Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz cocka #13852 üzenetére

    Úgy vettem észre, hogy az a trend, hogy erről a boltok folyamatosan szoknak le, mert gondolom rengetegen panaszkodtak az offline-ság miatt.
    A contactless fizetés sohasem offline, dombornyomott kártya esetében sem.
    Annyi mindenképpen meg történik, hogy a terminált üzemeltető bank megvizsgálja (kapcsolódás), hogy a kártya érvényes-e, nincs-e letiltva. Az megtörténhet 5 ezer (most 15 ezer) alatti fizetés esetében, hogy az elfogadó bank nem kér online egyidejűleg engedélyt a kibocsátó banktól a tranzakcióra, amit a kibocsátó bank fedezet vizsgálat függvényében engedélyez vagy sem.

    Az hogy van egy flag, amit a kereskedő beállíthat vagy a bank, az ne legyen már opcionális.
    Ez a beállítás valóban opcionális, de nem a te igényeid szerint fognak dönteni.
    Ha a tranzakció során nincs engedélykérés a kártyakibocsátó banktól, akkor ez a gyakorlatban pár másodperccel lerövidíti a lebonyolítás idejét. Nagyforgalmú helyen elvben gyorsítja a fizetést, a pénztárok kapacitását növeli. Gyakorlatilag azonban értelme nincs. Az üzlet nem nyer vele, a kártyahasználónak valóban kényelmetlen, hogy nála a lekönyvelésig nem jelenik meg a tranzació. De nem mi döntünk.

    ... PSD2 kapcsán van ... Ha az Amazon bármely (akár európai) honlapján fizetsz kártyával, a kártya megadásakor még a CVC2 kódot sem kérik, ...
    Más (lazább) a kártyahasználat biztonsági szabályozása az USA-ban, mint Európában. Ott a cvc2 használata is opcionális. A PSD2 is Európára vonatkozik. Ezért nincs pl. az Amazonnál második biztonsági elem (pl. sms). Hogy ott is bevezetik-e, majd elválik.

Új hozzászólás Aktív témák