-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimpláncsak
tag
Már majdnem elkezdtem szidni a Rosebikes-ot, hogy miért nincs rendelés törlése gomb a honlapjukon, miért kell nekik levelezni, hogy a még fel nem adott rendelésed töröljék. De! Írtam nekik levelet, hogy benéztem a rendelési időt és nem láttam, hogy 11 hétre írják (Hátsószándékom az volt, hogy hátha a Bocholt-i boltjukban jelzett terméket elküldi ), de vissza is utalták pár óra múlva a pénzt és írtak, hogy rendben Szóval meg is rendeltem Bike24-ről a fékkarokat.
-
zsamiatt
őstag
válasz Mezga Aladár #245152 üzenetére
Ez cross treking. Sorry. Bocsi nem irtam.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Nutra #245023 üzenetére
Ne használj paraffinolajat, az OZ Cycles mestere is helyettesítette inkább a teflonnal. Én teszteltem mindkettőt, az olajos megoldásnak akkor van előnye, ha nagyon mocsárba mész: fatbike-kal hóban, latyakban, sárban például, mert egy nagyon nehezen levakarható bevonatot ad mindenhova, nem fog rozsdásodni, sár sem nagyon szedi le, stb. Viszont emiatt nem is csúszik olyan jól, mint a teljesen tiszta viasz+teflon kombó.
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Nutra
tag
válasz Wombath #245154 üzenetére
Wombath
Pont időben, hamarosan főzöm
Szóval van gyertyaviasz és némi paraffinolaj, viszont a PTFE por még pár hét mire megjön távolkeleti barátaimtól. Azt már tuti nem várom meg, majd a következővel
Mi a jobb, csak viasz vagy csak egy kevés olaj hozzá esetleg minden mindegy alapon mégis beborítani a 100g-os teljes készletet?
Most trekkingre megy a lánc (semmi sár, latyak, max vizes aszfalt). -
Sleek
senior tag
válasz n.gab #245135 üzenetére
Helló nem kell csövet cserélni mert 59es kell hozzá. Amúgy csak féktestet cserélsz vagy kart is ? Nyugodtan veheted az Rt64 et .
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
addikt
válasz ZavaBalazs #245158 üzenetére
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
6030D
Ármester
válasz ZavaBalazs #245158 üzenetére
Elég közvetlen lehet a kormányzás....
A behegesztett zártszelvény gyönyörű. Biztos elfogyott a triplebuttedtube.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
chubby2o6
senior tag
Megjött ma az ESI Plush markolat [link] . Az Alpinbike-ról rendeltem elsőre, 4-5 munkanapot írtak, nem rossz. Aznap este jött a mail, bocs, mégsincs, kb.két hét, ha oké, jelezzem. Írtam nekik, ha garantálni tudják a max. két hetet, akkor jó, ha nem, lemondom, mert nem szeretem a bizonytalan dolgokat. Válasz: mi sem szeretjük a bizonytalan dolgokat, ezért töröltük a rendelést. Még aznap megrendeltem a linkelt oldalról, tegnap jött meg, csak melóhelyre, én meg szabin voltam, szal ma hoztam haza. A vicc, hogy az Alpinbike még most is 4-5 munkanapra ígéri, holott abban sem biztosak, hogy nekik mikor szállítják. Nem gáz, legalább tudom, hogy a jövőben messzire kerülni fogom őket, számomra komolytalan cég.
Maga a markolat jónak tűnik, csak elég szopcsi volt felrakni, pedig adtam neki alkoholt rendesen. Eddig csak gumi markolataim voltak, kíváncsi vagyok, jobb lesz-e azoknál.
Természetesen gyárilag nem bilincses, de a dizájnból nem engedek -
Ringman
nagyúr
válasz 6030D #245160 üzenetére
amúgy ez egy normális holland trekking/városi bicikli, csak visszafelé lett fordítva az állítható stucni.
rollerfék, agyváltó (nexus 7 v 8), agydinamó, zárt láncvédő, nem egy foglalkozós bringa, csak valószínűleg egy T-rex alkatú ember használja.
nincs a biztonság sem a véletlenre bízva, ha emberünk 2 zárat is hord magával (plusz vsz. klasszikus O-lábbal megy a tekerés, mert egyébként tutira beleakadna a zárba a lába)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz Ringman #245107 üzenetére
Az lehet. Az előző biciklije is mint kiderült két számmal kisebb volt. Ez valami fétis. Valakinek lábfétise van, valakinek meg a nem jó méretű vázhoz.
Zanik: Nekem kínszenvedés lenne. Néha asszony acélvázas Crusierével viszem a gyereket oviba, azon van gyerekülés. Elég is belőle az az oda - vissza 5 perc. Méretre nekem kábé ugyanúgy kicsi, mint fultonnak a Csepele. A 3s Nexus agyváltót sem szeretem ami rajta van. A hangja sem jön be a racsninak.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz chubby2o6 #245162 üzenetére
Mik azok a gyűrűk? . Jó nagy kezed lehet amúgy, ha a plush jó, vagy az nem annyira vastag? Adj az ESI-nek egy kis időt, pár hét és hihetetlenül sokat puhul a használattól. Nekem mindíg könnyen felmegy. Úgy szoktam, hogy benyomom a kormánydugókat, a markolat egyik végét az ujjammal bedugom, a másik végén öntök bele alkoholt, megrázogatom, majd ráöntöm a kormányra. Ezután azonnal fel is rakom, lazán felcsúszik. Aznap eléggé csúszkál a kormányon, szal csak másnap lehet tekerni vele, meg kell száradjon.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
FIRST RIDE: Classified PowerShift 148 Hub. Rétegtermék, de érdekes. Visszahozták az első váltót, csak most a hátsó agyban van, jobban bírja a terhelés alatti váltást és wireless. Meg persze kompromisszumokat követel, mert egyedi agy, egyedi kazetta.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
balintbaba
tag
Ma megint bebizonyosodott, hogy túl konzervatív a szerviz/kerékpárbolt ahova járok. Barátom szeretett volna nagyobb kazettát, régi rövid kanalas hátsó ultegra váltója már nem tudott 11-32-őt fogadni. Rövid keresgélés után megállapítottam, hogy a 10 sebis országúti hajtás piaca kb. hallott, 9 sebis Sora váltót raktunk neki hátulra. Szevizes szerint ez nem ugyanannyit húz, készüljünk fel rá, hogy nem lesz jó a váltás. Mondanom sem kell, hibátlanul működik.
Ugyanez volt a Sram Etap AXS, Shimano kazetta, lánc kombóval, mikor felvetettem neki. Azóta sem volt vele semmi probléma.
-
Fall-N
veterán
válasz balintbaba #245171 üzenetére
Vaskalaposak sokan. Az ilyen szakikat a hideg kirázza egy NarrowWide tányérral megoldott 1x8, 1x9-es hajtás láttán, mert szigorúan kell a tripla/dupla tányér és első váltó, csak és mert. Hiába nem használja senki a kis- és nagytányért. Sok szakcikk is így áll hozzá. YT meg tele van ilyen "sikeres műveletekkel". Ezért is jó a szereld magad.
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz jjeahh #245167 üzenetére
A szép, piros bilincsekre gondolsz? Mondtam, abból nem engedek .
Nem vastag, pedig nincs nagy kezem. A vékony markolatoknál úgy érzem, mintha seprűnyelet fognék, és ösztönösen szorítom valami miatt . Az előző markolat 33 mm, ez meg kb. 35, viszont ez már most puhább, szal nem érzek méretbeli különbséget.
Én is úgy tettem fel, ahogy írtad, csak a rázogatás sajna kimaradt , meg nem öntöttem rá a kormányra, hanem azt is befújtam alkohollal. Kipróbálni legfeljebb hétvégén lesz alkalmam, szal lesz ideje száradni. -
senior tag
válasz Fall-N #245172 üzenetére
Ja, csak ha a szerelő elvállalja, aztán meg a kedves ügyfél b*szogatja utána, hogy kicsit akad a váltás, amikor a füle 32,5°-os szöget zár be a felső csővel, akkor a szerelő szívhat vele...
Ezért inkább azt mondja hogy nem.
Magának meg mindenki azt csinál, amit csak szeretneПутин, иди нахуй!
-
chubby2o6
senior tag
válasz Fall-N #245174 üzenetére
Szerintem nem néz ki valami jól, legalábbis kinézetre a Sram jobban tetszett, de a fogása ennek kényelmesebb. Nincs tapasztalatom a szilikon markolatokkal, inkább csak kísérleti jelleggel vettem . Nem tudom, mennyit bír, mikorra lesz pl. ilyen
Állítólag az izzadtság hamar "megeszi", majd meglátom. Ha nagyon hamar tönkremegy, visszateszem a Sramot, igazából azzal sem volt bajom.
Egyébként van narancssárgában is. -
Jester01
veterán
válasz balintbaba #245171 üzenetére
Valószínűleg átsiklott az "ultegra" felett, mert a 10-es Tiagra az tényleg különcködik.
Jester
-
fulton
addikt
válasz MPowerPH #245177 üzenetére
Köszönöm még Lenne egy kérdésem ez mennyire normális hogy kotyog az első fogaskerék a hátsó váltón?
-
-
chubby2o6
senior tag
-
MPowerPH
félisten
válasz fulton #245181 üzenetére
Nem igazan normalis. De oszinten, nem tudom, hogy a valtodon ez annak szamit e. De egy csere valtogorgo nem nagy kiadas... Bar tudod mit irok erre. Pont azt, amit a tobbiek. Engedd el, alakitsad vissza boltbajarosnak, es nezz egy hasznalt, de makulatlan outit. Ha nem tetszik, akkor minimal bukoval eladod, ha tetszik, akkor hasznalod, majd szinten eladod, es veszel egy ujat, ha nagyon izgat, hogy uj legyen. Bar reszemrol soha tobbe uj bringa.
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #245176 üzenetére
Félidőnél ha van, az a kategória amit nem szégyellnék eladni sem. ...a váltó vezetőgörgő, mert az a neve ugyebár, meg teljesen normális.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
werszomjas
addikt
A napokban megtörtént nálam is az olaj - wax átállás.
A régi láncom viszont valamit nem szeretett, teljesen elkorrodált. Kettő különböző lánc is.
A folyamat ez volt:
BRIGÉCIOL 2000 áztatás 1 éjszaka.
Folttisztító benzines áztatás pár óra + fogkefével átdörzsölés
Denaturált szesz áztatás 1 óra + fogkeve átdörzsölés + tiszta ronggyal letörlés.Hol rontottam el?
Ez így kuka?üdv
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz werszomjas #245190 üzenetére
Nem, semmi baja, csak felületi rozsda a jóféle acélon...kenjed, hajtsad.
Ringman...az újan ilyen, látod a váltókanál lapjai koppra vannak húzva, de a görgő keskenyebb...így oldotta meg Shimi az alsó polcos váltók felső, vezetőgörgőjének toleranciáját.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fulton
addikt
-
Ixion77
addikt
Szerintetek megbánnám, ha karbon hardtrail helyett alut vennék? Nagyon jó felszereltségűnek és kiegyenlítettnek írják ezt a Radont is. Értelemszerűen olcsóbb, súlyban azonos, és főként van a méretemben. A komfortszint és tartósság ügyében viszont nem tudom megítélni őket. Érezhetően kényelmetlenebb az alu? Kíméletes használattal hány év lehet a karbon élettartama?
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
fulton
addikt
válasz MPowerPH #245196 üzenetére
Az enyém acél. Mar nem teszek. Elérte a maximumot nincs rajta amit fejlesztenék. Kapott 2 kulacs tartót meg a 100 stucnit fogom megnézni még holnap az is megjön elvileg meg a kánikula mez is fogyik 150grammot a bike így.(poén de jó az) Tök jó kulcstartót találtam tetszik is + nem karcolja össze a kulcsomat (úgy fogom megcsinálni ha sikerál).
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
-
werszomjas
addikt
válasz Hasaggymeg #245191 üzenetére
Köszi, ez jó hír.
Egyébként szerintem a Brigécoltol lett ilyen, mert az új láncokat csak foltbenzinben és denaturalt szeszben áztattam, azok nem kaptam brigécolt és nem is lettek ilyenek.Ezek viszont most egy darabig nem kerülnek fel a bringára, hogy érdemes őket eltenni? ugyanúgy wax-oljam le őket? Nem lenne jó, ha e a felületi rozsda mélyebbre menne.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest