Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    Nagyon pörög a topik, így egy apró tapasztalatot leírnék hangfalkábel Bi-Amp kötéssel kapcsolatban, hátha érdekel valakit... :)
    Tegnap megesett velem, hogy ismét meglepődtem, ugyanis megfordítottam a hangfalban a kábelek pozícióját.
    A 2x6 mm-es VDC eddig a "mély" szekciót "erősítette", míg a 2x2.5mm-es a "másikat". Igen meglepődtem, mikor azt hallom forgatás után, hogy az eddig alig észrevehető cinnek és egyéb, magastartományba tartozó hangok jobban előjönnek és plusz részletek ( dobseprű stb.) kerülnek elő valahonnan, míg a nagybőgő szintén sokkal kontúrosabb és dominánsabb lett pl. Diana Krall párizsi koncertjén, mint eddig bármikor. Sok egyéb koncertbe is belehallgattam, DD, DTS, PCM sztereóban és ugyanaz volt a hatás. Igen meglepő számomra, hogy a 2x2.5mm-es kábel jobban passzol a basszustartományhoz, míg a 2x6mm-es a magasakhoz. Nálam természetesen...

    Azért "merészelem" mindezt leírni, mert kb. 6-8 hónapja minden variálás nélkül hallgattam a VDC kábeleket és mert valóban érdembeli hatást gyakorolt a hangra ez az egyszerű változtatás.
    De, hogy a 2x6mm-es kábel ennyivel jobb a magastartományban és a "vékony" pedig mélyben, ez eléggé meglepett. Én pont fordítva "tanultam".

    Bocs, ha untattam volna a nagyéreműt.. :R

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák