Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 123xyz

    tag

    válasz 123xyz #211553 üzenetére

    Lehet hülye kérdés lesz, de kerékpároknál a váltócsere mennyire költséges és bonyolult művelet? Lehet gond nélkül cserélni egy Sorát utólag valami jobb modellre, pl 105-re? :)

    Arra jutottam, hogy mivel az ajánlott 105-ös váltó az én árszintemnek drága feltétel, és használtan sem találtam olyan 105-ös kerékpárokat, amik tetszenének és pont jó méretűek lennének (tegnap átnyálaztam 3-4 nagyobb apróhirdetős oldalt), egyelőre a pénztárcámra hallgatva megelégednék egy Sora szettel szerelt géppel. Csak adott a kérdés, hogy utólag azt mennyire lehetne könnyen upgrade-elni, ehhez nem igazán értek... de gondolom a csatlakozási pontok ugyanolyanok, és hátul még a fogaskerekek számát kéne az új váltóhoz igazítani. Vagy sokkal több tényezős lenne ez a dolog? (Nyilván nem én szerelném, hanem elvinném egy szakihoz, csak a megvalósíthatóságra kérdeznék most rá tulajdonképpen.)

    Hogy konkrét is legyek, 320k körül lennének az új kerékpárok, amiket korábban linkeltem, de találtam egy 2018-as Cube SL Road Pro-t, ami szintén Sora-val szerelt: Cube SL Road Pro 2018 kerékpár - Mezőcsát, Borsod-Abaúj-Zemplén (jofogas.hu) , és ez egész szimpatikus, ráadásul egy 100-assal olcsóbb. (Feltéve persze, hogy még mindig megvan, és nem egy beragadt hirdetés ez is ...) A különbséget pedig később költhetném "fejlesztésre", ha úgy érezném, hogy a Sora váltó nem elég jó :)

Új hozzászólás Aktív témák