC megadja magát, majd cserélem erre. -
Gabesz87
veterán
válasz itouchfan #245712 üzenetére
Ok köszi. Mondjuk a gari elég sovány. Ennél az értéknél ha jól látom, 60 nap. De végül is ha megbízható bolt, akkor csak rendben van tényleg a vas.
Másik kérdés. Hasonló értékben keresnék feleségem részére is szintén trekking/crosstrekking bicót, de ez kicsit nehezebb, mert 158cm, szóval elvileg olyan 15-16" méret neki az ideális. Csak épp nem nagyon találok. -
andrisbandi
őstag
Do You Really Need A Dropper Seat Post? | XC Vs Enduro
https://www.youtube.com/watch?v=-46ng2_eRn0▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
mauimagic
senior tag
Sok markolatot kipróbáltam már, a canyonon gyárilag ergon volt, azt cseréltem mostanában egy filléres alis szivacsra, kényelmesebb jóval. Kb a régi Ritchey WCS a feeling, csak vastagabb.
A hájpolt Ergon gumi markolat és a gagyi alis lock on gumi között sem érzek különbséget, mindkettő egyformán szarSzóval az ESI tényleg ekkora game changer, vagy csak megvette a fél fórumot?
-
ZolkoW
őstag
válasz chubby2o6 #245711 üzenetére
mindenhová kell jutnia, úgy nem vészes. leszedésnél is.
hol zsibbad? én pl. észrevettem, hogy behajlított könyökkel néha bicikli nélkül is tud
csuklótartástól szokott lenni leggyakrabban, nem tudom az előtörténeted.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz chubby2o6 #245684 üzenetére
Azt hittem érted a viccet és mondjuk viccesen bevallod, hogy te is egy mugli vagy (mint mi itt legtöbben)...erre te megsértődtél, hogy mugli kinézetű és csomagolású a markolatod.
jjeahh...a Supacaz-t nem kell "belágyítani" mint az ESI-t. ...amúgy nagy kezem ellenére (11-es kesztyű) a legvékonyabb típust szeretem.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #245721 üzenetére
Valahol a múltkor azt olvastam a Supacaz sokkal keményebb, mint az ESI, Wolf Tooth vagy FRM, vékonyabb is a beigért 32mm-nél. Cserébe mivel ugy-e keményebb, tartósabb is és a kormánydugója nem olyan sérülékeny, mint az ESI-nek. Most rákeresve igazából pl. amazonon sokan ugyanezt írják. Ha keményebb fajta szilikon, akkor soha nem is fog a használattól belágyulni.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #245721 üzenetére
Én értem a viccet.
Csak nem szeretem.
Igazából az nem volt világos - és még mindig nem értem - hogy mi a bajod a csomagolásával. Mibe kéne csomagolják, hogy ne mugli kinézete legyen?
Az én mugliságom soha nem volt kérdés, de a markolat?! Pláne a csomagolása...?! Az tényleg fájt.
De oké, legyen, hajlandó vagyok szemet hunyni fölötte -
chubby2o6
senior tag
válasz ZolkoW #245720 üzenetére
A tenyerem meg az ujjaim, de néha annyira, hogy alig érzem a váltást meg a fékezést. Igazából már elengedtem a dolgot, elfogadtam, hogy ez már így marad. Próbáltam már anno állítgatni a kormány magasságán/szögén, az ergonomikus markolatot is forgattam, de lényegi változás nem történt. Nem gáz, megszoktam már, ha nagyon zsibbad, elengedem a kormányt, lerázogatom a kezeimet, mozgatom az ujjaimat, stb. Ebből a szempontból nem várok nagy csodát az ESI-től sem, talán segít valamit az, hogy puhább az eddigi markolataimnál.
-
stickermajom
addikt
válasz chubby2o6 #245702 üzenetére
Köszi, ez szimpatikus! Jöhet a 346 darab teszt elolvasása.
Jut eszembe múltkor otthon hagytam a kesztyűmet. Nem értem hogy tudnak gravitysek nélküle bringázni, meztelennek éreztem magam. Ráadásul izzadt a tenyerem, csúszkált össze-vissza rajta, nagyon nem esett jól a bringázás.
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz Gabesz87 #245728 üzenetére
Ha nem akarsz többet szánni rá, akkor inkább a használt piacon keresgélj, jobban jársz. Azok a Rometek az "inkább ne!" kategória.
Sajnos eljutottunk oda, hogy 200e környékén csak használt bicajokat érdemes nézegetni, viszont azokból sokkal jobbat ki lehet fogni a Rometeknél. Ha boltban veszed, még valami garit is kapsz rá.
A linkeltek közül még mindig a Merida a befutó nálam, de ha Bolhán, Bikemag Aprón találsz jobbat, linkeld ide, majd a topik megszakérti neked . -
chubby2o6
senior tag
válasz stickermajom #245727 üzenetére
Oké, de tényleg mindet olvasd el, fultonosan.
-
mauimagic
senior tag
válasz chubby2o6 #245726 üzenetére
Biztos nem hosszú a reach a bringádon?
Stucni hosszal érdemes variálni, ha már nem tudod feljebb rakni a kormányt.Ha főleg a külső része zsibbad a kezdenek, akkor keskenyebb kormányt érdemes kipróbálni (1-1cm-el beljebb teszed a markolatokat), vagy a backsweep legyen nagyobb.
Riser kormányokon sokszor nagyobb a backsweep, mint az egyeneseken.
Szerintem érdemes utána menni a dolognak, az is lehet, hogy egészségügyi probléma van a háttérben, akkor hosszú távon rosszabbodni fog.
Nekem volt egy hasonló régebben, a csukjás izom nyomta az ideget a vállamnál, először zsibbadt a kezem, végül eljutott oda, hogy nem tudtam a karom váll fölé emelni. -
Friczy
senior tag
válasz szimpláncsak #245648 üzenetére
Nekem alapvetően nem tetszett a gyári Cube, most LizardSkin vagy valami hasonló nevű van fenn, kényelmes a fogása, bár úgyis kesztyű van rajtam, tehát sokat nem számít.
-
ZolkoW
őstag
válasz chubby2o6 #245726 üzenetére
ha az ergonómikus sem segített, pedig jó irányba is állt, akkor nem tudom. sokan nem jól szerelik fel, úgy persze nem hat.
nem bizonyított, de szerintem nekem a rövidujjú kesztyűk is jobban zsibbasztanakBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Friczy
senior tag
válasz Kiskopika #245649 üzenetére
Nem kell annyira félni, a már bejáratott gumit sokkal könnyebb szerelni, mint a vadonatújat, tehát a szappanos víz és egyéb témákat nyugodtan felejtsd el. Egyébként gyakorlat teszi a mestert, nekem már elég sokszor kellett, hol a sajátomat, hol útitársakét (szerencsére az utóbbi volt gyakoribb).
-
LSiki
tag
Szia!
Én nem vagyok sem tapasztalt, sem szakértő a témában. Csak azért írok mert hasonló felhasználásra kerestem új kerékpárt. Ja és 187 cm vagyok én is.
Mivel költséghatékony szamarat kerestem, én is eljutottam a Romet-hez. Annyi különbséggel, hogy a tárcsafék miatt ugyan szimpi volt a Orkan 1 , de az Orkan 2 technikailag jobb. Ezt két, a témában jelentősen több tapasztalattal bíró ismerősöm is alátámasztotta. Illetve a null revízíót végző szervíz (nem tőlük vettem , és drágább kerékpárjaik vannak (Kelly's, Giant, Orbea, LaPierre)) is ár/érték arányban jó vételként minősítette. Egyetlen gyenge pontja van, a rugós villa. Erre annyit mondtak hogy attól nem kell félni hogy hamar tönkre megy. A jó vételhez persze az is hozzájárul hogy nem itthon hanem az anyaországban vettem. Ami mai árfolyam szerint szállítással kb.124000 HUF. Ehhez hozzáadod a 8000 forintos null revíziót. Az alap ülés nekem kínszenvedés, azt mindjárt cseréltem is(de ez lett volna biciklik 90%-nál). Ha megnézed a webshopos képet és az általam feltöltöttet, akkor látod hogy a stucni nem állítható. Lehet ezért LTD kiadás .
Az hogy mennyire lesz tartós, a jövő zenéje. Nekem egyelőre jó. Könnyű kerékpár az biztos.
Nem azt mondom hogy ez a tuti vétel, de ha nem ragaszkodsz a hazai kereskedőkhöz akkor én úgy gondolom ez egy gazdaságos, ésszerű alternatíva.
Romet Orkan 2M LTD silver / orange 2021, frame 21 inch.
Frame type alu 6061
Frame size M - 19 "/ L - 21"
Wheel size 28 "
Suspension fork
Drive 24 gears
Front shifters Shimano ST-EF500 3 speed
Rear shifters Shimano ST-EF500 8 speed
Front derailleur Shimano FD-TY510
Rear derailleur Shimano Alivio RD-T4000
Shimano FC-M301 48/38/28 170/175 mm crankset
Front brake V-brake Promax TX117, aluminum
Rear brake V-brake Promax TX117, aluminum
700 × 42 tires
Double-wall aluminum rims
Front hub Shimano HB-TX500
Shimano FH-TX500 rear hub
Cassette / Freewheel Shimano CS-HG200 12-32T 8 speed
Aluminum handlebar 680 mm 15 '31.8 mm
90 mm aluminum stem
Steel seatpost 31.6 mm 350 mm
Vader saddle
FP-804 pedals
Weight 14.5 kgTovábbi kellemes húsvétot mindenkinek
[ Szerkesztve ]
Ha kérdeznek, válaszolok.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #245723 üzenetére
Nem tudom az ESIhez képest milyen, de nekem nagyon tetszik...pedig csak azért ezt vettem mert nem volt más.
Más...miért van jobb oldalon a hajtás? [link]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
chubby2o6
senior tag
válasz mauimagic #245732 üzenetére
Most 50 mm-es stucnim van, de a 45 mm-es sem volt jobb. Előző kormány riser volt ( 20 mm ), azzal is zsibbadt. Igazából nem vezethetem vissza a bringázásra, hiszen sokszor (autó)vezetés közben is előjön.
Elmúltam 55, ez csak eggyel több nyavalya, és azért annyira nem vészes, simán együtt tudok vele élni, de köszi mindenkinek a segíteni akarást -
Maximum1
őstag
válasz chubby2o6 #245738 üzenetére
Lehet a most nagyon divatos alagút szindrómád van, orbaszájba ezt nyomják az emberekre, hogy műttesse meg magát, és 5-ből egy sikerül, vicc ami megy....hiába, van újabb a covid és a klímaszorongás után.
Nagyon ne olvass a témában, mert beképzeled, inkább még állítanék a kormány dőlésen előre fele.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Itt van leginkább sportolásra alkalmas, minden sallangmentes Merida is és sárvédős, csomagtartós túrázó, bevásárló kerékpár is...melyik kell? ...vagy az előbbi is felszerelve végezné majd? Nem mind1.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Maximum1 #245740 üzenetére
youtube segíthet, van pár fizioterapeuta, lehet nyújtani és gyakorlatokat végezni, hogy enyhítsen az ember a helyzetén
nekem amúgy sajnos a munkám miatt (sok klikkelés és gépelés) szokott ínhüvelygyulladásm lenni, az elég kellemetlen dolog.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
LSiki
tag
válasz Gabesz87 #245739 üzenetére
A konkrét link ahonnan én vettem.
Az allegro olyan mint az emag. Cégeknek is a piactere. A szállítási címet mindenképp állítsd át magyarországra, mert nem mindenki szállít.
Magyar bankkártyával nem valószínű hogy fogsz tudni fizetni. Én Revolut-ot használtam.
Figyeld azt is milyen eladótól (értékelés) rendelsz.
Ha kérdésed van nyugodtan küldhetsz privit, ha tudok segítek. Azt nem igérem hogy gyorsan, de még aznap válaszolok.[ Szerkesztve ]
Ha kérdeznek, válaszolok.
-
Maximum1
őstag
-
Ringman
nagyúr
válasz Maximum1 #245744 üzenetére
Koskormanynal akkor is lehet csukloproblema (az elszokas mellett) hogy nem jo szogben all a fvk. Hasonlo lehet egyenes kormanynal, akkor lehet egy “formazott” markolat segithet
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
chubby2o6
senior tag
válasz Maximum1 #245740 üzenetére
Á, a műtét eszembe se jutott, és olvasgatni sem szoktam a témában.
Most egyenes kormányom van, ezt is állítgattam, most úgy áll, ahogy a legkényelmesebbnek találtam. Nem is túl széles, 740-ről vágtam vissza 710-re. Még nem döntöttem el, hogy marad-e ez, vagy visszaváltok egy 10 mm-es riser-re, ha jobb idő lesz és többet tudok bringázni, majd meglátom. -
Gaben92
őstag
Járt már valaki úgy, hogy a gumi a helyére ugrik de mégse jó valami? Első gumival szenvedek, a tavaly év végén levett Maxxisokat raktam fel.
Már levettem/felrakram kétszer, megszappnoztam, mindkét oldalon hangosan pattant kétszer, ránézésre a helyén van minden szépen de ha megpörgetem akkor látni rajta, hogy a középvonal nem fut egyenesen hanem imbolyog és egy ponton elég durván el is húz oldalra. A felnit megnéztem és csont egyenes. Megsérült volna a gumi valahogy levételkor/felrakáskor?
Videjó: [link]
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Ringman
nagyúr
válasz Gaben92 #245748 üzenetére
lehet gyári hibás a gumi is, nekem az egyik tufoban van imbolygás egy ponton, de nem ennyire durva, mint nálad.
ill. akkor volt hogy nem tudtam felrakni a gumit, mikor a cube kerékszetten rajta volt a gyári nem tubeless szalag, azt lecserélve jó volt.
lehet hogy úgy tűnik, hogy bepattan a helyére, az oldalfalat nézd meg, lehet valahol látszani fog, hogy nem ugrott a helyére, hanem le van süllyedve a vezetőív (vagy hogy hívják)
Új hozzászólás Aktív témák
- Braun HC5030 hajvágó
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest