Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Leáll több iCloud funkció a régebbi iOS verziókon
- Letiltás - hogy is van ez?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Az okostelefónia hőskorának állít emléket Zack Nelson gyötrővideója
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz Sefter #47951 üzenetére
700 (vagy 622) = 28/29"-es kerék (városi, outi, trekking, ...)
18c-25c = 18-25 mm széles külsőbe jó ez a belső28"-as méret esetén általában centiméterben/milliméterben adják meg az adatokat (a 622 a belső, a 700 a külső kerület), míg MTB esetén inch a mértékegység (26×2,1-ös a Gepida külsője, azaz 26"-os kerékre 2,1" széles gumi kerül). Belső esetén intervallumot szokás megadni, hogy mekkora külsőhöz lehet használni.
Szóval neked pont nem jó a példának felhozott belső. Magadnak a Gepidára innen nézegess belsőt, a Hauserre pedig innen, aztán vedd meg ott, ahol tudod. A szelepet is érdemes nézni, javaslom az autószelepes változatot, benzinkúton kényelmesen fel lehet fújni, és nem kell külön pumpát venni hozzá.
Ha várhatóan aszfalton mész csak, akkor a gyári külső elkopása után érdemesebb lesz egy keskenyebb 1,75" környéki slick/semi slick külsőt felrakni, rengeteg energiát megspórolsz vele.
És egy figyelmeztetés: ha régen ültél bringán, akkor az első kipróbálás után számolj komoly ülési nehézségekkel
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
flash-
veterán
milyen a cross,és a trekking kerékpár?
melyik mire jó? -
KaraDani
addikt
válasz flash- #47955 üzenetére
80 ezerből teljesen korrekt új bicajt tudsz venni.
A Cross bringát úgy jellemezném röviden, hogy kinézetre egy MTB-hez hasonlít leginkább, csak nagyobb a kerekek átmérője (26" helyett 28"), és a gumi vékonyabb, valahol az terep és a penge vékony országúti kerek között. Így lényegesen gyorsabb aszfalton, mint egy monti, de sokkal kényelmesebb, mint egy országúti. A trekking gyakorlatilag egy cross bicaj gyárilag városi felszereltséggel (sárvédő, csomagtartó, agydinamó, lámpák)
Itt egy bővebb leírás a kerékpártípusokról. [link] -
flash-
veterán
értem köszi.
városba szeretnék kerékpárt venni kb 50 ezerért.
Néha mennék vele könnyű terepen.
ez a kerékpár szerintetek mennyire ajánlott-mennyire éri meg?
[link][ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz flash- #47957 üzenetére
Ha a pedált cseréled és tényleg csak sík könnyű terepen, nem száguldozva nem hiszem, baja lehetne.
Barátomnak az albion 500-án eltört a pedál, pedig csak döngölt földúton mentünk.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #47960 üzenetére
Meg arra, ha a másik bringáról nem bírod leszerelni az M520-at
MarioAna: a neten talált képek és specifikációs adatok alapján el kell, hogy keserítselek az örök élettel kapcsolatban. Ezek alapján a tüskék nem cserélhetőek, alumíniumból vannak, és az alumínium gyorsan kopik. Egyébként tényleg jól néz ki. Ja, a prizmákat rövid időn belül el fogod hagyni (tapasztalat egy másik Wellgo platformpedállal). Azt már meg sem merem említeni, hogy nekem Meme határozottan nem javasolta nekem a festett pedálokat.
-
Thulcandra
senior tag
válasz amargo #47958 üzenetére
alboin 500 -on pedig azért már kérnek pénzt rendesen...
Az én "olcsó" Schwiin-Csepel Elite bringámon valami union k370 pedál van, több mint 2000 km után semmi baja (sokat járok rázós föld, vagy kavicsos úton), azt leszámítva hogy a fényvisszaverők nagyon trehányul voltak rárögzítve, szépen le is hullottak már.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
dqdb
nagyúr
Akkor jó, a Wellgo oldala használhatatlanul rossz, a neten talált képeken a tüskék is fehérre voltak festve. Több helyen a tüskékre a molded in leírás szerepelt. A Wellgo amúgy többféle kiszerelésben gyárt bizonyos pedálokat, az enyém például létezik alumínium- és magnéziumtesttel, cserélhető és nem cserélhető tüskékkel is.
Szóval a lényeg MarioAnának: ha nem cserélhetőek a tüskék, akkor ne számítsál örök életű pedálra. Ha igen, akkor csak a csapágyazáson múlik a várható élettartama.
-
amargo
addikt
-
leroyclub
senior tag
Vettem egy ilyet:[link] Erröl mi a véleményetek? Lehet hogy kicsit elkapkodtam? Nem nagyon értek a bicajokhoz :S De ez tetszett...
-
Vasinger!
nagyúr
Nos tegnap megkezdtem gyakorlatilag az új szezont, nagyon jól esett már egy kicsit hosszabbat tekerni, eddig is tekertem, de csak ritkán és rövidet.
Tegnap nagyon jó idő volt, igazi kerékpározós, átizzadtam az egész ruhámat, még kb 10 fokban is
Még jó hogy nem mára hagytam, vagy a 7végére, mert nem túl fényes az idő. Esős, szeles és a levegő is kezd lehűlni. -.-"
-
rétisün
veterán
válasz Vasinger! #47979 üzenetére
kezd lehűlni? most értem haza, 9 fok van
persze vasárnapra, mire tudnék egy kicsit tekerni (ha hagyják a szombati sörök ) már nem lesz ilyen idő, de azért remélem eső/hó nem lesz.
néztem egy kicsit a tour de quatar-t....hát mit mondjak, ahogy ott tekertek a jó kis sima aszfalton, ragyogó napsütésben, nem kicsit lett bicajozhatnékom
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Tamoo
MODERÁTOR
De jó idő van ma reggel csak ne esne az eső Délután jó lenne kimerészkedni kicsit aszfaltra.
-
Sefter
veterán
hátfőn megyek a bicajokért
Gepida Mundo és Hauser Viper, remélem jó lesz az idő és ki is tudjuk próbálni délután.
Tescos bicaj után fura lesz a Gepida..Psn ID: sefter_hun
-
carrot
tag
Ez megéri 160 euróért? 53cm. Speci epic comp. Fox brain-nel szerelve. Ritchey kormánycsapágy.
-
carrot
tag
válasz venember83 #47989 üzenetére
Köszi. Ha ez a méret a Seat Tube Length - Center to Top - 53cm, akkor az XL méret a Speci oldal szerint ami biztos nagy az én 175cmhez sok. Ha egyáltalán jól nézem a vázméreteket. Ha meg a képet nézem, meg elképzelem, akkor jónak "akar" tűnni.
szerk.: jah, azt vágom, d fuckit, így is több mint amit megérdemlek.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz carrot #47990 üzenetére
Ha XL-es csak az ára miatt nehogy megvedd. Oké hogy epic, de én ilyen jópáréves vázzal nem mernék kockáztatni. nem véletlenül kerül ennyibe, lehet használták keményen. Még ha sérülésmentes akkor is benne van némi kockázat. De ez csak az én véleményem. Lehet hülyeség...
-
KaraDani
addikt
válasz Thulcandra #47993 üzenetére
-
amargo
addikt
Holnap 1 körül egy kis karikához van valakinek kedve?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
dqdb
nagyúr
válasz venember83 #47996 üzenetére
Szerintem full fekete, és a csillogás miatt enyhén sötétszürkének tűnik.
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #47996 üzenetére
Húha.
Ha már pirosat látsz benne bajok vannak.
Ez full fekete csak éppen nem matt, hanem fényes kivitelben.Ui.:
Te vázad, Te fészered?[ Szerkesztve ]
undefined
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest