- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
válasz MPowerPH #212448 üzenetére
Brigeciol utan denaturalt szeszben beaztatom?
Hát ez jó kérdés, ezt talán még nem próbáltam.Milyen kenőanyagot használsz?
Én Squirt waxot, a láncot száraz ronggyal áttörlöm majdnem minden tekerés után, ha kell adok neki új kenést. Évi 1-2x pedig leveszem a láncot, és kiáztatom petróleumban. Hagyom benne jópár órát, meglötyögtetem, majd tiszta petróba újra belerakom. Esetleg ha az is nagyon dzsuva, akkor egy 3. lében még áztatom. Kefével vagy ilyesmivel nem szoktam közben tisztítani, ha megrázogatom a petrós lötyiben, az elég neki, lejön róla minden szutyok.
Utána alaposan áttörlöm száraz ronggyal, és hagyom 1 napig száradni. Utána rakom fel a bringára és kap egy alapos kenést.
Ez így hosszúnak tűnhet, de összességében pár perc.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #212450 üzenetére
Az nem semmi eredmény . Ja, amíg nem versenyzek, vagy nem akarok a környék legjobbjaival bandázni, addig bőven elég az erőnlét, amit sima túrázgatós tekeréssel összeszedek . Csak hát tavaly gyakran hívtak a keménylegények terepezni és nem mertem velük menni, mert ahhoz azért kevés vagyok .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
TomMusic
őstag
válasz Dark Archon #212450 üzenetére
Bekapcsolódom én is.
Én 183cm vagyok, bringázás előtt voltam 63kg.
Aztán elkezdtem bringázni meg jobban odafigyelni a kajára és most 70kg vagyok, de nem nagyon látni meg hova jött az a 7kg. Edzeni én is lusta vagyok, jó lenne izmosabbnak kinézni. Bár én relatíve meg vagyok elégedve ezzel. Illetve azzal nyugtatom magam, hogy az csak plusz súly lenne amit cipelni kell mászásnál.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #212432 üzenetére
ez az, amikor már nem tiszta, de még nem koszos.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
6030D
Ármester
válasz MPowerPH #212441 üzenetére
Jó ez a Jack:
Energizál, ösztönöz, felkészít az intenzív edzésre.
Ülsz otthon, egyszer csak a polcról megszólal valami: Pszt, hé! Nem kellene menni edzeni?
Aztán meg:
A Jack3d bedurrantja az izmokat, még több ismétlése ösztönöz, eszméletlenül tartós energiával lát el.
De: nem tartalmaz cukrokat, kalóriát, maltodextrint, nagy dózisú magnéziumot és mesterséges színezéket
Na most 5 g por milyen energiát fog adni, ha semmi nincs benne?Az elemzős mérlegekhez annyit, hogy az ensportnál és a sportkórházban is megerősítették, hogy a test hidratáltsága befolyásolhatja az eredményt, ezért akit nagyon érdekel, az mérjen rá kaliperrel is, és azon is figyelje a változás(oka)t.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
MPowerPH
félisten
válasz 6030D #212458 üzenetére
Pedig mukodik, foleg kritikus edzesek elott, lasd labnap+felhuzas, amikor a tomegednel 2-3x nagyobb sulyokkal dolgozol. De bevalik hosszabb futas elott is, vagy esetleg mielott belepsz a ringbe.(tapasztalat)
Az uj Advanced nem tudom, hogy milyen, nekem meg mindig a jo kis sima Jack van, amit mar nem forgalmazhatnak.
Van visszaeses, ha elmulik a hatasa, de csak akkor eszreveheto, ha mar az edzest is befelyezted.
Bringazasnal nem tudom, h milyen, azert a 3-4 ora folyamatos terheles mar kategoria.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
6030D
Ármester
válasz varsam #212462 üzenetére
Bizony, havernak ilyen van, még a TF-en ajánlották neki, tényleg jól mér. Meg a sportkórházban is ilyen ráállós, kézben tartós cucc van, csak gondolom két nullával drágább. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy ezek nem jók, csak hogy mérés és mérés között is lehet eltérés. Az átlag embernek fogyásra eleinte úgyis elég a
súlytömeg mérése, aztán a vége felé lehet finomítani.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #212452 üzenetére
nem mertem velük menni, mert ahhoz azért kevés vagyok...Bár nem ismerlek és nem tekertem még veled (nem is rajtam múlott ) így látatlanban is úgy vélem egyetlen dolog hiányzik még belőled, az pedig az önbizalom.
#212458 6030D...de van benne egy ezeknél is fontosabb összetevő a placebo, mely hittel keveredve csodákra képes. Minél több a hit, annál hatásosabb a szer.🤭
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
MPowerPH
félisten
-
addikt
válasz jjeahh #212452 üzenetére
Én is csak magammal versenyzek maximum, amíg tudom hozni a tavalyi időket, esetleg javítani, nagy baj nem lehet.
TomMusic: rád akkor még mindig azt mondanák, hogy vékony vagy Nekem fordítva volt ugye, a fogyással oda kellett figyeljek, hogy izmot lehetőleg ne veszítsek, mert nem sovány puding akartam lenni a végére. Én még heti 1,5-2 órát ketrecfocizom is, igazából bőven elég, így is soknak érzem, jobb volna többet pihenni. De arra ráérünk a koporsóban
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Lacerta
aktív tag
válasz MPowerPH #212448 üzenetére
Ne!
Az alkohol megköti a vizet, megrozsdál a lánc, mikor megszárad. A Brigéciol nagyon jó, de abból se az alkoholost válaszd ( 2000 ) hanem a sima ( D3 ) változatot.
A brigéciol lemosható vízzel, de utána érdemes petróleummal átmosni a láncot, mert az kiszorítja a vizet, és nyom nélkül szárad meg ( bár kell hozzá némi idő ).
Láncot tisztítani Brigéciol, vagy petróleum a legjobb. A benzin sem rossz, de a gyantás szutkykot nem annyira jól oldja.
A lötybölésnél jobb megoldás a tekerős - forgókefés lánctisztító. Sokkal hatékonyabb. Igaz, nagyobb koszt is csinál. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #212465 üzenetére
😱🤭
#212471bardi...a felületi rozsdafoltok hamar megjelennek a láncok legtöbbjén egy alapos eső, vagy mosás után, de egy törléssel és kenéssel ugyanúgy el is tűnnek, nincsenek különösebben hatással a lánc élettartamára.
#212473jjeahh...szerintem kábé petróleum, ez itt egy fantázia név azért nem ismered. Én otthon Erdélyben petróleumot, vagy gázolajat (motorinát ) használtam...itt semmit, csak fújom és kész.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lacerta #212470 üzenetére
Állandóan írjátok ezt a brigéciolt, de valami helyben forgalmazott cucc lehet, mert sosem hallottam máshol róla és felénk nem lehet kapni, szal lövésem sincs mi az és mi az itteni megfelelője . Petróleum nálam nem működött annyira jól, de majd még megpróbálom, mert olcsó és könnyen beszerezhető.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Lacerta
aktív tag
válasz bardi #212471 üzenetére
Az egyik nekem is kicsit az ( ami most van fent ), mert legutóbb az alkoholos Brigéciolban mostam le.
Sajnos az alkohol igen jó zsírtalanító, és a benne megkötött víz nagyon gyorsan megkapja a felületet. Mire megszárad, már foltos is.
Nem a felületi rozsda a baj, hanem ha a csapoknál meg a görgőkben marad víz, mert akkor gyorsan fog kopni a lánc. Ezért nem csípem annyira a száraz kenőanyagot sem. Megázom, lemossa a víz, megrozsdásodik a lánc, mire lecsepeg róla a víz. -
-
TomMusic
őstag
válasz Dark Archon #212469 üzenetére
Mondják is. De nem zavar, mert általában irigykednek
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Lacerta
aktív tag
válasz jjeahh #212473 üzenetére
Emulziós motormosót keress.
Nem petróleum, annál sűrűbb szénhidrogének vannak benne, meg olyan adalékok, amik a vízben oldódó szennyet is leszedik.
A pertóleum is nagyon hatékony, csak túl híg. Vagy be kell áztatni a láncot edénybe, és abban rázogatni, vagy kefés tisztítóval kell áttekerni. -
addikt
van kifejezetten könnyű kínai lánc? 9-es
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #212481 üzenetére
Kiállva mászás közben ha elszakadna, bele sem merek gondolni mi történne . Egyszer előfordult, hogy egyet ugrott a lánc, úgy belerúgtam a kormányba miatta, hogy utánna egy hétig fájt a térdem.
-
nismoka
addikt
Lenne egy komplex kérdésem. 11 sebességes kazetta, 12 sebességes hátsó váltó, 12 sebességes hajtómű (2x), a hajtóműre mehet 11 sebhez való első váltó (átdobó) vagy 12-eshez való kell? A felvázolt rendszernél 11 vagy 12-es lánc ajánlott? Köszönöm!
-
MPowerPH
félisten
válasz balintbaba #212468 üzenetére
Es be van tiltva, mert meghalsz tole, stb... Vannak mas karos szenvedelyek, es van aki naponta 38 -at elsziv belole.
A teremben a gazdag MMA -sok kokaint toltak, hogy felporogjenek. De ott volt penz ra. Nekunk maradt a Jack. Meg sikerult megmentenem par dobozzal, miutan betiltottak.
Elvileg a US Army -ban meghalt tole valaki, utana kezdtek vizsgalni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
addikt
Kezdő SPD pedálozáshoz még mindig a Shimano M520 a nyerő? Már unom, hogy csúszkál a lábam, de azért tartok is tőle, hogy eldőlök, mint egy liszteszsák. Bár gondolom, azért ezek már kiforrott termékek. A pedálokhoz adják a cipőre csavarozandó klipszet is, igaz?
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
nagyúr
válasz Dark Archon #212486 üzenetére
Az a pedál rendben van! És igen, adják mellé a stoplit is.
Szerk.: Az, h el fogsz-e dőlni nem a termék kiforrottságán, hanem rajtad múlik.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Haladóhoz is nyerő . Lehet, hogy eldőlsz, mint egy liszteszsák, de akkor csak venned kell egy SM-SH56-ot, azzal terepen is meg lehet tanulni a ki-becsatolást anélkül, hogy elesnél.
-
Ringman
nagyúr
igen, a pedálhoz adják, a cipőkhöz nem jár.
(én time atacot használok, mert elvileg/tesztek szerint az jobban viseli a sarat: [link], csak ebből belépőszintű változatot - Time atac XC2-t)
érdemes először olyan helyen kipróbálni, ahol nincs baj ha eldőlsz (pl füvön)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz nismoka #212484 üzenetére
Ha te azt mondod, hogy a 11 sebességes soron faxán megy a 12 sebességes váltó és pöcögtető akkor az első átdobó nem lesz gond, feltéve ha nem országúti rendszerről beszélünk. Shimano országúti rendszereknél állítólag kényes a 11 sebesség, oda hozzávaló váltókar és sor is kell. Ha elől 2/11 váltót teszel akkor oda jó a 11-es lánc is, annál is inkább mert a sorod is 11 sebességes...fordítva lehet kicsit szűk lenne neki a 12-es váltó terelője mikor már keresztben áll a lánc.
#212489 Ringman...Crank Brothers cipőhöz adták a stoplit is, a saját Mallet pedáljaikhoz valót, ugyebár.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Én biztos, hogy inkább 540-et vennék. Szerintem megéri a feléárat. Párhuzamosan használok 520-at, 540-et és XT-t is.
Nem tudom mi volt a hétvégén, de jóval nagyobb a sár, mint pénteken.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Ringman #212489 üzenetére
Szerintem az eldőlésen majdnem mindenki átesik előbb vagy utóbb. Nekem nézők előtt sikerült összehoznom egy gyönyörű esést egy belvárosi járdán (a lakásom előtt). Nem mondom, h nem fájt.
Toobee: Én eddig csak 520-as és 540-es pedált használtam, de nem éreztem semmi különbséget köztük. Az új bringámra már XT-t rendeltem, kizárólag a súly miatt. Úgy gondolom, h ez sem lesz jobb mint a korábbiak - de lehet, h tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
válasz Hasaggymeg #212490 üzenetére
Igen MTB, állítólag jól működik a 12s hátsóváltó 11s soron. Valahogy így gondoltam én is, köszi!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bulikavagyok #212492 üzenetére
A pedálnál borsosnak tűnik a grammbuzulás, az 520 és 8100 között van 40 gr és...25e forint különbség. Az ha csak a súly miatt váltasz kemény 625 forint grammja.
-
Ringman
nagyúr
válasz bulikavagyok #212492 üzenetére
Nekem is sikerült, mert fordítva raktam fel a jobbos és a balos elemet, aztán így befelé kellett volna kicsatolni
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
parandroid
félisten
válasz Toobee #212491 üzenetére
Én mtb-re valami jobbfajta kombi pedált vennék (illetve vettem). A becsatolás jól jön, de ha valahol rizikós rész van, ezeket a kétoldalas patenteseket gyakorlatilag lehetetlen biztonságosan tekerni kicsatolt pedállal, vagy esetleg nem klipszes cipőben. Országútin más, ott ritkán kell lábat letenni (jó esetben), illetve jóval gyakorlatilag nincs olyan szitu, ahol jobb kicsatolt pedállal tekerni (talán egyedül a zsúfolt, városi, közös kerékpár-gyalogos út ilyen).
Cross trekkingen is kombi pedál van nekem, mert ott meg gyakori, hogy nem csatolós cipőben kell menni (ez a városi, szaladgálós bringa).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #212494 üzenetére
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #212496 üzenetére
Kombi pedal = mindig a rossz oldala van felül
-
MPowerPH
félisten
válasz Lacerta #212470 üzenetére
Koszi a tippet, akkor veszek D3 -ast.
Most meg volt itthon draga, bringas degreaser -em, ami spray. Uvegben leverettem vele a lancot, hagytam kicsit, aztan fogkefevel szepen atdorzsoltem, szarazra toroltem. Sokkal jobb igy lancot pucolni, mintha fent hagynam a bringan.
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest