Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz FefeeX #42534 üzenetére

    A háttérsugárzók vezetékének rögzítéséből lehet, de nem nagyon érdemes hifi kérdést csinálni, ez inkább lakberendezés. Lényeg, hogy ne olyan anyaggal rögzítsd (például mágnessel, uránizotóppal...), ami különösen belezavarna a vezeték elektronikai viszonyaiba.

    További vakvágányok elkerülése érdekében (is) tessék szabatosan írni, de feltételezvén, hogy a "Pioneer 922" megnevezés a Pioneer VSX-922-t takarja, azt mondanám, hogy a Denon PMA-1080R jobban szólna annak a sztereójánál, bizonyos szempontból tetemesen jobban, hogy ez kinek mennyit ér meg, az egyéni kérdés. A te problémádba nehezen élem bele magam, mert sose volt sokpontegyes házimozi berendezésem, és soha nem is lesz, filmet is sztereó hanggal nézek. Nem írtál semmit arról, hogy mit, miért hallgatsz, milyen zenékhez vonzódsz (egyáltalán hallgatsz-e zenét - értsd zeneművészetet - is vagy csak popzenét), és hogy milyen hangzást várnál el egy sztereó rendszertől az adott hanganyagok függvényében. Az a Denon 40-45 ezerért megkapható manapság, és annyiért szerintem nagyon jó vétel is. Elsősorban nagyot szól, mint inkább szépen, de azért viszonylag szépen is szól, szebben-jobban mint a Pioneer HM erősítő sztereója, bár az se rossz a maga műfajához képest. Úgy vélem, ha 40ezer körül vennél egy ilyen Denon-t, akkor utána elégedett lennél a javulás irányával és mértékével, de annyiért azért lehet egy kicsit szebben szóló erősítőt (például NAD, Marantz, Cambridge Audio, Rotel, Musical Fidelity, Arcam, Yamaha, Kenwood... típusok között) is kapni használtan, ami azonban nem szólna olyan bazi nagyot, mint amekkorát a Denon tud. Itt megint a használati céljaid-szokásaid jönnének a képbe.

    Az általad linkelt két lemezjátszó CD-lejátszásra tetemesen jobb, mint a Pioneer AV696, biztosnak veszem, hogy te is úgy éreznéd, hogy megérte a befektetést, de ha már húsz-harmincezer körül is gondolkodhatsz lejátszó-ügyben, akkor esetleg érdemes még keresgélned olyat, amik használtan 20-30ezerbe kerülnek, - ebben az árfekvésben leginkább Marantz, NAD, Cambridge Audio, Rotel, Yamaha..., esetleg Denon, Harman Kardon, Onkyo... márkák között találhatsz legnagyobb eséllyel olyat, amire aztán majd rábólintanánk, amikor itt kérdezel róluk.

    Extra tápkábellel ráérsz a végén foglalkozni, ha marad pénzed - de az is fontos eszköz. A Lorad 12ezerért is talán túlzás lenne ebbe a rendszerbe, de nem eleve elvetendő ötlet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák