Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz whatnot #53548 üzenetére

    Majd betetetünk a jobb felső sarokba néhány tilos táblát mikro, mini, midi és esetleg makro hifitornyok ellen. :Y

    Megkérdezted, hogy melyik minihifit érdemes 100ezerért. Ez olyan kérdés, mint például: svédfogót érdemes-e vennem vagy franciakulcsot?
    Hát mire kell? - kérdeztem volna vissza, de látom, te csak a postás vagy, és akinek lesz, nem feltétlen tudna paramétereket adni, hogy milyen hangot, milyen tudást... vár el - bár utóbbira még csak-csak tudnának válaszolni.
    Szóval így totál általánosságban legyen okos az ember...
    100ezer körül már kaphatni úgynevezett lifestyle rendszereket, amelyek valamelyest képesek a hifi zenehallgatás szempontjait ötvözni a praktikum követelményeivel, tehát mi, elefántcsonttoronysznobok se feltétlenül ugrunk félre ijedten, ha meglátunk egyet közeledni. Olyasmire gondolok, mint tipikusan a Cambridge Audio One és One+, Marantz MCR510, ezeket melegen ajánlom, lehetőleg akciósan, mert akkor férnek bele hangdobozzal együtt a 100ezer körülbe, de elég jó ár-érték arányú ilyenje(i) van(nak) például a Yamahának is - mindezek persze nem a MM-ban találhatóak, hanem márkaboltokban, Hi-Fi Barlangban, jobb helyeken. Ezekkel kezdeném a hallgatózást. Elég univerzális hangkarakterük van, tehát senki se lő mellé velük.
    Aztán, ha az igénylőknek valami megszokottabb kellene, akkor mozdulnék velük a Denon, esetleg TEAC lifestyle-ok felé, ők már vannak MM-ban is. Ezekből is lehet találni 100ezer körül, ha szerencsénk van. A Denonok inkább melegebb, dúsabb hangúak, a TEAC-ok inkább analitikusabbak, így ízlésfüggőbbek, mint a Denonok.
    Aztán ha ezek se jók nekik, akkor vigye más a keresztet! :Y

Új hozzászólás Aktív témák