Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    Ne keverjük ide a vallást, a hitet, teljesen rossz irányba visz, komolytalanná válik így még a placebo hatásokról való eszmecsere is. Egyébként sem értettem sosem, miért beszélnek néhányan hitről sokszor a hifivel kapcsolatban, én például mindig nagyon távol tartottam a kettőt egymástól, nem is értem miért keverik bele egy bármilyen hifivel kapcsolatos beszélgetésbe, ez egyszerűen káros. A táborozás dettó.

    (#69973) Nemir Ombe: Nem arról van szó alapvetően, hogy felesleges a drága kábel. Egyszerűen csak ha az ember talál egy olyan kábelt, ami ugyanolyan, vagy jobb, vagy csak picit rosszabb a saját rendszerben szubjektív megítélés alapján, mint egy jóval drágább, akkor nyilván az olcsóbb kábelt választja.
    Ha meg jobb a drágább kábel, de ár/érték arányban nem éri meg az illetőnek, akkor nem veszi meg, ez ilyen egyszerű.
    Van aki meg már olyan magas szintre eljutott, hogy igazából csak a kábelek cserélésével tud előre lépni, ha rájön a hifi bogár, de ez már egy véglet.

    (#69975) gordonfreemN: Attól függ, hogy mennyire rossz a szobaakusztika és a forrás. Egyébként egy kábel simán okoz olyan plusz torzítást, ami a forrás készülék gyengeségeit erősíti fel, vagy pont abban a frekvencia tartományban torzít, ahol túl sok a visszaverődés, rezonancia, vagy állóhullám. Ez mind összefügg, ezért kell mindig rendszerben gondolkodni, ebben a szobaakusztika is benne van és a hallgató is.

    (#69979) Nemir Ombe: Milyen típusok ezek a kábelek?

    [ Szerkesztve ]

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák