Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pittlaren

    csendes tag

    válasz Hasaggymeg #139350 üzenetére

    Értem amit írsz, nyilván nem a személyes - keserű - tapasztalatod szándékozom vitatni. HuszonX éve a pályán vok, akivel ott és akkor találkoztál nem volt kellően felkészült.(és csak remélem, hogy nem lusta) Sajnos ilyen téren is nagy szórás :(

    Inkább a tévhitekre akartam reflektálni, mint pl. az egyik hozzászóló is a "gazda meghurcolásáról" írt, noha erről azért nem volt szó. Senki nem vitatta a tulajdon megvédéséhez való jogát, viszont mivel életveszélyes sérülést okozott, kapott egy felfüggesztetett, ami - ha nem lesz bűnismétlő - még csak büntetett előéletet sem eredményez. Ebben az esetben szerencsére, nyilván az ember szubjektív igazságérzete mást diktál, mint amit esetenként bírósági határozatba foglalnak, de tényleg vékony a határ a visszatarts/önbíráskodás, azaz anarchia között.

    Jellemző példák a közelmúltból, a fagyállós gazda (a tolvaj meghalt), illetve a nő, akinek betörte a forgalomban egy robogóval érkező duó a kocsija ablakát, és kivették a táskáját, ő meg üldözőbe vette a tolvajokat. Az egyik meghalt. Itt az is súlyosan esett a latba, hogy az üldözés során, a forgalom számos résztvevője veszélyeztetve volt, ehhez mérten itt sem volt letöltendő a vége. Non plus ultra, a "sértett"- értsd aki a robogó utasaként állítólag kiszaszerolta a táskát - felesége beperelte az autót vezető nőt, polgári eljárásban elmaradt / kimaradt jövedelmet számon kérve. Azért ez még nem az USA, h. ilyenből is pénzt lehessen csinálni.

    [ Szerkesztve ]

    Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...

Új hozzászólás Aktív témák