- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #219450 üzenetére
Na látod, ez eszembe sem jutott. 🤭... a szükség nagy úr. Felfexik az is rendesen a papucs belső felén?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Gaben92
őstag
válasz Runner_fxr #219415 üzenetére
Kb erre gondoltam én is. A melójáratot úgy tekintem mint ha meg se történt volna aztán majd az alapján lesz az övé is szervizelve ahogy az enyém.
parandroid:
Kinek mi. Én egész jó műszaki érzékkel rendelkezem és szívesen pepecselek ilyesmivel. Általánosságban úgy állok hozzá a dolgokhoz, hogy az ember csak akkor csinál valamit 100%-ban tökéletesen ha magának csinálja, szóval szeretem magamnak csinálni az ilyen piszlicsáré dolgokat mint bicikli szerviz, ilyen-olyan karbantartás a házban/laskásban, stb. Egyszer teljes elektromos hálózat újrahúzása és modernizálása is volt, na az egyedül már nem annyira frankó meló de az asszony segít, ha kell felkapja a hiltit és vési a falat.Hengerfej pakolást valami 97/98 körüli Fiat Mareán cseréltünk még úgy 15 éve kb, azóta csak a szőlőbe járós Niva bütykölgetése ment míg el nem költöztem a messzi északra. Igazából amíg szimpla benzin/dízel addig simán nekiállnék bárminek még most is, ha van egy szerelési útmutató de a Lexushoz nincs az az isten, hogy hozzá nyúljak. Mondjuk Lexus, szóval nem is nagyon kell.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Rotyi #219446 üzenetére
Stans szelep jó, most én wtb-t használok. Szalagból valszeg 23mm körüli kell neked, a márka kb. mindegy. Stan's tej jó, ha félsz a vágásos defektektől, Stan's Race, vagy kék Bontrager. Most dicsérik az új vízbázisú tejeket is, pl. Vittoria Universal, de nem próbáltam őket.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-FLY->
őstag
Ha behúzom a hátsó tárcsás féket és ráülve meglököm előre a bringát, akkor éles/hangos kattanó hangot hallat, lazának nem tűnik rajta semmi. Első fék behúzásánál nincs ilyen jelenség. Vázra támaszkodva is adja, tehát a nyereg rész is kizárva a bringa elejével együtt. Találkozott már ilyennel valaki?
-
-FLY->
őstag
válasz jjeahh #219456 üzenetére
Jobban ránézve, a tárcsa áll, a túlsó oldalon az egész hajtás áll, viszont a kerék mozdul kicsit előre-hátra, ekkor kattan. Hátsó agyon látszik is, hogy elmozdul a tárcsához képest (szegecselt a tárcsa). Recés illesztésről nem mozdul el a tárcsa, ha ez számít.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #219451 üzenetére
Ahogy néztem fel.
Egyébként pontosan melyik tengely lenne jó hozzá (Shimano FH T610)? Tudnátok egy linket küldeni. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #219459 üzenetére
FLY... nem a betéteket rángatod előre-hátra? Azok nem fixen rögzítettek helyükön, hisz hátrafelé nem kerékpározik senki, így elöre kottyannak az első fékezéskor és ott maradnak mígnem kirángatod őket a lefékezett bringa előre-hátra tologatásával.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
rétisün
veterán
válasz andrisbandi #219462 üzenetére
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok
Autoszelepes belsobol szeretnem a szelepet kiszedni, de meg sem mozdul.
Valami modszer?
Slime lenne betoltve,ha sikerulne :D
Nem nagyon merem eroltetni, nehogy bele torjon, vagy valami gaz legyen belole 🤷🏻♂️ -
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #219463 üzenetére
Ezt néztem. Valami csak csőtengely kéne ami jóval olcsóbb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz d3tox1c #219465 üzenetére
Adj neki kis wd40-et hátha megindul. ... és egy ilyen sem ártana. [link]
fulton... nem tudom van-e olyan külön... shimano docs, robbantott ábrán kinézed a tengely típusszámát majd pl. a Bike Pronak írsz szerezzék be. Egy próbát megér, de megvenni az egészet sem biztos butaság, a kónuszok hibásodnak elsőnek, majd a golyók (vagy fordítva) és aztán attól az agyban a golyópálya.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz rétisün #219464 üzenetére
Copper tipped grub screw
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #219467 üzenetére
na jó de 1000km után? ne már nehogy már cserélni keljen egy nem kotyogó deore agyat 1000 km aszfalt után..
néztem az ábrát, nyomozom.
-----------
Szerintetek az megfelelő zsirtalanítás, ha áztatom brigéciol D3 mal töltött befőttes üvegben pár órát, aztán párszor meg meg rázom benne, majd vizzel leöblítem, és szárazra szárítom magas nyomású levegőn. ? waxolás előkészítésére.[ Szerkesztve ]
-
d3tox1c
senior tag
válasz Hasaggymeg #219467 üzenetére
Köszi, megprobalom.
Ilyen kiszedo a slime tubus tetején is van, az első kerékből gond nélkül kiszedtem vele a szelepet.
Lehet a wd40 segit majd valamit 👍 -
-FLY->
őstag
válasz Hasaggymeg #219463 üzenetére
Igazad lehet, mert fékerőtől függ a kattogás.
-
rétisün
veterán
válasz andrisbandi #219469 üzenetére
köszi, ez lesz az
de azért futok egy kört a helyi csavarboltokban, hátha nem annyira speckó csavar, hogy ha készleten nincs is, tudnak rendelni.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
MPowerPH
félisten
válasz Runner_fxr #219415 üzenetére
Szoval ha nem csak lefele megyek, de maszok is, ergo trail felhasznalas, akkor Fox -nal sem kell a 100 oras intervallumot kovetni?
Don't Tread On Me
-
andrisbandi
őstag
válasz rétisün #219474 üzenetére
Szívesen
hasonló
csapos végű hernyócsavar -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #219468 üzenetére
Én is kék, félfémeset vettem onnan, de nem tartott többet a Shimi gyantásnál, néha nyikorgott és talán picivel fogott jobban, de csak talán.
fulton... nem mondtam most csereéld, de jó lesz a többi is amit vele adnak, majd valamikor.
MPowerPH... faxa ösvény.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #219477 üzenetére
hát igen, addigra megint mínusz egy tengely lesz és csak golyóim lesznek
-
Because
őstag
Ha valaki még 10 rendszeren fut annak ajánlom, szerintem egész jó áron van az Alzánál: SRAM PC1031 lánc
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #219472 üzenetére
Fasza helyek, xc-vel itt nagyon komoly átlagokat lehetne menni ha jól gondolom, bár a másodikon ülve egy merevfarú segge jól pattoghat
Ma minket 30 kilóméteren 2x rohantak le a pásztorkutyák, + 2 őz átvágtatott előttünk.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MPowerPH
félisten
válasz stickermajom #219478 üzenetére
Jah, tervezett elavulas meg a csavar meghuzasanal is. 100 ora folott oldott.
jjeahh: Folfele igen, lefele XC -sek ovatosak, mert a kiallo sziklak, kovek csusznak, es nagyon pattogsz.
Egyebkent tegnap folt font egy post YT forumon, Capras srac 25km -en 1200m -es szintet csinalt 13km/h -s atlaggal. Egy Enduro vason... Szoval ez rider fuggo. 20kg -val konnyebb lennek, valszeg en is jobban suhannek.Mindig gondolok rad, mikor itt egyedul kolbaszolok. Ramrontana valami, akkor b@szhatnam. Meg sem talalnanak.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
addikt
Hogy ezeknek a bringáscipőknek a nyelve beleáll az ember lábfejébe, az teljesen normális? Rohadt zavaró, nyom.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
MPowerPH
félisten
válasz Dark Archon #219483 üzenetére
Szerintem nem. Az en kinaim nagyon kenyelmes, a nyelve puha.
Don't Tread On Me
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #219482 üzenetére
Arrafelé is vannak vadak? Pásztorkutyák, esztenák gondolom nincsenek. Nagyon remélem, hogy idén kijutok én is Csákvár környékére (tervben van egy éve ), nagyon kívánok egyedül teljes nyugalomban tekerni olyan helyen, ahol nem kell állandóan 25db 90 kilós kutyától vagy medvéktől tartani. Kb. kitekerném a belem pár nap alatt . Ahogy elnéztem mászni is lehet mértékkel arrafelé is, ugyan nincs annyi 15% fölötti emelkedő, de azért simán összejönne akár 1500m szint is, ha eleget kolbászolok hozzá.
-
parandroid
félisten
válasz Dark Archon #219483 üzenetére
Abszolút nem. Vagy a cipő szar, vagy rosszul fűzöd be, vagy csak magas a lábfejed, és nem arra való. Vagy ezek kombinációja. Milyen cipő amúgy?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MPowerPH
félisten
válasz jjeahh #219485 üzenetére
Ma talalkoztam ozekkel, szarvassal, nyullal. Itt a legnagyobb veszelyt a vaddiszno kondak jelentik, foleg, ha vannak kicsik. Akkor nem jo keresztezni az utjukat. Szarvasbogesnel kell meg figyelni, volt mar ra pelda, hogy vissza fordultunk, mert vannak igen megtermett joszagok is.
Szinteket lehet gyujteni, ma 43km -et mentem, es ehhez jott 1200 -as szint. De en nem keresem a maszast, azert maszok, hogy utana lefele csapathassak. Neha ez felremegy, mert most is felmasztam, aztan egy uj utvonalon jottem le, ami valszewg egy regi DH palya volt. Borzalmasan rossz, fenyesre kopott eles sziklas osveny, par darab, ezzel a bringaval is hasznalhatatlan ugratoval. Itt az elvezet is elmarad, mert a 40-50km/h maxok helyett 20km/h -val csordogalsz lefele, mert ramesz a kore, es a kerek alul kifordulva tuti kirantana alolad a kereket, ha egy kicsit be is dontod. Nem veletlen mindenki hetenybe jar....
Ha nagyon szintezni akarok, ott van az Obanya korom, az 63km, es 2100m szint. Ezert jo ez a kemenyebb trail gep, folfele is okes, lefele sem kell ovatoskodni(max. 1.4-1.5bar nyomas kell hozza, de a heten probaltam 1.3bar -al is). Viszont KOM -okat nem fogsz vele donteni egyik iranyba sem, esetleg kemenyebb trail -eken lehet ramenni, ahol van durva lefele resz, de mesz folfele is.
Felesegemnek ha meglesz a bringaja, akkor az hardtail lesz, megnezem, mit tudok majd vele folfele ott, ahol a Jeffsyvel is jarok. Most nagyon ugy fest, hogy 27,5" lesz belole, es S meret, hogy kenyelmes legyen.Don't Tread On Me
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #219488 üzenetére
Egyforma a méretetek? Ha lehet én maradnék 29" vonalon, de ha pont 27.5"-et találsz kihagyhatatlan áron, akkor persze jó lehet neki, gondolom őt úgysem zavarja, hogy nem ül "magas lovon". Én lefele lassú vagyok, ma is voltak olyan helyek, ahol a haverok fék nélkül mentek, én meg ha nem lassítottam volna, tuti elesek egy laza köves vagy mély nyomvájús részen. De még ígyis összejött ma egy lejtős kupa . Egyrészt egyáltalán nem kockáztatok lejtőkön, másrészt lehet kissé lassú a felfogásom és ha hirtelen előttem terem egy nyomvájú vagy valamilyen necces terep, képtelen vagyok időben lereagálni, ezért inkább fékezek . Egyik haverom 150mm ktm prowler master 12-vel szokott jönni, egész csinos bringa, nem olyan zerge, mint egy xc, de nem is olyan nyűg tank, mint egy enduro, felfele is bírja hajtani. Mondjuk a múltkor amikor előttem mászott, a pulzusom szerint nekem alapozó tempó volt . Lefele esélyem sincs ellene.
2100m szint az már kemény, itt is lehetne olyant, de eddig nem sikerült rávenni a haverokat . Úgy 6-7 éve amúgy itt is a vaddisznók voltak a legnagyobb problémám, ami azt jelentette, hogy lehetett totál csendben is barangolni az erdőkben akár egyedül, csak bennem volt a tudat, hogy a vaddisznókkal vigyázzak. Most visszasírom azokat az időket[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz jjeahh #219489 üzenetére
168 vs 173cm a magassag. Pont az S-M meret valtohataran van. Ellenben az S valoszinuleg kenyelmesebb lesz neki, es ahhoz a kis vazhoz lehet jobb lesz a 27,5". Kicsit ugyesebb technikas reszeken az a kerekmeret.
En meg raulok, ha kell, megemelem az ulest. De eddig az osszes bringam a merete volt.Don't Tread On Me
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #219491 üzenetére
Ja tényleg, emlékszek már, hogy 168cm magas, mert én is ugyanannyi vagyok. Szerintem ne ragaszkodjatok kimondottan a 27-eshez, nekem M-es 29er-em van, amit előretolt nyereggel, rövidebb stucnival használok, mert picit nagy, de csak a vázzal van gondom, a 29er kerékméret tökéletes. Sőt, ezen a geometria összehasonlító oldalon ahogy elnéztem, egy modern S-es 29er xc montin lehet, hogy nem is kéne lefelé fordítanom a stucnit,vagy a stucni alatt bent kéne hagynom pár hézagolót, mert ezek a mai bringák sokkal hasalósabbak, sportosabbak, mint az enyém . 27.5" S-es xc a 168-as magasságomhoz lehet annyira sportos lenne, hogy egész hézagoló tornyokat kellene pakolnom a stucni alá. Ha mégis 27-es mellett döntötök, azzal a kerékmérettel lehet, hogy M-es is jó lesz neki, érdemes ráülni vagy ha nincs lehetőség rá, geo ábrát buzulni .
-
FőDudu
veterán
válasz jjeahh #219492 üzenetére
Manapsag a kerek meret semmit nem jelent.
10 eves fiam 29" bringaval jar.
Mert pl. Giant Talonban van olyan meretu vaz ami pont jo neki.Egyedul a kormany volt nagyon szeles - de az meg nekem is durvan szelesnek tunt gyarilag mert 78 centis.
Csaladban magassaggal forditottan aranyos a kerek meret. Nekem 26", nejemnek 27,5", gyereknek 29".
FőDudu
-
fulton
addikt
Ma voltam egy 67 km tekerésen. az ülés szuper, nem kellett leszállnom végre róla, alig mocorogtam.viszont elkapott az zápor, vagy 20 30 percig intenziven, csontig áztam
azért az uccsó 20 km en eléggé hallani lehetett a lánc hangot (soudal frissen kenve). Namost egy másik ismeretlen hiba merült fel, amit még nem tudok pontosan hova tenni:Történt ugyanis hogy az egyik tiszai hidon készültem átmenni, és a gps be próbáltam bepötyögni menet közben az uticélt, és mikor felnéztem akkor láttam hogy egy nagy fél méter magas betonoszlop választja el a járdát az úttól. Sajnos nem volt időm csak picit manőverezni, és a jobb pedál telibe kapta, de olyan erővel hogy azt hittem eltörik. Nekem hála isten nem lett bajom, de kemény horzsolás festék leverés lett az eredménye a pedálon. Lényegében pillanat alatt állóra fékezett. Megnéztem a pedált nem kotyog, a hajtókar nem sérült látszatra. Viszont hogy emiatt vagy sem, de olyan 15 km elteltével tekerés közben mikor a bal lábbal történik az erőkifejtés, kattog valami. Szerintem a hajtómű. Hogy most a viz miatt, vagy az ütés, vagy a lánc, pas.
-
jjeahh
nagyúr
válasz FőDudu #219493 üzenetére
Bizony, elég meglesni a top versenyző csajokat mivel tekernek, mindegyik 29er-en ül és nincs alacsonyan a nyergük . Gugli szerint pl:
Loana Lecomte: 162cm
Kate Courtney: 163cm
Emily Batty: 161cm
Caroline Bohé: 161cm
Vas Kata Blanka: 163cm
Jolanda pont 168cmFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #219479 üzenetére
Tengely tartba legtöbbet, nemnis hallottam olyan menetgondról mint tied. ... a kónusz és golyók/golyókosár az ami leghamarabb cserés.
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #219496 üzenetére
Tengely tartba legtöbbet? Ez mi.
Ujrakentem a lancot megszunt minden rendellenes zaj. Legalabbis egy gyors köron teszteltem. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #219497 üzenetére
Tengely tart a legtöbbet/legtovább... (közel a "b" a szünet gombhoz, és a "n" is )
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #219499 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs