Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Phoenixy

    senior tag

    Sziasztok,
    Remélem, hogy a megfelelő helyre írok.
    Egy kifejezetten érdekes problémám van. Egyik helyen ugyanaz működik, másik helyen nem, csak a TV más.
    Próbálom röviden összefoglalni: Adott egy Marantz PM5003-as erősítő, egy JVC (Full HD LCD) TV, egy Blu-Ray lejátszó (Panasonic) és 2 hangfal. A cél az, hogy a TV helyett a hangfalakon legyen hang. Ez itt működik is. A TV Scart csatlakozójában (AV1) van egy átalakító, hogy kifele menjen a hang és ne befele, mint alapértelmezetten és az audio kábel (piros és a fehér, bocsi nem vagyok ebben nagyon otthon, biztos van jobb neve is) bemegy az erősítőbe. Az erősítőből pedig másik kábel megy a hangfalakba, illetve a Blu-Ray lejátszóból megy egy HDMI kábel a TV-be. Azon ugye bemegy a kép és a hang is, majd a hang kimegy az erősítőbe és rendesen szólnak a hangfalak.
    VISZONT egy ismerősnél van egy ugyanilyen erősítő és valamit le szerettem volna játszani, ezért átvittem a Blu-Ray lejátszót (mert neki csak DVD van) és ugyanígy összekötöttem és nem működött. Az ő TV-je egy LG TV (HD Ready LCD).
    Nem hittem el, hogy nem működik, valakinek ötlete, hogy miért? Állandó sistergő hang jött és semmi más, csak a TV-n keresztül volt hang. Ha a DVD-jén keresztül hallgat valamit, akkor van hang a hangfalakon, de a DVD-je még Scartos és nem HDMI-s.
    Megkértem még valakit, hogy nála kipróbálhassam, kénytelen voltam mindent átvinni, mert ott se hangfal, se erősítő (se Blu-Ray), csak egy Panasonic TV és ott is tökéletesen működött.
    Bocsi, ez még így is hosszú lett.

    [ Szerkesztve ]

    Motorola Edge 20 Pro

Új hozzászólás Aktív témák