Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt

    Az egyik fórumtárs kérdezte hogy az említett 268-006-000-ás kábelre hogy szokás ráforrasztani a csatlakozókat.
    Ha nem gond, itt válaszolok, mert ha újra felmerülne akkor egyszerűbb lesz hivatkozni.

    Az említett kábel két eres és árnyékolt.
    Hifis körökben figyelni szokás a kábel irányára is :)
    A hangszórókábelt is pl. úgy szokás használni hogy ami rajta van felirat annak az olvashatóságát figyelik (normál módon, balról-jobbra) és így az erősítőtől a hangsugárzók irányába mutató felirattal használják.
    Így szokás ez a készülék összekötő kábeleknél is, tehát a dac vagy hangkártya irányából van az olvashatóság az erősítő felé. Így akárhányszor is szedik szét és rakják össze a rendszert a kábelek mindig ugyanúgy kerülhetnek vissza.

    Tehát veszel majd 4 db. szerelhető rca csatlakozót (apa), ha van lehetőség választani akkor pl. 2 piros színjelölésűt és 2 fehér színjelölésűt kérjél; mert az aljzatoknál is általában ezt a két színt szokás használni.

    Tehát leteszed magad elé az asztalra a kábelt úgy hogy balról jobbra mutat rajta a szövegirány (hangkaritól, dactól --> erősítő felé). Előveszed mondjuk a két piros színjelölésű rca-t. Szétcsavarva így néz ki; mint láthatod van egy középső része, oda történik az egyik forrasztás és van egy másik nagyobb felület ami a külső résszel van kapcsolatban, ide történik a többi forrasztás. Ez meg egy másik ábra, látszik rajta a minimális kábelér ráhagyás és szükséges csupaszolási hossz is.
    Tehát a bal oldalon (forrás oldal, hangkari, dac) a kábel piros erét beforrasztod az rca közepéhez, a zöld eret pedig "külső rész lemezének" belső felére, az árnyékolást itt nem használod, nem forrasztod sehová.
    A jobb oldalon (erősítő oldal) a kábel piros erét szintén hozzáforrasztod az rca középső részéhez, a zöld eret és az árnyékolást meg az rca "külső rész lemezének" belső oldalára.
    A másik kábelnél ugyanezt megismétled és kész is vagy.
    Pár kép: 1; 2; 3

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák