Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz Daneeka #10753 üzenetére

    Ezek szeretnek melegedni. Kicsit régen terveztem ilyenre hűtőbordát, de nagyjából úgy kell számolni, hogy amit eldisszidálnak, az a (bemeneti fesz - kimeneti fesz) * áram.

    A normál, TO220-as tok (a műanyag tokos) 25 fokon nagyjából 2W-t tud borda nélkül elfűteni maximálisan. Nálad a fesz különbség 7V, ami annyit tesz, hogy legfeljebb 285mA áramot vehetsz ki tápáganként, vagyis az összes rendelkezésre álló teljesítmény kb. 6W lesz összesen.

    Megnézve a középső görbét, ott van hűtőborda, a te esetedben az már maximális kihasználhatóságot jelentene. Anélkül, hogy kiszámolnánk konkrétan a kellő bordát, azt javaslom, hogy mindkét stabilizátort lásd el 1-1 bordával és pasztával, pl. amit számgép tápokból lehet kitermelni bordát, azok tök jók, azokon van csavar, meg minden hozzá. Aztán max lehet rá tenni nagyobbat, de nem tartom valószínűnek, hogy kevesek lennének.

    Mi ilyen kapcsolásban terveztünk velük:

    Mivel itt külső tápellátást használtunk, D2 vigyáz a fordított tápfesz kivédésére, a D1 pedig a kimenetien megnövekvő fesz ellen véd, az ugyanis hamar zárlatossá teheti a stabilizátort, beengedve ezzel a 19V-t az áramkörbe.

    Nagyon extra igények esetén még soros fojtó tekercs is volt bent, de azt a rajzot most nem találom.

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák