Hirdetés
-
Computex 2024: látogatóban a Chieftecnél (videóval!)
ph Mélynyomót formázó microATX ház, egy ígéretes üvegtorony és vízhűtések is előkerültek a standon.
-
Olajkereskedelem dollár helyett CBDC-ben?
it Szaúd-Arábia is csatlakozott a Nemzetközi Fizetések Bankja és Kína által vezetett jegybanki digitális pénzes projekthez, ami nagy változásokat hozhat.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #5097 üzenetére
a hőfokhoz ki kell ismerni a gépet, kell a rutin. egyrészt ne pancsolj gaggiával, hagyd szépen bemelegedni. másrészt pontosan mérd az időt a felfűtési ciklus végétől számítva. így "x mp-cel a felfűtés után" mindig ugyanolyan lesz. ha csapolgatsz, nem vársz annyit stb., akkor fogalmad sem lesz, hogy épp milyen forró a rendszer.
pid-del persze könnyebb. de pid nélkül is kitanulható.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adpeter
tag
válasz vendingo #5097 üzenetére
Az őrlés finomságát,az őrlemény elosztását a szűrőben és a megfelelő tömörítést a PID nem fogja megoldani helyetted akkor sem ha lesz a főződben. A lefolyást találd el a kellő gyakorlással,kísérletezéssel.Először ez lenne a legfontosabb.Nyilván ha hosszú távon társad lesz a gép egy PID hasznos lehet de szerintem ez eleinte csak hátráltatna a gép kiismerésében és a megfelelő gyakorlat kialakulásában.
A túl gyors lefolyásnál simán beleviszi a zaccot is a pohárba.Érdekes nálam nem volt ilyen háklis ez a dzsavamix. Blaze ajánlotta még elsőnek,tanulgatáshoz mint "bolonbiztos" kávét.Nem is volt vele ilyen gondom,pedig tuti,hogy nagyon szórtak még akkor a hőfokok nálam is.
Azóta változtatott volna rajta Paljoc?"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
ronin s8
senior tag
Ahogy előttem írták, először a lefolyásoknak kell rendben lenniük, utána jöhet a hőfokkal a játszadozás.
Daráló beállítás - mennyiség - tamperelés erőssége hármast tapasztald ki. Az első számít legjobban, az utolsó (ezt ne nagyon változtasd) a legkevésbé."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
vendingo
veterán
Sehogy, telerakom a szűrőt, lesimítom a tetejét, aztán tamperelek.
Mindig ugyan annyit teszek a szűrőbe. Egyszer jó kávét főzök egyszer meg elcseszem.
A tamperelést szoktam elrontani, illetve a hőfokot.
Valamikor fullasztósra tömöm, valamikor meg átmegy rajta egyből a víz.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Mindig színültig rakom a szűrőt, síkba hozom a kávét a szűrőbe, aztán tamperelek.
Ránézésre ugyan annyi, lehet mérleg mást mutatna, de ennél jobban nem tudom mindig ugyan arra belőni.
Valamikor nagyon jó valamikor meg pocsék kávé jön, szóval nem itt lesz a hiba, hanem a hőfokba illetve a tamperelésbe.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
ronin s8
senior tag
válasz vendingo #5110 üzenetére
Az előkészítést nagyon egyszerű ellenőrizni: megméred a lefolyási időket és a mennyiségeket (számolás fejben, szemre).
Ha ezek rendben vannak, akkor egy jó alapanyagnál tényleg a hőfok lesz a ludas. Ahogy Parci javasolta, a bemelegedési időt mérd."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
paljoc
tag
válasz vendingo #5110 üzenetére
A tamperelessel elvileg nem nagyon lehet ennyire elrontani a dolgot!? Van jelentosege, de az hogy egyszer tok jo, egyszer meg pocsek, ugyanaz a kave, ugyanugy orolve es kb. hasonlo erovel tamperelve, ott nem valoszinu hogy ez utobbi mozzanat a ludas. Inkabb a hofok akkor. Remelem a tobbivel nem lesz ennyi bajod!:-)
[ Szerkesztve ]
-
adpeter
tag
Aha,gondoltam! Szerintem az lehet a dolog mögött,hogy lepaktáltál egy nemrégiben a piacra berobbant kávémogullal és megy a kínai robuszta a P&Y cuccokba gazdagon!
Amúgy átnéztem "odaátra" és azóta csak nem megy ki a fejemből egy Animal Cannibals nóta áthallás.
Valami ilyesmi van benne: Budapest nyáron sokkal szabadabb-szabadabadabb!
Ami bennem motoszkál: az index mától sokkal zabadabadabb-zabadabadabb!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
vendingo
veterán
Sajna nem mindig sikerül ugyan azzal az erővel tamperelni.
A hőfokkal tudom, hogy hadilábon állok.ronin s8:mindig számolok, mennyiséget csak szemmértékre.
parci:a nyitott karral nem vagyok kibékülve, szerintem szar a szűrőm, mert néha olyanokat spriccel a szűrőből, hogy öröm takarítani.
Majd kipróbálom a duplával is.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Toobee
veterán
válasz vendingo #5115 üzenetére
Ha spriccel, akkor biztosan elrontottál valamit, mondjuk a tamperelést. Miután megőrölted a kávét jól keverd át egy fogpiszkálóval, biztos vagyok benne, hogy kisbolygó nagyságú rögöket gyárt a CM70. Szóval gyakorolj csak nyugodtan a nyitott karral, ha spricc, akkor elkefélés volt. Büntet, de sokkal gyorsabban meg fogod vele tanulni a kávékészítést.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
adpeter
tag
válasz vendingo #5117 üzenetére
Yes! A nyitott kar a barátod. A spriccelés nem a szűrő hibája. Rögös az őrleményed vagy egyenetlen az elosztás a kosárban emiatt csatornás a pogácsa. Túlzásnak tartottam ezt a fogpiszkálós dolgot,de mikor kipróbáltam a nyitott karral meggyőzött.
Szerintem próbáld ki és látni fogod mennyit számít!
Az iberital is rögösít.Kávéfüggő,de általában igen keményen.Ugyanaz a belseje mint a te Ascasod-nak."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #5115 üzenetére
jól mondják a többiek, pont ez a gond, hogy rossz a pogácsa, amivel nekiindulsz a feladatnak. nem az a megoldás, hogy eltakarod egy zárt szűrővel , hanem az, hogy addig edzel, amíg nem spriccel a nyitott karral sem.
a tömörítést egyébként szerintem sokkal könnyebb elrontani, pláne szimplaszűrővel, mint azt páran sugallják, a nyitott kar elég hamar megmutatja ezt is.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Megpróbálom fogpiszkálni a pogit, remélem tényleg csak ez lesz a baj.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
-
RBJ
addikt
Nem bírok 2 kávénál többet meginni ma.
Nem is tudom más hogyan küld le egy tuccatot.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
vendingo
veterán
válasz ronin s8 #5127 üzenetére
Ha korán kelek valami oknál fogva, pedig simán aludhatnék még, akkor iszok egy kávét és egyből vissza is tudok aludni. Ha nem iszok, akkor nem bírok visszaaludni.
Én este 7-8 után is szoktam kávézni csak az íze kedvéért.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
ronin s8
senior tag
válasz vendingo #5128 üzenetére
:-))
Valamilyen oknál fogva nálam a kávé (koffein) elvesztette erejét, és azon ritka alkalmakkor, amikor korán kelek, nem élénkít fel. Hiába iszom duplát, triplát, nem hat, max. a szemem kezd el tikkelni, és húzódik az arcom. De biztos vannak, akik még "használni" is tudják a kávét, nem csak élvezni..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
válasz vendingo #5117 üzenetére
azt nem mondtad, hogy szimplákat húzol. javaslom térj át a duplára, amikor már 99%osan jól megy, akkor nekikezdhetsz a szimplának. szimplánál valóban sokkal jobban számit a tömörités, jobb begyakorolni a duplán (ahol kevésbé számit az erő), és utána áttérni a szimplára (már ha nem szoksz rá a dupla ivásra addig )
-
ronin s8
senior tag
Egy pillanatra benéztem a bajuszkapcsolós fórumra. Asszem jó, hogy eljöttem onnan...
[ Módosította: radi8tor ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
hifis50
csendes tag
Erre még azért korai az a válasz, hogy igen, mert ez a keverés a nyomásprofillal még számomra egy ismeretlen terület, tehát nem használom ki igazán azt, amiben ez a gép több, mint az eddigiek.
De persze az idő nem sürget, ezért írtam, hogy sokáig tud újat nyújtani.
Ami érdekes, hogy bár tényleg érzékenyen reagál az előkészítés eltéréseire, meglepően toleráns az "elcseszett" próbálkozásokra. Legalábbis ha lassabban jön le a kávé, mint kéne. A sűrű esszenciák is finomak. -
gregg71
csendes tag
válasz ronin s8 #5136 üzenetére
Szia, Ronin! Jó, hogy megtaláltalak. Odaát üzentem neked, de így egyszerűbb. Idézem:
"Ha valaki tartja a kapcsolatot ronin s8-al, akkor üzenem neki, hogy igaza volt, kiválóan működik a GC-ban az általa javasolt vendéglátós-spórolós dupla szűrőben készített "szimpla" 14-15g kávéból. Most jutottam oda, hogy tartósan teszteljem. Zamatos, tömény ízorgia. "
üdv, gregg
-
gregg71
csendes tag
Az LM szimplába nem szerencsés 9.5 grammnál többet beletuszkolni. Ez fér bele középre, és ez nagyon jó eredményt ad 41mm-er tömörítővel. Az e fölötti grammok túl gyorsan, vagy nem megfelelően oldódnak ki, ehhez másik szűrőkosár ideálisabb. A spórolós szimpla lehet jó, de szerintem a formája nem ideális. Ugyan ennyi grammal azt még nem próbáltam. Erre javasolta Ronin az alább említettet, szerinte azzal a legfinomabb a szimpla. Egyetértek vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megpróbálják a spanyolok: megvédenék a gyerekeket a közösségi médiától
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Elektromos autók - motorok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- DIGI internet
- iPhone topik
- USB to S/PDif konverter a modern RIAA, elektroncsövekkel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs