- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
válasz Ringman #229540 üzenetére
autóval mindig csak a saját sávom széléig megyek ki kikanyarodásnál, mégis olyan tekinteteket kapok a nagy ívben bekanyarodó autósoktól (minél idősebb, annál szúrósabb a tekintet), mintha kimondottan fájna tekerni a kormányt, vagy ami még rosszabb, pénzbe kerülne ...szóval ez valós lehet, a kormányt nehéz tekerni, na. pedig ahol 1 biciklist szabályosan meg lehet előzni, ott gyakorlatilag ugyanannyi megelőzni 2 egymás mellett haladót is. Míg egymás után haladót több idő..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
szimpláncsak
tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #229544 üzenetére
Szerintem az lehet a logika benne, hogy azért 2 külön mozgó jármű 2 különböző irányítóval másképp viselkedik mint egy mely akár szélesebb is mint a kettő együtt .. Erdélyben a román kresz szerint is dupla előzést, vagyis ha 2 egymás mellett haladó járművet előzöl egyszerre már nem lépheted át a felezővonalat sem, vagyis szinte soha nem előzhetnél meg 2 egymás mellett haladó bringást...
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
ZavaBalazs
őstag
válasz szimpláncsak #229536 üzenetére
így van, ha úgy mész, hogy azt feltételezed, hogy minden autós azért van az úton, hogy téged megöljön, kevesebb meglepi érhet. én is húzom a satut, amikor valami hülye bekanyarodik elém a biciklisávra - de ha már veszélytelen a helyzet, mert ő is satuzott, élek az elsőbbséggel, heves ordibálás közepette.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #229554 üzenetére
ebben van ráció
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
válasz szimpláncsak #229536 üzenetére
igen, ez egy elég jó érv a testépítés mellett.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
fulton
addikt
csak úgy, mi kerül 1 meg 2 millió ft ba egy országútin? a marketingen kivül.
De most komolyan. Hótra minimalistra felszerelés mellett... a karbon(gondolom, oké) más? mire van kép elrkéni 1 misit. (jó ultegra meg tudom is én, de enyém is finoman jár, nincs hangja, váltás preciz, minőségi érzet (a vázat most hagyjuk)...és sorolhatnám.
Nem ültem még milliós bringán de még országútin sem, de érdekelne.[ Szerkesztve ]
-
nemeth989
senior tag
válasz fulton #229559 üzenetére
A 105ös Wilier GTR-t 1300euroért vettem 340es euroval, most 2000euro és 420ft az euro. 2020as azt hiszem, azóta volt/van egy válság, konténerhiány, majd 100ft-tal több az euro, fuvarosok üzemanyagár emelkedés stb.. végtelenségig lehet sorolni, meg kapzsiság világon nem adtak el ennyi bringát.
RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
6030D
Ármester
Az országúti helyére nyugodtan beilleszthető bármelyik szaktopik tárgya (laptop, tévé, pecabot, fúrógép), és máris megvan, hogy mindenből van drága, hogy lehessen válogatni. Nem kell ebbe belevenni azt, hogy HUF, ha jól tudom egyik külföldi fórumtárs sem rohangál 4800 euroért vett bringával (2M/420).
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Minden annyi amennyiért még el lehet adni. Amúgy egy milla az egy átlagos német/osztrák nettó fizu (javítson ki aki ott él), így egy havi fizu nem is olyan vészes egy felső-közép kategóriás kerékpárért.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parandroid
félisten
válasz 6030D #229562 üzenetére
Én úgy tudom, még a hazaiak között is vannak ilyenek.
Az enyém amúgy most lett kb 1 milliós (2300 EUR). Amikor vettem, még csak ~800k volt Forintban. Az utódmodellje egyébként euróban egy százassal drágább, mint amennyiért ez volt (neke pedállal együtt volt kb 2300). Sőt, most épp durván akciós, wow: [link] . Ugyanaz a modellnév, ugyanaz a felszereltség, ugyanaz az üzlet. Szerk.: Ja, sry, csak 60-as van belőle, fehérből van több méret, de az drágább is: [link] .
Hasaggymeg: Amúgy a havi nettó átlagbér kb stimmel, igen, 2500 körül van a medián, ahogy legutóbb néztem.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
sebgutkopf
őstag
válasz 6030D #229533 üzenetére
Kérj tőle telefonszámot, hívd fel és a beszélgetésből kiderül. Aki tényleg venni akar az nem fél beszélni róla személyesen.
Ha nem ad számot, akkor kamu, de ha van kedved játszani vele, akkor kérj be tőle a "postázáshoz" egy valag személyes adatot a cipőméretéig, kreténbe nyomva még jövedelem igazolást is... és a telszám ugye a futárnak is kell különben nincs deal, meg a biztonság kedvéért utaljon előre és az átnemvétel biztosítására dupla kaucióként a bringa árát 2x kéred, majd visszautaloda felét, ha tényleg átveszi és persze eur-ban kéred 2 külön számlára. Még vannak ötleteim. -
Ringman
nagyúr
Ha van vásárlóképes kereslet, akkor ennyiért is elmegy. Persze voltak árfelhajtó tényezők, de ez egy niche termék, ne felejtsük el.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
6030D
Ármester
válasz parandroid #229564 üzenetére
Aki 4800 euroért/2M-ért vett bringát? Nem úgy, hogy a listaár annyi, meg a 3 éves bringa ennyi, de az újonnan 3x annyit ért... Én is 325e Ft-ért vettem a bringát 3 évesen, ami újként 750e volt, most meg pont olyan felszereltségű nincs, de az eggyel gyengébb 1M az eggyel jobb 1,5M. Attól még nincs 1M-ás bringám.
sebgutkopf: nem tökölök én ilyenekkel, megírtam, hogy csak személyesen, aztán kész. Azóta senki sem reagál. Becsomagolni sem lenne egyszerű, akkor inkább továbbadom majd valakinek a családban... Egyből jelentgetni meg nem akarom, mert sajnos az asszony fb hirdetésire is jelentkeznek olyanok, hogy azt hinnéd, valami google fordítóval chat-elsz, aztán kiderül, hogy nem, és tényleg jön érte.
-
arcitec
addikt
válasz Atti777 #229550 üzenetére
Ok, nem is a kollégát akartam piszkálni, hanem inkább saját tapasztalat, hogy külterületen 90km/h sebeséggel autóval közlekedve akár hogy is, biztonságosabb kerülni egy bringást, mint 2 egymás mellett haladót. Nem beszélve arról, hogy ki is takarnak, na meg a bringa labilis, bármi oknál az esetleges kitérés - akár nem odafigyelés - kockázattal jár(hat).
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
parandroid
félisten
válasz 6030D #229567 üzenetére
A répaevő kutya, meg mpower is jófajta, drága bringát vettek, aztán még át is építgek rajta ezt-azt, szerintem nekik ráment annyi bőven. Meg ha jól rémlik, wombathnak van még szép bicaja. Meg még akikről nem tudok. Szerintem amúgy az országútisok között is van pár alvó tag, aki drága cuccal gurul, csak nem túl aktív.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
6030D
Ármester
válasz parandroid #229569 üzenetére
Jöhetnek a scannelt számlák.
(#229563) Hasaggymeg: nyávogtok itt a fizuk miatt. Nálunk lassan 1 euro 1 liter benzin. Ott kint mennyi?
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz 6030D #229570 üzenetére
Ne vagyok benne biztos, hogy ildomos az ilyesmi.
Tudod mit, fogalmam sincs, ki mennyiért vett bicajt, nem is akarok más zsebében turkálni. Az mindenesetre biztos, hogy felénk gyakrabban előfordul ilyesmi, az én bringám az ismerősök között is kimondottan olcsónak számít.Arról nem is beszélve, hogy alig van valaki, akinek egy bringája van, minimum kettő az általános, de van akinek 4, vagy akár több, plusz ha többen tolják a családban a sportot, akkor szorozd kettővel.
Benzin? Közel 2 euró. Mondjuk nem vicces az autót 100+ euróért teletankolni, de ilyen időben már nem járok biciklivel dolgozni.
p
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz 6030D #229570 üzenetére
Itt most emeltek adót az üzemanyagon, abból fedezik a di2 upgrade-em árát (klimabonus)
Amúgy pont most lepődtem meg kicsit, tök jó 105-ös karbon outit akcióznak a helyi sport-nagyáruházban (XXL), a múltkor a Ridley Fenix nézett be 2000EUR alá egy hétvégére, most a Kanzo gravel (GRX800-600-105 vegyesen) van 2200EUR-ért... igaz a méretek erősen fogynak, jön a síszezon, ürítik a bringás és túrás részleget.+ ezt még meg lehet tekerni egy munkabringás programmal, lízeingelve, úgy is olcsóbb lesz "kicsit" - a fenti 2000 eurós bringából valami 800euró jönne le JobRad programmal 36 havi lízinggel.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Ringman
nagyúr
Most voltam kontrollon, doki szerint meg maradnia kell 2 hónapig a szegnek a vállamban
dec elején kell megint mennem, úgy már öt hónapja lesz benne. Azt hittem max 3 hónap és kiszedik.
-
-
adalbert1
veterán
Köszönöm mindannyiótoknak a válaszokat, infókat.
smc: azért az elops jobban tetszik felszereltséget tekintve, ez a gép kicsit fapadosnak tűnik hozzá képest.
Atti777: egy ilyen szíjahjtásos bringát nem drágább/körülményesebb üzemeltetni a lánchajtásoshoz képest? Mármint úgy értem, hogy mondjuk a szíj és a lánc élettartama mennyire tér el, milyen nehéz cserélni, értenek-e hozzá a szervizek nagy részében, mennyire nehézkes/drága a szíj beszerzése a lánchoz képest, stb?
Pár éve olvastam egy nagyon hosszú blogot, ahol valaki egy elég komoly agyváltóval (talán akkoriban volt csak 200k körül maga az agyváltó) szerelt szíjas bringát épített, megpróbálom azt előkeresni, hátha vannak benne infók.Ringman: most egy 11-12 éves Gepida 300 Pro CRS biciklim van, igaz pár éve már csak vidéken használom anyámnál - abban is alapvetően az nem tetszik, hogy városi felhasználásnál a teleszkóp csak egy plusz hibaforrás/tömeg, kb. mindig lockolva használom.
Egyelőre feliratkoztam megint készletértesítőre az elopsra, ha tavaszig nem lesz, akkor nézek valami mást helyette, csak attól is tartok, hogy addigra megint minden inkább drágulni fog, szóval lehet, hogy úgy is jobban járnék, ha most vennék valamit, még ha télen alig használnám.f4lcon: igazából geometriából talán még jobb is a montis, anno még a blackwood bringámmal is azt jobban megszoktam tinédzser koromban, az elopsban leginkább az ár/érték aránya tetszett - illetve mióta anyámnak is van egy agyváltós bringája városi közlekedésre és néha használom én is, azóta az is nagyon megtetszett.
Tényleg, szobabicikliról/spinning bicikliről folyik itt a diskurzus, vagy van külön topicja? Abból heti 4-5*1 óra alkalomra mi a legolcsóbb, amit már érdemes lehet megvenni?
-
zsocy
őstag
válasz adalbert1 #229575 üzenetére
Saját tapasztalatom alapján ne vegyél szobabiciklit. Semmi köze nincs a bringázáshoz, más a pozíció, más az érzés, nem jó. Hamar ruhafogas lesz belőle. Az áráért sokkal jobban jársz akár egy alap Aldis görgővel amibe belerakod a mostani bringád és azt tekered. Az sem jó, de a szobabringa tényleg rossz.
-
Fall-N
veterán
Szíjhajtással nincs gond. Előnye hogy tartós és nem kell kenés neki. Hátránya, hogy csak agyváltóval (vagy gearbox - Pinion) lehet kombinálni. A vázban kell lennie egy megszakításnak, hogy a szíjat át tudja az ember a láncvillán fűzni. Csinálnak átalakítást Pesten is (kis csavarozható közdarab kell bele).
Árban drágább a szíj, de sokkal tartósabb. Van karbonszálas szíj is. A legismertebb a Gates szíjhajtás, ahhoz lehet kapni itthon is mindent. Én magam részéről nem vacakolnék vele. Városban jó, de terepre nem való, ahhoz kéne egy Pinion gearbox legalább. Az említett blogot én is olvastam, valami toyotablog a neve.
Közben meglett: [link]
De van YouTubeon a Mozgásvilág csatornán tartós teszt vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Nem korulmenyesebb, sőt. Nem kell kenni, egy szíj sokkal tovább elég, mint 1 lánc.
olvasd el ezt is:
100,000km On Belt Drive: The Best Bicycle Drivetrain Available! [link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
senior tag
"egy ilyen szíjahjtásos bringát nem drágább/körülményesebb üzemeltetni a lánchajtásoshoz képest?"
Egy éve használom (kb 3-3500 km), így nagyon nagy tapasztalatom nincs vele.
Sokkal egyszerűbb mint egy lánc, nem kell kenni, a feszessége sem változott észrevehetően, szóval utánaállítani sem kellett, gyakorlatilag karbantartásmentes. Takarítás annyi, hogy amikor mosom a biciklit, a szíjat is lemosom.
Hangtalan, az eső sem okoz gondot.
Az élettartama valahol 20-25 ezer km körül lehet, addigra cserés lesz a szíj, az első és hátsó szíjkerék is.
Árakat és alkatrész elérhetőséget nem néztem, elvileg van rá pár évem mégПутин, иди нахуй!
-
jjeahh
nagyúr
Milyen lehet az első montija a Cervélonak, ha az outi vázaik minőségére is feltűnően sok a panasz? Azért elfogadnám
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz Atti777 #229583 üzenetére
meg 4-es fokozatban eléggé észrevehető a hajtási veszteség
jó észrevétel, itt van a hatékonyság: inter-8 = nexus8 a 7-es lépcső az 5-ös sebesség, ott megy "direktben" a hajtás [link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #229586 üzenetére
Konzervatív a geoja
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
fulton
addikt
válasz Dark Archon #229489 üzenetére
Egy kérdés, nem egészen tiszta, a NW Reload kabátnak nem csak elől van membrános része? Vagy A háta is membrános?
-
fulton
addikt
válasz parandroid #229560 üzenetére
Csak sokalja az ember. nem pénztárca barát felállás lett ( és egyben.nyilván érdekelődőm is a outik iránt). Azért arra kíváncsi lennék, valami statisztikára hogy vissza esett-e a kerékpár eladási ráta.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
addikt
válasz fulton #229589 üzenetére
Azt írja, hogy a lényeges területeken (key areas). Tapintásra a fene tudja egyébként, hátul nem valószínű. Tegnap a napsütéses, de szélviharos 15°C-ban bele is izzadtam egy hosszú ujjú aláöltözővel és rövid ujjú mezzel. Mez nem kellett volna, nagyon jól hőszigetel.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
fulton
addikt
válasz Dark Archon #229593 üzenetére
Köszi
-
jjeahh
nagyúr
válasz Napfénysüti #229592 üzenetére
Olvastam itt egyszer, egy külföldi fórumon egyszer és Hambini is lehúzta ha jól rémlik. Ja: [link] . Ez is érdekes: [link] . Mindezzel úgy futottam össze, hogy sosem kerestem rá a Cervélo bringák minőségére és ritkán olvasok outis cikkeket. Szal valszeg vannak náluk problémák a quality checken. Persze az is előfordulhat, hogy egy két elcseszett széria van és a többi minősége tuti .
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
az aláöltözőnek és a bringás dzsekinek mennyire kell védeni? az normális hogy tegnap hosszú ujjú aláöltözővel és bringás kabátban hideg volt a bőröm mikor haza értem? Néha egyébként tekerés közben olyan fázos érzés fogott el éjszaka 10-12 fok körül szélben.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
jjeahh
nagyúr
-
andrisbandi
őstag
válasz Csokicsibesz #229598 üzenetére
-
6030D
Ármester
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs