- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
Sziasztok egy kérdésem lenne felétek. Egy x3470 xeon proci elmenne egy maximus 3 geneben? felismeri? nem lesznek kompatibilitási problémák?. Gondolom a legfrissebb bios vagy egyáltalán nem? melóhoz kéne és ezért nem akarok x58-at. Vagy már ehhez ilyen supercomputer lap kell ASUS P7F7-E WS SuperComputer?
[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
N_A_S
veterán
válasz Razermazer #7356 üzenetére
joshua7 R2G-be használ 3570-et. Sztem vinné.
https://tinyurl.com/phnas
-
N_A_S
veterán
-
Razermazer
őstag
Hát majd beszélek a tulajjal, hogy próba vagy valami lehet-e mert így nem 100% biztosra nem akarok venni egyet. Hát elvileg akkor menne mivel a gene a maximus formula kicsiben
Azért ez érdekes lenne ha menne[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Edge
veterán
Skacok a prime95 mennyire megbízható? 1 óra teszt után hibázott 1 magon, IBT-t szoktam futtatni még. Igazából úgy csinálom hogy IBT-vel megkeresek egy feszt és ha lefut akkor jöhet prime95, ha azon is átmegy kb 1.5óra futással akkor nekem az már stabil.
Vagy primeot felejtsem el jobb a linx?
Lecseréltem xigmatek-et egy mugen2-re jó lenne ezzel már legalább 4ghz-en járatni a 860-ast
Van itt vkinek Asus P55-ös deszkája vagy mindenkinek gigája van? Jó lenne egy asusos tuti oc bios beállítás...Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
N_A_S
veterán
Szvsz teljesen jó a módszered. Linx ugyanaz mint az IBT.
Függ attól is melyiket hogy futtatod:
IBT akkor izzaszt igazán ha Maximum tolsz belőle mondjuk 5-10 tesztet, sztem többet ér mint a Standardból 25-30.
Prime-nál meg ha a proci végét keresed akkor SmallFFT, ha ram akkor meg Blend.
-
Motion_Blur
félisten
-
Edge
veterán
Köszi a válaszokat
Blend-et futtattam Prime-ban. Amúgy 4.4-et is tud a procim csak ahhoz már víz kéne 4.2 is elég forró a 4ghz lesz a célom, egyelőre tegnap 1.28-ig jutottam 1 óra környékén egyik magon dobott a prime hibát, úgyhogy megyek feljebb. Mennyi az ideális? Érzésem szerint 1.35 fölé már nem akarok menni.
Most MX3-as pasztát használtam, de van otthon arctic silver 5 is, hétvégén újrakenem azzal a procit kiváncsi vagyok jobb-e(vagy ne tegyem?).Motion_Blur : jaja simán előfordulhat ezért én ha prime is stabilnak bizonyul 3dmark-okat szoktam futtatni azok is érzékenyek a tuningra.
Asus lapod van akkor nézz már rá erre plz, ez most egy 3.8ghz-es beállítás nálam. A vcore-on kívül melyik értéket mennyire toljak fel, ill. ne hagyjak auto-n? 4ghz a cél most.thx
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
N_A_S
veterán
-
Motion_Blur
félisten
IMC voltage sok, bőven elég oda 1.3, max. 1.35V.
CPU Spread Spectrum - disabled
PCIE Spread Spectrum - disabledA többi oké, és fasza ha 1.2V alatt viszi a procid a 3.8GHz-et
1.3V-ot adhatsz neki nyugodtan akár 24/7-re is ha megkövetelni a 4G-hez
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Motion_Blur
félisten
válasz peetmaster #7370 üzenetére
üdv 4.5g fölött
örülök hogy megtartottad ezt a fasza procit, igazi kincs
nagyon szép eredmény!!Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
peetmaster
senior tag
válasz Motion_Blur #7371 üzenetére
Köszi! Már 4.2Ghz-nél úgy voltam, hogy ez a max, feljebb nem próbálkozom, de hajtott a kíváncsiság, mert rájöttem, hogy nem egy "hétköznapi" 860-at sikerült megkaparintanom.
Még egy 4.6Ghz-et jó lenne megnézni addig, amíg nem lesz melegebb az időjárás, csak már 215-ös blck-nál így is az UD4 határon járkálok.
-
Edge
veterán
válasz Motion_Blur #7368 üzenetére
Köszi
Amúgy IMC az a VTT álnéven ugye? Nemtom Asus mit különcködik
Egyébként nekem Asus esetén nagy negatívum hogy az újabb Bios-okba betették hogy az energiagazdálkodás funkció biz. bclk felett(asszem 164) nem működik, vagyis nem állítja terheléstől függően a vcore-t. Komolyan azt a Bios-t kellett volna hagynom amivel a lap jött ott még ez nem volt benne, azóta se tették vissza egyetlen Bios-ba se.(és hát a Bios downgrade kb. lehetetlen küldetés Asusnál) Na mindegy csak morgok
Biza viszi 1.2-n (pontosan 1.192) a 3.8-at Régóta így használom, csak előző hűtőmnek ez pont határeset volt. A Mugen azért ellesz a 4ghz-el is. Ezért gondolom hogy a 4.0-et vinnie kéne, remélem 1.3-on meg is lesz. Ja Mugen-re ráapplikálok majd még egy ventit kíváncsi leszek mennyit dob rajta, IBT-vel most 74 max (bár lehet a magas IMC miatt), xigmatek-el 85 volt. Most így néz ki a gépezet :
-
N_A_S
veterán
válasz Motion_Blur #7369 üzenetére
Nem tudom, de már nem is érdekel. Megyek 1155-re. El is adtam elvileg a procimat.
-
N_A_S
veterán
mondhatni. bár én azt hittem hogy ezeket már kicserélték, de ma döbbentem hogy nem. 3 hétig nem volt a listába és azt hittem hogy ez már lezajlott.
de annyira nem hat meg, mert elképzeléseim szerint ha megjön a javított akkor ezt beviszem és már rögtön adják is másikat. addig be se építem a házba
-
ittakary
nagyúr
Tudom nem túl izgalmas a problémám, de nem tudtok esetleg segíteni, hogy mik a bajok nálam?
Amikor először állítottam be a túlhúzott órajeleket (200*20 , QPI/Vtt: 1.33-1.35V, VCore: 1.275V, DRAM: 1.64V) akkor minden gond nélkül lefutottak a tesztek (IBT, Prime) sőt ami miatt belementem az egészbe, hogy idle-ben a CPU magok az alapórajeles hőmérséklet közelében voltak (29-30°C), és a fogyasztás is csak minimálisan volt magasabb (annak ellenére, hogy míg alapjáraton tétlenül az értékek: 1.2GHz, 0.86V , addig tuningolva mind kettő be van "fagyasztva" 4GHz-re illetve 1.275V-ra -> ezt mondjuk ne teljesen értem hogy hogyan lehetséges, hogy ilyen alacsony volt a fogyasztás ezen adatok mellett)Aztán észrevettem, hogy a magok 40°C körül vannak tétlenül, illetve a fogyasztás is jó 10-15W-al nagyobb mint a eddig (és jó 30-35W-al nagyobb az alapórajeles értékhez képest). Ezután már csak a káosz volt: IBT azóta nem fut le ezeken a feszültségeken (sőt VCore-nak adtam kicsit többet, 1.28xxV-ot, és QPI-nél is 1.35V-ot) és visszatért a tápellátás felől az ezelőtt csak egyszer tapasztalt sistergésszerű hang... Ja és már linkeltem kicsivel ezelőtt hogy az AIDA benchmark sem mutat olyan jó értékeket... Pár napja- most
Bárminemű segítséget nagyon megköszönökSzerk: ja és tegnap teljes BIOS reset ellenére , alapórajelen sem volt normális a helyzet: +5°C illetve +10W fogyasztás feleslegem volt... Szerencsére ez már megszűnt (magától )
[ Szerkesztve ]
-
Edge
veterán
válasz Motion_Blur #7368 üzenetére
1.3v-on(1.304) megy a 4ghz
IBT max-on 10x, Linx 20x, prime95 több mint 1 óra hiba nélkül. Azért 90+ fok is volt néhol... Remélem olyan extrém eset nem lesz hétköznapi használatban mint amiket ezek a progik szimulálnak.
JA és megoldódott a Bios gondom is találtam egy moddolt Bios-t a lapomhoz amivel az első Bioshoz visszatudtam térni itt még nincs bclk-s határa az energiagazdálkodásnak, plusz ezzel a Bios-al a mem read-em is jobb Aida-ban 18k-ról 21k-ra ugrott
[ Szerkesztve ]
-
Edge
veterán
LOL miközben szerkesztettem dumpolt egyet a gép picit feljebb tettem 1.31...
banyek pedig a tesztek lementek itt jött be az amit mondtatokTöbbékevésbé: éééééééééééé bbb
-
Edge
veterán
válasz ittakary #7379 üzenetére
Nálam hasonló volt tegnap este: a nagy tuning közepette észrevettem hogy az aida 21k helyett 15k-t mért... mondom mi a xar. Aztán feltűnt hogy ugyan mind a két memó modult látja az aida de össz memóriának csak fele annyit 2 gb-ot lát. Nosza be Bios-ba: ott is 2gb. Gép lekapcs memók ki+felcserélés aztán be és hopp már megis van a 4gb megint, elég para volt azért Így most megint jó de maradok egyelőre a tutin belőtt 3.8ghz-en, a tuningot később folytatom, mert kb megvan a fesz a 4ghz-hez de nemtudom mióta kezdett a memó szivatni, vagyis lehet a procifesz már rég megvolt csak a memó miatt hittem azt hogy mégse mivel dumpolgatott a gép. Kezdhetem elölről ez a szép ebben a dologban (viszont lehet lecserélem a ramjaim engem ne szivassanak...)
-
ittakary
nagyúr
válasz aleister #7382 üzenetére
Tápomnak tuti semmi baja, alig pár hónapos és nem is egy olcsó darab. Amúgy a "fura" hang nem a táp felől jött, hanem az alaplap procitól balra lévő izéi felől (vannak ott kondik + fekete kockák)
Hm... akkor megobszerválom RAM-okat, hátha azok hülyéskednek velem
[ Szerkesztve ]
-
peetmaster
senior tag
válasz ittakary #7384 üzenetére
A sistergés jöhet a vrm-ektől (esetleg kondik) is. Sajna elég kevés és gyenge vrm-el vannak ellátva az olcsóbb lapok, ebből kifolyólag nem nagyon bírják a túlzott terhelést. Ezért is hallod a sistergő hangot, mert izzadnak, mint állat. Az is lehet, hogy 1-2 már el is szállt, és ezért nem tudod már elérni a régebbi stabil beállításokat.
más: kicsit unatkoztam délelőtt és csináltam egy 24/7-es beállítást (ha szükség lenne rá). Lehet, hogy még egy lépcsőfokot lejjebb tudnék lépni a cpu fesznél, de nem foglalkozom vele, mert alulfeszelt beállításnak ott a 3.6Ghz 1.152V-al.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz peetmaster #7385 üzenetére
az én 24/7-es beállításom 4GHz-re:
sajnos több fesz kell neki, de cserébe nem melegszik
21 fokos szobában, levett oldallappal készült a teszt
BIOS-ban beállított fesz: 1.29375V, idle 1.288V
LLC on
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
peetmaster
senior tag
válasz Motion_Blur #7386 üzenetére
Szép eredmény!
Nálam 19 fok volt a szobában teszt alatt, mert előtte szellőztettem ki. Az előző hozzászólásomból viszont a lényeg lemarad: 1.15V-os QPI/VTT fesz elég neki a 4Ghz-hez. Valamelyik nap próbálok még egy 4.2Ghz-et LinX-el minél alacsonyabb fesszel. Csak nekem már eléggé melegszik 4.2-n.
-
Motion_Blur
félisten
válasz peetmaster #7387 üzenetére
1.15V? az nagyon beteg...
RAM fesz?
-
peetmaster
senior tag
válasz Motion_Blur #7388 üzenetére
Én is csak pislogtam, hogy ennyivel beéri.
A gyári 1600 CL9-hez elég nekik 1.600V.
-
ffodi
veterán
A hátterem!
Az én procim sajna nem megy ilyen jól.......
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Edge
veterán
Szép
Hogy állítottad be hogy más fesz legyen idle és full?
Más: dumpolgat a gépem még, mit tegyek? minek adjak még feszt?
Mert a cpu tesztelő cuccok lemennek szépen viszont random dumpol a gép pl netezés közben vagy gamelés közben...
proci? imc(most:1.31)? ram(most:1.65)? Ramokat 2000-en hajtom régóta mivel 2000-es ramok, lehet már elöregedtek ?Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
Edge
veterán
válasz Motion_Blur #7393 üzenetére
faxa gz!
egyéb feszek hogy alakultak?
-
peetmaster
senior tag
-
Motion_Blur
félisten
válasz peetmaster #7396 üzenetére
Ez be széép
Terhelés alatt mekkora a fesz? Droppol valamennyit?
-
ffodi
veterán
Nagyon beteg procijaitok vannak!
Mondjuk a 4000MHz-hez nekem is "csak" 1,3V körül kell.Winrar-t sikerült megoldani, hogy 6k felett kapj?
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
peetmaster
senior tag
válasz Motion_Blur #7397 üzenetére
Néha felugrott 1.296V-ra, de nem volt jellemző. Majd ha tudom nélkülözni pár napra a pc-t, akkor mindenképp elküldöm kupaktalanítani a procit (mint már korábban írtam, kicsit púpos), mert nem normális, hogy egy D14 nem tudja hűteni 4.2Ghz-en. Ezeket a hőfokokat 18 fokos szobában produkálja.
-
Motion_Blur
félisten
válasz peetmaster #7399 üzenetére
Nem lenne elég egy polír?
Nálam nagyon sokat számított hogy a noname fehér paszta helyett MX-2-t raktam a procira, és az eddigiekkel ellentétben nem kentem szét a kupakon, hanem csak középre nyomtam egy kicsit.
Engem ez a video győzött meg: [link]
Ezt nem feltétlenül neked linkeltem be, mások számára is hasznos lehet
ffodi: a fentebb linkelt beállítások mellett ~ 4500 KB/s..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest