Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz rukh #61175 üzenetére

    " Szerintem az lehetne igazán meggyőző, ha valamelyik Hi-Fi kereskedő szervezne egy olyan bemutatót, ahol csak hangfal/hálózati/IC kábeleket cserélne ugyan abban a lejátszó láncban, és ha egyértelműen megállapítható a hangzásbeli különbség, akkor lehetne azon gondolkodni, hogy mi, miért és hogyan okozhatja, és ezt hogyan lehetne mérésekkel is alátámasztani. "
    Miért kellene ahhoz egy Hi-Fi kereskedő? Nem is kell egy "vagyont" költeni sztereó rendszerre, hogy elérj egy olyan szintet, ahol már hallani lehet egy - egy kábelcsere hatását. Hogy jó, vagy kevésbé jó a kábelcsere okozta változás, ahhoz meg fül kell, meg persze kalkulálni az egyéni ízléssel.
    Inkább, a kábel okozta változásokat szkeptikusan kérdőjelező, vagy akár határozottan kétségbevonó zenehallgatók zömének a problémája a "lustaság"! Nem szánnak rá időt, hogy akár csak kölcsön kábellel is, de experimentáljanak. Természetesen, egy kevésbé szinergikus rendszerrel is lehet zenét hallgatni, de akkor nem kell trollkodni. Ha meg csak érdeklődési szinten kérdeznek, akkor el kell fogadniuk a kapott választ, és mindaddig nem cáfolni, amíg ki nem próbálják a mások által leírtakat.

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák