- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
venember83
nagyúr
válasz Hasaggymeg #218350 üzenetére
Két mondatból nehéz sokat kihozni. Nem?
-
woodworm
veterán
válasz sherlock82 #218346 üzenetére
Még jó, hogy nem Berényben, mert így csak két település jöhet szóba.
-
6030D
Ármester
válasz sherlock82 #218354 üzenetére
Mondjuk vasárnap a megszokottnál többen voltak Füreden szerintem, főleg a bringások. Ha az alapján megtalálod a Straván, akkor le a kalappal. Be kell telefonálni a rádióba: " Vasárnap összenéztünk, volt rajtad egy csipkés Castelli mez. Ha magadra ismersz, hívj!"
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
nagyúr
válasz sherlock82 #218289 üzenetére
Akkor szinte mellettünk voltatok, mi a 300 méteres tábla előtt álltunk meg.
Més que un club!
-
John Rose
aktív tag
Külső gumikat rendelt a kolléga nekem is a Bikeinn webáruházból és kifizettem a részemet, de sz.rban hagyott és visszamondta a rendelést. Mivel előre ki volt fizetve a rendelés és úgy tudom bankkártyával fizette, kb. mennyi idő múlva utalják vissza a vételárat?
Van még esetleges levonás a téves rendelés miatt?
Köszönöm a segítő válaszokat! -
arcitec
addikt
válasz John Rose #218359 üzenetére
A kollégád már most is fizethet neked. Ha már lemondta fizesse vissza az árat....
Gondolom neki fizettél, a visszautalás meg legyen az Ő gondja ...
Egyébként jobb helyeken főleg kintről, szerintem max. pár nap ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
sherlock82
senior tag
válasz Napfénysüti #218357 üzenetére
Mi a 200 - as táblánál .
[ Szerkesztve ]
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Fall-N
veterán
válasz parandroid #218313 üzenetére
A 2x9-es ahogy írták előttem a fogaskoszorú miatt 9-es. A 3x7 meg = Tourney. Azaz rárakták a legolcsóbb városi szettet.
A váltás pontossága meg alap már. Az én Tourney TZ váltóm is szépen vált a pöccintős váltóval (nem fékváltó). Meg normális telefonos bowdenház (Acor fémszövetes) kell, azon is sok múlik. Pedig ez egy alap váltószett.
-
Ringman
nagyúr
válasz spati3 #218362 üzenetére
a felső az egy konkrét biciklihez tartozó ajánlás, az alsó meg egy tájékoztató méret (és inkább klasszikus outi-méretnek tűnik, nem modernnek)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
aktív tag
Hátsó csomagtartót (kb 20 E Ft-ért) és sárhányókat (15 E Ft) keresek Scott Sportster 30-ra, 28-as kereke van. Hosszabb csomagos túrához, masszívat. Milyen kényelmi szolgáltatások vannak a csomoagtartóknál? (mint pl. QuickTrack rendszer, rugós, kiépített lámpahely) A sárhányónál fontos, hogy az első elég hosszú legyen, ne verjen oda a lábamra.
-
Nutra
tag
válasz flash- #218292 üzenetére
flash- Nebula. Én 2 mód között váltogatom az elsőt és hátsót is. (A hátsót az én bringáimról kitúrta a Garmin Varia, de az off most.)
Day flash nappal és a Flash 3 sötétben (ekkor egy alap állandó fényre villan rá pluszban). Video a módokról. A többit megválaszolták már a kollégák. -
parandroid
félisten
válasz Fall-N #218364 üzenetére
Ízlés kérdése, nem vagyok különösebben technosznob, de nekem a sora is durva dolognak tűnt a nejem canyonján. Ami a vicces, hogy neki is feltűnt, pedig ő aztán tényleg immunis az ilyesmire. Jól volt beállítva, meg pontosan váltott, de az egész működésén érezni, hogy mai szemmel ez nem egy finom szerkezet. Párom trekkingjén egy pár éves, 3x10-es deore xt van, ég és föld, még szerinte is. Az mtb-je meg 1x11-es (vagy 12-es? ) deore, az is egy másik világ. Nekem az első országútim tiagrás volt, karbon villával, akkoriban, egy évvel covid előtt 800 euró alatt lehetett ilyet vadasújan megcsípni, most 1000 alatt kizárt, meg ugye a forint sem 350 már… A karbon országútit 105-tel már kompromisszumosan vettem, de amúgy elégedett vagyok ezzel arendszerrel, nem azért vagyok lassú, mert nem tettem hozzá még 500 eurót, hogy ultegra legyen. Trekkingen amúgy nekem is 1x-es deore van, az mtb-men meg a sokszor leszólt sram sx, de én azzal is elégedett vagyok. Szóval mindent összevetve van az a szint, ami alá szerintem nem szabad menni. Tourney egyértelműen ilyen, de a sora is erősen véleményes - nekem nemigen jött be.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz spati3 #218369 üzenetére
ha két méret határán vagy, akkor a kisebbet válaszd, ha csak nem vagy nagyon flexibilis.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
MPowerPH
félisten
Van valakinek olyan trail gepe, amin van flip chip? En eddig low -on hasznaltam, ami inkabb lefele idealis. High pozicion filozok erosen, hogy ki kellene probalni, de nem tudom, hogy erdemes e. Eleg vegyesek a velemenyek, sokan nem szeretik.
Egyebkent. A lancot hogyan waxoljam? Mar volt 100 ezerszer, de ujra megkerdezem. Zsirtalanitottam, megszaradt, nem rozsdalt be, de ezen meg rajta a vedoreteg is.
Don't Tread On Me
-
Nutra
tag
válasz Napfénysüti #218370 üzenetére
Napfénysüti két külön liga. A nebula egy szuper villogó, kiváló passzív védelem. Látom is, hogy nejem bringáját (átlagban) nagyobb távolsággal kerülik, amióta rajta van. A Variánál érzésre még jobban megvan ez az effekt, sokkal többször van, hogy inkább kivárja az autós, hogy helye legyen, kevésbé centiznek. A nagy plusz, hogy hátranézés nélkül tudom, hogy mi történik mögöttem. Messziről. Sávváltásnál, kerülésnél nagy könnyebbség. Azt is kb másodperc pontossággal tudom, hogy mikor lesz mellettem az autós.
A szíváson már túl vagy (az árra szívja az emeber egyszer a fogát), onnantól remek. Írd majd meg a tapasztalatodat. -
nagyúr
válasz Nutra #218373 üzenetére
Köszi, eddig is sok jót hallottam már róla.
Sőt többen a legjobb bringás kiegészítőnek tartják. Én elég sokszor nézelődöm hátra szeretem tudni jöne-valami hogy óvatosabb legyek szóval jó haverok leszünk a Variával szerintem. Remélem hétvégén tesztelhetem, mindenképp írok majd hogy mi a tapasztalat.
A Moon Nebula egyébkén tényleg egy remek kis lámpa, bátran ajánlom annak aki jót akar olcsón.Més que un club!
-
jjeahh
nagyúr
-
addikt
válasz andrisbandi #218377 üzenetére
Párosítás nélkül nem figyelmeztet? Párosítom a fülhallgatót, a computert, hány telefont vigyek?
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
MPowerPH
félisten
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #218380 üzenetére
Karbon váznál (de fémvázaknál is) csak csínján a féktest rögzítésének bikázásával, azt a menetet megszakítva elég nagy kárt lehet okozni.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #218384 üzenetére
Nyomatekra mindent. Gondolom Ő is ugy gondolta. Meg van adva, hogy a villan es a vazon mekkora nyomatekkal kell huzni, de a Magura is meghatarozza.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #218385 üzenetére
Alunál lexartam én is, pedig nejem korábbi (lányom mostani) Gepida montijánál a Tora villában egyik csavarmenet már gyárilag avétos volt, valaki agyontépte. A karbonnál most én is nyomatékra húzom, ami meglepően kevés ahhoz ahogy gondolnám, vagy korábban szoktam... ha jól emlékszem 7 Nm.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #218386 üzenetére
Maguranal 6nm a maximum elol hatul. En be is tartom attol fuggetlenul, mi a gyartoi ajanlas a vazra vagy a villara.
A szervizben anno a DT villamon levő menetet szinten tulhuztak. Az raadasban karbon volt... Ugy tudtam megoldani, hogy kapott locktite -ot, es kicsit nyomatek ala huztam. 6nm helyett csak ~5nm -t birt.
Btw, ezert szertem magamnak csinalni a bringat.Most gondban vagyok az ulessel, nem hatrebb akartam tolni, de nem ferek hozza a csavarhoz. Ilyen megoldassal meg nem talalkoztam, hogy a csavarok nem kovetik a nyeregcso szoget, hanem koppra lefele allnak, ami miatt nem ferek oda a kulccsal.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
flash-
veterán
válasz parandroid #218313 üzenetére
nem tudom ti milyen pedálfordulattal tekertek, de nekem elöl a 34 es kistányéron síkon is elég sokat van fent a lánc, ha alapozó zónában tekerek(ill.kirándulok-túrázok) akkor a 85 körüli pf nekem a 34/16 illetve 34/18 áttételt használom,így van hátul középtájt a lánc.
nagytányérral már hátul 24 körül kéne lenni ahol egyrészt már az ugrások is nagyok (nem kettesével vannak) másrészt már ha még könnyebbre kellene váltani szél stb miatt jobban keresztbe lennék.persze ez erőtől függ főleg nyilván kinek milyen áttétel a jó alapozásra-túrázásos tempóra
egyébként jelenleg 11-32 9s sunrace sor van (11-12-14-16-18-21-24-28-32)
ez ide dél pest megyei picike dombokra bőven jó(nekem még pilisbe hosszabb emelkedőkre is pont elég a 34/32) de talán a shimano hg201 tünik a legjobb választásnak nekem, nagyon tetszetős hogy a hat legkisebb fogaskerekek között csak 1 kimaradás van (11-13-15-17-19-21-24-28-32) cserébe nem tudom milyen ez a hg201 minőségre?Nektek mi a tapasztalat vele?(elvileg ua mint a hg200(tudok olyat akinek elgörbült hegymenet )a nebula világításról meg köszönöm Nutra-nak,6030D-nek,Lacerta -nak és a többieknek az infót
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #218387 üzenetére
Megnéztem, itt a Cube ajánlás, inkább azt veszem figyelembe mint a fékét, hisz a féknek baja nem nagyon lehet a túlhúzástól sem, inkább a vázat féltem. 🤔
Ami a nyerget illeti valahogy meg kellett nekik is húzni azt a csavart, nem?[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #218389 üzenetére
Nalam a vaznal es a villanal is nagyobb a maximum, es ha jol remlik, oda van irva, hogy kovessem a fek gyartojanak a javallatat. Annyira kicsi itt a szoras, 1-2nm, hogy szerintem ezeket ennel tobbre, vagy legalabb ennyire meretezik.
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #218390 üzenetére
Erről jut eszembe vannak a neten olyan ajánlások, hogy bexarsz, tíz Nm eltérésekkel is!... nem is értem.
Pl.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #218391 üzenetére
a kínai karbon nyeregcső csavarját nagyon meg kell tépnem, hogy a nyegegpálca ne csússzon el benne, karbonpasztáznom kellene?
-
Nutra
tag
válasz Dark Archon #218382 üzenetére
Nem viszek pluszban semmit. A bringás komputer eddig is volt. Egyszer összebarátkoztak, onnantól csak mindkettő bekapcs és lehet menni. Az egyetlen plusz mozdulat, hogy a variat is mindig leveszem a bringáról, mint az órát.
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #218395 üzenetére
Az kemeny.... Nekem a gyarto a fekekre villan-vazon 9,5NM-t ir pl. de ugye azok lehetnek azert, mert a Sram Guide-Code szeriat annyival kell.
Nem vagyok benne biztos, hogy azt a 6 -os torx -ot pl. szívesen megtepnem akar 10NM -rel. A tag rogzitesehez kell nalam a legnagyobb NM, magan a vazon, de az is csak 10-12NM. Meg a hatso through axle az sajnos nem quick release -es, arra 10-15NM -t ir. Ezt utalom a legjobban, igazan rakhattak volna ide is QR tengelyt.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
parandroid
félisten
válasz flash- #218388 üzenetére
Most munkába járásbál jön ki igazán, (feltettem a fordulatszámmérőt), hogy mennyire kevés a 32 fog elöl. Hátul szinte csak a 11-12-14 fokozatokat használom, egyedül mászásnál kapcsolok vissza (hazafelé szoktam csinálni közel 200m szintet 20 km alatt). Síkon a 32/12 olyan 27-28 kmph 85-90 közötti pedálfordulattal, ha meg tudom tekerni, a 32/11 is elfogy 33 kmph körül, ami lófasz. Lejtőn kb semmi értelme beletekerni, nem is szoktam. Nagyon kéne előre egy 34-es, de inkább 36-os tányér, akkor hátul az igazán nagy fogaskerekeknek is lenne értelme. Ez így egyszerűen nem közútra való. Túrázgatni nyilván ok, de nekem nem arra kell.
Amúgy így csinálok 26-27-es átlagot munkába menet, és olyan 25-öst hazafelé (a 200m szinttel). Országútival tavaly olyan 3-5 kmph-val gyorsabb voltam ugyanezeken az utakon. Csak ne lenne olyan szar az aszfalt egy csomó helyen. Bár így is többet van lockolva a teló, mint amennyit vissza kell kapcsolnom.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MPowerPH
félisten
válasz parandroid #218398 üzenetére
Ez milyen bringa? Nekem elol szinten 32, hatul 11 a legkisebb, de egyenesben is kitekerem a 40 -et, es ha ugy van, tudom tartani is egy darabig. Pudding vagyok ahhoz, hogy folyamat tartsam, de pl. a 30km/h -t sikon ezzel a setuppal is letekerem, ha nincs szembeszel, akar 10-15km -en is. Lejton meg boven 50 folott megyek, es lazan beletekerek, bele is kell tekerjek. Van olyan graveles resz, ahol orult modon tekerve 70 folott tudsz lefele jonni...
34 -es tanyerral viszont meg lennenek gondok, hiaba hatul az 52. Nem azert, mert nem tudnam megtekerni, hanem mert az 52 -est folfele jovet pihenonek hasznalom, ha nagyon elszall a pulzusom, de nem akarok megallni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
parandroid
félisten
válasz MPowerPH #218399 üzenetére
Cube Cross trekking, aszfaltos, 37-es conti gumikkal. Ezzel 40-et biztos nem tekersz síkon, az már bőven 100 fölötti pedálfordulat lenne. Valahol 36 fölött szoktam abbahagyni a beletekerést, de olyankor már 100 körüli a pedálfordulat hátul a 11-en. Értelmetlen.
Nem tudom, neked milyen áttételed van, 50 fölött az országútival sem nagyon lehet beletekerni az 50/11-gyel, tükörsima aszfalton lejtőzve sem (na jó, valahol 60 körül lehet a 100-as pdf, de az nemcsak beteg, hanem veszélyes is, meg ott már többet érsz egy aero pózzal, mint a beletekeréssel).
Amúgy meg terepezés nyilván más, engem az nem érint, meg nem is érdekel. Ez ilyen ingázós-szaladgálós, asszonnyal kirándulgatós bicikli. Nyilván ha tényleg edzeni akarok, akkor az országútit veszem elő, csak idegesít, hogy ez meg ilyen lassú, pedig én épp bírnám még.p
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs