Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz Speeedfire #73924 üzenetére

    Az első, hogy cserélni kell a hangszedőt. Ha régi és sokat ment, akkor már eléggé kopott tud lenni és azért, ha régi és nem ment, akkor meg beálltak benne a rugalmas alkatrészek és azért. AT 95 vagy inkább AT 100 bele. Aztán a meghajtószíj -legyen tartalék, az új tényleg jó legyen rá stb.

    Aztán a derékszögek legyenek derékszögek, a lemezek ne legyenek meggörbülve, a rugók rugózzanak. A motor hangtalanul forogjon, és ha lehet szabályozni a sebességét, akkor szabályozódjon. Tányér ne üssön, tányércsapágyban legyen olaj, hangkar ne kotyogjon, antiskating, tűerő működjön.

    Ez a Dual nagyon egyszerű egy gépecske, azt semmiképpen.

    A két NAD/Tesla már csőkaros, át is van kábelezve így használhatóbb, mint eredeti állapotban. Az Ortofon FF és az AT hangszedő is kuka. Ha jó állapotban van, fémlemez nincs meghajolva, rugói nincsenek összegányolva, motorja rendesen működik, akkor jó vétel lehet, és hát szokták tuningolni is. Azt tudni kell, hogyha az ember leszedi a műanyag borítását, jobban szól, de akkor azért marha ronda. Ja és a Prohardveres hirdetésben azt nem értem, hogy a 45-ös kislemezhez való központosító nem jár. Az speciel az eredeti gumi tányér középső része, kétféleképpen lehet a helyére tenni, az egyik oldalán van a kislemezekhez való gyűrű. Ha ez nincs meg, akkor nem lehet a helyén tartani a gumi tányért, úgy kuka.

    A kis Pio ha rendben van, szintén jó lehet, csak megfelelő állvány-asztalka kell hozzá. És messze-messze ez néz ki a legjobban.

    Nem tudom, hogy hány lemezed van, de ha nincs még, csak most kezdenél gyűjteni, akkor viszont lebeszélnélek mindről. Egy igazán tisztességes lemezjátszó az valahol itt kezdődik, kell hozzá még állvány, hangszedő, jó phono elektronika, és a lemezek sem éppen olcsók és napról-napra drágulnak. LP-t torrentezni meg ugye.... ;]

Új hozzászólás Aktív témák