Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ronin s8

    senior tag

    válasz excalibur36 #39911 üzenetére

    Ez a 9 bar egy technikai adat. Van olyan gép, ami elmegy vele, van olyan, ami 11-gyel üzemel jól. Alatta és felette valóban nem "olyan" a kávé, de eltérések lehetnek. Pl. az E61/HX-ek inkább 10,5 barral mennek, és az összes kisgép (rezgőpumpások), de az ipari nagygépeknek elég a 9 is. Olyan profi gépek is vannak (La Marzocco és társai), amikkel nyomásprofilozni is lehet, tehát egy shot-ot különböző nyomásokon lenyomni, vagy változtatni a shot közben a nyomást. A kézi karosoknál (La Pavoni, Cremina, Caravel, stb.) szintén más lesz az effektív nyomás... Azt hiszem (de ezt majd más...), a podosok 15 bár körül nyomják.

    Igen, a nyomásfokozót ki lehet venni, és egy rendes szűrőkosarat lehet helyette használni. Viszont a gépnek is jónak kell lennie (lásd: ajánlott lista!).

    [ Szerkesztve ]

    "Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

Új hozzászólás Aktív témák