- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Toobee #159680 üzenetére
Köszi! Én eddig egy puha talpú, kopott Nike cipőt használtam, annál tuti jobb a 4k-es, decás cipő.(Remélem.) Viszont ezen a Terrex-en elgondolkodom, ha találok akciósan, lehet az lesz.
(#159684) Hasaggymeg: Erre most külön figyelni fogok, mert a mostaninak is teljesen puha a talpa.
(#159694) Runner_fxr: Kényelmi szempontól elhiszem , hogy jobb, de hatékonyság szempontjából nem feltétlenül. Aszfalton a merev villa alapból hatékonyabb, terepen meg lehet, hogy jobban ráz, de a geó meg a gumi miatt nem lassabb az XC bringa, mint a trekking.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz IMIIKE1998 #159754 üzenetére
-17 fokos kormányszárakkal van tapasztalata valakinek? Most fontolgatom, hogy rendelek egy Alis UNO 100mm-es, - 17 fokos stucnit.
-
nrg.960
tag
válasz IMIIKE1998 #159755 üzenetére
-17 TranzX van fent. Mit szeretnél róla tudni?
Bátyámnak van a Kona Unit-ban UNO, hát meg lehet tekergetni.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok a szavak embere..
-
nrg.960
tag
válasz IMIIKE1998 #159757 üzenetére
-
nrg.960
tag
-
nrg.960
tag
válasz maximilian4 #159761 üzenetére
Bringa, motor, autó, óra..minden ami egy kis boldogságot nyújt az embernek ezekben a sanyarú időkben.
-
nrg.960
tag
válasz IMIIKE1998 #159763 üzenetére
(#78240) Tothgera30:
"Eljött az idő hogy kezdődő hideg, és szabadidő miatt, teszteljem a távol keleti termékeket, így most egy Uno 7 alloy Ultralight (7050AL) stucnira esett a választás. Amely -17/100-as specifikációval rendelkezett, hivatalosan 107-108g-os súllyal, mely titán csavarokkal elvileg 100g köré, csavarok nélkül 94g-ra kihozható. Külföldön előszeretettel próbálgatták, így nem teljesen laikusként álltam neki, de persze legtöbben csak outira, esetleg CX-re tették fel, hát ha lúd legyen kövér. Szóval, hogy a bringám összképéből ne tűnjön ki, acetonnal megdolgoztam (5-10 perc) a kis drágát, így egy matt fekete felületet kaptam, ezzel talán még spórolva pár grammocskát. Mivel outi stucniról van szó (előszeretettel teszem őket MTB-re), ezért bizonyos szintű csavarodásra fel voltam készülve, ami egy 720mm-es kormány esetén a végeknél fel-le 1-1,5cm-t jelent, erős feszegetés hatására, viszont olyan vékony a stem anyaga hogy gyengébb idegzetűek a szájsebészetre előre váltanak bérletet. Viszont használat közben nagyon merevnek érezni, szépen lehet tenni a bringa orrát, de ugye ez hosszú idő után érik tapasztalatokká. Folytatása következik."
...de nem folytatta..
Bocsi rosszul írtam, nem a Kona-n van hanem a KTM-en volt.
[ Szerkesztve ]
-
nrg.960
tag
válasz IMIIKE1998 #159763 üzenetére
Egyébként gyártanak ilyen "mittudoménhogyhívják" Sytace Flatforce stucnit is. De van más gyártóknak is ilyen ami a villanyaknál ilyen alacsony.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Runner_fxr #159675 üzenetére
Ha csak kart cserélek és marad a cső és féknyereg a helyén, akkor megúszhatom ennyivel? Hollandiszerű csavar kicsavar, cső kihúz, kar lecserél, cső bedug, csavar visszacsavar, légtelenít, örül. AZ egészhez kellett egy villáskulcs, egy doboz sör és légtelenítő készlet.
Vagy van vmi generációs különbség szerelésben a br-m765 és a modern fékek között? Gondolok itt arra, hogy bármit vehetek vagy csak hozzávaló fékkart tudok?[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
-
lorcsi
veterán
A mostani akvioban levo lidl nyergekkel mi a tapasztalat ?
Eleg kenyelmesnek tunik, raadasul 2k...nem egy okor areladó: vadi új soundcore motion+
-
deny330
aktív tag
válasz itouchfan #159753 üzenetére
Egyenlőre állva nyomom végig, ugyanis ideiglenes nyeregcsövem volt csak, ami 26.8-as, a váz pedig 27.2-est fogad, szóval bárhogy állítom, leül a súlyom alatt - ezért látni a képen is ebben a pozícióban. Találtam 27.2-es droppereket illetve alu nyeregcsövet is. Még eldöntöm mi lesz benne pontosan, egyenlőre csak melóhelyre járok vele, az pedig röpke 5 perc, így azt a távot kibírom így is. Egyébként nem túrázás a cél vele, csak akartam valami strapabíró szörnyet a fully mellé, hogy ne azt barmoljam szét télen, mocsokban ha kedvem támad veretni a hóban, sárban - mert sajnos / nem sajnos szeretek sarazni, akár csak jjeahh kolléga.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz IMIIKE1998 #159754 üzenetére
Ki mondta, hogy feltétlenül hatékonyabb mint az xc? Ez azért sok mindenen múlik. Azt állítottad, hogy az 50-es gumis merev xc jobban tompít mint a 40-es gumis rs paragonos cross, ez pedig hülyeség!
Cross trekkinget elsősorban nem azért vesznek az emberek, mert a leggyorsabb bringát keresik. A cross trekking egy sportos trekking, ami gyorsabb mint egy normál trekking vagy city bike, de nyilván nem egy sportra kihegyezett kerékpár. Viszont könnyen felszerelhető, pakolható. Ugyan ez az xc-re már nem mondható el. Egyébként ha azonos felszereltségi szintet nézünk, akkor a cross trekking kicsit gyorsabb mint az xc, legalább is aszfalton. Ezt bizton állíthatom, mert volt ugyan olyan szintű cross és 29"mtb-om! 26"-os montinál meg egészen biztosan gyorsabb egy 28"-as cross.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
-
Tothgera30
Ármester
válasz nrg.960 #159764 üzenetére
Az talán el lett adva a KTM Race Action-al, és annyiban is maradt a tartós teszt. Viszont nem repedt, csak csavarodott picit bár ugye ez az egyik legkönnyebb alu stucni volt a piacon, a gyártónak ennél nehezebb/masszívabb darabjai is vannak.
Ui.: A Kona Unit-ban is egy 740-es Uno kormány van, teljesen elégedett vagyok vele, és a lassan 30 éves, gyári XT737-es szettel rendelkező ősmontimban is.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
6030D
Ármester
válasz Tothgera30 #159776 üzenetére
Amúgy az nem lehet, hogy a kormány is mozdul kicsit? Nem hiszem, hogy csak a stucni.
Én is tudok mindkét stucnival mozdítani a Ricsi kormányon.
Merida Team 90 mm/92 gr
Concept 80 mm/~90-85 gr[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Tothgera30
Ármester
válasz 6030D #159777 üzenetére
Lehetséges, bár ott a stucni láthatóan csavarodott picit. Most pl. a Unit-ban gyári Kona stucni van, és egy 275gr-os "Ultralight" 740mm-es Uno kormány (talán ez), és itt alig tudom megcsavarni, teljes testsúllyal ránehezedve. Pedig SS-ben kiállva, van hogy arra nehezedik a súly jó része, és atomstabil.
-
ZolkoW
őstag
válasz nrg.960 #159764 üzenetére
Na,nekem ez az írás nem volt meg, de egy ideje csak ilyeneket veszek, mert olcsó, szép, könnyű, jó a kormányrögzítése, és gondom sosem volt velük. 4 db biztos van itthon :)
Amúgy meg nem nagy matek, (Imikének írom) egy 73 fokos fejcsőnél pont vízszintest ad a -17 fok. :) De van az a jó kis online kalkulátor, azt sokat használtam, megmondja hogy hány mm eltérés vízszintesen/függőlegesen, ha másmilyenre cserélsz.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
tacto
aktív tag
-
Sped
aktív tag
Be szeretnék újítani nyári ruhában, viszont bajban vagyok a méretválasztással.
A saját méreteim:
Magasság: 184
Mell: 95
Derék: 80
Csípő: 98Melyik lenne az ideális? Szeretem ha passzos, rámsimuló, ezért mezből minden bizonnyal az M-es méret, az S-es talán már kényelmetlen lenne felül. A nadrág szintén M-esnek tűnik. Egyszer élünk alapon kipróbálnám ezt a prémium minőséget, ezért nem akarok mellé nyúlni. Meg nagyon jól megy a bringa színéhez is, szóval jót kell választanom.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
itouchfan
senior tag
Tudnál linkelni, hogy hol nézed, melyik webshop?
Csak mert pont pár napja tettem fel egy ruhás kérdést, én is keresek most jó minőségű rövid mezt. Ha esetleg valaki tud jó boltot, webshopot, ne tartsa magában.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Trekking kerékpárt szeretnénk venni.
177cm magas hölgy részére (18" váz?) . 120eFt-ig gondoltuk. Főleg városi használat lenne, néha hosszabb túrával.
Tudnátok konkrét típust ajánlani?[ Szerkesztve ]
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Runner_fxr #159773 üzenetére
Igazad van, a hatékonyságra értettem.
Viszont miért lenne lassabb egy 26-os monti egy 28-as trekkingnél, ha azonos gumiméretet és nyomást feltételezünk? Nem vagyok fizikus, de csak azért, mert nagyobb a kerékméret, még nem lesz gyorsabb, főleg nem aszfalton. Vagy másra gondolsz?6030D: Miért váltottál amúgy? Kényelmetlen volt a gyári Merida?
Tothgera30: De akkor annyira nem gagyi? Mert most nézegettem, legolcsóbban 7k-ért kapnék itthon olyat, ami nekem kell. UNO-t meg 4k-ért.
-
Tothgera30
Ármester
válasz IMIIKE1998 #159790 üzenetére
Egyáltalán nem mondanám gagyinak, de persze nem a legolcsóbb darabokat kell vadászni (elvileg hamisítják is ). Szerintem vedd meg nyugodtan, ha mégsem jön be, eladod, és ennyi tapasztalattal gazdagabb vagy.
-
KicsiPaszuj
tag
"Andrish, Andrish! Sztaffold meg a wipszeket!" -Ratamon
-
nrg.960
tag
válasz Tothgera30 #159788 üzenetére
Mivan, nem futja váltóra?
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Tothgera30 #159791 üzenetére
Na igen... A bolt nevét nem tudod esetleg, ahonnan vetted? Mert annyi féle van, gondolom a fele hamisítvány.
-
Tothgera30
Ármester
válasz IMIIKE1998 #159794 üzenetére
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Tothgera30 #159795 üzenetére
Mindegy, azóta találtam másik márkát is. Azt a 3k-t megéri.
-
jjeahh
nagyúr
Garmin mellkaspántos pulzusmérő újabban tekerés közben furcsa dolgokat produkál, egyrészt gyakran mutat 160-170bpm pulzust olyankor, amikor még egyáltalán nem lihegek, hanem orron lélegzek, másrészt pl tegnapi kör elején felugrott 225 bpm-re, majd hirtelen vissza 120-ra, majd megint 190-re, vissza 120-ra... ezt megcsinálta 3x egymásután. Szerintetek a pulzusmérő döglődik, vagy haldoklok? . Érzésre 140-150bpm-en lehetett a reális pulzusom. Nálatok produkált már ilyesmit pulzusmérő? Nemrég elemet cseréltem benne, de nem oldotta meg a gondot, arra is gondoltam, hogy a szenzorokat letörölgettem volt gyogyszertári alkohollal és lehet kicsit megbolondult miatta. Meg úgy egy hete a Garmin komputerem is reset-elte magát, lehet az sem működik tökéletesen azóta . Most frissítem a komputer szoftverét, lemostam a pulzusmérőt csap alatt, kíváncsi vagyok megoldja-e a problémát, remélem nem a szívem bugos . Ha nem oldódik meg kereshetek új pulzusmérőt.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
Ármester
válasz IMIIKE1998 #159790 üzenetére
[link]
Ez 180 g, van ennek egy 135 g-os változata is, majdnem az lett, csak porszem került a gépezetbe. Ha nem lettem volna papírkutya, és elhiszem azt, amit mindenki mond (legjobb ülés), akkor meg kellett volna vennem ezeknek a nyúzott verzióját, amit ősszel árultak, 6000 Ft-ért. Úgy 110 g, csak a karbon lap.jjeahh: szappanos vizes kefével dörzsöld át, főleg a testeddel érintkező felületet. Meg elemcsere. Ha nem jó, akkor döglik.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest