Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VTI-Totya

    tag

    válasz olbeteam #14348 üzenetére

    Ha egy sáv van én nem erőszakoskodok.

    Össze keveritek a szezont a faxommal már megint.
    Két sávos úton:

    25.§.(2). Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni.

    36. § (1) Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) a külső (jobb szélső) forgalmi sávban kell közlekedni. Más forgalmi sávra ráhajtani csak előzés, balra bekanyarodás, illetőleg megfordulás céljából szabad.

    (2) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba vissza kell térni. Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy - lakott területen - távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza.

    Ha valaki nem tudja a közlekedés szabályit, akkor ezek szerint az is fél disznóért kapta a jogsit mint a sok buta czigó........

    Ez a törvény a mai napig is él, csak a sok kúvára tudok vezetni oktatónak sincsen fingja róla, hogy ez most mit is jelent és hogyan is kellene betartani.......

    150-nél tolok egy negyediket és a lehúzott ablakon dobom neked a fehér zsepit, hogy töröld szemed, szád.

Új hozzászólás Aktív témák