Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz #71562240 #54327 üzenetére

    Én szintekre gondolok.

    Alsó perspektívából nézve itt igencsak a felső kategóriákról van szó, ennek megfelelő szakmai színvonalon, és szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy kifejezetten kellemetlenül érzem magam amiatt, hogy az alsóbb kategóriák minőségével kapcsolatban, az ott jellemző érdeklődő színvonalán kérdezek -- ami sokszor mintha irritálná a profikat, ami aztán senkinek nem jó. Ti nyilván bosszankodtok a "nem hifi" minőségre történő utalások miatt, a szóban forgó kérdezők meg úgy érzik, hogy zavarják a nagyok köreit.

    Persze tisztázatlan, hogy mi is a hifi. Én a topic címe, az "általánosságban" határozó miatt néztem be, aztán aztán a topicnyitóban örömmel olvastam az "Audiofil nem leszek nem leszek. Akkor inkább elmegyek elmegyek." meg az "Előre is megkérnék minden audiofill kollégát, tegye tisztetelét itt a topickban a segítő hozzászólásaival, és nézze el nekem, hogy én a Technics, Sony, Panasonic, Fischer, Onkyo alsó-alsó, max alsó-közép kategória mellett török pálcát." kitételeket, de a gyakorlatban azt olvasom, látom, érzem (ha nem is mindet, de pár ezer kommentet elolvastam), hogy itt sokkal magasabb kategóriákról van szó, és pont a derékhadat képező, magamfajta emberkék, akik ugyan nem hallják meg a hangszórókábel irányát, és nem borzadnak el a bitekben, neaggyisten veszteségesen (de jó minőségben) tömörített zenétől, de már keveslik a pár tízezer forintos készülékek hangminőségét, szóval mi minősülünk nem létezőnek vagy nem hifistának. (Mint ahogy hifisták valóban nem is vagyunk, de hifit akarunk hallgatni.)

    Ez szerintem már egy döntően audiofil lista, magamat nagyon lefelé kilógónak érzem, mert csomó dolog nem bántja a fülemet, még ha tisztában is vagyok esetleg azzal, hogy lehetne jobb is.

    Persze nagyon nagy érdeklődéssel olvasom a felsőbb szférák témáit is, mint mondjuk a Te cikkeid, nagyon sokat lehet tanulni belőlük -- de akkor sem zavar, ha nem fázishelyesen van bedugva a villásdugó. Nem hallom meg. A barátaim (kivéve egy hangmérnök párt és egy profi stúdióst/zenészt) sem hallják meg, viszont meghalljuk a különbséget az alsóbb kategóriájú minőséghez képest, ami a legtöbbeknek már tökéletesen megfelelő.

    Mindez nem nyafogás vagy kritika -- pusztán a helyemet keresem, ha úgy tetszik, a megoldást.

    Üdv: MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák