- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Jiayu G3S
Új hozzászólás Aktív témák
-
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu #9915 üzenetére
Kivancsi voltam, hogy mennyi penzt fogyaszt az, hogy a telefon ejjel-nappal szamol, ezert radugtam usb-s merore. 45:15 alatt 14184mAh-t mert, a mero fogyasztasa 4%, ha jol szamoltam 50ft/kWh-val, akkor az 54 ft/honap-ra jon ki az, hogy ejjel-nappal maxon porog a mobil processzora. Sajnos akku nelkul nem mukodik a telefon, azert kivancsi vagyok, meddig birja ezt a terhelest.
-
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu #9904 üzenetére
"""kesobb utananezek, hogy mire lehet hasznalni otthon folyamatosan tapolva szerverkent, webkamerakent vagy hasonlo."""
a webkamera funckiot kiprobaltam az ip webcammel, mukodik rendesen, de vegul annyira nem tunt hasznosnak.
Nagyon mas otletem pedig nem volt (pedig vegigolvastam vagy 20 google talalatot), igy furdo-video-keszulek lett a telefonbol, mert eleg sokat pihenek itthon a forro kadban. Igaz, hogy a jiayu a kepernyoje nem nagy, de a nagy pa'ra karos a keszulekeknek, ezert az uj mobilt inkabb nem vinnem be, ennek meg mar mindegy. Igy raktam ra digit, youtubeot, rtlmostot, dice playert, valamint a furdoben levo chromecast audiom taviranyitasahoz google play musicot es google castot. Tovabba ha esetleg nagyon pihenni akarok vagy majd repulok, arra noise machinet es rain soundscapet.
Es mivel sim kartya nincs benne es ebbol telefon mar nem lesz, kontaktlista se kell, nem fog mozogni, ezert gps se kell, nem fog fenykepezni, ezert kamera se kell, igy torolhettem egy csomo gyari alkalmazast: telephonyprovider.apk stkselection.apk stk1.apk cellconnservice.apk teleservice.apk dialer.apk mms.apk contactsprovider.apk contacts.apk googlecontactssyncadapter.apk calendarprovider.apk calendarimporter.apk chromebookmarkssyncadapter.apk printspooler.spk calculator.apk datatransfer.apk vpndialogs.apk livewallpaperspicker.apk userdictionaryprovider.apk systemupdate.apk systemupdateassistant.apk fusedlocation.apk ygps.apk locationem.apk gallery2.apk schedulepoweronoff.apk fmradio.apk
Az android rendben hasznalhato ezen alkalmazasok nelkul is. Igy indulaskor aka'r 280MB-ot eszik a rendszer, 700MB szabad memoria. Ugyhogy raktam ra egy boinc klienst, es egesz nap a szerverem usbportjara van dugva, hogy toltson es matematikai/titkositasi problemakat szamoljon. -
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu #9904 üzenetére
"""Igazabol en kezdek arra gondolni, hogy ez a wifi-alvas-fagyas nem szoftveres problema, es szigoruan veve nem is hardveres (forrasztasos, stb), hanem elektromagneses-mezo-arnyekolasi problema."""
Erre a furcsa elmeletre ujabb bizonyitekot szolgaltatott egy nemregi eset: most vettem egy uj telefont, es az atallas alatt egy ideig egyszerre hordtam a regit es az ujat. Egy nadragzsebbe raktam a 2 mobilt nehany percre, a Jiayu azonnal fagyott. Ezelott evekig nem szoktam magamnal hordani tobb telefont, viszont na vajon mi tortent az emlitett nyaralason? Hat persze, hogy akkor 10 napon at vegig 2 mobil volt nalam, az enyem es az asszonye, 1 nadragzsebben.
-
Miksa1
csendes tag
-
törölt tag
válasz
moli.hu #9860 üzenetére
Miután bejött ez a cirill chaptás azonosítás én sem tudtam belépni egy ideig.
De ha a bejelentkezésnél beírod a nevet és a jelszavadat, majd alul beteszed a pipát akkor küldenek egy belépő linkes levelet az email címedre. Csak megnyitod és már bent is vagy.
Kicsit körülményesebb mint régen, de legalább működik -
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu #9859 üzenetére
most azt az infot talaltam, hogy a 4pda forum a letoltesekre mindenkinek 404-et mond (403 helyett), aki nincs belepve. Talaltam login adatokat, viszont egy olyan orosz captcha van, amit meg a google translate androidos kamera-forditoja se tud megoldani. valaki tud oroszul?
-
Fred86
csendes tag
válasz
moli.hu #9852 üzenetére
Elnézést, de én nem láttam ezt a programot az összefoglalóban, amit linkeltem. A Advanced wifi lock-ra valóban van ajánlás, de az nekem nem működött, talán mert nem ugyanaz a probléma a két készülék között. Ugyanis nekem sajnos akkor is produkálta, amikor a wifi kikapcsolt állapotban volt. Ezért is gondoltam, hogy megosztom ezt az írást, hátha valakinek ez segít.
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz
moli.hu #9709 üzenetére
Oké, a kb havonta jelentkező "hívott fél nem elérhető" szöveg nem a világ vége, de azért akkor is érthetetlen hogy ott, ahol pár perccel korábban és később is elérhető, abban az adott pillanatban miért nem. Azt sem merem biztosra mondani hogy abban a pillanatban nincs hálózaton a telefon. Egyszerűen valami okból kifolyólag nem fogad hívást. A teló tulaja szerint esélytelen hogy az adatforgalom miatt lenne ez, irodában dolgozik, pc előtt, mindig van a gépén net, odabent sose használja a mobilnetet. Meg amúgy is, havonta jó ha kétszer fellép 1-1 percre.
Pedig elírás volt, a sem kártyaAkkor mostantól sim kártya.
Igen, a simkártya csere alkalmával szolgálató váltás is történt. A jiayuban alapból telenor, az enyémben bluemobile (telekom) kártya van. Felcserélve is a jiayut volt rossz hallgatni. De kihagyva a körből, egy régi nokiában a telenoros kártyát hívva nagyon rendben volt a hang.
Ilyen mikrofon hibát mennyiért és hol, ki javít? -
-
Miksa1
csendes tag
válasz
moli.hu #9613 üzenetére
Sziasztok,
Sikerült megoldani a Flashtool problémát!
Kb. 3 hét szívás után tök véletlenül nem FreeCommanderből indítottam el a Flashtoolt, hanem Start menu --> computer-ből. És láss csodát zokszó nélkül legyalulta a telefont, ahogy kell.
2015öt írunk, azért hajmeresztő, ezen múljék vmi...(Nem változtattam semmit az égvilágon)
Köszi a tippeket!
üdv,
M -
ÁrPi2
senior tag
válasz
moli.hu #9605 üzenetére
A legóccóbbat, a 12mm széleset vettem ( 895 Ft), decemberben történt , lekapargattam pengével a régi ragacs maradványait , illesztettem végig egy csíknyit ebből a kétoldalúból , lenyestem pengével ami túlnyúlt vagy fedte volna amit ne fedjen és azóta fix. (Zsebben és kabátzsebben hordom a telót.)
-
kispal87
aktív tag
válasz
moli.hu #9595 üzenetére
Nekem is lepottyant róla, először visszaraktam pillanatragaccsal, egy darabig bírta, de nem volt tartós.
Aztán telibe raktam 2mm széles kétoldalúval az egész felületét, azóta is úgy van.
Annyi, hogy én a díszléc sarkait minimálisan meghajlítottam befelé, hogy ne tudjon beleakadni semmibe.
Ja tényleg, a gyári ragasztót le kell takarítani róla ahogy javasolták is, hogy ne csak egy két helyen tapadjon.
Én amikor az alsó is megadta magát ráengedtem egy kis csiszolópapírt is. -
PirosHello
senior tag
-
PirosHello
senior tag
válasz
moli.hu #9587 üzenetére
Pillanatragasztót papírboltban láttam legolcsóbban (100Ft). Amúgy minden barkácsáruházban kapni.
Én már az alsót és a felsőt is pillanatragasztóval visszaragasztottam, mert leesett, azóta jó.
Viszont tapétavágóval, késsel, esetleg körömollóval érdemes a kínai technokol rapid maradványait visszaragasztás előtt eltávolítani (a telóról és a dekorléc belsejéről is). -
satel
tag
válasz
moli.hu #9586 üzenetére
tudom, hogy nem lehet egyszerre a kettőt. ki lehet választani, ahogy a gyáriban is, de itt ebben nem. csak a SLOT1-ben megy.
nem hiszem, hogy lekorlátozná bármely app, mert a telepítés után már egyből nem megy...
nekem az kell, hogy ne kelljen cserélgetni állandóan a kártyákat, ki lehessen választani, melyiken akarom, mint azt a gyáriban ki is lehette hogyan használod? cserélgeted? vagy megy mindkettőben?
-
-
DJ Diablo
tag
válasz
moli.hu #9565 üzenetére
Most feltettem KurtKobain féle decemberi spanyol romot. Arról csináltam egy screenshotot. Így néz ki:
Kép
Ennél is ugyanaz a probléma. Mobilnettel sincs változás. Mi okozhat ilyen gondot, ha friss rom van fent? Előtte volt egy akku százalék kijelzés problémám, össze vissza irkált mindent. Gondolom nincs köze hozzá.
Van még esetleg ötlet? -
sexymusprime
tag
válasz
moli.hu #3464 üzenetére
Én el sem tudom képzelni, hogy hogy hoztok ki belőle ennyit, én 2750-es akkumulátorral kaptam, és simán lemerül ~40-50 óra alatt átlagos használattal
(jó esetben.. volt már olyan is, hogy reggel töltöttem, elmentem valahova, másnap reggel pedig újra töltenem kellett) .
Valamelyik hétvégén egyáltalán nem használtam egy napig, és úgy merült 95%-ra (24 óra alatt, szinte végig kikapcsolt képernyővel, 1 simkártya, mobilnet nélkül). Akárhogy számolom, ez úgy 20 nap, hogy rá sem nézhetek. Az eddigi legtöbb, amit sikerült, az valamivel több mint 3 nap. Valamit rosszul csinálok? ;n;Egyéb kérdés: úgy tudom, hogy a 4.2.2-ben már kéne lennie Photosphere-nek.. én vagyok az egyetlen, aki nem találja, vagy szimplán félreinformáltam magam?
-
CippyO
tag
válasz
moli.hu #2096 üzenetére
Az a poén, hogy még a leggyengébb litium akkuk is képesek elviselni a kapacitásuk felének megfelelő áramerősséggel való töltést, de a többség az 1Xes mennyiséggel is gond nélkül megbirkózik.
Ez a mi esetünkben 0.5C(kapacitás) töltéssel 1.375A, ezzel töltve kb 2 és fél óra alatt tölt fel, mert a töltés végén csökkenti a töltőáram erősségét az automatika(csepptöltés, ha úgy tetszik).
1C esetén pedig a töltőáram 2.75A, ezzel a csepptöltés effekt miatt kb 1 óra 20 perc lenne a töltési idő.Természetesen ezek úgy értendők, ha nincs az akku terhelve, nem meríti a telefon.
Annak, hogy a telefonjaink nem töltenek ilyen villám sebességgel, annak az oka valószínűleg az, hogy a csatlakozó, vagy a belső szabályzó áramkör áteresztő képessége lényegesen kisebb, mint amennyit az akksi elviselne. Hogy ezt miért csinálták ilyenre, arra csak találgatni tudok...
-
nimfas
addikt
válasz
moli.hu #1858 üzenetére
pótolva lesz...
Mint említettem, mindenki más-más programot mondott... de hogy mit figyeljek azt senki
Este feldobom a kért adatokat, az érdekes hogy most 85%-on állt a telefon, pedig annyi történt hogy másik sim foglalatba került a kártya (sim2-sim1) ami elég furcsa... számomra
-
lexter00
őstag
válasz
moli.hu #1800 üzenetére
3 lépcsős minőségellenörzés?Olyan még az Apple-nél sincs, a sor végén van egy meós és a többit elvézgik a dolgozók pl aki a lcd-t szereli be a telefonba nála van egy csatlakozó és arra rádugja az lcd-t ha jó beépiti ha nem akkor megy a selejtbe és ez bele van számolva a takt idejükbe.És ezzel megspóroltak egy közte meós bérét.
-
CippyO
tag
válasz
moli.hu #1617 üzenetére
én is írtam nekik, szószerint ugyan azt a válasz kaptam, mint Te!
"Corning® Gorilla® Glass is featured on millions of the world’s coolest smart phones, tablets, and PCs.
Because of a non-disclosure clauses in some our customer contracts we cannot identify all the devices that feature Corning® Gorilla® Glass, so we encourage you to contact the manufacturer of your device. If you would like to know which devices do use Gorilla Glass or learn more, you can visit our website at www.CorningGorillaGlass.com. "
számomra ez azt jelenti, hogy lehet, hogy tényleg majomüveg van a kijelzőn, de szemmel láthatólag a gyártó is teljesen lesz@rja. rgo ha mégsem így van, az sem érdekli őket, ha kamuból azzal hirdetnek akár többszáz kínai készüléktípust. végülis valamilyen szinten ez is reklám nekik...
-
lexter00
őstag
válasz
moli.hu #1617 üzenetére
Ez csak egy rutin kikerlős email,nem akarnak adatokat kiadni és kész,szerintem a honlapon csak azok vannak feltüntetve akik külön fizetnek érte hogy lássa az user hogy igen ez tényleg majomüveges.
A Corning biztos tudja hogy kinek mit és mennyit szállít csak nem érdeke ezt mindenkinek világgá kürtölni.
De mióta is hírdeti a Jiayu magáról hogy Gorillás?Kb 1éve?Ennyi idő alatt a Corning biztos lépett volna ha tényleg csak visszélnek a nevével. -
Kornel
veterán
válasz
moli.hu #1617 üzenetére
ok... en irok nekik egy emailt!
megkerdezem toluk, hogy a jiayu hivatalos honlapjan kozolt adatok megfelelnek-e a valosagnak... (corning gorila glass2) -
benjoe1
aktív tag
válasz
moli.hu #1435 üzenetére
ezt gondolom a G3 és G3N topikba szántad...
-
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu #1208 üzenetére
ahogy azt moricka elkepezeli!
leteszteltem minideales romon az ext2-t: nem megy, ext4-et: nem megy, ntfs: nem megy, exfat: nem megy. maradt a yaffs2, arra mar nem volt erom, de azt amugy is korulmenyes kezelni linuxon (vagy mar van fuse hozza?)elmehet a picsaba a google, hogy egy 2012 vegi oprendszerben 4GB a max filemeret gyarilag, nincs kotelezo ext2 vagy exfat tamogatas. ha majd egyszer romot fogok cserelni, ez lesz az oka (eddig csak ez hianyzott a gyaribol)
-
CippyO
tag
az antutu szerintem sem a legmegbízhatóbb, memóriakártya benchmarknál pl van, hogy 40-50mb/s írást mutat, 4-5mb/s olvasás mellett, vagy akár fordítva... teljesen random, egymás után kétszer hasonló értéket sosem adott még.. ellenben az új 32gb-os kártya gyönyörűen muzsikál a gépben, nem lassul, semmi gond.
-
gulupeti
senior tag
Vasárnap óta megjavult a telefonom akkumulátora magától, pedig semmilyen programot nem töröltem a múlt pénteki rom telepítés-belakás óta! Gondolom valami oknál fogva megszűnt az a folyamat, ami eddig iszonyúan merítette, úgyhogy most már újra élvezhetem a hosszú üzemidő előnyeit. Remélem most már marad is így.
Tegnap délelőttől 42%-ra merült mostanáig, folyamatos wifivel, a mai napon 2 aktív simmel, mobilnettel, kis játékkal, böngészéssel.
Csináltam Antutu battery testet is, 857 pontot kaptam eredményül.Felraktam még vasárnap a Betterbatterystats programot is, amit wwenigma ajánlott, azonban azóta sem tapasztaltam semmiféle anomáliát. Amit még észrevettem az az, hogy a CpuSpy szerintem valótlan adatokat közöl, jóval több 1,2 ghz-en eltöltött időt mutat mint a Battery Stats Plus vagy a kolléga által ajánlott program.
Köszönöm mindenki segítségét az akkumulátor-mizéria megoldásában!
(#854) grizlisandor
Én innen rendeltem a tegnapi napon fóliát. Szerintem elég jó áron adják, tegnap rendeltem, a mai napon fel is adták elvileg. Majd beszámolok a minőségéről és a megérkezés sebességéről. A telefonhoz kapott fólia a felrakás napjától kb. 3 napot bírt ki, szombaton buliban kicsúszott a teló a zsebemből és a védőfólia durván szétkarcolódott, olyannyira, hogy az ember ujját reszeli a tapicskolás.
-
gulupeti
senior tag
A romot kicseréltem CoolBoy323 által magyarított romra, a hibát ez sem oldotta meg. Tegnap délután négytől kb. éjfélig 85%-ról 20% környékére merült úgy, hogy telefonálni alig telefonáltam, csak az időt csekkolgattam rajta, már ki kellett kapcsolnom, hogy reggelre is maradjon még egy kis delej. Bizonyára az újratelepítés után megintcsak felraktam azt a programot, amit nem kellett volna.
Ma viszont mintha nem merülne annyira, kb. 14 órakor húztam le a töltőről, jelenleg 86%-on áll, sokat nem nyomogattam mondjuk.CpuSpy:
Ettől kevesebbet kellett volna max. sebességen mennie? Úgy, hogy nagyon hozzá sem nyúltam a telóhoz?Batterrystats képek:
01
02
03
04
05Antutu battery testet még nem csináltam, de majd erre is sort kerítek.
-
kmisi99
addikt
Én is észrevettem, hogy lehet néha kamuznak. Volt eddig 4 valógi gorillás telóm 3 samsung meg egy LG köztük 1db GG2 Azokat ha kopogtattam valódi kemény üveget éreztem és simán erősen ütögettem akár kézzel is éreztem, hogy masszív mindet de pl egy lenovo a660 on ami elvileg gorillás én tökre puhának plasztiknak érzem a kijelzőjét.
-
IV. Béla
tag
előfordulhat az is, hogy a kínai gyártók nagyvonalúan bánnak az elnevezésekkel.
például retina kijelző elnevezést használnak, pedig azt a kifejezést - ha minden igaz - az apple levédette. ugyanakkor az is előfordulhat, hogy van vmi kínai strapabíró üveg, amit gorilla glass-nak neveztek el (hirtelen jobb nem jutván eszükbe).
a gorilla weboldalán például a lenovo sincs fent a mobiljaival, pedig aztán több készülékükön is (pl.: a660) reklámozzák a gorilla glasst. -
CippyO
tag
érdekes amit írsz a szálcsiszolt fémről, mert nálam egyértelműen látszik az illesztés mindenhol, és a fém részen sem látok kopást sehol, pedig én is közel 1 hónapja nyúzom. közelebbről megvizsgálva, látszik, hogy a fényes rész van visszacsiszolva, mert nem is egyenletes a végeinél, látszik hogy van pár mélyebb "árok" a csiszolásban..
a kijelző szerintem sem gorilla glass, mint említettem, nokia n8 után érezhetően gyengébb a karcállósága. a corning válaszát majd írd meg itt is, érdekel...
OTG hivatalosan sem támogatott.
-
gulupeti
senior tag
Ezért is állok értetlenül az egész előtt. Így lenne a normális ahogy nálad is van, meg nálam is volt, egészen tegnap előttig. Egyszer csak azt vettem észre, hogy merül és merül a készülék, ami azóta is tart...
Reggel bekapcsoltam a netes simet is, eljöttem dolgozni 1 óra alatt merült 10-12%-ot a telefon, borzalmas..
Egyébként csak 24 alkalmazás van nálam telepítve. -
benjoe1
aktív tag
Attól még hogy indai, lehet hogy ki tudja ejteni helyesen a márka nevét, ha már ennek az értékesítésével foglalkoznak nem kis mennyiségben. Amúgy volt már szó a kiejtésről (nem kell ehhez nagy kutatómunka), bár lehet ez sem helyes.
Nekem az a furcsa, hogy a kiejtés kiderítésének feladatára, a gondos mérlegelésed után a várható eredményre, mint professzionális kiejtésre, ekkora erőforrást vagy képes befektetni.Meg tudom nevezni másoknak is, okostelefon.
De még úgy is ki tudom ejteni, hogy dzsáju vagy dzsájü, amit lehet hogy kínában megmosolyognának, lehet hogy nem.
Ja, köszönöm a burkolt személyeskedést: "lusta, igenytelen, tanulni/okosodni nem akaro emberek ne pofazhassanak vissza."
-
benjoe1
aktív tag
Bocs, de van időd levelet írni, a volt kínai munkatársaddal beszélni, de beletekerni a videóba nincs?
Mindezt egy korrekt kiejtésért... de sok időtök van. Azt áruljátok már el, hogy miért olyan fontos ez? Gondolom egyik kínai "tájszólással" így hangzik, másikkal meg másképpen.Más. A rendelt tokokból az egyiket már hozta volna a postás, de nem voltam itthon, a másik vám elé van állítva. Majd ha valakit érdekel, készítek róla fotókat (bár a hirdetésben van belőle jó pár).
Ha valakit érdekel, akkor ezt a típusú kerékpáros tartót vettem, amit ma próbáltam ki. Szélességben és magasságban is egy picit nagy (kb. 1 cm-el), mélységben is egy kicsit. Majd egy kemény, vágható műanyagból fogok méretre szabni egy belső "bölcsőt".
-
benjoe1
aktív tag
Ez is egy érdekes kis alkalmazás: Lux Auto Brightness
-
moli.hu
őstag
Megneztem a fenymero szenzor SensorList-tel, minimalis erteke 800, ezutan 100-as lepesekben halad 1600-ig, majd ugrik 6000-re, 9000-re, 10240-re. A 800-as kezdoertek sokkolo, ennyire szar szenzor van benne? Ezek szerint a konfigbol csak a kovetkezo reszt hasznalja:
16 30
32 40
50 50
100 60
140 70
180 80
240 102
300 102
600 102
1000 102
2000 102
3000 180
4000 200
8000 210
10000 230
255
De a gyakorlatban megse eri el a max fenyerot, akkor ez hogy van? -
apeelme
addikt
Nem tudom, erre van-e specifikalt ertek (pl config_autoBrightnessLevels?) - nincs, ezért mondtam hogy le kellene mérni.
Elárulok egy nagy titkot...ezek az értékek szerepelnek szinte az összes kínai rom-ban...b@sznak rá és még nagyon sok mindenre...pl. power_profiles.xml "üres" és ennek ellenére mindenki szajkózza hogy milyen szuperül fogyaszt, vagy éppen nem jól fogyaszt a készüléke.
Szépen látszik is hogy 180-tól 2000-es LUX-ig csak 102-es brigthness-t hajlandó beállítani. Érzékeltetés képpen egy NEM napsütötte nappaliban ~40 lux, NEM napsütötte erkélyen ~1600 lux, tűző nap ~10000 lux.
-
exact6
tag
Van egy GravityBox nevű modul az Xposed-hez, amivel lehet az auto-fényerőt és még nagyon sok mindent állítgatni. Nem tűnik valami bonyolultnak a telepítése, bár én még nem tudtam kipróbálni telefon hiányában.
-
benjoe1
aktív tag
Itt írtam a GravityBox-ról
Ebben elméletileg lehet állítani, igaz csak 15 level van. Én még nem próbáltam ezt a funkcióját, mást igen (pl. 2. SIM nem található üzenet letiltása, center clock...) és működik a program. Ha tesztelnéd a Brightness beállításokat és közzé tennéd a megfelelő értékeket, azt megköszönjük. -
apeelme
addikt
A felvetésed részben helyes. Annyi a plusz amit elfelejtettél hogy ezen értékek szorosan kapcsolódnak az config_autoBrightnessLevels tömb értékeihez (ált. rögtön felette látod), pontosabban a config_autoBrightnessLcdBacklightValues egyel több értéket tartalmaz mint az első. Azt is elmondom hogy miért, és azt is hogy miért nem egyértelmű hogy azt kell állítani.
A config_autoBrightnessLevels értékeit a fényérzékelő szenzor által mért LUX határértékben kell érteni, és úgy hogy az első megadott érték - tömb[0] - LUX értéke 0-tól a tömb[0]-ig tart. Ehhez az első szinthez tartozik az általad is felvetett config_autoBrightnessLcdBacklightValues legelső értéke. A következő tömb[0]-tól tömb[1]-ig és így tovább...
Azaz ha config_autoBrightnessLevels első értéke 10, és config_autoBrightnessLcdBacklightValues értéke 22, akkor ez azt jelenti hogy a fényérzékelő szenzor által mért 0-tól 10 LUX-ig az LCD fényerejét 22-es értékre állítja (0-255-ig értendő az LCD min. max. fényereje). Ha config_autoBrightnessLevels második értéke 50, a config_autoBrightnessLcdBacklightValues második értéke pedig 38, akkor ebben az esetben a fényérzékelő szenzor által mért 10-től (mert ez volt az első LUX határérték maximuma) 50 LUX-ig az LCD fényerejét 38-as értékre állítja.A lent látható példán pedig jól látszik hogy mit próbálnék elmagyarázni, és az is hogy miért kell eggyel több értéket megadni config_autoBrightnessLcdBacklightValues-nak.
példa:
<integer-array name="config_autoBrightnessLevels">
<item>10</item>
<item>50</item>
<item>100</item>
<item>200</item>
<item>400</item>
<item>500</item>
<item>800</item>
<item>1000</item>
<item>1600</item>
<item>3000</item>
<item>10000</item>
</integer-array>
<integer-array name="config_autoBrightnessLcdBacklightValues">
<item>22</item> <!-- 0-10 -->
<item>38</item> <!-- 10-50 -->
<item>47</item> <!-- 50-100 -->
<item>63</item> <!-- 100-200 -->
<item>85</item> <!-- 200-400 -->
<item>94</item> <!-- 400-500 -->
<item>110</item> <!-- 500-800 -->
<item>126</item> <!-- 800-1000 -->
<item>162</item> <!-- 1000-1600 -->
<item>196</item> <!-- 1600-3000 -->
<item>250</item> <!-- 3000-10000 -->
<item>255</item> <!-- 10000+ -->
</integer-array>Ettől függetlenül le kell ellenőrízni hogy a mért LUX-ok helyes-e (ált. nem), mert így nem mindegy hogy mihez nyúlsz hozzá. Ehhez a méréshez ajánlom pl. Elixir2-t. Ezek után lehet eldönteni hogy mi a teendő. Remélem tudtam segíteni.
-
moli.hu
őstag
Elkezdtem utanaolvasni a javitando problemaknak, az elso a listaban az automata fenyeroallitas. Ugy van, ahogy gondoltam, a sok-sok rezidens appon tul egy fileban van tarolva a hasznalatos skala, csak sajnos nem az /etc-ben (mert miert is..), hanem be van csomagolva az egyik rendszer-apk-ba. Kitomoritettem a filet, a mi telefononunk ertekei:
<integer-array name="config_autoBrightnessLcdBacklightValues">
<item>30</item>
<item>40</item>
<item>50</item>
<item>60</item>
<item>70</item>
<item>80</item>
<item>102</item>
<item>102</item>
<item>102</item>
<item>102</item>
<item>102</item>
<item>180</item>
<item>200</item>
<item>210</item>
<item>230</item>
<item>255</item>
</integer-array>
Latszik, hogy ez el van cseszve, mert a 102 csomoszor szerepel. Persze az is kerdes, hogy hany elemu a skala, hany kulonbozo erteket irhatunk be ide. Nem tudom, erre van-e specifikalt ertek (pl config_autoBrightnessLevels?) vagy probalgatni kell?Mivel en nem szeretnem elcseszni a telefonom, es sose csinaltam meg ilyet, van valaki, akinek van egy szuz telefonja, amin nincs adat, es barmikor tud recovery-t csinalni ra, es ki tudna probalni a modositott rendszer .apk-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest