Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberPunk666

    senior tag

    válasz kkjoz #32750 üzenetére

    Szerintem nem gatekeepel.

    A mérnök megnevezés hallatán én olyan emberre asszociálok, akivel 'egy nyelvet tudunk beszélni' szakmailag. Tehát egy bizonyos szintű matematika, fizika tudástól és ezek magas alkalmazói szintjétől lesz valaki mérnök. Van egy bizonyos tudáshalmaz, amit MINDEN fajta mérnök tud és lehetővé teszi a kooperációt.

    Bármilyen mérnökről van szó, meg tudom beszélni vele mondjuk egy szenzor vagy mérőrendszer működését anélkül, hogy a kályhától kellene mindig kezdeni. Egy közös mérnöki titulusból következő szintre számíthatok tőle.

    Erre a szakmai kooperációra alkalmas embereknek jár a mérnök titulus.

    Egyébként az engineer az jelent mérnököt IS (meg mást is), én a magyar mérnök szóról beszéltem, az a fentit jelenti.

    Nagyon könnyen belátható, hogy a programtervező informatikus, azért nem mérnök, bár semmivel sem könnyebb szak, vagy kisebb tudású, mert a képzettsége alapján nincsenek megfelelő fizikai és mérési ismeretei.

    A Termtudosok pedig az alkalmazói szinten buknak el, jellemzően más az eszközkészletük.

    Egyik sem kisebb értékű, de a sárga attól sárga, hogy olyan a színe, a mérnök pedig attól mérnök, hogy a közös összmérnöki tudás birtokában van.
    Ezt 99%-ban az egyetemen szerzik meg, így nyilván azonosítható az ilyen végzettséggel. Egyébként fizikusok is tudnak jó mérnökök lenni, ha az alkalmazói oldalt is hozzátanulják.

    Nem gatekeeping, csak a szavaknak van jelentésük.

    Egyébként az is le van írva a képzési rendszerekben, hogy mi is az a tudás, amitől egy szakot mérnök szaknak lehet nevezni. Az a közös tudás minden mérnöki szakon teszi mérnökké az embert.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák