Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alphamooncam

    őstag

    válasz #92251648 #93444 üzenetére

    Köszönöm ! :R

    "Ahogy írtam, az állóhullám fix terjedési útvonalon alakul ki. Ha abba nem esik bele a kezelt sarok, akkor semmi hatása nem lesz a kezelésnek."

    "Az axiális állóhullámok pontosan 180 fokban verődnek vissza..."

    Fix. 180°

    Adott zavaró hullám -legyen mondjuk 45Hz tökmindegy, mint nálam - a szoba minden sarkában megjelenik, feldúsul, lent is fönt is, jobb és baloldalt is.

    Tudjuk, hogy a mélytartomány gömb alakban terjed.

    Mondjuk ha nem így lenne, nem tudom elképzelni, hogy juthatna el minden sarokba, ha kizárólag 180°-os visszaverődés alakíthat ki állóhullámot.

    Aztán itt van az tengelyirányú ( Axiális) mellett az érintőleges (Tangenciális) ill. az általad nem említett Oblique, azaz ferde síkú állóhullám, mert tudjuk, hogy vannak.

    Hogyan lehetséges, hogy a hosszúsági, magassági és szélességi és ezek különböző kombináció is egy különálló állóhullámot tud létrehozni?

    Nem értem, hogy egyébként hogyan alakulhatnának ki, ha csak és kizárólag a 180°-os visszaverődés hozhat létre állóhullámot.

    Ezek számomra ellentmondanak a fix terjedési útvonalnak, én inkább azt gondolom, hogy zárt térben vándorol az a hullámfront, és a legritkább esetben találkozik a maga irányából érkező hullámmal.

    "No de mi lesz a rezonátorban maradó hangokkal? Duzzad tőlük a rezonátor, mint a lufi?"

    ???

    Helmholz rezonátor nyilván nem duzzad, és nem is pukkan ki, de akkor megfordítom a kérdést, szerinted milyen elven működik, akkor is ha nincs benne szálas csillapító? Hogyan nyel el?

    Miért, és hogyan lehetséges egyáltalán hangolni a Helmholz rezonátort?

    [ Szerkesztve ]

    Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

Új hozzászólás Aktív témák