- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz parandroid #211693 üzenetére
+1 erre, minél többet mész annál kevésbé nyom
#211687 Djuree
másik nyereg szempontból nagyon fontos dolog: lehetőleg olyan kell, ami megfelelően alátámasztja az ülőgumókat.
ülj le farmerben egy kemény beton lapra -> nem fog fájni még egy óra múlva sem, mert a tested tud alkalmazkodni hozzá, és mert olyan az anatómiád, hogy az ülőgumóid vannak feltámasztvaminél jobban párnázod, minél szélesebb nyergen ülsz, zselé, kutyaf.sza annál jobban rontod a helyzetet hosszú távon. azt is elmondom miért: ha a nyereg ülőfelülete és az ülőcsontod/seggcsontod között minél több zsír és egyéb réteg van, annál kevésbé az ülőgumóidon támaszkodsz, jobban eloszlik a terhelés mindenfelé, és bár ez rövid távon előny (kényelmesnek érzed) hosszú távon hátrány (fáj a segged) mert a fenekedben lévő zsírpárna idegeket is tartalmaz, és ha nem az ülőgumók támasztják a tested, hanem a zsírpárnád, akkor azokat az idegeket is elnyomod, innen a zsibbadó érzés.
tanulság: vegyél egy vastag, 5 rétegű karton lapot, tedd le egy egyenes felületre úgy, hogy vízszintes combbal és egyenes háttal rá tudj ülni (így) majd húzd fel a térded egyesével amennyire tudod majd engedd őket vissza. ha felállsz, akkor a karton lapot az ülőgumód megnyomta, a két legmélyebb pont távolságát mérd meg, 125 és 160 mm között kell szórjon. ha megvan, akkor ennek a segítségével már tudsz megfelelő szélességű nyerget választani
innen már csak az van hátra, hogy megfelelő magasságban és megfelelő dőlésszögben álljon a nyereg, alap esetben ugye a nyeregre vízmértéket teszel és az vízszintes, ez a kiindulás. minél jobban döntöd az orrát, a testsúlyod annál jobban tolódik előre, annál jobban kell kézből a felsőtested súlyát tartani, és elkezd majd zsibbadni a tenyered. ha hátrafelé döntöd, akkor meg a zacsit fogja nyomni, meg a combod közötti idegeket, és a két vénát, ami a lábadba pumpálja a vért, ezt mindenképp kerülni kell
a jó nyereg akkor jó, ha ráülsz és csak kicsit nyom -> és az 10km múlva is nyom kicsit meg 100km múlva is nyom kicsit. amire ráülsz és kényelmes, az 10km múlva már a pokolra fogod kívánni, és 30km múlva már rá se tudsz ülni
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #211700 üzenetére
Nekem is egy endura betét vált be a legjobban, meg egy zselés vastagabb és egy szintén zselés, talán decathlonos (?). A vékony szivacs betét alatt tényleg vékonyra gondoltam és szivacsra, nem zselésre, nekem az endura betétem sem papírvékony. Szal szerintem sem kell vastag legyen a betét, de túl vékony sem jó.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
TomMusic
őstag
Hamár nyereg.
Nekem ez vált be: [Selle Italia FLX]. Decathlonos, ócsó', és egészen minőségi. Kollégám vett először ilyet, hát mondom nekem ez gyanúsan olcsó. Aztán kipróbáltam, és fényévekkel jobb volt, mint amit valaha próbáltam. Pedig voltam úgy is nyerget választani, hogy pontos méret meghatározás után kiválasztottam egy, a bolt által ajánlott darabot, de az se vált be.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz TomMusic #211703 üzenetére
Idővel megtapasztalja az ember melyik jó neki, én a hosszú, keskeny orrúakat bírom a legjobban.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
TomMusic
őstag
válasz Hasaggymeg #211704 üzenetére
Ja hát igen, mindenképpen egyénfüggő. Cimborámnak például nagyon bevált a [WTB Volt], kipróbáltam én is, és hát nekem meg borzasztó volt.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz TomMusic #211705 üzenetére
Ezt a WTB-t én sem éreztem kényelmesnek, de azért nyomtam le benne 150km-t is montival. Végül inkább azért cseréltem le, mert baromira nehéz volt és a minősége borzalmas, 1500km használattal ennyire elkopott, kifényesedett, ehhez képest a 22 euros Prime Ti Sprint nyergemben lehet már vagy 10-12000km és esztétikailag még mindíg rendben van. A WTB felnik sem a megbízhatóságról híresek, szal én egyelőre kerülöm a márkát, ha lehet.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
bzs73
őstag
Üdv! Vennék 1 új kerékszettet a 27.5-ös bicajomra, ezt a 2 típust tudnák ólcsón:
VITTORIA REAXCION - 70e ft
SHIMANO DEORE XT WH-M8020- 90e ft
[link] vs [link]
Nem a megadott linkekről venném, de újonnan. Melyiket érné meg jobban, tapasztalata van valakinek ezekről? xt 1850gr körül van, VITTORIA 1706gr.If a second or you are the first to lose.
-
addikt
válasz jjeahh #211702 üzenetére
nekem volt egy SLR C64-em, abban farmerben is lehetett bringázni, mert annyira passzolt a formája
kár, hogy eltörtem#211708 bzs73
én azt venném, amihez lesz itthon alkatrész (küllő, kazettatest, csapágy, stb) itthon.
a kerék nem akkor drága, amikor megveszed, hanem akkor, amikor egy 300 forintos alkatrész hiánya miatt ki kell dobni[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bzs73 #211708 üzenetére
Bár nem vagyok elragadtatva egy kicsit sem az XT-től ez az összehasonlítás furcsa, hisz egyik szett papírforma szerint 2x annyiba kerül mint a másik. Mondjuk nem is értem, mert nekem az olcsóbbik kellene.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
bzs73
őstag
válasz Hasaggymeg #211710 üzenetére
mint írtam nem a megadott linkekről venném, xt-t 90-ért tudok, vittoriát 70-ért.
Nem ár miatt írom, hogy melyiket érné meg, hanem tapasztalatok alapján, mint név, stb. nyílván xt-t ismerem, inkább a vittoria érdekelne.[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bzs73 #211711 üzenetére
...értem én, mégis fura ez az eredeti árkülönbség mikor a Shimi nehezebb és jó eséllyel kónuszos is, a régebbi XT kazettatest reteszeléséről meg inkább ne is beszéljünk.
-
Horvi
őstag
válasz Hasaggymeg #211699 üzenetére
Köszi szépen. Tehát ha jól gondolom akkor kb bármelyik linkelt jó lehet, de mindenképpen fényévekkel jobb mint a mostani?
Hello darkness, my old friend...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Horvi #211713 üzenetére
Annál biztosan igen...amúgy meg egyiken sem árt kissé fészkelődni időnként, nem jó a folyamatos egy ponton történő nyomás sehol.
-
addikt
segítsetek nekem légyszi: 28 lyukas 6 csavaros tárcsafékes első agyat keresek, olyat, ami kapható minden európai és ebay-es és aliexpress-es beszerzési forrás érdekel
jó lenne, ha fekete lenne, 9mm x 100mm és azért megállna 10 ezer alatt
illetve hátsó pálya agy, 28 lyukas flip-flop (mindkét oldalán menetes) itt ugye a 120-as OLD adva van, tehát azt nem kell külön specifikálnom. fekete, ofkorsz“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Horvi
őstag
válasz Hasaggymeg #211715 üzenetére
Rendben köszönöm szépen. Akkor próbálkozni fogok. Van még valami amire érdemes odafigyelni? Anyaghasználat, méretek ilyesmire gondolok. Ilyen ökölszabály jelleggel gondoltam.
Hello darkness, my old friend...
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #211717 üzenetére
Selle magyarul = nyereg, Italia, SMP, San Marco vagy éppen Monte Grappa az ami utána következik és számít...aztán még ki tudja hány Selle van.
#211718Horvi...én varrás nélküli egybe műanyag fedésű nyerget szoktam vásárolni, utálom az ilyen-olyan textil betéteseket, melyek ha megmosom, vagy megázok utána órákig nedvesítik nadrágom.
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz Hasaggymeg #211721 üzenetére
Na ezt nem tudtam. Selle Royal Group van ráírva egész pontosan.
-
itouchfan
senior tag
Érdeklődnék, aki esetleg arra jár/járt, milyen a sár/hó/jég helyzet a János-hegyen, Normafan, esetleg HHH-n?
Hétvégén végre tudok menni kint is, nagyon esélytelen egy montizas?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
TomMusic
őstag
válasz itouchfan #211724 üzenetére
Hát jó lenne már menni, de szerintem felejtős, + hétvégére is rossz időt mondanak.
Én abban reménykedem hogy március elején már ki lehet merészkedni terepre.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
RexpecT
addikt
Nézegetem most a gravel bicikliket, de mintha vastagabban fogna a ceruza, mint a montiknál.
Pl:
[BACKROAD AL APEX 1X11 -1849 euro] vs [PSYCHO PATH 1 1599euro]
Itt vajon mi indokolja a 250 eurós "felárat" -
itouchfan
senior tag
válasz TomMusic #211725 üzenetére
Én nem látom hogy rossz időt írnának Budapestre, kis szél lesz de max este hószállingózás-havas eső, de nekem nem ír igazából csapadékot.
És esetleg az aszfalt utak? János-hegyi, Tündérhegyi?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
sebgutkopf
őstag
válasz Hasaggymeg #211699 üzenetére
Azóta én sem, szerencsére kivehető volt és ki is vettem abból a naciból, amit az azóta szokásos bringázásaimhoz már amúgy sem használok.
A múltkor pont azt nevettem, hogy a sok lejtőzés miatt ugyan sok időt töltök a bringán, de abból tulajdonképpen nagyon minimális a nyeregben ülve töltött idő így a hátsóm kis túlzással inkább a nyereghez ezdettlen állapotban van.
Most az ebike-al mondhatnám változik az arány, viszont ezzel meg időben annyival hamarabb felérek, hogy időben egy huzamban most is keveset ülök egyben (max 12 perc alatt bárhol fent vagyok ahonnan pálya indul) utána meg nyeregből ki és had szóljon. -
sebgutkopf
őstag
Mi a rossz idő?
Egész télen december eleje óta talán 1-2 hétvége az ami kimaradt nekem (akkor effektíve esett hétvégén), azokon kívül minden hétvégén terepen vagyok, idén talán kihagyott hétvégém se volt még. Nem látom mi a gátló tényező az akaraton kívül?
Persze nem mindegy hova megy az terepbringás. -
TomMusic
őstag
válasz sebgutkopf #211730 üzenetére
Hideg, eső, szél, hó, sár.
Parttalan vita kezdés 3... 2... 1...[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Toobee
veterán
válasz itouchfan #211724 üzenetére
HHH-n ótvar nagy sár van. Kevélyre menj ki, ha jót akarsz magadnak. Ennél volt jóvar sárosabb is, a kép után keveredtem az igazi cuppogós környékre. Fenyőgyönyénél tudtam a kútnál lecsapatni kicsit. Mióta megvan a YT, még csak ilyen saras köröket mentem. Lehet be is rendelem a tartalék csapágyszettet
-
jjeahh
nagyúr
Itt jó idő volt ma is
#211733 RexpecT: oda lehet felrakni a sörnyitót
Szerintem a Rose merev xc vázak régiek, elavultak, valamiért a Rose nem akar már új psychopata és Count Solo vázat csinálni. Ezek a vázak még első váltóhoz voltak tervezve, a geo is elavult, a Count Solo gyorszáras is... ideje lenne frissíteni őket.
[ Szerkesztve ]
-
-
jjeahh
nagyúr
Szokás szerint ahol ma tekertem, ott volt medvetámadás. Ez már nem tudom hányadik ilyen eset, eddig szerencsére megúsztam .
-
cobranco
csendes tag
Svájc, majdnem második nemzeti parkja az Adula-hegység. Tekintélyt parancsoló csúcsai a természet remekművei. De, itt az ember is tevékenykedett. A környéken található szerpentinutak, tavak, alagutak, viaduktok elképesztő feelinget teremtenek az ide látogatóknak…
Tartalom: „Kalandoraink külön programot terveznek. Van várakozás, de semmi ahhoz képest, amit kapnak. A sportfeladat egyszerű, „felmenni a világ tetejére”, de az „ahol”, már izgalmasabb. Lesz itt minden, kőomlásos sziklakanyon, égbe kanyargó szerpentin, földalatti túra, gát belsejében bringázás, körítésnek pedig a leírhatatlan látványvilág…”
Alpok a javából 3.rész: "Csodatavak a fellegekben" 2020. /Svájc/ 2K 1440p
Útvonal: Lago di Santa Maria-Lukmanierpass/1920m/-Salveccia-Olivone-Blenio-Töira tunnel-Greina-Campo-Ghirrone-Lago di Luzzone-Bacino di carassimo-Vecchia Sztrada dello Sosto-Olivone
Túrabeszámoló: http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_20.html
Fotoalbum:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3728756543872376&type=1&l=dfff516944
Térkép:https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1R6T7GKzsu_lzy3ndTn1MIw2Qsiw2FpPt&usp=sharingTúráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
6030D
Ármester
válasz parandroid #211744 üzenetére
Méz nincs, gyümit lehet venni.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
gabro0
őstag
válasz Hasaggymeg #211674 üzenetére
Azért csinálják így, mert német székhelyű boltként azt hiszem csak német utakkal kompatibilis világítást árulhatnak. Tavaly novemberben én is néztem, lámpa jó áron volt, de sisakpánttal, a kormányra való tartó meg éppen nem volt készleten... Inkább megrendeltem egyben itthon.
-
Maximum1
őstag
válasz Toobee #211734 üzenetére
Kevély után Klastrompuszta előtt Kesztölc irányába a sárga és a zöld is szétcseszve az erdészet által.
Grévőllel esélytelen, cipeltem a bringát mert tolni sem lehetett, jó agyagos volt, takarítani is szopás volt.
Én a hétvégén maradok aszfalton. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #211743 üzenetére
Csak azt ne mondd mindenhol ilyen volt és nem csak kerestél egy faxa helyet fotózni. 😨... és sétáltam Zasszonnyal a Gyadai rét körül, meg a függőhídnál így egy hét kovid miatti dögrovás után, de csak latyakot és sarat láttam. ... még az északi oldalakon is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz bulikavagyok #211749 üzenetére
Parázok én is, egyedül erdőbe már rég nem megyek, sőt, a pásztorkutyák miatt úgy általánosan egyedül terepezni csak a közelben merek 1-2 helyen és még ott is gyakran megszívom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...