Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh00st
tag
Sziasztok,
Gépház és konfig csere volt, gondoltam megosztom Veletek
Minimal dizájn és ez most ARGB mentesA Corsair 750D- t váltotta egy 7000D...
Jelenlegi konfiguráció:
Corsair 7000D AE
ASUS TUF Gaming Z790-Plus
G.Skill Trident Z5 32GB DDR5
13900K / EK-Nucleus AIO CR360 Dark
Asus TUF-RTX3080
Corsair HX1200VGA csere még lesz, aztán valószínűleg pár évig ez így marad
[ Szerkesztve ]
<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
addikt
válasz Gh00st #71501 üzenetére
Szuper lett, használd egészseggel
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
pilipi
aktív tag
válasz Grave_444 #71499 üzenetére
Tesco gazdaságos gép, de elvagyok vele.
SAVIO Shadow X1 ház (cserélve lesz hamarosan, csak még nem tudtam dönteni mire)
Igazából a Cooler Master MasterBox Q300L tetszene, csak oldalt vannak a gombjai így nekem az kilőve( hacsak nem cserélek asztalt is hozzá)
#71081 itt nem férnék hozzá a gombjaihoz
Msi socket 1700-as lap
Intel Core i5-12400 CPU
Msi GeForce RTX™ 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC VGA
Deepcool AK400 hűtő
ARCTIC P12 PWM PST 4x hűtő
Deepcool PF700 táp
G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz memória
2x Samsung SSD (256, 512)
1Tb Toshiba HDD -
Laraxior
titán
válasz Gh00st #71501 üzenetére
Legjobb ház, nekem is ugyanilyen van, csak feherben
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
KAMELOT
titán
-
addikt
válasz spleenszuru #71510 üzenetére
Azt szokta mondani, tegyél bele "rendes vizet"
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
-
Speedy007
őstag
Sziasztok!
Íme a konfigom szerintem kb.80% kész van lehet még mit finomítani de egyenlőre megteszi
- MSI MAG B650M MORTAR WIFI (kapott egy Intel AX 210 kártyát a Meditek-s hulladék helyett)
- AMD Ryzen 7 7700X- ARCTIC Liquid Freezer II 360 A-RGB
- Kingston FURY Beast DDR5 6000MHz KF560C36BBEK2-32
- WD BLACK SN770 NVMe SSD 2*1TB
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G
- Corsair RM850e- LIAN LI - LANCOOL 216 ARGB - FEHÉR
- 3DB Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB White
- 3DB Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB White
- 2DB Lian Li 16CM-s ventillátor (fontolgatom hogy ennek a helyére is 3DB Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB White kerüljön mert így oldalra bírom költöztetni a bekapcsoló gombot)[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Speedy007 #71514 üzenetére
Tetszetős AMD build
-
Speedy007
őstag
válasz KAMELOT #71517 üzenetére
"Rá foghatjuk" Lehetne csiszolni mit még rajta fehér AIO-t bele tenni pl. Lian Li-t , Tápból is fehéret mert sajnos a toldókkal nem kompatibilis mivel 4DB 8 pines csatlakozó van a tápon ebből 2-t elvitt a CPU és a maradék 2-n az VGA van. De így is pofás lett valóban köszönöm
-
GumisPeter
senior tag
Sziasztok,
El is felejtettem feltenni a kis varrógépet.
🙂
Video :
[link]Néhány mondatban bemutatnám ezt a gépet, ami közel 1 évig készült.
Ez a gép gyakorlatilag tiszta Asus és Alphacool épités, a főbb hardvereket tekintve.
Hálás köszönet a hazai Asus és a német Alphacool támogatásáért!
Az alap egy 100 éves Singer varrógép asztal, ami teljes felújitáson illetve átalakitáson esett át.
Az asztallap nagyobb méretű lett, ugyanakkor 200mm magasabb lett a lábazat.
Az asztallap középső részére beépitettem egy régi Asus laptopmonitort, 2 ujjnyi billentyűzettel együtt, ami a rendszerre van kötve elsődleges kijelzőként. Ezt egy kínából rendelt hdmi monitorvezérlő hajtja.
A teljes hardveregység egy aluminiumból épitett keretre került, ez egy CNC lineáris sinrendszeren mozog. amit egy emelőmotor 200mm magasra kiemel az asztal síkjából.
Ez távirányitással vezérelt, egy programozható garázskapu vezérlőnek hála.
Teljes folyadékhűtés, egyedileg tervezett kábelcsatornák, gyakorlatilag az összes kábel el van rejtve.
A folyadékrendszer egyik csövében elhelyeztem egy üvegtáblát, amit AlphaCool gravirozással láttam el, ez nem rontja a folyadék áramlását, ugyanakkor ilyen típusú reklámfelületnek mondhatni az első a világon.🤪
A varrógép pedálos hajtása egy kerékpárdinamón keresztül egy korhű asztali lámpát hajt, amikor tekerik a lámpa világít. Ez természetesen csak egy vicces kiegészités, de elég látványos. :)
Az asztal 2 kihúzható fiókját hangszóróvá alakitottam, McAudio 100mm 2utas autó hangszórókat építettem bele, amit egy külső erősítő 2x50W hajt meg.
A gépen Windows10 rendszer fut, bármilyen játék, demo vagy akár tesztprogram futtatható rajta.
-Asus ROG Rampage VI Extreme
-AMD Ryzen 5 5600X
-Asus Rog Strix RX6700XT 12GB OC
-AITC Kingsman DDR4 4x8GB
Sajnos a német DCMM versenyén abszolúte semmi eredményt nem értem el vele, miközben a rendezők odacibálták a legtöbb vendégüket bájologni, ugyanakkor a német Kanal eins műsorában a legjobb 7 gépet bemutató adás az 5. helyre értékelte a munkámat.😉
Kanal Eins tv adás:
[link]A látogatók imádták, néhány építő is elismerte, hogy elmebeteg vagyok, a zsűri meg valamiért úgy döntött, jobbak a hazai építések.🤪
Mondoconon készültek a fotók és a videó is.
Üdv
GP[ Szerkesztve ]
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
addikt
válasz GumisPeter #71519 üzenetére
Nagyon kreatív, biztos sokszor hallotad már, de gratulálok
-
addikt
válasz GumisPeter #71521 üzenetére
Mennyi idő volt ezt összerakni?
-
GumisPeter
senior tag
válasz Angie™ #71522 üzenetére
Durván 1 évig, munka mellett ahogy időm engedte, meg amikor jött hozzá cucc.
Sokszáz óra, aminek nagy része a mindennel rohangálás , legfőképpen asztalos barátom műhelyébe, az volt a legtöbb munka.Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
KROK640
nagyúr
Aztaleborult ... Hát ez tényleg elmebeteg
Láttam már néhány igazán durvát (steampunk stílusú házat, vagy olyat amiben halak úszkáltak és a komponensek gyakorlatilag víz alatt voltak, de elég a saját airbrusholt házamra gondolni) de ez mindenképp emlékezetes!
Még annyi kieget tennék hozzá, hogy esetleg a lámpa USBn keresztül is világíthasson, ne csak a dinamo által.
nem semmi gép![ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
palfitom
félisten
Gratulálok!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
guftabi96
addikt
Újítottam kicsit. A modernebb házakban nyilván jobban el lehet rejteni a kábeleket, de azért igyekeztem.
Kifejezetten szerettem volna, hogy ne legyen karácsonyfa sem belül-sem kívül.Azon még gondolkozom, hogy alulra tegyek-e egy 14-es ventilátort. Nem tudom, hogy az amúgy se túl jó szellőzésre milyen hatással lenne, ha alul lenne egy befújó.
#KeepFightingMichael
-
VTom
veterán
válasz ScomComputer #71530 üzenetére
Ja, mert a fogsor igazából csak mutatóba kell, funkciója nincs.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
guftabi96
addikt
válasz Grave_444 #71527 üzenetére
Iszonyat nagy és nehéz. Gondolkoztam már rajta, hogy lerakom az asztal mellé, mert nem férek tőle.
A Lego ideiglenes megoldásnak indult, de már 2 hónapja így van, de le lesz majd valamikor cserélve.#71528 duronx
Az előlap és a teteje zárt, az oldalukon van egy-egy keskeny perforált sáv. A tetején a képen látszódik is, az elején a másik oldalt van.
Itt látszódik a képeken, hogy hogy van.
Hőfokok vállalhatóak.
Bf2042 128 fős multiplayernél kb 100%-on teker a cpu és a kártya is. Előbbi olyan 65-70 körül szokott lenni, a processzor (curve optimizer -20offset) pedig 78-80 között.
De a ventilátorok is 1000rpm körül mennek, szóval nagyobb zajért cserébe lehetne nyerni pár fokot.#71529KAMELOT
Na, ilyen biztos nem lesz még moduláris táppal sem foglalkoznék ezzel. Ráadásul teljesen zárt az oldala. Teljesen jó nekem ez így.#KeepFightingMichael
-
mancer7151
tag
Imádom a varrógép dolgokat, nekem is van 2 lábam asztalok lesznek. Ez így marhajó lett, gratula!
-
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
válasz mancer7151 #71535 üzenetére
Köszi, örülok, ha tetszik.
Ezekból a varóógép dolgokból remek cuccokat össze lehet rakni, láttam mostanában fürdőszobai mosdót, iróasztalt, dj pultot.Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
zsombor22
aktív tag
Volt egy több mint 10 éves Cooler Master Haf X-es házam ,és kedvet kaptam hogy kicsit átszabjam.
Ki vágtam belőle az 5.25 és a 3.5 hdd tartókat.
Volt itthon egy Arctic LF II 420ARGB az be került felülre.
A táp kábel takaró alá ment egy hdd fölé egy ssd.
Eddig is egy nagyon jól szellőző ház volt de most brutál jó lett.
Rá jöttem ha nincs mit építeni,akkor is találni kell valami építeni valót (4. gép itthon)Így nézett ki fénykorában.
És az átalakítás után.
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
Laraxior
titán
válasz zsombor22 #71538 üzenetére
Én is ugyanígy kirámoltam az NZXT Phantomból mindent, és az elejére begyűrtem 3x280 radit 4 ventivel szendvicsbe
Pedig már betettem egy házat a figyelőbe, hátha beakciózzák, de így mégse kell"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
SoulReaver
veterán
válasz Laraxior #71542 üzenetére
Milyen házat tettél figyelőbe?
Nekem a Phanteks Enthoo pro már kicsit elavultnak érződik, pedig felpimpeltem az évek során.Inkább a letisztultabb házak jönnek be, amikben már nincs semmilyen lemezmeghajtó vagy hdd beépítési lehetőség. Jobb kábelmenetdzsment.
Igazából ebből is kiszereltem mindent, mert csavaros, de akkor is kell valami új
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz SoulReaver #71543 üzenetére
Még egy 7000-et, csak feketeben
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
addikt
válasz zsombor22 #71538 üzenetére
Nagyon jó lett, csak ámulok
-
TechN7ne
nagyúr
Lap ,cpu csere és egy hatalmas nagy takarítás (gépházat is elemeire szedtem).
Szerk.
Sajnos a kép nem adja vissza ,hogy becsukva mennyire szép az egész ,+ nem vagyok egy profi fotós.
Cpu hűtés borda hatalmas és sokat takar ,lehet majd lecserélem más léghűtésre de jelenleg tökéletesen végzi a dolgát nagyon halkan.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TechN7ne #71547 üzenetére
Patika lett !
VGA nem fér el a függőleges tartóban ? Akkor nem húzná a lapot és alátámasztani sem kellene.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
TechN7ne
nagyúr
SoulReaver és jokeph
Nagyon szépen köszönöm
Függőlegesen a vga gyanítom beleérne a cpu hűtésbe mert kilóg egy picit a csavartól és annyi hely nincs már.
Vga-nak a teteje szebb mint a venti része ,így sztem jobban néz ki.Egyedi kábelekre gondoltam ,van egy srác itt az aprón elég megbízható ,majd lehet ráveszem magam.
AIO-t sajnos nem szeretem ,volt már és nem halkabb egy minőségibb léghűtéstől + több odafigyelést igényel.
Picit kisebb fehér léghűtésben gondolkodom csak még nem tudom melyik legyen az ,így is már majdnem búcsúztam az alpenföhn brocken 3 hűtéstől de a végén kiderült ,hogy az Asus b660 lapon van lga1200-as furat.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 10
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok