- Yettel topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximum1
őstag
válasz szimpláncsak #245648 üzenetére
Nekem jobban tetszett a gyári cube mint az agyon hájpolt supacaz.
A sup jobban tapad, a fogása is jobb, de semmit nem csillapít, szétveri a kezemet. -
Ringman
nagyúr
válasz Maximum1 #245652 üzenetére
érdekes, én csak a gyári supacazt használtam, meg egy dekás olcsó bandázst, ott nagy különbség nem volt, bár télen a bar mitts miatt 100%-ban a fvk-t fogtam.
van egy másik supacaz tartalékban, de addig nem tekerem át, míg a dekásnak nem lesz baja
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
.LnB
titán
válasz Maximum1 #245653 üzenetére
Cserélve van. Sőt. Schwalbe Ultremo volt rajta. Azzal kaptam defektet. Aztán kölcsön (havertól) Continental Ultra Sport ment a helyére. Majd rendeltem Continental Grand Prix 5000-ket. Most az van elől-hátul. Hidd el. Nem a gumi a baj.
Haver, aki ~20 éve teker, és elég tapasztalt, ő is azt mondta, hogy ilyennel még nem találkozott.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz Maximum1 #245657 üzenetére
Régi felni. Biztos azóta változtak apróságok a felnikben, és a gumikban is. Aztán nálam ez összeadódik. De elhihetitek, hogy nem hülyeségből akarok új kerekeket venni.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
bendzso
senior tag
Sziasztok, mennyire szoktátok letisztítani a régi tejet a felniről, ha új gumit tesztek fel? Nekem a felniszalag széle és a felni peremének találkozásánál, a sarokban néhol maradt egy pici, ami szivaccsal sem jött le, de ha jól sejtem nem kéne, hogy gondot okozzon.
Illetve újrahasználhatom a tejet? Ugyanaz a márka menne az új gumiba is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bendzso #245660 üzenetére
A gyakorlottabbak szerint nem kell lepucolni (én sem tettem) és átmentettem a nem túl régi tejet is.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fulton
addikt
Nem sokára jön a jó idő Remélem már tovább áll ez a hülye idő, meg a havazás. Kicsit be van szédülve, karácsonyban húsvétot gondolt, húsvétban meg karácsonyt érzett időjárásunk..
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #245590 üzenetére
"1.csakis azért gyorsulsz mert a földet alig hangyányit tudod megforgatni irdatlan súlya miatt..."
a helikopter pedig nem repül, hanem maga alá veri a levegőtTudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Hasaggymeg #245661 üzenetére
Látszólag óriási pénzeket ölnek az amerikaiak ebbe a Transmission termékük népszerüsítésébe, minden második cikk erről szól...tiszta ájfón.🤔 [link] [link]
...lassan falbontó kalapáccsal esnek neki csak megvegye már mindenki.velizare...ja, csak felszáll és megvárja míg a föld kifordul alóla.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
chubby2o6
senior tag
Ha valakit érdekel, itt [link] most egész jó áron van az ESI Plush marcsa. A mostanit a 2Wheels.hu-ról vettem, valami 10.6xx Ft volt szállítással, ezt megúsztam 8647-ből .
Fszom ebbe a szr időbe, simán bringáznom kéne a vásárolgatás helyett -
ZolkoW
őstag
válasz chubby2o6 #245665 üzenetére
hú, nekem is az ugrik be róla, hogy rájöttek az Esinél, hogy tudnának ők eladni kínai minőséget is amcsi árban, csak ki kell találni mögé a koncepciót. Amúgy nem tudom, milyen, de az alis markolataimra mondanám, hogy "plush", ez talán olyan, mint az édesítőszeres üdítők, mármint a latexmentesről jutott eszembe. Bocs, amúgy nyilván csak előítélet hangzott el, de hát ők váltották ki a csomagolással.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #245664 üzenetére
az első link végén, ha jól látom, az a privát(?) bájk valami acél fully, tehát van ízlése a tulajnak
-
szuszinho
őstag
válasz stickermajom #245654 üzenetére
Legalább tiszta lesz
Voltam így én is, semmi baja nem lesz. -
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #245668 üzenetére
nem is annyira drága usában/kanadában az egyedi acél fully, spindattnak voltak videói erről. pl: [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #245668 üzenetére
Hegesztett magának egy brinyót okosban, munkaidőben. ...a cikk után ki is rúgták érte
[ Szerkesztve ]
-
bendzso
senior tag
válasz Hasaggymeg #245661 üzenetére
Köszi!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bendzso #245673 üzenetére
Amúgy itt valaki nekiesett, de ráment fél napja és ha jól emlékszem a siker sem volt 1értelmű. Bár nyilván növeli a gumi súlyát, egyben hasznos védőréteget is képez és szerintem mire tényleg számottevő lenne a gumi belsejére felszáradt mennyiség súlya már a gumi is kábé kukázhatóra kopik.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #245674 üzenetére
én szerintem max fél órát szórakoztam vele, majd meguntam: [link]
(de lehet többet, majd 1 éve volt)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #245666 üzenetére
és#245667ZolkoW
Nem nagyon értelek benneteket. Mi van a csomagoláson, ami miatt "mugli" lesz vagy kínai minőségű?
Annyi a különbség, hogy - míg az extra chunky is "csak" 34 mm - ez 35 mm vastag, és bár nincs az átlagosnál nagyobb kezem, jobban szeretem a vastag markolatot. Sokáig használtam ergonomikust, az alapból vastagabb a szokásos 30 mm-nél, megszoktam a fogását.
100% szilikont írnak rá, de nincs mivel összehasonlítanom, eddig gumi marcsáim voltak. -
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #245674 üzenetére
Ah, megvolt 20 perc alatt egy gumi. 13g 'tormelek' jott le 1 ev utan, 2 utantoltes.
A vedoreteg nem igaz, mert ha a raszaradt anyagot valami atszurja, az mar nem gyogyul be. A gumi szelerol felrakas elott le kell kaparni. De ahogy irod, a gumi kikopik, mire jelentos sulyu tej beleszarad. Bar sokan jarnak mar regen kukas, altaluk meg jonak itelt terepgumival. Ugy vannak vele, amik latszik a felso butyokbol valami, addig az jo...kozben mar az elettartama duplajanal jar.
Lasd en a regi bringanal. En meg ossze is tortem magam miatta, pedig olcsobb lett volna a gumit lecserelni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Idén már szeretnék venni bicajt. Használtan nem annyira szeretnék, mert nem is értek hozzá, miket kell nézni, mire kell figyelni, illetve se időm se kedvem utána járkálni, nézelődni. Elkezdtem kutatgatni az újak között, sok boltot végignéztem. Trekking vagy crosstrekking lenne az ideális, 187cm meretemhez elvileg az 55-58cm lenne ideális (leginkább az 56). Ez néhol L, néhol XL méret, úgy látom eléggé bolt/kerékpár függő is. Csinaltam egy kis összehasonlító táblázatot, raneznetek kérlek? Ki mennyire ismeri ezeket, vagy melyiket ajánlanátok ezek közül. Nem kell csucsszuper bicaj nem maratoni távolságokat tervezek menni vele, és nem is mindennapos használatra lesz. 200 alatt, de inkább jó lenne olyan 150k körül maradni max.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz chubby2o6 #245677 üzenetére
Mi van a csomagoláson, ami miatt "mugli" lesz...ha nem látod ezt nem is lehet megmagyarázni.
MPowerPH ...nem arra gondoltam védelem alatt,hogy a későbbi szúrásokat tömìti hanem a már meglévőket, vagyis lekaparva szita lesz a külső és a tejnek újra kell tömíteni az összes lyukat.Nálam amolyan kis göb volt minden nagyobb szúrás/tömítés helyén.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #245680 üzenetére
Ezek szerint a Maxxis jol alta a sarat. Azt nem szurta ki semmi, meg a kopott Rekont sem.
Egyebkent tapasz belulrol, aztan kesz. De a legjobb elkoptatni a gumit minel elobb.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #245678 üzenetére
Ugy vannak vele, amik latszik a felso butyokbol valami, addig az jo...kozben mar az elettartama duplajanal jar...
Jelen, szólított valaki?"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Jester01
veterán
válasz Hasaggymeg #245590 üzenetére
csakis azért gyorsulsz mert a földet alig hangyányit tudod megforgatni irdatlan súlya miatt
Ez persze nem igaz, de szerintem ezt nem is állította. A te gyorsulásod független a Föld tömegétől hiszen az F = ma képletben csak a te tömeged van. Ráadásul ha a Földhöz viszonyítasz akkor ha az könnyebb lenne még nagyobb lenne a gyorsulás hiszen a Földet jobban ellöknéd. Az már más kérdés, hogy ebben az esetben a lecsökkent gravitáció miatt a tapadás is csökken így esetleg nem tudsz akkora erőt átvinni.
Jester
-
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #245680 üzenetére
Azért megpróbálhatnád, mert így csak egy töküres, kötekedő duma.
-
fulton
addikt
micsoda tudományosság van itt kérem, és még engem szóltatok meg anno hogy miket írok. ."gramm buzulás" az egész
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz chubby2o6 #245684 üzenetére
Ne foglalkozz ilyenekkel, csak viccelnek a fiúk. Nekem is csak a vastag markokatok jók, mert ha túl vékony akkor nekem elkezd fájni a kézfejem, vagy zsibbad. Mondjuk nekem XL-es kezem van, azaz XL vagy 10"-os kesztyű kell rá. Aki nálam alacsonyabb és kisebb a keze annak könnyebb.
Egyébként mindenkinek vagyis majdnem mindenkinek van valami olyan alkatrész a gépén, ami a másiknak nem teszik. Nekem például van kitámasztó, bár nem szeretem. Sajnos kell a városban, ha A-ból B-be megyek és nem sport céllal tekerek. De például nem tetszik semmi a biciklire aggatható cucc. Se sárvédő, se nyeregtáska, se láncvédő, se semmi. Az első váltó elhagyása is nagyrészt egyszerűsítő dolog, azon kívül, hogy nem nagyon használtam. Könnyebb tisztítani a vázat nélküle, az első váltót sem nagyon lehet leszerelés nélkül nomálisan megtisztítani. Nem volt hülye aki kitalálta, hogy fölösleges sallang a dupla/tripla hajtómű, váltó és váltókar. Súlyról nem is beszélve. Kíváncsi leszek hány kiló fogyás lesz az nekem ha ezeket leszedem róla. A Funn amúgy is könnyűnek számít a kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Fall-N #245686 üzenetére
Igazából neked jobb, irigyellek is érte, mert tudsz használni 35mm szilikon markolatokat, vagy talán még ilyen 40mm monstrumot is. Kenyetlen puhák lehetnek ezek, teleszkóp sem kell
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz chubby2o6 #245677 üzenetére
mint mondtam, nincs igazi alapja nálam, csak arra asszociáltam, h a megszokott tömörségű anyagról átálltak a sokkal puhábbra, ami az olcsó szilikonoknál van, ráadásul még a csomagolással is megkülönböztetik. ez így beillene a képbe, de csak rosszindulatú spekuláció
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #245691 üzenetére
A plush puhább? Mert az szerintem nem probléma, hanem előny lenne. Én inkább attól tartanék, hogy keményebb anyag. Amúgy állítólag a Wolf Tooth anyaga puhább, mint az ESI Grips-é. Erre kíváncsi is lennék, mert nekem kicsi a kezem és elvileg ennek pont az a lényege, hogy kis kézzel is használható annak ellenére, hogy 36mm, szal nagyon duci.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
chubby2o6
senior tag
válasz ZolkoW #245691 üzenetére
Igazad van.
Tényleg rosszindulatú
Egyébként - bár fogalmam sincs, mennyire puha a nem-plush fajta - ez nem annyira puha, mint amilyennek gondoltam. Nem azt mondom, hogy kemény, de ránézésre kicsit puhábbra számítottam. Ennek ellenére rendeltem belőle a meglévő mellé még egy párat, mert a tartósságát illetően azért vannak kétségeim, pláne, hogy láttam már egy-két fotót a meglehetősen rövid idő alatt elporlott ESI markolatokról.
Egyébként ott a link, bárki számára kipróbálható, szerintem korrektebb valamiről úgy véleményt mondani. Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz chubby2o6 #245693 üzenetére
Nálam kibír 10-15000km-t akár, csak akkor megy tönkre hamarabb, ha elesek és szakad. A normál ESI sem olyan puha újan, kell neki egy tucat tekerés és elkezd puhulni. Ha profi versenyző lennék és az ESI szponzorálna, nem is engedném, hogy minden versenyre újat rakjanak a bringára
-
Kiskopika
senior tag
Szerintetek miért vagy inkább mit tegyek hogy ne legyen. Adott egy 11 sebességes lánc kb 500 km van benne és ha hajtogatotom olyan a hangja mintha homok szemek lennének a láncszeme között. Mivel nem tekerek csak aszfalton ezt kizárnám. És hajtás közben is emiatt hangosabb, most a muc off kicsit halkitott rajta de még mindig nem az igazi.
-
szimpláncsak
tag
válasz Kiskopika #245695 üzenetére
Én is csak aszfalton tekerek az országútival, ez pl. mai kép egy esős ride után Ezért jó a patentszem. Le lehet venni néha és beàztatni, hogy kijöjjön a kosz a szemek közül. Vagy venni kell valami lánctisztító eszközt. Én még azt szoktam, hogy be a kádba (akinek van kertje az nyilván előnyben van) és WD40-el befújom alaposan, majd egy fogkefét odatartva párszor átforgatom, majd zuhanyfejjel alacsony nyomáson lemosom. Végül szárazra törlöm.
-
chubby2o6
senior tag
válasz jjeahh #245694 üzenetére
10-15000km?? Akkor nekem ez a két pár életre szóló cucc . De mit csinálhatnak vele azok, akiknél olyan hamar szétmállik?
Egyébként frissen felrakva mintha kicsit puhább lett volna. Nem tudtam még kipróbálni a retkes időjárás miatt, de kedd óta ( akkor tettem fel ) néha megfogdostam, és mintha keményedett volna, de lehet, hogy csak úgy érzem.
Leszedni hogy szokták ezeket? Mert most olyan, mintha ráragasztottam volna. -
szimpláncsak
tag
Ha már szóba került sokszor az elmúlt héten az út menti defekt javítás, ma sikerült egyet bekapni. Hát azt nem nagyon kellett keresni, hogy mitől Borsodi utak <3 . Dt swiss e1800+Conti ultrasport 3. Kb. 10 perc alatt megvolt, de 4 fokban csepergő esőben nem volt kellemes. De legalább bizonyított a barbieri nano pumpa. Simán felfújtam vele 6 bar-ig ( itthon megnéztem a műhelypumpàval) ment volna tovább is csak már kedvem nem volt hozzá Szokásos módszerrel csináltam. Pici levegő a belsőbe, külsőt próbáltam a felni közepe felé tolni, mert ott kisebb az átmérője, majd a maradékot erőből húzni a másik oldalról.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest