Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz MasterMark #62224 üzenetére

    "Jó jó, biztos jó... ...villanyvezetéknek. Egy hangfalkábelnél nem csak a vezető anyaga fontos. Nagyon sokminden hat a hangra. Az anyag szerkezete, a szigetelés milyensége, a fonás, irány, stb. Az sem mindegy, hogy a gyárban merre húzták."

    Egy szint felett biztosan, de a szóban forgó alsó kategóriában nem sok különbség van egy villanyvezeték és egy hangszórókábel között. Azt ne gondold már, hogy alsó kategóriában te speciális húzású, különleges, kikísérletezett audio-fonású, hangi tulajdonságok miatt megváltoztatott anyagszerkezetű kábelt kapsz. :)

    Természetesen senkit nem biztatok arra, hogy villanyvezetéket használjon, de ne legyünk már naivak. Ki van ez találva. Alsó kategóriában sokszor csak annyi választja el a hangszórókábelt a villanyvezetéktől, hogy drágább, dizájnosabb, és rá van írva hogy Speaker Cable. :D

    A kedvencem az, amikor hangszórókábelek specifikációjában jó nagy betűkkel van feltüntetve, hogy 99,999999%-os tisztaságú réz! Ilyenkor érdemes áttanulmányozni fali villanyvezetékek leírását is, ahol szintén az található, hogy 99,999999%-os tisztaságú réz. :D
    (Még mielőtt valaki beleköt, természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem csak az anyagtisztaságtól függ egy kábel hangra gyakorolt hatása, ez csak egy példa volt a marketing működésére. :) )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák