Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz eddie1978 #20295 üzenetére

    Egy Német piacot nem lehet egy Magyar piaccal összehasonlítani, pláne ha kerékpárról van szó.
    Ausztriában, Németországban egy átlagos bicajos boltban az egy főre eső vásárlói kosár, kerékpár vásárlás 2-3 ezer euro körül van és 1 év alatt 1000-1500db kerékpárt értékesít egy bolt, van aki többet is. Ehhez képest Magyarországon örülsz ha egy kis konténert el tudsz adni, az 120db kerékpár, azokból is az olcsóbb modellek 100-150 ezer körül azaz kb 300-500 euro körül darabját.
    Ez nagyon komoly különbség, így van ez a kiegészítőkkel is. Rengeteg olyan ember van aki bejön a boltba és még a 65 ezres kerékpárra is húzza a száját. Vagy behoz egy sufniból előszedett kerékpárt, ami kb 20 éves, minden csere érett rajta és még a nagy szerviz árát is sajnálja, pedig a csapágyak karbantartásért könyörögnek, egy sz@ros külső gumit úgy kell rátukmálni a kirepedezett helyett, ebben benne van a csóróság is, meg az is, hogy a kerékpározási kultúránk a Német vagy Osztrákkal még mindig merőben eltér. Itt sok ember úgy tekint a kerékpárra mint egy darab sz@rra, tisztelet a kivételnek és úgy gondolja rákölt 2000 ft-ot és hajtja 10 évig, hiszen az csak egy kerékpár amit hajtani kell, meg ő különben sem versenyző, meg különben is neki jó lesz az is stb. elképesztő, hajmeresztő elképzelésik vannak a kerékpározásról. Ráadásul sokan a gyerekeiknek, barátnőjüknek a kerékpárját hozzák ilyen állapotban és szeretnék "felújíttatni" , nem is értem, hogy lehetnek ennyire felelőtlenek és ostobák. Ilyenből sajnos rengeteg van és ez Budapest! El tudom képzelni mi lehet vidéken, ott még ennél is rosszabb lehet a helyzet. Persze azért nyilván nem csak ilyen van, különben akár be is lehetne zárni az összes bicajos boltot Magyarországon, meg vannak az igényesebb vevők is. Viszont sajnos akkor is érezhető, hogy leginkább a filléres, legolcsóbb dolgok fogynak. Ne csodálkozz azon a kerékpáros cipő hiányon se, tudod ezek a dolgok úgy mennek, hogy még télen le kell adni egy előrendelést a boltoknak, aki ezt nem teszi meg, azzal nem számolnak és nehezen jut hozzá sok cucchoz.
    A webshopok is érdekesek ám Magyarországon, az hagyján, hogy olyan termékek vannak fent amik fizikailag ott sincsenek, egy csomó olyan is van amit be se tudnak szerezni de ott van.

    Kerékpárnál is úgy van, hogy le kell adni már télen egy előrendelést vagy a nagykernél, vagy a gyárnál ha te vagy a forgalmazója egy márkának, kifizeted kb a felét előre, majd legyártják neked és akkor küldik el amikor kifizetted a másik felét is. Ezenkívül azokból a modellekből amikből nem rendeltél, csak később és azt is nagyon korlátozott mennyiségben teszik számodra elérhetővé. Én például akartam venni most tavasszal egy Cube Fritzz mtb-ot, egy közepes árkategória kb 600 ezer, Magyarországon kb 5-6 db üzlet webshopjában fent van a mai napig ez a modell, miközben beszéltem a nagykerrel, akik közölték velem, hogy ebből a modellből egy azaz egy darabot nem rendeltek Magyarországon, semelyik boltnak nincs és nem is lesz, mert a nagyker se tudna szerezni, mert nem volt belőle előrendelés, nem számoltak vele, ennyi. Sok egyéb más modellel is így van. Nálunk ugye Bergamont van, a mi üzletünk a Magyar forgalmazó, még is csak azokat a modelleket küldik amikből előrendeltünk, a 120-200 ezer körüli kategória. A drágább gépeket nem küldik, majd júniustól nyitják meg a raktárt azok számára akik nem rendeltek elő, persze addigra már nem sok modellből lesz. Én mint alkalmazott tudtam egy darabot rendelni egy drágább modellből, azt is csak úgy, hogy kvázi Bergamont dolgozóként megengedték. Egy másik kolléga is akart, neki már nem volt, el is fogyott. Már most. Pedig ez 2014-es modell. Szóval manapság ez a tendencia, hogy ha előrendelsz van, ha nem akkor meg hoppon maradhatsz, sok boltos meg nem mer előrendelni, ezáltal egy csomó mindent nem is tud beszerezni. Németországban ez nyilván nem így van, mert ott mindenki időben előrendel kb mindenből. Ezért van is minden. Persze az egy más világ.

Új hozzászólás Aktív témák