- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Jiayu G3S
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolakola
tag
válasz ad4mantit3 #749 üzenetére
Tárcsázó/Beállítások/Hanghívás/További beállítások/Hívó azonosító ID.
-
gulupeti
senior tag
A romot kicseréltem CoolBoy323 által magyarított romra, a hibát ez sem oldotta meg. Tegnap délután négytől kb. éjfélig 85%-ról 20% környékére merült úgy, hogy telefonálni alig telefonáltam, csak az időt csekkolgattam rajta, már ki kellett kapcsolnom, hogy reggelre is maradjon még egy kis delej. Bizonyára az újratelepítés után megintcsak felraktam azt a programot, amit nem kellett volna.
Ma viszont mintha nem merülne annyira, kb. 14 órakor húztam le a töltőről, jelenleg 86%-on áll, sokat nem nyomogattam mondjuk.CpuSpy:
Ettől kevesebbet kellett volna max. sebességen mennie? Úgy, hogy nagyon hozzá sem nyúltam a telóhoz?Batterrystats képek:
01
02
03
04
05Antutu battery testet még nem csináltam, de majd erre is sort kerítek.
-
itaroli
tag
(#745) CoolBoy323
Én nem néztelek hülyének, szerintem igazad is van.
Nem, nem sértődtem meg, csak írom.(#744) mrfrakk
A régi samu töltőmet használom. 850mA-es vagy mennyi, olyan 2-3 óra között van valahol a töltésidő, ami pont nem érdekel, mert este rádugom, reggel leveszem, és kész.
(#748) wwenigma
Otthon lehet hülyézni, itt azé' nem kéne.
A telefonban semmilyen védelem nincs. Hogy miért? Mert spórolnak vele készülékenként 15-20 forintot, ami 1M darabnál már nem kis pénz. A töltő ugyanígy.
Tegyük fel, hogy elromlik a kínai telefonod. És akkor mivan? Miért nem vettél samsungot vagy htc-t?
A kínai cég megszedte magát azzal a párszázezer darabbal, amit eladtak. És más nem is érdekli őket.
Mi van akkor, ha ugyanez megtörténik a samsungoddal? Olyan nem lehet mert a samsungnak (vagy bármi más "nagy márkának") ez presztízskérdés, mert ugye gáz lenne, ha sorban hullanának a samuk meg a htck?Ebayről van egy elég pofás kis iphone jellegű töltőm, de amikor a youtubon láttam, hogy hogyan néz ki belülről, és milyen megoldások vannak benne, inkább nem használtam tovább. Semmi védelem, kicsi hézagok a nyákon stb... nem biztonságos. Írta is valaki a dualsimes topikban, hogy már látott egyet kigyulladni.
(#752) gulupeti
De kapcsold már ki a wifit, csak próbaképpen is akár. Akkor se értem, hogy miért kell folyamatosan mennie.
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz wwenigma #748 üzenetére
Elektronikabol azert nem vagy olyan penge ugy latom
Ha a toltoben szarok a cuccok, akkor az szepen ki tud nyirni barmit, de lehet csak "meghulyiti". Pl egy kis tulfesz, rossz szinkron, zavar es miegymass... Pont eleg ahhoz, h az erzekeny kijelzot meghulyitse, de annyira nem sok a zavar, h teljesen megolje.
A kijelzo nagyon erzekeny joszag, hisz nagyon kis "aram" is befolyasolja, hisz ezert tudod tapizni, az ujjad "arama" a tapi...Na de errol ennyit, nem huzom tovabb a szot, telorol am sem konnyu okoskodni
-
moli.hu
őstag
válasz gulupeti #752 üzenetére
hat ezen adatok alapjan szerintem az akku szar. Amit el kellene meg vegezned ennek a bizonyitasahoz:
1) factory reset utan csak es kizarolag az antutu tester-t felinstallalva futtatni vegig egy akkutesztet, mert elvileg ez ugyanannyira/ugyanolyan modon terheli az en es a te telefonodat, igy ha az akku egyezik, azonos keszulekek kozott a szamoknak is egyezniuk kellene.
2) valakivel kicsereled az akkudat fel napra (reggel elkered, munka utan visszaadod), a te velhetoen hibas akkud az o jo keszulekebe vagy masik eset, hogy az o hibatlan akkuja a velhetoen te hibas keszulekedbe, azonnal kiderulne, a kettol kozul melyik elem a hibas.szerk: a wifit nem kell kikapcsolnod, nekem is allandoan be van kapcsolva, meg a bkv-n is, megse erzekelek ilyen gyors merulest, ez itt irrelevans.
[ Szerkesztve ]
-
KurtCobain
őstag
Én a Vowney-mhoz egy 750mA-es ZTE töltőt használok, mert azon látszik, hogy minőségi cucc. Egyébként a gyári töltője az ilyen ajfón koppintás, azt csak kipróbáltam, hogy működik-e.
A gyulladásos témához: egyik telómat töltöttem ilyen kínai csodatöltővel, ami 1A-es, mert hát mégiscsak nagyobb volt, mint a gyári.. bluetooth füleshez járt anno. Szóval, bedugom tölteni a telót, elfordulok eltelik pár mp, és nagy pukkanás. Rohantam kitépni a töltőt a konnektorból, teló teszt, minden működik, huhh.. utána jött a gatyócsere. ( ) Szétkaptam, egy ellenállás durrant el benne. Na én azóta hagyom a dobozban a kínai telók töltőjét...
Mmm'kay?
-
wwenigma
Jómunkásember
És kedves Coolboy323.
Először is kezdjük azzal hogy diagnosztikai technikus vagyok, hátam mögött 3év nokia és 3 év BB hibaanalízissel, tehát ha valaki akkor én tudom hogy mi van a telókban és mi van a töltőkben. Az elmúlt néhány évben szerintem több teló ment át a kezem alatt mint amennyit el tudnátok képzelni.
A telefonokban van védelem, kezdve az alapszintú túláramvédelemmel amit egy SMD biztosítékkal oldanak meg, a bejövő feszültséget egy elektronika figyeli ami letilt ha nem megfelelő - illetve az előzőekben említett fizikai védelem véd a megfutástól. Tehát ezt nagyon gyorsan felejtsd el hogy a telefonban nincs védelem.
A linkelt videó végén mind a két szétbontott töltő a kukába kerül, egy szinten vannak. Ennyi. Mukodnek. Ha gondolod részletesen elmondom mi micsoda benne. A forrasztások lehetnek esetleg csunyak, de ha a minimalis elektronikai távolságot nem sértik meg és be vannak tartva az IPC szabványban ide vonatkozó meghatározott dolgok akkor nincs velük probléma.
Bizonyos védelem hiánya inkább a töltőkben fedezhető fel, de ott is leginkább a felhasznált, nem megfelelő alkatrészek lehetnek a probléma okozói, illetve ha alul van méretezve.
És igen, ha hülyeséget ír valaki akkor azt meg fogom mondani neki. Bocsánat...
Coolboy323: kénytelen vagyok reflektálni a Te felvetéseidre is... okoskodni valóban nem könnyű a telóról de úgy látom hogy számodra még nehezebb értelmes dolgot írni róla. Való igaz hogy ha valami nem jó a töltőben az behülyítheti a kijelzőt. Pontosabban a touch-ot. A nem megfelelően szűrt egyenfeszültség az ami problémát okozhat, a miegymás csak nagyon ritkán lép fel - felétek maximum. A touch kapacitív elven működik, töltést vonunk el az ujjunkkal amit érzékel az elektronika. Ugyancsak megzavarhatja ha némi fémhulladé, óngolyó, forrasztási maradvány kerül rá. Én már láttam ilyet mikroszkóppal, és te? A kijelzőre leginkább a mechanikai ráhatás hat, az jelérintkezők ezüstforrasztása sérülhet a köztudottan kényelmes összeszerelés közben illetve a panelhez való csatlakoztatás nem megfelelőssége okoz problémákat. Érthetőbben - nem pattintották bele a kici kinaiak.... Korábbi Jiayu készülékekkel is volt ilyen probléma. Másrészről ESD problémák miatt halhat meg de készreszerelve ez nem sűrűn jelentkezik mert erre is van védelem... (eddigi pályafutásom alatt bizonyithatóan ESD miatt meghalt alkatrészt 2-3 esetben láttam)
A töltőknél sokszor felhozott áramerősség ad még okot a fejvakarásra legtöbbeteknek, megsúgom, az elektronika nem fog többet felvenni mint ami meg van határozva előre, csupán a töltő lesz kevésbé terhelve ha combosabb-bal töltjük. Bizonyos esetekben a gyári töltő cseréje hozhat némi javulást az akkuidőben - csak és kizárólag az alulméretezettség miatt.
Összefoglalva, lehet hogy alulméretezett a gyári töltő, de a fentiek alapján szerintem hülyeség az a megállapítás, hogy a gyári töltőjével való töltés miatt alakul ki kijelző-probléma.
----------------------------------
gulupeti: 3 órát ment 1,2GHz-en, valami hajtja a procit és ezért merül mint az állat. Betterbatterystat-tal meg kellene nezni a partial wakelock és kernel wakelock pontban felsoroltakat, ott lesz a bűnös. A WIFI nem szamit hogy be van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz wwenigma #758 üzenetére
Bocsánat , a helyes doksi az IPC A 610E , a D az a régi revízió (amit linkeltem pedig csak egy tervezet, ez a végleges) Akit érdekel majd megkeresi, most nincs idom rá, vagy itt van stílusosan kínaiul.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
CoolBoy323
nagyúr
Szep "szosszenet".
Leirtal sok mindent, ami felesleges volt, de biztos jol esett
A telorol okoskodast ugy ertettem, h telorol irok... de persze szerinted hulye vagyok hozza... nyilvan csak Te ertesz hozza, foleg amennyi ideje hasznalod a keszuleket...Te is tisztaban vagy vele, irtad, h sok alkoto reszbol all egy tolto, es ha szar minoseguek, akkor ojozhatnak gondot... Akkor nsm ertelek, hogy szerinted miert jo a gyari tolto? Nem ertem tenyleg...
Na de biztos a meleg, meg jon hetfo...
A lenyeg:
Aki akarja, hasznalja a gyari toltot, en biztos nem fogom!!! -
Flexy90
senior tag
Én még annyit fűznék hozzá, hogy én is tanultam elektronikát, de ha csak "józan paraszti ésszel" belegondoltok, nem töltés közben szállt el a kijelző, így biztos, hogy nem a töltő okozta problémát!
Amúgy nekem is durrant már el kínai töltő, amit a tablethez adtak, hát előfordul, de baj nem lett belőle..Xiaomi Fan
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz CoolBoy323 #760 üzenetére
Röviden? Nem a töltő miatt fog becsíkozódni a kijelző. Itt a sima G3 problémája. Okozhatja a ROM is mivel kinai barataink azt hasznaljak ami éppen van (több gyártótól érkező kijelző) és ha konfigba nincs rendesen megirva a kijelzo kezelese akkor meghalhat (frissitesi ráta, etc) De a fenti hiba inkább szalagkábel hiba.
Flexy90: most miért lőtted le a bulit?
[ Szerkesztve ]
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Szerintem érdemes gariztatni, kivéve ha a feltételek teljes mértékben adottak (szerszámok, disassembly guide) mert akkor talán egy próbát megér. De én inkább cseréltetném. Ha fizikai sérülés van a kijelzőn (szalagkabel csatlakozasanal szokott üveg megreccsenni) ne talaljanak a csavarokon/házon is utána.
CoolBoy323: végig fogom olvasni a topikot egy kesobbi idopontban, most 3 nap 12h melo jön épp. A touch-nemműködés-rosszulműködés a tipikus töltő"zavar". Kijelző elszíneződés meg hát na.. valamit félreterveztek ha igy megszoritja a ház vagy feszíti ennyire. Majd allitanak a nyomatékon aztán nem jelentkezik többet csak kicsit nyöszörögni fog a ház.
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz wwenigma #762 üzenetére
Nem csak csikozodasi hiba volt mar... Volt akinek egyertelmuen a toltes miatt volt hiba, ezert gondoltuk h szar a tolto!
De nyilvan igy nehez megallapitani a hibat, lehet az barmitol is, osszetett dolgok ezek...
Pl ogs-es kijelzoknel ha tulzagosan szoros a csavarozas elszinezodik az lcd... banalis
-
Maximum1
őstag
wwenigma @ CoolBoy323 ha vége a szakkörnek elmondhatnátok mi a sz@ral töltsem?
-
pivot
csendes tag
válasz CoolBoy323 #740 üzenetére
Képek a képernyő hibájáról:
(most ilyen / ilyennek kellene lennie)--------------------------
És hogy még jobban látszódjon:
Szóval utazik haza...
''A program az a software, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.''
-
andrasxx
tag
válasz Maximum1 #767 üzenetére
nem értem ezt a töltő mizériát.... ezt én hisztéria keltésnek tartom...
Nekem már a harmadik kínai telefonom van egy év alatt... folyamatosan mindegyiket éjszaka mindennap a saját töltőjével töltöttem. Semmilyen problémám nem volt vele...Gondoljatok már bele, miért lenne a kínainak érdeke, hogy rossz töltőt adjon hozzá? Azért, hogy zsinórba garanciába cserélnie kelljen az eladott telefonokat? Kétlem. Saját érdeke, hogy jó töltővel adja...
Ne állítsunk olyat, amit nem tudunk...
Mi 9T Pro + PIPO M9 Pro... előtte: Xiaomi Mi5s + Redmi 3 Pro, Elephone P7000, THL 5000, INEW V3, JIAYU G3S, JIAYU G3, ZOPO ZP500, ZTE Blade
-
törölt tag
indulok töltőt vásárolni, melyiket tudnátok ajánlani ami elterjedt(kapni is lehet bárhol) és megfelelően ellátja a feladatát?
nem igazán értek hozzá mit kell figyelembe venni 0,15 A , 5V 1A ilyesféle adatok vannak rajta -
itaroli
tag
De itt még mindig nem arról van szó hogy kínai (jó de, de nem ez a lényeg), hanem hogy az ilyen kínai szarokból olyan dolgokat spórolnak ki és olyan ótvar gagyi fos alkatrészekből vannak összerakva, hogy minnél költséghatékonyabb legyen. Meg ráadásként nem elég hogy egy fos az egész, még alul is méretezik, mert pl.: a negyed wattos ellenállás 1M darab esetén 0,2 forinttal olcsóbb mint a fél wattos és ezzel 1M darab (ami kevés) legyártása esetén nyernek vele 200K-t és csak 1 db ellenállásról van szó, ami még szar minőségű is. Egy samsung ezt nem teheti meg, mert már leírtam az előbb. Megveszed az s4-et 200K-ért és ja még kell venned hozzá egy rendes töltőt, mert amit hozzá adnak az gagyi. Ugye hogy gáz. A kínait nem érdekli mert neked a telefon kell, nem a töltő. Odarak valamit, hogy legyen és ezzel ő végzett is. Most az már megint mindegy hogy akkor a kijelzőhiba mitől jön elő. Azt is ki kéne találnunk. A töltő témát én itt befejeztem, mindenki azt csinál amit akar0x2E
[ Szerkesztve ]
-
djula
aktív tag
válasz CoolBoy323 #778 üzenetére
Ohm-ban az ellenállását mérik, w-ban értelemszerűen a teljesítményét.
-
itaroli
tag
válasz CoolBoy323 #778 üzenetére
Az ellenállás értéke Ohm-ban van megadva. Ha ezen az ellenálláson átfolyik valamennyi áram, az ellenállás hőt disszipál el. P = I^2 * R csak 1 a három vagy mégtöbb közül. Ha az az ellenállás pl.: nem fél, hanem csak negyed wattos, és a feszültség mindenképpen átkergeti rajta ugyanazt az áramot, akkor a negyed wattos ellenállás nem fogja tudni eldisszipálni azt a hőmennyiséget, ami keletkezik és csak melegedni fog, egészen addig, amég fehéren nem izzik, és egyszer csak megszakad. Ha ez egy olyan ellenállás volt, ami egy tranzisztorral karöltve egy másik árammennyiséget vezérelt, és olyan helyen volt, hogy a szakadásával a tranyó kinyit és elkezd mindenhol össze vissza folyni minden, a kondik kidurrannak stb. Szerencsétlenebb helyzetben addig izzik, amég a műanyag ki nem gyullad. Mint a régi porszívónk -.-
[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
Nem mindenki ért egyet ha nem haragszol.
Nekem a G3 10 hónapja a saját töltőjével van töltve és köszöni szépen jól van.
Most akkor dobjam el mert itt 1-2 ember úgy gondolja hogy rossz????
De mondhatnám a szintén kinából rendelt 1,5 éves tabletemet is,ami szintén a sajátját használja és semmi baja.Szóval kijelenteni hogy minden töltő szar ami kinai több mint túlzás szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
CoolBoy323
nagyúr
Frissult a 07.20.as rom, 003 vegure... Valaki talalt changelogot?
-
törölt tag
válasz CoolBoy323 #785 üzenetére
sikerült találnod valami infót róla?
-
benjoe1
aktív tag
1 hét alatt (szabi) sok hozzászólás született, volt mit bepótolni.
Egy kis ROM áradat (spanyol és orosz) a próbálkozó kedvűeknek:
- G3S.Samsung.S.4-V.1 (DISPONIBLE)
- XPERIA.FINAL Y SPEED para Jiayu G3S (DISPONIBLE)
- Jiayu G3S Elixyr v1.0 [JB 4.2.1]
- Rom stylus version final (Disponilbe), vagy itt
- g3w_jyt_jb2_sw_mul_20130614-120430 by StannerEz utóbbinál a maximális fényerőn is javították, ha jól olvasom (google fordító rus->eng).
https://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
benjoe1
aktív tag
válasz CoolBoy323 #785 üzenetére
Csak a 20130720-000003 verzióra találtam (spanyolról angolra fordítva):
IMPORTANT UPDATE METHOD AND RECOVERY SYSTEM ORIGINAL.
If you are someone who has removed the internal memory with the method that had posted here (ie your SD card now recognizes the File Explorer as "phone memory")Installation methods are official or System Recovery and CWM Recovery Update
DO A BACKUP OF YOUR APPLICATION, EVEN IF THE SYSTEM DOES NOT ELIMINATE THE DATA, do it IN CASE
- Version 000002:
Modified gps.conf, added and removed factoryReset.apk APN
The rom has the following:
- Default Launcher Jiayu
- Busybox
- Root (SuperSU)
- Applications Google and also included Hangouts, maps, navigation, google calendar
- Keyboard Android (Google official with swipe functions, what to write by sliding your finger across the keys without releasing)
- Support for writing keyboard VoiceApplications:
- GPS Status
- Jiayu
- Init.d (I could not enable init.d by kernel so I've made an application that runs the files located in / system / etc / init.d with root permissions)
- Root Browser
- Tethering 4.2.1
- Widget brightness 25% -100% (new version no longer freezes at hehehehe)Technical or guts Party:
- Override the EBR1 and EBR2 on first boot, to make them look the 2.5 GB must be restarted after the first complete boot, if you want when I shall see that in setting out the 2.5 GB resize.sh you can delete the file and files folder that are in the path / system / etc / init.d /, if not nothing happens either borrais
- It eliminates the phone storage if available 1.29
- Applied flyon, but only ram_manager and sdcardboostfix
- Gps.conf modified (it was on the G4B and went well the subject)
- Does not include recovery or modify the one you currentlyhttps://www.szarvaskovendeghaz.hu/
-
tboy72
aktív tag
Már itt is meg a dalsimes kínai topikba is ki lett tárgyalva. Az MT 6589 SOC és a GPS furcsa kapcsolata, tracker progik meghülyülnek. Mondjuk ez érdekes, mindenki más okot mond rá. Egyet kérdeznék, nekem vannak lementve GPS útvonalak még a SE Mini pro-val csináltam, ott teljesen korrekt volt. Átraktam a microsd kártyával együtt, és a JIAYU nemcsak a saját maga által készített trackingokat hülyíti meg, hanem amit az SD kártyán hoztam a mini pro-ról, arra is hülyeségeket ír. Na erre varrjatok gombot! Aztán csinált már olyat, hogy full térerőm volt, volt 3G hálózat is mégsem tudtak hívni, illetve az én hívásom sem ment ki.
-
zsocy
őstag
"Aztán csinált már olyat, hogy full térerőm volt, volt 3G hálózat is mégsem tudtak hívni, illetve az én hívásom sem ment ki."
Nekem is ilyen telóm van, nagyon jónak tartom, de szerintem egy telefonnál ez nem az aprócska bug kategória...
De ez tényleg ritkán fordul elő, újabb kártyáknál meg egyáltalán nem ha minden igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest