Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nothing Ear (Open) - nyisd ki a fülhallgatód
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
Aktív témák
-
izomhod
őstag
válasz F_Gergely #48486 üzenetére
nem tudom, hogy pontosan mire használod a bringádat, de erről az árról annyi jut eszembe, hogy pl maratonokon fiatal srácok merev 18-21 sebességes neuzer meg hasonló (nem márkaleszólásnak írom ) kerókkal gyakorlónadrágban oldalzsebben félliteres kólával előzgetnek félmillás mezes izós középtávokra gps-t hordó srácokat
ilyenkor elmosolyodok, és örülök, hogy vannak ilyen arcok, akik megmutatják, hogy így is lehet
-
izomhod
őstag
válasz Runner_fxr #48499 üzenetére
tudom, hogy felelőtlenség
ritkán esek el, de némelyiknél elgondolkodom, hogy mi lett volna ha..
na szugerálom magamba, hétfőn sisak! -
Runner_fxr
Ármester
válasz izomhod #48501 üzenetére
Sajnos azért a kerékpározás divat is lett részben, vannak emberek akiknek semmi szükségük az alattuk lévő drága bicajra. Tipikus példa a 12-14 éves kisgyerekek akiknek fél-egy millás dh gépeik vannak. Fogason látni jó pár ilyet. Szerintem felelőtlenség is mert hamis biztonságérzetük lesz rajta. Begyorsulnak az erdőben mert a futómű engedi és amikor vészhelyzet van eldobják és összetörik magukat. Egy merev bicajjal nem mernek közel sem úgy begyorsulni, de legalább megtanulnak rendesen hegyi kerékpározni. És később jöhet a telós gép. A motorozás is dettó, divat és nem járják végig a szamárlétrát. Egyből a nagyra ülnek mert az a gizda, aztán vészhelyzetben eldobják és meghalnak. De aki a simsontól kezdve végig motorozott mindent az vészhelyzetben is tud helyesen cselekedni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz izomhod #48498 üzenetére
Nekem volt már rá szükségem városban, igaz valószinüleg anélkül sem lett volna nagyobb bajom,de igy meg semmi. (Csak egy picit megfejeltem egy Suzuki szélvédőjét, de azért jobb érzés volt, hogy ig ymeg sem éreztem az esetet.)
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Dirtyz
őstag
válasz szatocs #48503 üzenetére
Az A317 országúti felni.
amargo: mi majd holnap megyünk tekerni, addig is felraktam az új lánctányért, szétszedtem és kipucoltam a hátsó váltót. Ja és megleptem egy aranylánccal is a drágát
ludsimon: egyszer majd elmesélem, mondjuk egy közös tekeréskor..
Védd a fákat, egyél hódot!
-
Misály
addikt
válasz Runner_fxr #48504 üzenetére
Ezt a letrat en is vegigjartam, emlekszem 14 evesen az elso mtb-mre ( es az se volt uber ), elotte meg kemping-el csapattam, 4-5 evesen meg ott volt az a tomor kereku szocreal gyerekbringa ( par embernek biztos megvan ). Tinikoromban sajnos kimaradt a kerekpar, idohiany ( nameg penzhiany ) miatt.
Most meg csak amulok amikor felszallok a fogasra a sajat zsebbol osszekapart cc gepemmel, hogy nalam 12-13 evvel fiatalabb emberek bighit-ekkel meg stinky-kkel mennek es osszak nekem az eszt hogy tok olcson "vettem" a vazat meg megdolgoztam erte ( kigazolt otthon a kertben ). Kisse idegesito
Es a kerdesem tovabbra is fenn all, tudtok-e jo szervizt a nyugati kornyeken?
-
Berguson
tag
Sziasztok!
Aki mostanában szeretne venni,cserélni,újraváltani,annak tudok egy eladó,jóáras Shimano XTR RD-M971 SGS hosszú kanalas,normál rugóirányú,vadonatúj,s nem bicikliről leszerelt (láncot még nem is látott!!) dobozos,garis hátsó váltót. Egy nagyon jó barátom árulja,akit érdekel esetleg,írjon privit!! és ott elküldöm haver elérhetőségét,tel.számát...
Helyileg Sz.fehérvár vagy Bp. de postázza is bárhova ha kellene.
Mobiltelcsit is beszámol,de bővebben majd ő ír erről az érdeklődőknek.Bocs,még annyit,hogy árban 22e Ft lenne az ára!
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz amargo #48495 üzenetére
"Holt valaki tekerni ebben a szép időben?"
nem esett, és nem volt mínusz 10 fok, szóval innen nézve szépnek is nevezhetjük a mai időt
én voltam, 44 km.....amolyan bemelegítés holnapra, amikoris több időm lesz tekerni, és ezt szeretném is kihasználni.
#48486) F_Gergely: "de remelem nem nezitek le aki csak egy 100 ezer forintos kerekparat vesz meg."
nem nézzük le, miért néznénk? valahol talán már túlzás is, amit elköltünk (igen, én is) a bicajainkra, de attól, hogy más nem költ ennyit, ugyanúgy szívesen látjuk itt a topikban. legalábbis eddig nem volt jellemző, hogy akárkit lenéztek/lenéztünk volna emiatt, és remélem, hogy ez így is marad.
még annyit, hogy az még a jobbik eset, ha valaki ennyit hajlandó bicajra költeni, sokkal többen vannak, akik megelégednek a tescobike-al, mert sokkalják ezt a pénzt...
#48508) szatocs: na igen...
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dqdb
nagyúr
válasz Misály #48510 üzenetére
Es a kerdesem tovabbra is fenn all, tudtok-e jo szervizt a nyugati kornyeken?
Igen. A megközelítéséhez először felszállsz a váci vonatra ...rétisün: igen, vannak dolgok, amiket az ember jobb, ha elkerül. Például ilyen a bringára költött pénzek összeadása
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Misály
addikt
Kosz, de az kicsit maceras lenne az esetemben
En pont ket hete adtam ossze az elmult 3 ev bringara koltott penzmennyiseget, nem volt orom
Runner_fxr: gyerekek tul nagyot mernek temara. Nem szep latvany, de tanulsagos...
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
pont a múltkor venember83 kérdezte, nagy vonalakban:
vázszett+nyeregcső: 100k (nem lehetett kihagyni , egy ilyen nyeregcső magában kb. 50k)
kerekek 43k (mavic aksyum, használt)
hajtómű 40k
fékváltókar 80k ( )
stucni+kormány 42k
nyereg, pedál, lánc, fogaskoszorú, flightdeck+jeladó, fékek még jó sok kde persze még mindig változik, mindjárt szerelés következik első szülinapjára viszont nagyjából kész lesz, akkor kép is lesz majd. igen, kész lesz, ne tessék nevetni, meg fejet csóválni sokatmondó félmosollyal
mod: ha megvettem volna a bicajt "egészben", se lenne kevesebb, és akkor is ugyanígy cserélgetnék rajta ezt-azt viszont egy összegben ennyit nem adnék bringáért
és ugye ez csak az egyik bicaj, a dolgozóbajárós még plusz kiadás, bár arra nagyságrendekkel kevesebbet költök.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Misály
addikt
válasz rétisün #48515 üzenetére
Mutasd mar azt a nyeregcsovet, meg a karokra is kivancsi lennek
nalam a vaz+villa volt : 240
hajtomu, feszitovel : 40 ( must nagyobb lancvonalu monoblokk kell ujabb 9 rugo )
kerekek gumival egyutt: 45
fekek : 20
uj kormanycsapagy meg stucni: 20 ( mar banom hogy valtok 1,5"-re )
ja meg aprosagok mint az atutos agy, stb + szervizdijes mindezt egy 2009-es tyax superbol epitem at ami anno volt 140.
Fujj, nem kellett volna belemenni
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz Dirtyz #48506 üzenetére
Én mostanában csak teremben voltam, de ott szorgosan! ironwomen-el edzek
A pulzusomat ismét figyelem, mert elég érdekes dolgokat vettem észre. Viszont szerintem egész jól lehet a légzést - tudom hülyén hangzik - gyakorolni ezeken az edzéseken, mert azt hittem nem nem tudnak már megfingatni, a kiállva hegymenet majd sprint ülve/állva kombináció után, aztán tegnap betettek egy olyat is állva spint, de hátranyomott csípővel. Ennek nem tudom mi haszna lesz, de itt elszáll a pulzusom 17x-igMisály: Egy barátomnak emlékezetkiesése volt fával való találkozás után - DH közben. Simán elbeszélgettünk vele, az is fura volt, igaz mi mentőt hívtunk.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rétisün
veterán
válasz Misály #48516 üzenetére
nyeregcső: ritchey wcs, fékváltókar shimano 105 (st-5600)
persze a vázszett se ennyi lett volna, ha nem egy bontott bringából van.....
másfelől, ha azt veszem, hogy valaki ennyi pénzt simán elcigarettázik, és abból aztán semmit nem tud felmutatni (max egy tüdőrákot )
-
Misály
addikt
válasz rétisün #48518 üzenetére
Szepek ( sajnos ennyit ertek az orszaguti cuccokhoz, nameg hogy felnek egy 8 kilo koruli bringan ) , egyebkent en cigirol szoktam at bringara
Mas: teged nem idegesit hogy ott all es nincs osszerakva? Az en a vazamat masfel honapja hoztam ki a vamkozpontbol ( azota beraktam egy szekrenybe a villaval egyutt, hogy ne lassam ) es csak az vigasztal hogy hideg van
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
-
Muton
addikt
lámparajongók >> ide <<
Lehet, h primeri (túrázós) lámpa helyett valami ilyesmit kellene Zsömlére venni...
a VIS 180 mekkorát aláz má'Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
sanzi89
addikt
válasz F_Gergely #48486 üzenetére
Én egy 94k-ért vett Caprine Epik 50-essel tekerek, ami abszolút nem mondható profi gépnek, de nekem tökéletesen elég. Költöttem rá azóta kb 10k, most márciusban egy újabb 20k-t, de már nagyon sokallom, szóval egy jó darabig max belső meg fékpofa csere lesz.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
MC Pite
veterán
válasz pityaa23 #48433 üzenetére
Sportcontact: Ezzel vettem az aszfaltos bringát, 28mm-es.
Víz? Halál. Por? Halál. Bármilyen szemcse az aszfalton? Halál. Túl sima felület? Halál. Túl hideg felület? Halál.
Rubena V69re cseréltem, és és föld. Vakond futam harmadik helyezésünk is valamelyest alátámasztja hogy igen rendesen tapad.
Országutira edzésre ha nagyon olcsón veszed elmegy, de pl hegyi aszfaltutakra, vagy bármire ami nem hungaroring tisztaságú és simaságú nem nagyon ajánlott egy krossz/fitness bringán meg pláne.Linkeleni akartam hogy min van, de megszűnt a kep.tar.hu (Land Rover Corazon)
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
sanzi89
addikt
válasz szatocs #48528 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, már alig várom, hogy kicsit jobb idő legyen, aztán megyek rögtön tekerni. Hidegben inkább csak akkor tekerek ha muszáj valahova menni. Ha valakit esetleg érdekel a bringa története itt megtekintheti.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
ludsimon
veterán
válasz MC Pite #48530 üzenetére
Milyen érdekes dolgok, hogy alattam pedig semmi baja nincsen, pedig mióta megvettem van benne vagy 1000 km.
Egészen november közepéig ezzel jártam és nem a mínuszok miatt cseréltem le télire, hanem a hó miatt.
Se eső, se kosz, se semmi nem áll az útjába.
Semmi baja sincs.Nem monti gumival kell összehasonlítani.
Ennyi . . .undefined
-
MC Pite
veterán
válasz ludsimon #48532 üzenetére
Miért, szerinted
1, V69 az monti gumi?
2, aszfalton nem rosszabb sokkal egy montigumi mint bármilyen aszfaltos?Elhiszem hogy neked bejött, kérdezték, leírtam a véleményem.
5-6 aszfaltos (26-27-28)as gumit volt alkalmam hosszabb ideig használni, ez jött be a legkevésbé; ha több bringám lenne és tiszta és jó úton használnék egyet edzeni/versenyre, arra esetleg felraknám(arra inkább egy kettős keverékűt raknék). De csak 1 (+1 munkábajárós) aszfaltos gépem van, arra egy olyan gumit néztem inkább amivel tudok esőbe, hóba, poros aszfalton; meg egyáltalán bármilyen aszfalton biztonsággal közlekedni.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
amargo
addikt
-
MC Pite
veterán
válasz ludsimon #48536 üzenetére
Múlt heti edzéskor a Visegrádon (várnál) voltunk; lefele 48-14el egy esélyem volt az outis kollégákat beérni - kanyarokban . A mostani munkábajáróson régen Taurus gumi volt, az tapadt annyira, hogy felső állásban is vigyáznom kellett a pedálra (fiatalként próbálgattam a határokat). Egyik outis srác akinek szintén volt olyan gumija vmelyik michelinre esküszik hogy hasonlóan jó, de kevés olyat talál ami ezekhez hasonlóan tapad.
Szóval szerintem (tapadásra) egy jó aszfaltgumi lerobbanthatatlan az útról, így a monti gumiknál jobban tapad 'abszolútban' (2,1-2,25 Excavader WCS, NN SS, The CaptainS-Works az utóbbi három, úgyhogy azért nem gagyikhoz hasonlítom); egy idő után sodródsz döngölt földön is, amilyen sebességnél aszfalton még no problem.Písz
Misály: Úgy mondod mintha minden évben próbálkoznék egy új gumival, és kipróbálnám amit csak lehet ismerősöknél is (pedig igen) . Egyébként A kapitány és s V69 is annyira bevált hogy ez az első hogy nem terveztem idénre cserét .
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
Meme
aktív tag
válasz MC Pite #48535 üzenetére
1 - lehetne a V69-ből mtb gumi is, ez csak a mintát jelöli.(speciel nincs, de lehetne)
2 - adok neked olyan mtb gumit, ami jobban tapad aszfalton, mint az odavaló, más kérdés, hogy csak 1x mész veleviszont az elején nem kérdeztétek milyen méretű gumiról vélemyéneztek.
mert a conti igenis jó gumi, de lehet outi méretben -mint amiben te is próbáltad- kevés. de valószinű tartosságban tuléli a rubenát, nem is kicsit. 32 vagy nagyobb méretben, illetve 26" méretben nagyon jó.Szevasztok bogyókák!
-
MarioAna
senior tag
A kormánycsapágyak átmérőjénél gondolom egységes kiosztás van, tehát elvileg minden vázba bele kellene hogy menjen a nyaknál alul-felül?
-
MarioAna
senior tag
válasz Misály #48546 üzenetére
1 1/8-as A-Head-es teló már van (RST Capa T8), a stucni is A-head 1/8as (Trinity ITC-7705) akkor gondolom ehhez 1 1/8as A-Head kormánycsapi kell...váztól függetlenül . ILYEN vázba lenne.
Illetve az integrált-félintegrált és normál a-head között mi a különbség?
úgy veszem ki nekem integrált kellene?[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz MarioAna #48547 üzenetére
Jorus már elmagyarázta egyszer, milyen kormánycsapágyak vannak, tessék elolvasni, és ez alapján már tudni fogod, neked milyen kell.
[ Szerkesztve ]
-
F_Gergely
őstag
válasz Misály #48520 üzenetére
Te legalább be tudtad rakni a szekrénybe, én minden nap látom és kerülgetem a gépet
Csütörtökön megyek bringa expóra hátha látok valami jót, minden évben kimegyek.
Aztán két héten belül nekiállhatok megrendelni az alkatrészeket végre, megújul a kicsikém, szép lesz és elegáns -
whiskey
tag
válasz MC Pite #48535 üzenetére
Ugyan ezt tapasztaltam én is amit Te!
A hiba csak annyi ezzel a gumival, hogy a nevében benne van a "sport" szó, mert ez a gumi sok mindenre alkalmas csak erre nem . Jó gumi túrára, ahol nagyobb pakkokkal amúgy se megy gyorsan az ember, és normál országúton kevés a nagyon szűk ívű kanyar. Szerintem ez a gumi oda való, jól bírja a használatot nem kopik gyorsan, ha keményre van fújva nagyon jól gurul, és jó a defekt védelme, kvázi ideális túra gumi. Viszont sport(os) célokra semmiképpen se jó. Alattam többször csúnyán megúszott nagyobb tempónál, talán szerencsém volt, talán a gyakorlat miatt nem estem, pedig szinte pormentes meleg volt az aszfalt. Ez már az anyagából is adódik, nagyon kemény keverékű gumi. Nekem még van belőle egy pár amit valószínűleg a nyári túrázásokhoz fel is teszek, mert továbbra is azt tartom jó túra gumi, jó az ár-érték aránya, de semmiképpen sem sport gumi.
Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy tab A 6
- Klipsch R-121SW
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest