- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
feka007
veterán
Tudtok vmi megoldást arra, ha nyikorgó hangot ad ki az első tárcsafékem közepes erejű fékezéskor? Shimano XTR M965, Hayes HFX 203 mm-es tárcsa mellett. Már kétszer próbáltam azt, hogy megcsiszoltam kicsit a fékbetéteket csiszolópapírral, a tárcsát pedig alkoholos ronggyal, hogy lejöjjön róla a zsír/olaj, de 40-50 km után ugyanúgy hallatja ezt a hangot megint (ha erősen fékezek, akkor nem hallani, csak ha gyengén vagy átlagosan). Tárcsát nem karcolja, és van még a fékpofán réteg, szóval nem tűnik elkopottnak, bár nem értek hozzá, hogy mennyi az ideális, stb.
Még van 1 teljesen új pár fékbetét, amire ki tudom cserélni, ha csak az a megoldás -
Runner_fxr
Ármester
válasz D.Orion #20823 üzenetére
Sajnos a többség még mindig úgy van vele, hogy a kerékpárt azt addig lehet használni amíg gurul és szét nem esik, ha mozgásképtelenné válik na akkor esetleg elviszik szervizbe, persze akkor se kerüljön többe 1-2 ezer ft-nál, mert hát ugye ők nem versenyzők, meg ez csak egy olcsó bicaj. Erre csak annyit tudok mondani, hogy szánalmas.
-
eddie1978
senior tag
Mindenképpen SPD. Én '97 óta tolom SPD-vel majd 2004-től Campa Pro-Fit pedállal, amit most cseréltem le Speedplay Zero-ra. Álom mindegyik egy sima pedálhoz képest. Klipsz nem jó. Meghúzod akkor váratlan helyzetekben ki nem lépsz belőle az biztos. Ellenkező esetben meg nem sokat ér. Volt nekem is. Nekem Shimano PD-M540 pedálom van egy ideje. Azért ez és nem az 520, mert annak műanyag a záróanyája, amivel szét lehet szedni. Én tartottam a műanyagtól. Csak emiatt lett ez. Millió féle van.
szerk: A hatékonyságot és a biztonságot már leirta Runner_fxr kollega mint fő érvet.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Ha valóban minimálisan volt használva, akkor nem hinném, hogy kerekeket, fékeket meg váltókat kéne rajta cserélni, hacsak nem sérültek meg ezek az alkatrészek. Ennyi idő elteltével inkább a külső gumik, bovdenek, fékbetétek cseréje lehet aktuális, illetve a csapágyak újrazsírozása. Illetve az egész bicaj átnézése, beállítása.
Egy nagy szerviz, 8-10 ezer körül van, ez a munkadíj, ehhez jönnek az alkatrészek, külsők 3000/db-tól, bovdenek 500ft/db, fékbetétek 1000/pár. Esetleg fogaskeréksor és lánc csere, ezt is meg kell nézni, hogy milyen állapotban vannak. Gondolom menetes sor kell rá, az max 4-5 ezer, meg 2 ezer a lánc. Ha ennél komolyabb gond nincs vele, nem hinném, hogy 25-30 ezernél többet kéne rá költeni, de az is lehet ennyit se kell.Utána lehet vele sokat tekerni, de nem túl durva terepen, jó minőségű túraútvonalakon.
-
evo87
őstag
válasz lsebestyen #20857 üzenetére
Leginkább aszfalton, tehát a terepes gumikat mindenképpen cserélném.
Runner_fxr: lánc, lánckerekek teljesen rendben vannak, csapágyak nem kotyognak, nem lógnak.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Norbi27
aktív tag
Erre valaki?
-
fraba
aktív tag
válasz eddie1978 #20855 üzenetére
(#20855) eddie1978
Ami azt illeti, erről a Shimano PD-M540-ról általában jókat írnak (testbike-on). Mondjuk azért kap hideget is, mert hogy állítólag "ropog". Ezt igazából nem tudom mire vélni, de biztos... Használtan ilyet érdemes venni?
Amúgy tudom/gondolom, hogy van millió féle, mint ahogy azt említetted is, de nyilván olyat nem veszek, amiről még ennyire se tudom, hogy milyen..
A hozzávaló cipőről mit kell tudni? Nyilván méretben legyen jó, de azon túl? Gondolom ebből is van kismillió. Vagy az mindegy, csak legyen kényelmes, és lehessen rá felszerelni a stoplit?(#20849) Runner_fxr
Neked is köszönöm a válaszodat. Ha esetleg még valami eszedbe jutna, ne tartsd magadba
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Technikai segítség kellene az alábbi problémában: adott egy ehhez hasonló műhelypumpa, aminek a dugattyú része lelazult a pumpa nyomórúdjáról és bennemaradt a cső alján és fogalmam sincs hogy szedjem ki.
Az a korong maradt bent a csőben, ami a levegőt összenyomja. Ezt egy anyacsavar fogta rá a nyomórúdra,ami letekeredet.Van valakinek valami ötlete?
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
dm1970
aktív tag
válasz Runner_fxr #20839 üzenetére
Köszi!
"XCT egyik típusa se dejó!"
Gondolom akkor ue vonatkozik erre a típusra is: Suntour SF13 XCM V3 RLA karbantartás meg valahogy úgy sikerült, hogy garancia idő alatt nem szedünk szét semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz belaazallat #20863 üzenetére
Ez egy ipari hulladék
Sajnos nem a ruszki pumpa mint régen
Nekem 2. használatkor ledobta a tetejét és szétesett a csavarnál, visszavittem, vettem az árából egy belsőt és egy pedált
Egyébként ha tényleg ugyanolyan mint az enyém volt, akkor alul szét lehet csavarni és akkor ki tudod nyomni belőleMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
belaazallat
addikt
válasz Zola007 #20865 üzenetére
Mint írtam, hasonló. Tehát nem a képen látható. Ugyan úgy fa a markolat, de csak a tetején lehet szétszedni és alul van a csőben a korong. Anyagból van mert van súlya.
Ajándékba kaptam, piacon vették(másik városban), visszavinni nem tudom.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Because
őstag
válasz Runner_fxr #20856 üzenetére
ti akkor igen csak minőségi árukkal dolgoztok akkor ha ennyibe kerülnek a dolgok...
mindig is tartottam a bolti szerviztől ki tudja hol vernek át laikusnak szépen be lehet adni bármit...
ezért jó az olcsó bringa az utolsó csapágygolyónak is tudom a keresztnevét -
gergo5991
őstag
Nektek hoszabb tekerés után otthon pihenéskor nem szokott pld a combotokban remegni az izom? vagy máshol pld? nekem igen, amellett pld a kezem is remeg mint egy öregembernek, bár lehet az a sör hatása
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz gergo5991 #20868 üzenetére
És hosszab tekerés közben, eszel/iszol rendesen, utána lenyújtasz?
-
gergo5991
őstag
válasz belaazallat #20869 üzenetére
hát most csak 30km-t tekertem, de az is lazába 2 óra alatt, ilyen 2-3 perces pihenőkkel útvonal nézés telefonon meg ilyenek, de se előtte se utána nem szoktam nyújtani
Közben inni se igen szoktam, attól valahogy rosszul érzem magam, enni meg max utána valami kajáldában, bár nem mindig.[ Szerkesztve ]
-
fraba
aktív tag
válasz belaazallat #20863 üzenetére
ugyan elég favágó módszer, DE... ha nem tudod kihúzni onnan semmi hosszú szerszámmal, akkor azért, mert talán most is teljesen "tömít", végzi a dolgát. csak fogj egy kompresszort, és kezd el a kimeneten keresztül "felfújni" a pumpát két lehetőség van: 1. annyira elfordul, hogy ki tudd piszkálni 2. kilövi a nyomás
-
eddie1978
senior tag
Én az 540-es pedálomat többnyire melóbajárásra használom egysebis gépen egy ennek a cipőnek a korábbi verziójával. Nem tapasztaltam még szerencsére semmit rendelleneset.
Cipő kényelmes legyen. Ez a fő. Mire kell pontosan? A trekkingre? Montis, all terrain vagy túracipő amit érdemes nézegetni. Nekem volt egy Gaerne túra féle spd csavarokkal a talpában, de nekem túl rugalmas volt a talpa. Csak az spd körül volt egy merevített rész. Belevágott a talpamba tekeréskor a merev része. Hamar szét is esett. Nem volt jó. Ez csak egy darabos minta szóval nem mérvadó. ilyesmi féle volt
Érdemes teszteket olvasgatni és felpróbálni. Mindenképpen próba. (Én tavaly nyár óta a harmadik cipőmet fogom venni a 6-7 évig használt Gaerne cipőm után. Mindegyikkel volt valami gond. Hülyeforma lábam van.) -
Runner_fxr
Ármester
válasz Because #20867 üzenetére
Mi nem verünk át senkit, ezek az árak a közepes minőségű cuccokra értendőek, van nálunk is olcsóbb fékbetét 490/pár meg vannak 1990-ért külsők, van noname fogaskoszorú is 2000-ért stb.
Persze vannak olyan szervizek akik kóklerek és le is húznak, oda nem kell menni, azért sok megbízható szerviz van, meg aztán ha valaki nem ért a kerékpárszervizhez akkor kénytelen szervizre bízni. Azt mondjuk nem értem, hogy mi összefüggés van az olcsó bringa és aközött, hogy tudsz e kerékpárt szerelni vagy nem. Aki a drágához nem ért, az az olcsóhoz se.
dm1970: XCM V3 kb egy 20 ezer ft-os villa, ettől nem szabad sokat várni, normálisabb teleszkópok 80-100 ezertől indulnak.
[ Szerkesztve ]
-
sssent
senior tag
válasz gergo5991 #20870 üzenetére
Velem szokatlanul nagy terhelés vagy eléhezés esetén szokott megesni, hogy remegek. Igazából az előbbi is az utóbbi egy fajtája abból a szempontból, hogy intenzív izommunkához azonnal "mozgósítható" szénhidrát-készletekre van szükséged, amiből elég gyorsan kifogysz és elmegy az erőd. Két órányi mozgás víz nélkül szerintem sok, még akkor is, ha nem hajtasz és nincs meleg. Próbálj meg gyakran, de csak 1-2 kortyot inni. Ha mozgás közben egyszerre sokat iszok, attól én is rosszul szoktam lenni. Ennyi idő alatt eléhezni még nem szoktam, de próbáld ki, hátha egy müzliszelet/csoki/banán ilyesmi segít. Hamburger nem épp ideális.
(#20871) fraba:
Ha normálisan működik, akkor a kimeneten nem megy befelé a levegő. Szép is lenne, ha a kerék fújná fel a pumpát. Biztos van az a kompresszor, csak azután meg már aligha fog normálisan működni. -
fraba
aktív tag
válasz eddie1978 #20872 üzenetére
És van valami bolt, ahol ezeket fel lehet próbálni?
De azért ahogy olvasom, nem csak az az egyetlen egy szempont, hogy kényelmes legyen. Írod itt, hogy belevág a stopli a talpadba. Ez is lehet egy (másik) szempont. Vagy ez benne van a "kényelmes"ben?
(#20874) sssent
Szerk1:Ja, ez igaz. Abszolút igazad van
Szerk2: az nem volt szempont, hogy utána működőképes legyen/maradjon..!
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz gergo5991 #20870 üzenetére
Nekem régen a vádlimban volt ilyen enyhe remegés, én régen sokat túráztam gyalogszerrel, viszonylag nagy távokat tettünk meg egy nap alatt. A legrosszabb viszont az volt, hogy néha olyan görcs állt bele éjszaka alvás közben, mintha valaki húskampóval akarná lenyúzni.
Azt hittem eleget iszom, de egy dolog hinni, megint másik csinálni. Mikor növeltem a folyadékbevitelt, az sokat segített, de teljesen nem szűnt meg. Aztán elkezdtem magnéziumot szedni, na azzal szűnt meg teljesen. Mostanában már nem szedem az étrend kiegészítő bogyókat, csak igyekszem magnéziumban gazdag ételeket is fogyasztani (pl: spenót, bab, tökmag, mandula, zabkorpa).
-
gergo5991
őstag
válasz Stauffenberg #20877 üzenetére
Az a baj, én sok olyan ételre allergiás vagyok, amiben olyan vitaminok vannak, amik kellenek a szervezetnek, minden halféle, mogyoróféle-magok, trópusi gyümölcsök, bár nekem a lábujjam szokott magától görcsölgetni, ha ittho ülök a gép előtt. A folyadékbevitelről meg annyit, hogy képes vagyok naponta 1 bögre vizzel is meglenni, még nyáron is, valahogy taszít az ivás engem.
Nekem álmomban egyszer a sípcsonton lévő izom görcsölt be, na az kegyetlen durva volt, álmomban keltem fel a fájdalomra, azthittem meghalok, vagy 2 litert izzadtam ki 10 perc alatt, durva volt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz gergo5991 #20878 üzenetére
Gondolom a sípcsonton lévő izom alatt a vádlit (lábikra) érted. Mert akkor ugyan arról a görcsről beszélünk. Az egy kegyetlen dolog, bár nekem már annyiszor volt korábban, hogy tudom mit kell csinálni, hogy a leghamarabb elmúljon, de ez akkor is percekig beszarás kemény.
Ezt az elégtelen folyadékbevitel és a magnéziumhiány okozza. Ha allergiás vagy a magas magnéziumtartamú ételek többségére, akkor lehet szedni étrend kiegészítőt (Magne B6 például ilyen készítmény, persze érdemes előtte orvossal konzultálni, hogy mit szedhetsz). A vízzel meg nem lehet szórakozni, jobb ha hozzászoktatod magad, hogy többet igyál. Számos szerv károsodhat ha nem iszol eleget, például a vese az elsők között van.
Én azért ennél sokkal többet szoktam inni, mondhatni átlagos voltam mindig, csak azzal nem számoltam, hogy sportolásnál fokozzam a bevitelt. Meg is lett az eredménye.
[ Szerkesztve ]
-
sssent
senior tag
válasz gergo5991 #20878 üzenetére
Az rettentő kevés. Nekem egy 2 órás viszonylag laza tekeréshez hidegben is kell egy kulacsnyi víz. A nyugalminál azért jóval szaporább légzéssel elég sok folyadékot veszít az ember izzadás nélkül is. Melegben ez kb. 1 kulacs/órára nő, de megesett már, hogy kiszürcsöltem az egész 1,5l-es ivótatyót.
-
ludsimon
veterán
Nem csak tilos, hanem életveszélyes is!
Ezért ne menj biciklivel autópályán, vagy autóúton a leállósávban!
1:18-1:19-nél biciklis a leállósávban.Ilyen megátalkodott nyomorékok bármikor elcsaphatnak.
undefined
-
belaazallat
addikt
Hali!
Sajnos nem járható út, mert a korong közepe lyukas, ott ment át a nyomórúd.
-
Because
őstag
válasz Runner_fxr #20873 üzenetére
ezt jó hallani, hogy még vannak megbízható szervizek
egy olcsóbb géphez könnyebben hozzányúl az ember ha most több 10-100 ezres alkatrészek lennének akkor meggondolom nekiállok-e
-
razzorr
őstag
válasz Krisz79 #20883 üzenetére
Én is a Kross x3-ast venném. Teljesen jó normál napi használatra. Egyébként meg Acera váltó alá ne add (pl.Tourney,Altus gyengébbek)
Ha meg inkább aszfalton használod, akkor érdemes majd lecserélni a gumit egy vékonyabbra,mert az a 2.1-es nem túl haladós. De lehet neked mondjuk pont jó lesz. Én is elvoltam ilyen bütykös gumival 3évig.[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz ígyvanferi #20891 üzenetére
+1, autópályán a leállósávban kb az kerekezik aki nem szeretne tovább élni..
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Szerintetek ez milyen márkájú váz lehet, az eladó nem tudta megmondani: [link]
Hauser Target-re tippelek, de a fejcsöve ennek erősített, annak meg nem, a matrica miatt gondolom.[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
Kezdem megérteni miért kedvelitek annyira az endot. [link]
-
fraba
aktív tag
válasz eddie1978 #20886 üzenetére
44-45ös lábam van, ami úgy sejtem a konfekcióméret teteje. Én magam budapesti vagyok, Fehérváron nem sűrűn járok.. Esetleg pesti bolt??
Cipőt nem vennék használtan, de pedált érdemes/ajánlott? Vagy abból is az újat?
Amúgy a már korábban említett bergamontra kellene, túrázni, aszfalton. -
D.Orion
veterán
Vasárnapi műszakból csámborgok haza felfele a Budain(Szfvár) és látom, hogy előttem két MTB-s halad kifele Kisfalud irányába. Már irigykedtem is azonnal, hogy mennek szórakozni egy kicsit én meg hulla fáradtan tekerek haza. Messziről is láttam, hogy furcsa gépekkel mennek. Aztán a Budai tetején a gyalogátkelőnél utolértem őket.
Két agyváltós merev villás MTB:
Kona Unit
Cannondale Fatty(kék festés, fekete felirat) megmondom őszintén már nem is néztem, hogy van-e elől telója vagy fix.Téglavörös gumikkal.A Kona-nak olyan filigrán volt a lánc és tám villája, hogy csak ámultam és néztem. Jó szórakozást a srácoknak ha olvassák.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz D.Orion #20896 üzenetére
Én egy olyat akartam építeni korábban (mtb + merevvilla+agyváltó+tárcsa)
minden bringaboltban hülyének néztek ahol rákérdeztem, hogy bevállalják-e az alkatrészek összeválogatását[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Külpolitika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Robotporszívók
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest